"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.516.266
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Dobio email od pandawilla da imaju Newman N2 bijeli model a mozda i crni za 99$ na skladistu opet.

Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina

Upravo naručen 1 kom, nadam se da će sve proći u redu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
eplati.com kaže...

Dobio email od pandawilla da imaju Newman N2 bijeli model a mozda i crni za 99$ na skladistu opet.

Ovaj mi se čini zanimljivim, a i jeftin je.

Samo na netu puše da se brzo kvari, tj. da nije kvalitetno građen, ali to mi se čini da ej bilo samo u prvim verzijama, a novije da su bolje, što ste vi o tome čuli?

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
12 godina
neaktivan

Imam mali problemčić. Znači, kupila ja mobitel preko to2c.com 1. aprila i jučer mi to zapelo na granici jer račun nedostaje. Pitala sam to2c.com što da učinim i oni mi pošalju ovo: http://prntscr.com/3clyhv

A na nj stranici piše ovo http://prntscr.com/3clxir, uz to, stavila sam da mi proizvod ne pošalju u originalnom pakiranju.

Da li da pošaljem taj račun što su mi oni napravili (što sam mogla i ja napraviti) ili da pošaljem račun s paypala i platim koliko već moram platiti? Čini mi se vrlo riskantno pošto znam da su otvorili paket ako mi piše da fali račun.

Ipak, možda stvarno može proći mobitel za 30 dolara ako kažem da je već korišteni i tako to.. U biti, ne znam. Što vi predlažete?

0 0 hvala 0
15 godina
Neivve kaže...

Imam mali problemčić. Znači, kupila ja mobitel preko to2c.com 1. aprila i jučer mi to zapelo na granici jer račun nedostaje. Pitala sam to2c.com što da učinim i oni mi pošalju ovo:  http://prntscr.com/3clyhv

A na nj stranici piše ovo  http://prntscr.com/3clxir, uz to, stavila sam da mi proizvod ne pošalju u originalnom pakiranju.

Da li da pošaljem taj račun što su mi oni napravili (što sam mogla i ja napraviti) ili da pošaljem račun s paypala i platim koliko već moram platiti? Čini mi se vrlo riskantno pošto znam da su otvorili paket ako mi piše da fali račun.

Ipak, možda stvarno može proći mobitel za 30 dolara ako kažem da je već korišteni i tako to.. U biti, ne znam. Što vi predlažete?

Na kakvoj granici???? Vjerojatno na carini... ako imaš tracking number onda ga pratiš preko ips pošta hr i čekaš dok ti ne bude pisalo inovice mising. Ako ti nebude pisalo inovice mising, tada si prošla bez plaćanja PDV-a. A ako bude pisalo na trackingu inovice mising tada čekaš PCP broj da ti pošalju poštom sa carine.

I tek kad dobiješ PCP broj, šalješ faxom ili mejlom račun sa PayPala i sa stranice sa kojeg si naručila telefon (to2c) obavezno sa PCP brojem. Taj račun si dobila na e-mail.

16 godina

ako je avionom došlo onda je teoretski to i granica. pa vidiš da je napisala da je zapelo jer račun nedostaje...

1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
bodija kaže...
Neivve kaže...

Imam mali problemčić. Znači, kupila ja mobitel preko to2c.com 1. aprila i jučer mi to zapelo na granici jer račun nedostaje. Pitala sam to2c.com što da učinim i oni mi pošalju ovo: http://prntscr.com/3clyhv

A na nj stranici piše ovo http://prntscr.com/3clxir, uz to, stavila sam da mi proizvod ne pošalju u originalnom pakiranju.

Na kakvoj granici???? Vjerojatno na carini... ako imaš tracking number onda ga pratiš preko ips pošta hr i čekaš dok ti ne bude pisalo inovice mising. Ako ti nebude pisalo inovice mising, tada si prošla bez plaćanja PDV-a. A ako bude pisalo na trackingu inovice mising tada čekaš PCP broj da ti pošalju poštom sa carine.

I tek kad dobiješ PCP broj, šalješ faxom ili mejlom račun sa PayPala i sa stranice sa kojeg si naručila telefon (to2c) obavezno sa PCP brojem. Taj račun si dobila na e-mail.

dado314 kaže...

ako je avionom došlo onda je teoretski to i granica. pa vidiš da je napisala da je zapelo jer račun nedostaje...

Pardon, na carini mi je zapelo. Da, piše invoice missing. Pitala sam to2c.com što da napravim i oni su mi poslali račun gdje piše da je mobitel koštao 30 dolara. Mislim da me čekaju velika sranja ako to pošaljem carinicima.
11 godina
neaktivan

javi kakva mu je baterija,čula sam da je slaba da jedva izdrži jedan dan.

mislim na iNew V3 i zopo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.4.2014 12:58 (Kika 13).
16 godina

Ja od Pande imam samo ispis narudžbe - jel to uz PayPal potvrdu dovoljno za carinu ili trebam tražiti nekakav račun od Pande?

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.4.2014 12:55 (tintin).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
MarioVk kaže...

Stigao iNew.. Za sad preezadovoljan {#}

javi kakav ti je i kakva mu je baterija čujem da je jako slaba da jedva izdrži jedan dan.

13 godina
neaktivan

Posalji racun koji mislis da je u redu na tebi je, ali saljes ga tek kad dobijes od Carine pismo da dostavis racun.

"Just A Dream ".
11 godina
neaktivan

Molim za malu pomoć uzeo sam iOcean X7 HD mob je odličan, ima jedna sitnica koju bi ako se može ispraviti ispravio , a ta je da mi je ton kada sa nekim pričam dosta slab iako je namještena skala do kraja, da li ima način da se to ispravi tj da još pojačam dolazni ton, samo da kazem da mi mobitel nije rotan , ali da ću danas to napraviti, pa nakon toga što bi trebao napraviti da riješim taj problem , ako je uopće moguće to riješiti. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
press kaže...

Molim za malu pomoć uzeo sam iOcean X7 HD mob je odličan, ima jedna sitnica koju bi ako se može ispraviti ispravio , a ta je da mi je ton kada sa nekim pričam dosta slab iako je namještena skala do kraja, da li ima način da se to ispravi tj da još pojačam dolazni ton, samo da kazem da mi mobitel nije rotan , ali da ću danas to napraviti, pa nakon toga što bi trebao napraviti da riješim taj problem , ako je uopće moguće to riješiti. 

ima neka šema sa android mobitelima da se uđe u service meni (kombinacijom brojeva i # * ) neznam točno koje....proguglaj...i tamo se moglo podešavat slušalica, zvučnik itd...

16 godina

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

To ne vrijedi za sve modele , a za Mtk SoC ima preko MobileUncle Toola za riktati, ali mora biti rootan mob.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2248396

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.4.2014 14:32 (Fero).
16 godina

ma to je bio prvi rezultat gugla.  {#}

0 0 hvala 0
17 godina

http://www.pandawill.com/newman-n2-quad-core-smartphone-47-inch-hd-ips-screen-android-41-exynos-4412-14ghz-13mp-camera-10-point-touch-white-p84419.html###

Jel ovo neka greska? 99$

Na geekbuy i minideal dode 299

Da, sada sam primjetio da je na ova 2 out of stock, sto znaci da je vjerovatno stara cijena ostala

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.4.2014 14:40 (goodye).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

upravo skoro naručen newman n2 sa pandawilla za 99 $!!!

i ja ga želim platiti,kad meni vrag neda mira idem ja jos jednom pitam 

na chat ako je awailable i kaže žena ne još,ali d abude

danas ujutro rekla da je in stock.

tko je tu lud???

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.4.2014 14:51 (damirica_00).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo malo gledam kineske modele i nađem ovo http://www.tmart.com/Upgraded-KINGZONE-K1-16-2GB-Octa-Core-Processor-Android-4.3-FHD-Smart-Phone-with-5.5-Screen-Black_p245045.html mislim da je model ok ali tek dolazi u prodaju tamo oko 25.04., a košta smo 300 US$, jedini mali nedostatak je podrška za 900Mhz za 3g/H mrežu, odnosno radi na 850/2100Mhz 3g/H.

"Just A Dream ".
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Fero kaže...

To ne vrijedi za sve modele , a za Mtk SoC ima preko MobileUncle Toola za riktati, ali mora biti rootan mob.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2248396

Skinuo sam tu aplikaciju i uspio sam je pokrenuti iako mi mobitel nije rootan, ili možda je a da ni sam neznam da je , uglavnom ja na njemu nisam ništa čaćkao da li je moguće da tu aplikaciju mogu pokrenuti da mi mob nije rootan ili kako da provjerim da li je rootan , samo jedna napomena živi sam amater za androide do sada sam se bavio cyidiom i Jailbreakom

14 godina
neaktivan
Neivve kaže...
Pardon, na carini mi je zapelo. Da, piše invoice missing. Pitala sam to2c.com što da napravim i oni su mi poslali račun gdje piše da je mobitel koštao 30 dolara. Mislim da me čekaju velika sranja ako to pošaljem carinicima.

Ništa ne moraš raditi već čekaš da ti s carine pošalju pismeni zahtjev za dostavom dokumentacije u kojem je PCP broj. Kad primiš pismo, pošalješ im mailom ili faksom ispis plaćanja s Paypala za taj mobitel s pripadajućim PCP brojem i čekaš par dana - nakon toga dolazi poštar s paketom i njemu platiš PDV+troškove. A ovo o 30$ vrtnog alata i sl. su bapske priče, to na carini niti ne gledaju jer to isto piše na svakom od tisuća i tisuća paketa iz Kine - mislim da je njima bitnije što se na rendgenu prikaže...

14 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Kao što rekoh, zapadnjački brendovi su mi, barem što se mobitela tiče - završena priča. Kinezi se probijaju na tržište i bit će zanimljivo narednih par godina gledat nered po već ustajalom zapadnom tržištu di glavnu priču vode apple, samsung, lg i sony...

Sve 5, samo ovi boldani su još "istočniji" od Kineza, teško da su zapadnjački {#}

13 godina
neaktivan

Pa prilikom pokretanja Mobileuncle toola te je trebao SuperSU ili Superuser aplikacija pitati za dopuštenje dali zeliš da se aplikacija pokrene. Za provjeru skini Root Checker sa Trgovine play pa vidi da li je rootan. Ali ako je mobitel rootan onda bi trewbao imati aplikaciju na njemu SuperUser ili SuperSU pa si pogledaj, a nakon toga ako i nemaš i provjeriš sa Root checker-om onda ga rootaj.

Stranica na ovoj temi ako ti zatreba za rotanje imaš postupak http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/kineski-mobiteli-tema-odabir-rasprave/192996.aspx?page=109&jumpto=4154860&sort=asc&view=flat ili probaj sa Famaroot.apk sa xda developer foruma

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.4.2014 15:51 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

prijatelj mi je u kini trenutno,moze li tamo za jeftinije kupit xiaomi mi3 i ako da koja bi cijena bila u kunama?

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.4.2014 19:57 (11glava11).

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
11glava11 kaže...

prijatelj mi je u kini trenutno,moze li tamo za jeftinije kupit xiaomi mi3 i ako da koja bi cijena bila u kunama?

pa vjerojatno može, trebaš yuan pretvoriti u kune pa ćeš znati http://hr.coinmill.com/CNY_HRK.html.

"Just A Dream ".
12 godina
neaktivan

a jel zna netko podatak koliko bi kostao yuana u kini?

0 1 hvala 0
16 godina
Kika 13 kaže...

javi kakva mu je baterija,čula sam da je slaba da jedva izdrži jedan dan.

mislim na iNew V3 i zopo.

Mob koristim vecinom na faksu kad imam priliku na dosadnim predavanjim ili na pauzama :D . Uvijek kad ga koristim upaljen je internet . Ja sam mislio da je baterija jako losa po pricama al cak sam neocekivano zadovoljan jer ja kao srednji korisnik bez problema izguram cijeli dan s njim. U dom sam doso u 8 sati sa 25% baterije a sinoc sam ga napunio. U domu sam se spojio na wifi i ukljucio ekran na 100% svjetline i youtube player HD . I tako je 40min radio i evo ga sad na 11% sa prenosenjem slika i nekih stvari preko airdroida

I da. Mobitel mi je odličan, prezadovoljan sam sa svime, sve radi odlicno i fluidno, jedino ta zadnja verzija sustava (1.0.8) ima problema sa gps-om al posto ga ne koristim ni ne trudim se da to popravim iako ima nacina i za to. Osim gps-a sa svime sam zadovoljan, brzina, ekran, touch, pa čak i baterija je solidna (kao što sam rekao gore, izguram cijeli dan s njom). U svakom slucaju mobitel isplativa investicija ako se mene pita, lijep dizajn za dobre karakteristike . {#}

Remember that guy that gave up? Neither does anybody else!
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.4.2014 22:43 (MarioVk).
12 godina
neaktivan

Shta mislite iNew ili Xiaomi Hongmi.

Cijena oko 155-170 $

Koji je podobar?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Trickydi kaže...

Shta mislite iNew ili Xiaomi Hongmi.

Cijena oko 155-170 $

Koji je podobar?

Inew!

17 godina

Inew v3, dizajnerski puno ljepši. Ja ga imam i dobar mi je.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice