"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.518.966
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Danas kupio Zopo ZP780 za 1200kn. Sve super, sve pet...

osim...slabe vibre...  :(

0 0 hvala 0
17 godina

Nije los zopo 780 ali danas za te novce bih isao na nesto drugo sa gorilla glassom. Najviše me živcira to punjenje baterije koje traje nekih 3:30h. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Patrick_cro kaže...

Nije los zopo 780 ali danas za te novce bih isao na nesto drugo sa gorilla glassom. Najviše me živcira to punjenje baterije koje traje nekih 3:30h. 

Za te novce moraš biti stvarno cjepidlaka da ti ne paše. :)

ali vibra u pederuši se ni ne osjeti :(

17 godina

A gle kada sada možeš kupiti kvaliteniji uređaj zašto ne, več ih sada ima i sa 3g 900 i sa gorilla glass. Koristim ga vec 3mj i sa prvim softwerom se znalo desiti da baterija na 15% se ugasi mob( nije dobro prikazivao status baterije), baterija koja se puni 3:30 h stvarno živcira. Ekran je super ali evo pao s nekih pola metra i shebao se, a da je imao gorilla glass vjerojatno bi bila samo neka ogrebotina. Novi softwer je riješio problem sa baterijom ali mogli su malo bolje poraditi na softweru i reći šta su ispravili ali ništa od toga. 

Inače zadnji ti je 20140414-152444. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nemoj smatrati da je gorilla ekran ogromna prednost i da to ima nekog prevelikog smisla.

Ako ti mobitel padne, sa i bez gorille će ti se vjerojatno nekako oštetiti, ovisno kako i na što je pao.

Gorilla je više za to da ne moraš imati foliju na njemu. Frend mi ima neki LG (zaboravio koji) i ja sam mu govorio da ne drži ključeve zajedno s mobitelom, on je rekao da ima gorillu i evo, sad mjesec dana nakon mobitel mu već ima ogrebotine.

A puno kineskih proizvođača i laže pa kaže da ima gorillu a zapravo nema

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
17 godina

Normalno da je prednost. Znam mi je i prije pasti mobitel sa gorilla glasom sa te visine i to ne jednom i nista mu nije bilo, a ovaj jednom i pukne ekran. Neznam jel tebi isto tako normalno punjenje baterije 3:30h ( baterija je od 1800Mah)

To šta ti stalno zagovaraš kineske mobitele kao da nemaju mane( i od toga direktno profitiras to je drugi par rukava). Ima kvalitetnih kineskih mobitela ali da su svi odlični nisu. Ja nemam nikakve koristi od hvaljenja kineza ali treba dati objektivno misljenje i reci šta na kojem mobitelu ne valja, svi se sječamo zagovaranja kupnje Cubota da bi kasnije ispalo da mobitel ima i previše mana.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 22:16 (Patrick_cro).
Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ekipa stigao ELEPHONE P7 mini BIJELI. napokon (45 dana i više, radi Malezijske pošte, banggood)

Koštao me 580kn+160kn carinskih troškova

Mini review : 

Došao zapakiran i zaštićen odlično, original kutija uredno složena, kratke upute, slušalice(očajne), punjač, usb. GRATIS dobio protective case i još jednu foliju (jedna je već zalipljena na ekran)

Uređaj izgleda odlično, jako čvrst, nigdje ne škripi, zadnji poklopac dobro stoji bez uvijanja. Dizajn mi se sviđa, lijepo izgleda. Hard case je od krutke plastike, čvrst.

Uopće nije puno težak za 5inch i 2500mAh bateriju

Ekran : odličan, rezolucija od 540x960 uopće nije pixelizirana, meni osobno paše...možda bi čak bila mrvicu bolja ona od 1280x720 al opet kako kome paše...

IPS, odlične boje, kut gledanja super, odziv ekrana (toucha) je odličan

3 KAPACITVNE tipke ispod ekrana NISU osvjetljene, to mi smeta...

Software : android 4.2.2 čisti, nema kineskih aplikacija, ima neka weather app sa ovčicom šta skače po ekranu, zauzima 4.2 ram al se ne može disableat u postavkama (widget se može maknit s ekrana al iz running appsa ne)

prebacivanje iz programa u program bezbolno, bez trzanja, lagga i ostalih anomalija. launcher je stock android, ne mogu mijenjat broj home screen i u padajućem meniju TILES koje želim

NIJE rootan (ako netko ima link za root bija bi zahvalan)

Kamera : prednja 5mpx (dobra) , stražnja 8mpx, sa blicom, HDR i ostale gluposti, daje dobre slike, lošije od sg s3 al ne sad drastično, meni su dobre, prije san ima LG L9 za usporedbu, slike su iste.  Po meni sg s3 ima najbolju kameru u klasi

Bljeskalica dosta slaba, jačina nije dovoljna za slikavanje u mrklom mraku, ostaju tamne slike

stražnji speaker-dosta jak, možda mrvicu preglasan, ok zvuk, mikrofon dobar ( kažu sugovornici da me odlično čuju)

Speaker za pozive - LOŠ, služi svrsi, zvuči kao da mi je sugovornik u bunaru, slabašan

senzori, proximity, auto brightness, rotation rade ok...

Antutu benchmark : 17313 bodova odma ispod sg s3

Baterija : jučer san ga dobija sa 65% napunjenosti, uvatija se odma testiranja, kamera, sve živo, wifi itd, do navečer oko 10ak sati, sad ima 17% ( screen use je 2 sata) i 18h on battery, preko noći je skinija samo 1 ili 2% sa whatsapp i gmail sync uključenim i 2g data

SIM : dual sim, nisan još proba sa 2 kartice, otključana su oba, jedan je MINI SIM, drugi MICRO, može se prebacivat da jedan radi na 3g a drugi na 2g i obrnuto, bez vađenja kartica (barem koliko mi daje info u postavkama) TO ĆU JOŠ PROVJERIT

3G na tele2 radi dobro, nisam bio po selima pa o pokrivenosti ne znam

Positive: 

Baterija (za sada), obe kamere, dizajn, čvrstoća, ekran, zadnji speaker, brzina, fluidnost kroz menije, NEMA kineskih aplikacija, IMA hrvatski jezik, hard case

Mane:

Zvučnik za razgovor, bljeskalica

Zaključak : za te novce preporuka svakome, za sada nikakvih problema s mobom. dizajn odličan

GPS ću testirat još.

Ako netko zna kako ući u servisni meni za pojačat speaker ili bljeskalicu nek javi...

Moj PC  
5 0 hvala 2
14 godina

Imate li kakvu preporuku do 500kn, uzeo bih sestri nekakvog kineza tek toliko da ima za poruke pozive i internet.

Znači netreba ništa posebno, 512MB RAM mislim da bi bilo sasvim dovoljno uz neku solidnu kameru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Za rootanje probaj skinut  framaroot  sa Xda developers.

Probaj skinuti neki custom rom sa Needroom 

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 10:58 (Patrick_cro).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Ag008 kaže...

Prvi korak je konktatkiranje trgovca koji ili će ti preporučiti da recimo reinstaliraš rom/pokušaš nadograditi ili odmah dati upute gdje i kako slati.

Slanje u Kinu te košta oko 67kn. NE zaboravi donijeti papir da si platio pdv te popuniti obrazac CN23 kako ne bi platio PDV prilikom vraćanja sa servisa. 

Ja neznam od kud si ti slao i kak te ispalo 67kn, ali mene je ova op!zdila za 142kn i to sam napomenuo da šalje najjeftinije {#}

11 godina
neaktivan

ELEPHONE P7 ili  UMI X1 PRO?Moze i preporuka do 120$ da ima 3g.

1 ELEPHONE P7
9 UMI X1 PRO

0 0 hvala 0
17 godina
David87 kaže...
Ag008 kaže...

Prvi korak je konktatkiranje trgovca koji ili će ti preporučiti da recimo reinstaliraš rom/pokušaš nadograditi ili odmah dati upute gdje i kako slati.

Slanje u Kinu te košta oko 67kn. NE zaboravi donijeti papir da si platio pdv te popuniti obrazac CN23 kako ne bi platio PDV prilikom vraćanja sa servisa. 

Ja neznam od kud si ti slao i kak te ispalo 67kn, ali mene je ova op!zdila za 142kn i to sam napomenuo da šalje najjeftinije {#}

Hrvatska pošta. U maloj kutijici koju sam našao doma, obložen s malo novinskog papira/mjehurića i s pismom u pošti je bilo oko 240 grama. Sve ispod 250 grama košta 65kn i važno je ići do te mase.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina

Yebiga ovo moje je bilo pola kile, a isto sam obložio u mjehuriće. Da sam znao da ide do 250g tak bi i zapakiral, tj. izbacil bi dodatnu oblogu koju sam stavil ispod mjehurića...

Sad čitam da moram platit i njihovu poštarinu kad ga vraćaju. Nabijem te Kineze na k***c! Od sad samo kupujem mobitele kupljene kod nas s našom garancijom! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo jutros stigao Umi X1 Pro. u paketu su bili nekakvi poklončići, kao što su obećali jer se mob nakon prvog slanja vratio njima. prošao sam bez plaćanja PDV-a. na paketu su napisali "gift" i "Home & Garden", a vrijednost 24 USD.

kartica Sandisk je naručena kao opcija uz mob, ostalo su pokloni kartica Sandisk je naručena kao opcija uz mob, ostalo su pokloni
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 12:49 (dado314).
16 godina

napiši kasnije koju info o njemu, kvaliteta izrade kućišta, kakva je kamera, radi li gps, resetira li se i slično

čini mi se dosta povoljna kupnja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 13:07 (mmmnnn).

2 0 hvala 0
11 godina

Kupio zopo zp1000

ekran: ips 720p, sasvim dobar ekran sa dobrom kutevimagledanja i realnim prikazom boja.

dizajn: uređaj je kopija iphonea po dizajnu, pogotovo ova zlatna boja koju sam kupio. I to mi je ok. 7mm tanak, leži lipo u ruci, ništa ne šuška.

kamera: 14mp, f2.0, prednja 8mp. Odlične boje, bez puno šuma, super hdr (stavim sample).  odličan 1080p video.

baterija: izvuko sam 4h screen timea sa automatskim postavkama. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
thebatman kaže...

Kupio zopo zp1000

ekran: ips 720p, sasvim dobar ekran sa dobrom kutevimagledanja i realnim prikazom boja.

dizajn: uređaj je kopija iphonea po dizajnu, pogotovo ova zlatna boja koju sam kupio. I to mi je ok. 7mm tanak, leži lipo u ruci, ništa ne šuška.

kamera: 14mp, f2.0, prednja 8mp. Odlične boje, bez puno šuma, super hdr (stavim sample).  odličan 1080p video.

Sve ok, ali sta je ovo za jesti na drugoj slici?

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
13 godina
Da zbilja, kakve su to pečene žabe u siru?
Fuck me I'm famous.
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
luka_cro kaže...
thebatman kaže...

Kupio zopo zp1000

Sve ok, ali sta je ovo za jesti na drugoj slici?

To ti je piceta s piletinom <3

14 godina

Auuuu, gadno li je!

1 3 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koji mi je idiot dao TD i zašto? napišem svoje dojmove i onda ne valja...

Rješen problemčić sa tihim zvučnikom

U engineer modu ( *#*#3646633#*#* )  se poigrajte sa audio postavkama...

Moj PC  
6 7 hvala 0
12 godina
neaktivan
shegyman kaže...

Ma pusti budale. Ne zamaraj se time i ja na svaki post dobijem uglavnom 2 TD i to vjerujem da je od istih likova. 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
17 godina
shegyman kaže...

Mozes li mi reci malo vise o mobitelu, sada nakon 2-3 dana koristenja?

Ja se mislim da narucim, ali sam cudo da mu je gps katastrofa, wifi ne hvata bas najbolje i da mu je baterija dosta slaba? da nije onih delkariranih 2500 nego 1750mAh

It&#39;s better to keep your mouth shut and give the impression that you&#39;re stupid than to open it and remove all doubt.
15 godina
neaktivan
shegyman kaže...

Ekipa stigao ELEPHONE P7 mini BIJELI. napokon (45 dana i više, radi Malezijske pošte, banggood)

Ako netko zna kako ući u servisni meni za pojačat speaker ili bljeskalicu nek javi...

http://slobodni.net/t118736/#post1095915 ovdje imaš trikove za bljeskalicu i speaker  ..... samo oprezno s tim

dak
13 godina
neaktivan

u mene gps vata odlično, bez uključenog network location-a...probao sa google maps i sa copilot europe navigacijama...

nadje poziciju vrlo brzo...

wi fi je ok kao i kod drugih mobitela šta san ima...baterija u mene trenutno na 54% i 18h i 30min on battery, screen 1h i 30min, wi fi-30min itd...

napisao sam ostalo gore u postu...

16 godina

0 1 hvala 0
16 godina

Umi X1 Pro, kupljen prvenstveno zbog potrebe za mobitelom koji prima 2 kartice. htio sam da mob ima min. 1 GB RAM-a, ne preveliki ekran... Stari mobitel mi je bio Samsung galaxy S2 pa ću ga uglavnom uspoređivati s njim.

kratki review:

- s kamerom nisam baš zadovoljan, pogotovo slikanje u tamnijim/zatvorenim prostorima (mada mi to nije toliko važno).

- ekran mi je bolji kod UMI, nego od SGS2, što se tiče preglednosti (IPS). 

- baterija, hmm, nisam ga još dovoljno koristio da mogu reći precizno koliko može izdržati, ali čini mi se da je OK. Navikao sam puniti SGS2 svaki dan.

- wi-fi, djeluje ok, mada mi je u wc-u malo teže hvatao signal. ;-)

- kada sam pustio video na youtube krenio sam malo čačkati po task baru i malo je bio usporen. tu sam bio malo razočaran.

sve u svemu zadovoljan sam s mobitelom, s obzirom na cijenu (cca 120 USD; sad je na popustu na to2c.com)

5 0 hvala 4
11 godina
neaktivan

Stigao 1S. :)

Najviše me se dojmila fina izrada, uređaj stvarno djeluje puno skuplje. Nije toliko velik, čak se i krhka ženica poput mene možda koristiti njime bez previš muke, iako je suprotni ćošak malo teže dostupan jednom rukom. MIUI radi odlično, nema updatea, ali ni roota, to ću još istražiti. Fotoaparat je po prvim dojmovima jako dobar, još moram instalirati Vignette da vidim kako radi s njime. GPS (asistirani) ulovi signal unutar kuće u rekordnom roku, nisam mjerila, al nije više od desetak sekundi. Zvučnik je dovoljno glasan, jedino je vibra slaba. :( Stavila sam Apex launcher, jedino me sad brine jel mi njupa RAM ili ne (free mi je oko 130 mb, kaj mi se čini jako puno). Inače ne trza, radi glatko, antutu skor preko 20k, ekran se može mjeriti s S3 (koji poznajem pa mogu usporediti).

3 0 hvala 0
16 godina
Najbolji kinez do 100eura?
Windows Phone FTW
12 godina
neaktivan
DommY kaže...
Najbolji kinez do 100eura?

http://www.to2c.com/jiayu-f1-basic-smartphone.html

Mislio san da pitas u dolarima pa mozda ima i nesto bolje u ponudi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.5.2014 0:01 (Clueso).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice