"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.525.783
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
molnyi kaže...

Ekipa samo da znate da Meizu svoj model m2 note počinje prodavati i u verziji od 8Gb koja će koštati oko 80$ !!

moze neki source? Odakle ti to?

11 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Nabavio sam Xiaomi Mi4i i na zalost razocaran sam baterijom, jucer sam je napunio na 100%, preko noci prebaci u airplain mode i jutros ostavio kod kuce (jos nisam nabavio micro sim kartice) sa nekom probnom sim karticom sa iskljucenim data prometom i danas popodne me docekalo 38% baterije. Doslovno i idle time-u (Android 43%, Andorid System 21%,... Ukupna potorosnja software-a 90% a hardware-a 10%) je potrosio 60% baterije, MUIU je posljedni 6.6.5.0 a Power settings je na Balanced :-o

Na zalost niti jedna recenzija ne spominje ovako ekstremno trosenje baterije?!? A i po mojim mjerilima je dosta klizak, imao sam prije Lumiu 630 koja je bila puno manje kliska od ovog, pa me zanima ima li kakav preporuka za neki bumper (prelijep je za cijeli case)?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mozda samo pocetna faza pa ce posle da se stabilizuje..

Svaki mobitel je razlicit,kuciste je drugacije od Lumie,pogledaj na ebayu stvarcica bumper i to

16 godina
ministar kaže...

može li bateriji na mobu biti nešto ako je uz mob doša punjač od 1A, a ja punim s nekim od 2A? znam da se na taj način brže napuni, ali zanima me može li uništiti bateriju ili je slabiji punjač samo zbog uštede

Ne moze , i ne ne puni se brze sa 2A .. Jer tvoj mobitel vjerovatno podrzava punjenje od 1A cim je takav punjac dosao s njim, neces ti brze napunit mob s 2A.. Jedina moze bit razlika je sto se mobitel brze puni ako ga koristis dok se puni tj tako ti se barem cini jer ti taj punjac omogucava da dio struje ide za direktno koristenje dok ovaj 1A ide na punjenje..

10alex kaže...

Nabavio sam Xiaomi Mi4i i na zalost razocaran sam baterijom, jucer sam je napunio na 100%, preko noci prebaci u airplain mode i jutros ostavio kod kuce (jos nisam nabavio micro sim kartice) sa nekom probnom sim karticom sa iskljucenim data prometom i danas popodne me docekalo 38% baterije. Doslovno i idle time-u (Android 43%, Andorid System 21%,... Ukupna potorosnja software-a 90% a hardware-a 10%) je potrosio 60% baterije, MUIU je posljedni 6.6.5.0 a Power settings je na Balanced :-o

Na zalost niti jedna recenzija ne spominje ovako ekstremno trosenje baterije?!? A i po mojim mjerilima je dosta klizak, imao sam prije Lumiu 630 koja je bila puno manje kliska od ovog, pa me zanima ima li kakav preporuka za neki bumper (prelijep je za cijeli case)?

Sje*ali su stvari s zadnja dva update-a sa baterijom svi imaju problema s tim, jedino moguce rijesenje tj bar pokusaj je da otvoris recovery i napravis wipe all data, sinoc sam to sestri napravio pa eto vidit cemo kako se sad ponasa.

Za moj pojam mobitel nije bas sklizak u rukama, sestra je na honor buyu uzela silikonski case prozirni i jako tanak , reko bi da je milimetar debljine jer jedva da se primjeti da imas case na njemu, al ni taj case nije bog zna sta dobar sto se tice gripa u ruci..

13 godina

Jel se to meni čini ili postoje stalni problemi s tim Mi4i? Sjećam se na izlasku da je bilo problema, pa se nastavilo s prvim fixom, sad baterija... kaj se zbiva kod njih?

Fuck me I am famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

xiaomiev djecji vrtic...ovaj forum ce ti sve reci

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gam3r kaže...
molnyi kaže...

Ekipa samo da znate da Meizu svoj model m2 note počinje prodavati i u verziji od 8Gb koja će koštati oko 80$ !!

moze neki source? Odakle ti to?

Vjerovatno misli o novom entry-level M2,a ne note seriji

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2015 23:34 (Darkensync).
14 godina
neaktivan

Da, samo M2 - 5" i nešto lošiji hardver...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

imate tu o tome M2 i link na ostale vijesti o njemu.mobitel na antutu daje 28000 i ovaj mobitel bude odličan i jako dobar za samo 80 dolara!ako budu stvarno takve specifikacije mobitel se bude prodaval ko krumpir

Proizvođač: Meizu

• Model: M578U (interna oznaka)
  • CPU: 4-jezgreni @ 1.3GHz
  • Memorija: 2GB RAM + 16GB ROM + podrška za SD karticu do 128GB
  • Kamere: 8/13MP + 5MP
  • Ekran: 5-inčni @ 720 x 1280 piksela (HD)
  • Mreže: GSM,  TD-LTE, LTE FDD, WCDMA
  • Boja: Bijela, plava, ružičasta, siva
  • Dimenzije: 140.1 × 68.9 × 8.7 (mm)
  • Masa: 129 (g)
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Samo treba biti realan i znati da se neće prodavati za 80$, već za min.150$ + PDV ili prijevoz, ovisno odakle se naručuje.

Što ne umanjuje vrijednost ovog odličnog uređaja.

Fuck me I am famous.
13 godina

Evo narode, sve vas koje zanima UMI eMax, recenziju možete pročitati na našem forumu na sljedećem LINK-u.

Ako ima kakvih dodatnih pitanja slobodno tamo pitajte, komentirajte, itd, itd.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 11:59 (majdo).
Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina

Za otprilike 10 dana imat cu negdje 2000-2500kn

Sto mi se isplati uzet najvise za to

Zadnji mob mi je Xperia Z2 koju sam shebao u moru

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Oneplus One ili LG G3 s njuskala

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Darkensync kaže...

Oneplus One ili LG G3 s njuskala

Ja bih 1+1 uzeo ima dosta dobru xda podršku, g3 ima slabu bateriju.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
15 godina
neaktivan

Pozz ljudi,

Imam problemcic pri odabiru moba a trebao bih ga naruciti sto prije jer mi se trenutni pokvario tako da nemam bas vremena duboko istrazivati o svakome. Procitao sam par stranica ove teme i vidio da se spominju ovi mobiteli kao top/best buy.Zanima me vase misljenje, isplati li se dati vise novaca za Asus ako se nece igrati igre na njemu, osim mozda poneka nezahtjevna. Jiayu vidim da je na androidu 4.4 te da ima podrsku communitya ali ne i official za lollipop te bi se trebalo zezati sa custom romovima(koliko se to isplati?). Sto se tice m2 notea i k3 notea na papiru mi  izgledaju isto mozda me vise K3 note vuce radi baterije koja se moze izvaditi. Mi 4i mi se svida zbog manjeg ekrana te sto ima dobar community sad vidim da se spominju nekakvi problemi sa baterijom pa nisam siguran.

Ono sto me zanima koji bi od ovih trebao imati bolju podrsku za ubuduce a da se ne zezam sa custom romovima vidim asus ima vec 5.1 update pripremljen za ove druge nisam siguran. Znaci mobitel ne bi bio namjenjen nekom  teskom gamingu nego samo surfanje/navigacija/ i kojekakve nezahtjevne aplikacije. Kako stvari stoje sa podrzanim frekvencijama za ovo nase podrucje ? Te na sto jos obratiti paznju pri kupovini.

Hvala.

1 Jiayu s3
7 m2 Note
1 K3 note
1 Mi 4i
8 Asus zenfone 2 4gb

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jedno pitanjce, nije bas uz mob vezano, ali.... Ako je nesto narucsno iz Turske, dali se to carini?
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina

Pozdrav ekipa. Gledam neki mob do 1000-1100 kuna max. Za oko mi je zapeo Xiaomi Redmi 2, imate li još neke preporuke možda? Rado bih da je proizvod sa EU skladišta, druge neke želje nemam.. Unaprijed hvala :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Gigx0n kaže...

Pozz ljudi,

Imam problemcic pri odabiru moba a trebao bih ga naruciti sto prije jer mi se trenutni pokvario tako da nemam bas vremena duboko istrazivati o svakome. Procitao sam par stranica ove teme i vidio da se spominju ovi mobiteli kao top/best buy.Zanima me vase misljenje, isplati li se dati vise novaca za Asus ako se nece igrati igre na njemu, osim mozda poneka nezahtjevna. Jiayu vidim da je na androidu 4.4 te da ima podrsku communitya ali ne i official za lollipop te bi se trebalo zezati sa custom romovima(koliko se to isplati?). Sto se tice m2 notea i k3 notea na papiru mi  izgledaju isto mozda me vise K3 note vuce radi baterije koja se moze izvaditi. Mi 4i mi se svida zbog manjeg ekrana te sto ima dobar community sad vidim da se spominju nekakvi problemi sa baterijom pa nisam siguran.

Ono sto me zanima koji bi od ovih trebao imati bolju podrsku za ubuduce a da se ne zezam sa custom romovima vidim asus ima vec 5.1 update pripremljen za ove druge nisam siguran. Znaci mobitel ne bi bio namjenjen nekom  teskom gamingu nego samo surfanje/navigacija/ i kojekakve nezahtjevne aplikacije. Kako stvari stoje sa podrzanim frekvencijama za ovo nase podrucje ? Te na sto jos obratiti paznju pri kupovini.

Hvala.

Kad vec dajes novac za zenfone 2 od 4gb, onda razmotri i 1+1 ili mozda i da pricekas 1+2 , takoder bi ja na tvom mjestu razmotrio meizu mx5 ..

PC - stručnjak kaže...
Jedno pitanjce, nije bas uz mob vezano, ali.... Ako je nesto narucsno iz Turske, dali se to carini?

Da

15 godina
neaktivan
MarioVk kaže...
Gigx0n kaže...

Pozz ljudi,

..............

Kad vec dajes novac za zenfone 2 od 4gb, onda razmotri i 1+1 ili mozda i da pricekas 1+2 , takoder bi ja na tvom mjestu razmotrio meizu mx5 ..

OnePlus One je opet skuplji nego Asus Zenfone 2 a cekati ne mogu jer mi treba mobitel sto prije :D

Najvise bi dao 250Eur(Za toliko se nade zenfone2 ) sada nisam siguran mogu li m2 note i k3 note biti dovoljni za moje potrebe(web/navigacija/nezahtjene app/malo multitaskinga ) da ne dajem cca 100Eur vise za zenfone 2 ili pak da uzmem jiayu pa se igram sa romovima itd.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 20:36 (Gigx0n).
15 godina
Gigx0n kaže...
MarioVk kaže...
Gigx0n kaže...

Pozz ljudi,

..............

OnePlus One je opet skuplji nego Asus Zenfone 2 a cekati ne mogu jer mi treba mobitel sto prije :D

Najvise bi dao 250Eur(Za toliko se nade zenfone2 ) sada nisam siguran mogu li m2 note i k3 note biti dovoljni za moje potrebe(web/navigacija/nezahtjene app/malo multitaskinga ) da ne dajem cca 100Eur vise za zenfone 2 ili pak da uzmem jiayu pa se igram sa romovima itd.

Jiayu, ne mozes pogrijesiti

15 godina
neaktivan
Gigx0n kaže...
MarioVk kaže...
Gigx0n kaže...

Pozz ljudi,

..............

Jedan od ta tri.

Zenfone bi bio overkill,posebno 4GB rama.

17 godina
frulex kaže...
EZY-E kaže...

Kako vam se čini ova trgovina i ima li tko iskustva s njom, koliko treba čekati item?

Isto tako, može li mi tko naći m2 note u nekoj trgovini a da je dostava kroz nekih tjedan dana?

Minideal trenutno nema m2 notea.

Mislim da M2 iz EU trenutno imaš u Grossoshopu i Honorbuyu na lageru...

Koja je ovo valuta? nigdje da nađem..

(G)jokaCRO ingame
14 godina
neaktivan

Ako pitaš za Grossoshop, defaultna valuta je kineski yuan, koji je otprilike 1:1 s našom kunom - ali gore se na vrhu se može promijeniti u €, $ itd...

16 godina
neaktivan

Imam dilemu između ova dva mobitela:

Elephone P8000 i

Meizu M2 Note

Nekako po specifikacijama odlučio bi se za elephone. Sad je na akciji 170 $ + PDV.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
stoop kaže...

Elephone P8000 i

Meizu M2 Note

Nekako po specifikacijama odlučio bi se za elephone. Sad je na akciji 170 $ + PDV.

Ne gledaj specifikacije, gledaj recenzije!

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
11 godina

Xiaomi Mi4i je jucer dobio update I danas mu se baterija puno bolje ponasa. Prosli put je potrosio 60% a danas u slicnim okolnostima samo 9%  ;-)

3 0 hvala 0
15 godina
stoop kaže...

Elephone P8000 i

Meizu M2 Note

Meizu definitivno

15 godina

rekoh da ovdje pitam posto vidim da dosta ekipe ima Meizu mobitele, a ja planiram nabaviti jedan pa eto cisto informativno. 
Zanima me OS, tocnije Yun OS (negdje se spoiminje i Aliyun OS). Znaci to je kakti fork androida ali google je dematirao to rekavsi da to nije fork nego jednostavno OS koji koristi slicne stvari. Zanima me da li VI, vlasnici Meizu uredaja imate Android OS ili Yun OS verziju i koja je uopce razlika? Znaci da li ima razlike ako ja imam Yun i na njemu Play Store, da li mi se to po cemu razlikuje od toga da imam KitKat na njemu? Nadam se da ste shvatili pitanje te eto da mi malo pomognete u ovoj situaciji. Hvala vam unaprijed :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Pozdrav!

Već godinu dana pratim i gledam hoće li neka firma izbaciti mobitel dimenzija koje mi odgovaraju a da mob nije potpuni škart i nikako..

Sve što valja je minimalno 5'' a ja bi htio manje. Ovakvo nešto, samo da je hardware 2015. godina: http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l7_ii_dual_p715-5372.php (dimenzije: 122.2 x 66.6 x 9.7 mm, može za nijansu i manje ali veće ne)

Postoji li nešto takvo aktualno ili su ovakvi mobiteli izumrli?

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2015 19:21 (makimakimaki).

0 0 hvala 0
15 godina
makimakimaki kaže...

Pozdrav!

Već godinu dana pratim i gledam hoće li neka firma izbaciti mobitel dimenzija koje mi odgovaraju a da mob nije potpuni škart i nikako..

Sve što valja je minimalno 5'' a ja bi htio manje. Ovakvo nešto, samo da je hardware 2015. godina: http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l7_ii_dual_p715-5372.php (dimenzije: 122.2 x 66.6 x 9.7 mm, može za nijansu i manje ali veće ne)

Postoji li nešto takvo aktualno ili su ovakvi mobiteli izumrli?

kolko ja vidim ovo nije los mobitel. To je valjda najblize kaj mozes doci ja mislim.

http://www.gsmarena.com/lg_leon-7053.php

ili 

http://www.gsmarena.com/lg_l_fino-6592.php

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2015 19:32 (Gam3r).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice