"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.518.699
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
16 godina
odjavljen
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
udarnik60 kaže...
minarelli kaže...

dobro jel po 4x već moram pitat jel ima ko iskustva sa Elephone mobitelima? 3x pitam i niko ni da trzne, pa nije valjda da baš niko ništra nezna o njima. najviše me zanima elephone P8, i kakav je onaj ulefone U7. gledam da bi možda i njega uzo..

Evo ovako. Imam Elephone P8 sad već neka dva tjedna i zadovoljan sam. Naručio sam ga sa http://www.efox-shop.com i stigao mi je u roku 7 dana. ..

Sve to ok ali sajt ima jako lošWOT rating.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
11 godina
neaktivan

Ja sam dobio trakcing broj :)  vidim da ide putem švedske pošte, a koliko njima obično treba da stigne iz Kine ??  

12 godina
protjeran
udarnik60 kaže...
minarelli kaže...

dobro jel po 4x već moram pitat jel ima ko iskustva sa Elephone mobitelima? 3x pitam i niko ni da trzne, pa nije valjda da baš niko ništra nezna o njima. najviše me zanima elephone P8, i kakav je onaj ulefone U7. gledam da bi možda i njega uzo..

Evo ovako. Imam Elephone P8 sad već neka dva tjedna i zadovoljan sam. Naručio sam ga sa http://www.efox-shop.com i stigao mi je u roku 7 dana. Odlučio sam se za taj shop jer imaju europsko skladište, a nisam se htio zezat s carinom i čekanjem preko dva mjeseca s nekih kineskih shopova. Shop je na njemačkom, ali to mi nije predstavljalo problem. A i dobije se godina dana garancije tj. oni ga šalju u Kinu o njihovom trošku.

Što se tiče samog mobitela stigao je sa 4.2.2. androidom koji sam zamijenio custom romom i sve mi super radi. Orginali rom je imao google play i sve je šljakalo, ali sam čitao da je 4.4 bolji pa sam napravio promjenu. Kvaliteta slike je odlična, u igrama nema nekih trzanja, a od kada sam stavio novi rom i puno manje se grije. Poprilično koristim mobitel, čak se i dosta igram na njemu, i baterija mi izdrži bez problema cijeli dan. S tim da sam stalno na WIFI. Plus što sam još dobio i dodatnu bateriju u pakiranju tako da sam sasvim zadovoljan. Vrtio sam na njemu i filmove, youtube i sve radi bez problema. Ekran mi je stvarno ok. Čak pogledam i neke dosadnije tekme na svjetskom preko mobitela :D. Kamera je na otovorenom dosta dobra, ali kad se slika unutra s malo lošijim svijetlom nije baš neka. Ono nije totalno šrot, ali razlika između slika vani i unutra je ogormna. Mana je što nema 3G na 900 MHz i zbog toga sam stalno na WIFI jer živim u 3 PM, ali prihvatio sam taj nedostatak. Dosta je velik, ali meni nije problem jer imam velike ruke, a i uzeo sam ga baš zbog dijagonale.

A što se tiče ovog da je elephone kopija drugih mobitela je sasvim točno. P8 je kopija note3 što na kraju nije tolko loše jer sam jednostavno vrlo lako nabavio sve đinđe-minđe poput silicon casea i takvih stvari vrlo lagano.

Da zaključim, mobitel mi je sasvim dobar. Osobno mislim da sam dobio dobar omjer uloženog i dobivenog.

e majstore hvala ti puno, a daj mi reci koje si točno razlike primjetio prilikom prelaska na 4.4 android. u čemu je razlika? čitam po netu da je tim modelima navodno mana baterija ili neusklađen software pa kao ždere bateriju sad kolko je to točno. da izdrži jedan cijeli dan tipkanja meni je to dovoljno. odlučio sam se za njega zbog dobre rezolucije ekrana, te veličine.  zato sam još i pitao za onaj Ulefone U7 dali neko nešto zna o njemu, volim da je mob čim veči, a ovaj ulefone također ima 1920x1080, sve ostale specifikacije iste kao kod P8

Edit: ulefone ima 1920 x 1200 pixels

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 7:43 (minarelli).
14 godina
neaktivan
andr0 kaže...

Evo jučer mi je stigao Jiayu g4s. Nakon podužeg razmišljanja i čitanja po forumima i nekim specijaliziranim stranicama odlučio sam se za ovaj mobitel. Pošto mi se nekako u to vrijeme

pokvario ekran na sgs2 nije mi se dalo čekati da doleti iz Kine već sam ga uzeo sa WOW shopa. Uredno je došao već drugi dan. Nakon svega jednog dana korištenja teško je reći

neke stvari. Za sada me se jako dojmio kvalitetan ekran i responzivnost mobitela. Sve ide dosta glatko. Baterija mi se isto čini da bi trebala dugo izdržati (3000 mah). Zaboravio sam reći da je

u pitanju slabiji model tj. onaj od 1gb.

Da se nadovežem,imam jiayu g4t već kojih 8mj.

Telefon je stvarno super,čvrst zbog aluminijskog kučišta,dobra kamera,baterija(3000mAh) traje po dva dana sa normalnim korištenjem.Koristim MIUI 4.6.13,aplikacije rade stabilno.

Problem je ekran,počele su se prije kojih 3mj. javljati neke točkice po ekranu,kao da pixeli krepavaju,i to se s vremenom širi.

Kod svakodnevnog korištenja to ne smeta jer se ne vidi,vidi se samo kod paljenja telefona kad nastupi crna pozadina.Zamjena ekrana je kojih 500kn,ali neću to radit.Dokle traje,traje a kasnije uzeti nešto drugo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 8:53 (Lecram).
17 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Stigao Hongmi 1s, racenzija kasnije :)

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
goodye kaže...

Stigao Hongmi 1s, racenzija kasnije :)

Imas citavu temu posvecenu Hongmiju, pa u njoj mozes naci sve sto te zanima, brine, itd.. ;)

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/xiaomi-hongmi-red-rice-wcdma-3g-review/201784.aspx

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
13 godina
neaktivan
udarnik60 kaže...
minarelli kaže...

Evo ovako. Imam Elephone P8 sad već neka dva tjedna i zadovoljan sam. Naručio sam ga sa http://www.efox-shop.com i stigao mi je u roku 7 dana. Odlučio sam se za taj shop jer imaju europsko skladište, a nisam se htio zezat s carinom i čekanjem preko dva mjeseca s nekih kineskih shopova. Shop je na njemačkom, ali to mi nije predstavljalo problem. A i dobije se godina dana garancije tj. oni ga šalju u Kinu o njihovom trošku.

Pitanje za taj shop: Jel naplaćuju dostavu? Ne mogu nigdje pronaći...

15 godina

Šalju DHL Expressom, cijena dostave 22 eura

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sad sam ih pitao na live chatu, kažu 15 eura.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Puscifer kaže...

Pitanje za taj shop: Jel naplaćuju dostavu? Ne mogu nigdje pronaći...

nisam ništa platio dostavu. za ovaj moj je bila uračunata u cijenu.

13 godina
neaktivan

Mislim kupiti Xiaomia s te stranice. Malo me strah pošto prvi put čujem za nju, a cijena je super. Može netko podijeliti iskustva? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Puscifer kaže...

Mislim kupiti Xiaomia s te stranice. Malo me strah pošto prvi put čujem za nju, a cijena je super. Može netko podijeliti iskustva? {#}

osobno ne bih. jer taj nije kod njih na skladištu nego dolazi iz kine.

13 godina
neaktivan

Zašto ne? Sa dostavom je cijena 2000kn a navodno dolazi unutar 7 dana. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

i nitko od vas nije imao doogee dg350?? pošto ga namjeravam kupiti pa...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Puscifer kaže...

Zašto ne? Sa dostavom je cijena 2000kn a navodno dolazi unutar 7 dana. {#}

pa nije baš tako. opalit će ti još pdv kad stigne u njemačku ako sam dobro pročitao.

11 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...

i nitko od vas nije imao doogee dg350?? pošto ga namjeravam kupiti pa...

imas ovdi recenziju http://www.racunalo.com/doogee-dg350-dual-sim-recenzija-quad-core-sminker-sa-disco-lookom/ 

15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Brat traži mob za 800 kN + PDV. Nije neki korisnik i jedino mu je bitno hrv sučelje i bar prosječna baterija. Rekao mi je da mu onaj dogee Valencia djeluje solidno. Ima li drugih prijedloga, odnosno što znate o Valenciji?

magistar prava

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Korny1603987 kaže...

Brat traži mob za 800 kN + PDV. Nije neki korisnik i jedino mu je bitno hrv sučelje i bar prosječna baterija. Rekao mi je da mu onaj dogee Valencia djeluje solidno. Ima li drugih prijedloga, odnosno što znate o Valenciji?

http://www.gizchina.com/2014/06/15/doogee-dg800-valencia-review/

Imaš tu recenziju, možda pomogne.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
14 godina
neaktivan
Korny1603987 kaže...

Ja sam ga narucio i cekam sada par tj. Po svim recenzijama super mob kamera video proc kitkat i onaj back touch. Jedini minus je baterija malo manje traje ali najvjerojatnije je do kitakata. Vec par tj stalno citam i nemaju vecih zamjerki. Za te novce super mob. Samo cekam da ga se dokopam i da vidim je li dobar

17 godina

DG800 se čini ok. Jedan je od prvih kineza s 4.4 Androidom. Iako prema forumima nije baš najoptimiziraniji ali dolaze novi updateovi.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

DG800 se čini ok. Jedan je od prvih kineza s 4.4 Androidom. Iako prema forumima nije baš najoptimiziraniji ali dolaze novi updateovi.

Jel znas kada ce doci mozda ?

I kaj znaci ovo dal mi je u svicarskoj i salje se od tamo ili ?

http://prntscr.com/3ugzyb

17 godina

Šalje se preko Švicarske pošte, u SIngapuru je.

Izvorno je pakez iz Kine.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina
Chriss kaže...
Markić7 kaže...

a ja upravo naručio Asus Zenfone 5 valjda neču pozalit :D malo sam bio nervozan :D jer mi je to prva kupovina smartphonea iz kine. 

Ajde super, čekamo dojmove, a možda i opširniju recenziju {#} s obzirom da zasad nitko nema taj model(barem u nas), ako i ikakav Asus-ov smartphone ...
Jesi naručio slabiju verziju od 1.6GHz ili jaču sa 2.0GHz ?

I ja se mislim bili ga uzeo, mislio sam se baciti na ZTE Star 1, al opet to je već novčani iznos blizak Xperiji Z i ne tako dalek LG-u G2... pa bih se mogao spustiti na Asus-a(samo me brine taj višak mesa oko ekrana, da nije malo prevelik?)

BTW. Ako nekog zanima, na to2c.com je lijepa akcija na Xiaomi mi3 ("samo" 287 baksa) {#}

Ou yes, mislim da naručujem. prilično jeftino. samo jedno pitanje, vidim da se ROOT placa 3$, al me zanima da li je mozda bolje da to sam radim ili da pustim njih (stvarno me nije briga 3$ gore dolje, al nezz oce oni sta sjebat :)) ahahaha i "with packing box" +3$ ahhahaha e to im necu platit, za kutiju hahahah

EDIT: da li je 16GB dovoljno (ne znam koliko snimanje videa u 1080p zauzima?) i da li ce se brzo napunit? jel mi3 proširiv sa sd karticom?

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 23:32 (msimu666).
13 godina
slish480 kaže...

Pozdrav,

Trebam preporuku za mobitel do 1000 kuna (to mora uključivati i mogućnost naplate carine) znači da mobitel bude cca. 800 kuna + ako naplate carinu ili da bude iz nekog EU shopa pa da ne naplate carinu. Mobitel bi koristila cura, potrebno je min. 1Gb RAM-a i da je Quad core.

Ja sam sad dosta gledao ponude okolo ali bih htio preporuku od nekoga tko još malo bolje prati kineske mobitele. Ako može 2-3 modela pa će onda ona odlučiti.

Unaprijed zahvaljujem

Jiayu G4s

Xiaomi Hongmi 1s

NEO M1

Asus ZenFone 5

... neki malo prelaze zadani limit al valjda nije previše ...

13 godina
Korny1603987 kaže...

Isti prijedlozi kao za slish480 gore {#}

msimu666 kaže...
Chriss kaže...
Markić7 kaže...

a ja upravo naručio Asus Zenfone 5 valjda neču pozalit :D malo sam bio nervozan :D jer mi je to prva kupovina smartphonea iz kine. 

Ajde super, čekamo dojmove, a možda i opširniju recenziju {#} s obzirom da zasad nitko nema taj model(barem u nas), ako i ikakav Asus-ov smartphone ...
Jesi naručio slabiju verziju od 1.6GHz ili jaču sa 2.0GHz ?

I ja se mislim bili ga uzeo, mislio sam se baciti na ZTE Star 1, al opet to je već novčani iznos blizak Xperiji Z i ne tako dalek LG-u G2... pa bih se mogao spustiti na Asus-a(samo me brine taj višak mesa oko ekrana, da nije malo prevelik?)

BTW. Ako nekog zanima, na to2c.com je lijepa akcija na Xiaomi mi3 ("samo" 287 baksa) {#}

Ou yes, mislim da naručujem. prilično jeftino. samo jedno pitanje, vidim da se ROOT placa 3$, al me zanima da li je mozda bolje da to sam radim ili da pustim njih (stvarno me nije briga 3$ gore dolje, al nezz oce oni sta sjebat :)) ahahaha i "with packing box" +3$ ahhahaha e to im necu platit, za kutiju hahahah

EDIT: da li je 16GB dovoljno (ne znam koliko snimanje videa u 1080p zauzima?) i da li ce se brzo napunit? jel mi3 proširiv sa sd karticom?

Što se ROOT-a tiče, valjda će ti netko tko se bolje razumije odgovoriti, jer ne znam jel oni stavljaju obični ili multilanguage ROM, odnosno ne znam šta je bolje izabrati...

A što se kutije tiče, radi ti se o originalnoj kutiji moba i ako naručiš bez, mobitel ti stigne umotan u onu pucketavu foliju skupa sa ostatkom sadržaja iz kutije, pa sad vidi jel ti to išta znači...

A jel ti 16GB dovoljno, pa računaj da sigurno nećeš imati svih 16 na raspolaganju, al ako nećeš previše trpat filmovima, slikama,... uglavnom, za nekog prosječnog korisnika je sasvim dovoljno, a i uvijek možeš USB OTG kabelom spojiti nekakav usb stick(ako ti se baš gleda nekakav film na njemu ili šta već)

Ne prima ti memorijske kartice.

16 godina
neaktivan

Dvoumim se između dva modela, što odabrati?

Elephone P10C ili Neo M1?

Elephone P10C

+ : Android 4.4, cijena. Razni ROM ovi

-  : rezolucuja ekrana, nema Gorilla Glass

Neo M1

+ : kamera,  Gorilla Glass 3

-  : cijena

Piše da za Elephone P10C ima razne ROM ove (najviše me zanima MIUI OS), ali nigdje nisam našao niti jedan. Ima tko iskustva sa tim modelom i ROM ovima?

Dok Neo M1 bi trebao podržavati WP, iako sumnjam.

Što vi mislite?

0 0 hvala 0
15 godina
andr0 kaže...

Evo jučer mi je stigao Jiayu g4s. Nakon podužeg razmišljanja i čitanja po forumima i nekim specijaliziranim stranicama odlučio sam se za ovaj mobitel. Pošto mi se nekako u to vrijeme

pokvario ekran na sgs2 nije mi se dalo čekati da doleti iz Kine već sam ga uzeo sa WOW shopa. Uredno je došao već drugi dan. Nakon svega jednog dana korištenja teško je reći

neke stvari. Za sada me se jako dojmio kvalitetan ekran i responzivnost mobitela. Sve ide dosta glatko. Baterija mi se isto čini da bi trebala dugo izdržati (3000 mah). Zaboravio sam reći da je

u pitanju slabiji model tj. onaj od 1gb.

ajd nakon par dana koristenja nabaci neki rewiew taj sam si mb bio kupio al nikad nije stigao..

R33mba#2892
15 godina
[URL="http://goo.gl/KpG4TT"]ANKETA[/URL] o kineskim mobitelima i [URL="http://goo.gl/xLCF5F"]REZULTATI[/URL] ankete

0 0 hvala 0
15 godina

A kaj sam ja napisao na prošloj stranici? Napravili su vijest od toga i to je dobro.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice