Haha, pa ova je monohromatska!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To je takav senzor, tako je bilo i na P30 PRO.
Cak je i Lumia 1020 imala taj jedan zuckasti ton, meni nije smetao.
Znam, upravo radi toga, ekipa zamjera Hauweiju, te žućkaste fotke..
Ljudi, jel postoji koji smartfon na tržištu a da nema prisutan oil painting tj prigušen DR, znači da je fotka čim manje softverski "uništena"?
Al molim neke primjere iz prakse, ne zanima me ono, "rekla-kazala".
Al opet bi uzeo prije hauwei nego samsung.
Samsung Note 20 Ultra mi se cini OK sto se IQ tice iako i on ima veliku rupu izmedju fokale glavne i tele kamere...od 26 do 120mm isto nema nista.
Rijesen mu je i AF pa kao i Xiaomi nema nikakve probleme sa AF na glavnoj.
On barem ima sve GMS pa bi ga svakako prije uzeo nego Huawei, a Samsung jamci i 3 velike nadogradnje.
I jos nesto...ima Gorillu 7, gledao sam neke drop testove neki dan...pa taj mob je zbilja tesko razbiti.
Ćega bolan ima 7 ?!?!
Koliko se ja kužim u geometriju, tek je Gorila 6 počela se koristiti, a jedino ako ja nisam nešto prespavao
?!?!

Kolega cijenjeni zvonac bi li pomoglo slikanje slapa dok voda curi, u različito doba dana, po naravno sunčanom danu, ista pozicija samo drukčiji svjetlosni uvjeti?!
Znači, prva bi slika bila u recimo praskozorje, druga oko 09.00, treća oko 13.30, četvrta oko 17.00 i peta oko sumraka, čim mračnije?!

To je takav senzor, tako je bilo i na P30 PRO.
Cak je i Lumia 1020 imala taj jedan zuckasti ton, meni nije smetao.
Znam, upravo radi toga, ekipa zamjera Hauweiju, te žućkaste fotke..
Ljudi, jel postoji koji smartfon na tržištu a da nema prisutan oil painting tj prigušen DR, znači da je fotka čim manje softverski "uništena"?
Al molim neke primjere iz prakse, ne zanima me ono, "rekla-kazala".
Mate 20 PRO, stavis ga na PRO mode i koristis auto postavke.😄
Meni taj mob ima skroz OK IQ, bolji nego novije generacije Huaweia.
Šta ne postoji postavka za balans bijele? Ako postoji, onda je loš fotograf.
Kolega cijenjeni zvonac bi li pomoglo slikanje slapa dok voda curi, u različito doba dana, po naravno sunčanom danu, ista pozicija samo drukčiji svjetlosni uvjeti?!
Znači, prva bi slika bila u recimo praskozorje, druga oko 09.00, treća oko 13.30, četvrta oko 17.00 i peta oko sumraka, čim mračnije?!
Kolega, ti si već dužan fotki Aj stavi na flickr, da vidimo tog One plus na djelu.
ocean77 , veliš tebi taj mob ima OK IQ.. Mene zanima koji smartfon ima najbolji IQ s minimalnim softverskim doradama u jpegu, al pričam o novijim smartfonima..
ocean77 , veliš tebi taj mob ima OK IQ.. Mene zanima koji smartfon ima najbolji IQ s minimalnim softverskim doradama u jpegu, al pričam o novijim smartfonima..
Misllim da takvog nema, ali svaki sada ima PRO mode pa tu imas minimum upliva SW.
Šta ne postoji postavka za balans bijele? Ako postoji, onda je loš fotograf.
Fotograf je software (AI), a ovaj drugi samo pridržava hardware (uređaj).
kako vam ovo izgleda, djeluje mi dosta objektivno...
https://www.notebookcheck.net/Camera-Test-Samsung-Galaxy-S20-Ultra-vs-Huawei-P40-Pro-vs-OnePlus-8-Pro-vs-Xiaomi-Mi-10-Pro-low-light-fiasco-for-Samsung.464823.0.html
a ono, ne znam sta da ti kazem, najobjektivnije ti je ono sto stvoje oko vidi na tim slikama, i da li se slazes sa njihovom konstatacijom
prvo uzmu S20 Ultra, umjesto S20+ po meni, jer nema problema kao Ultra
takoder napomenu da ultra ima AF u kurcu i da su joj zato nocne fotke u banani, a dalje u tekstu proglase jednu nocnu fotku od Ultre da je najbolja
isto tako popljuju P40 ultra wide, da je prekratka, i na kraju je proglase najboljom
takoder manje vise u tekstu govore da OP8 odredena kamera nije dobra kao Huawei ili Samsung, a na kraju ga proglase kao mob godine
ne znam
https://www.notebookcheck.net/Camera-Test-Samsung-Galaxy-S20-Ultra-vs-Huawei-P40-Pro-vs-OnePlus-8-Pro-vs-Xiaomi-Mi-10-Pro-low-light-fiasco-for-Samsung.464823.0.html
dobre su slike za usporedbu...možda stvarno u prosjeku, kad se gledaju sve kamere (i selfi), OP8 je prošao najbolje u ovom setu fotografija (sve su statične). mi10 mi je dobra na tele, ostalo loše, samsung prosječan, a grozan po noći, selfi mi je najbolji kod OP8...p40p mi je nabolji u dnevnima, nabolje se vidi na ovoj fotki (daleko od toga da su sve dobre na dnevnom svjetlu, a to se često ovdje u temi pisalo kako svi noviji uređaji dobro slikaju po danu)...
uglavnom nema nekog tko iskače, ali OP8 prosječan svuda, pa kažem, u ovom slučaju mozda i najbolje prošao...
p.s. kako je zivnula tema u zadnje vrijeme :-)
Pixel 4XL in da house...da vidimo sto ovaj momak sve umije...😁
Netko je izgleda hakirao account kolegi oceanu...
Šalu na stranu, stvarno lagano zavidim vama koji mijenjate mobitele ko čarape...svakih mjesec dana :)
Netko je izgleda hakirao account kolegi oceanu...
Hehe, nije...bila je neodoljiva ponuda, kolega Batman ju je otkrio, a ostalo je bila samo formalnost.🙂
Cuj da dobra ponuda, 4xl ko iz tvornice za 2500kn, da bar svaki dan tako nesto nelti 😂

Eh da, to bi bilo zbilja lijepo.😁
Di to? I ja bi jednog
Ako mene pitas, ja za taj mob nebi platio vise od 3000 Kn, a u tekstu ispod cu napisati i zasto iako ima i nekih stvari koje mi se jako svidjaju.
Najvise na tom mobu vrijedi ekran, tu nemam nikakvih zamjerki, ravan, oštar prikaz, 90hz osvjezenje, lijep prikaz boja, taman velicina...niti prevelik, niti premal.
Osim ekrana uzitak je ta sinergija hardwarea i softwarea, zaista lijepo radi, npr. face unlock i tranzicija sa AOD-a preko face unlocka do pocetnog ekrana...to su te finese nedostizne kinezima.
AOD je isto jedna od stvari koja mi se jako svidja i koja mi se svidjala i na Pixelu 2XL koji sam imao prije 2 godine.
Pregledan, jednostavan, citak...nikakav cirkus sareni kao kod nekih, a isto vrijedi i za cijeli UI...tu im skidam kapu, kontam da bi mi EMUI da sada predjem na njega bio užas iako sam ga najnormalnije koristio na Mate 20 PRO i bio zadovoljan s njim.
Autonomija je isto solidna, jucer i danas sam testirao autonomiju...sve sam upalio, NFC, BT, svjetlina ekrana na 100%, ugasena stednja baterije i samo ukljucen dark mode i na 50% sam imao oko 3 sata SOT sto bi u konacnici vjerojatno bilo oko 6 sati sto nije lose.
Mob je izuzetno fluidan, vrti najnoviji Android 11.
Ovdje se vracam na ono sa pocetka zasto meni taj mob ne vrijedi vise od 3000 Kn...kamera jednostavno nije razina danasnjih top modela pa cak i midrangera kao sto je Mi Note 10 koji sam koristio prije njega.
Usporedio sam ih malo i Mi Note 10 sa Pixelovim "oruzjem" (citaj Gcam) daje dosta bolji IQ.
Ima pokoja situacija gdje mu Pixel moze parirati, ali generalno, ne zelim vise na ovoj temi vidjeti da se netko referira na Pixela kao mjerilo za IQ.
Ipak cu se ograditi malo od ove izjave, fotke koje daje Pixel 4XL bi zadovoljile 99% korisnika jer sama kamera nije losa u kontekstu te velicine senzora i masa ljudi samo trazi pouzdan P & S i tu je taj mobitel i dalje pravi mali dragulj.
U kameri je u djelicu sekunde, shutter ima "zero lag", obzirom na mali senzor slike su plosne pa je skoro sve u fokusu pa je isti tesko promasiti.
Video skoro nista nije napredovao u odnosu na Pixel 2XL, i dalje je prisutan mali "grain"...ne znam koja bi nasa rijec bila najbolja za to.
Najveca prednost kamere je fluidnost (kao uostalom i sve ostalo po tom pitanju), brzina okidanja i portrait mode koji radi na svemu...od ljudi, zivotinja, predmeta....ja nisam ljubitelj istoga jer je to fake i vise volim bokeh koji mogu stvoriti noviji mobiteli poput P40 PRO, Mi10 PRO i sl sa svojim senzorima i optikom...ovdje je to dobro i posluzit ce i 99% ce biti zadovoljno kako to radi.
Ironicno, da nisam toliki ljubitelj fotografije (mozda nekima cudno obzirom da se Pixel upravo time proslavio) jer me na tom polju najvise razocarao, ovo je mobitel s kojim bih mogao zivjeti mozda i 2 godine jer je zbilja odlican komad hardwarea, a ovako ne znam...dat cu mu sansu, a ako me ne kupi ide za Split kolegi.
Di to? I ja bi jednog
Strpi se da ovom dvojcu dosadi kroz 2x1 mjesec.
Ako mene pitas, ja za taj mob nebi platio vise od 3000 Kn, a u tekstu ispod cu napisati i zasto iako ima i nekih stvari koje mi se jako svidjaju.
Najvise na tom mobu vrijedi ekran, tu nemam nikakvih zamjerki, ravan, oštar prikaz, 90hz osvjezenje, lijep prikaz boja, taman velicina...niti prevelik, niti premal.
Osim ekrana uzitak je ta sinergija hardwarea i softwarea, zaista lijepo radi, npr. face unlock i tranzicija sa AOD-a preko face unlocka do pocetnog ekrana...to su te finese nedostizne kinezima.
AOD je isto jedna od stvari koja mi se jako svidja i koja mi se svidjala i na Pixelu 2XL koji sam imao prije 2 godine.
Pregledan, jednostavan, citak...nikakav cirkus sareni kao kod nekih, a isto vrijedi i za cijeli UI...tu im skidam kapu, kontam da bi mi EMUI da sada predjem na njega bio užas iako sam ga najnormalnije koristio na Mate 20 PRO i bio zadovoljan s njim.
Autonomija je isto solidna, jucer i danas sam testirao autonomiju...sve sam upalio, NFC, BT, svjetlina ekrana na 100%, ugasena stednja baterije i samo ukljucen dark mode i na 50% sam imao oko 3 sata SOT sto bi u konacnici vjerojatno bilo oko 6 sati sto nije lose.
Mob je izuzetno fluidan, vrti najnoviji Android 11.
Ovdje se vracam na ono sa pocetka zasto meni taj mob ne vrijedi vise od 3000 Kn...kamera jednostavno nije razina danasnjih top modela pa cak i midrangera kao sto je Mi Note 10 koji sam koristio prije njega.
Usporedio sam ih malo i Mi Note 10 sa Pixelovim "oruzjem" (citaj Gcam) daje dosta bolji IQ.
Ima pokoja situacija gdje mu Pixel moze parirati, ali generalno, ne zelim vise na ovoj temi vidjeti da se netko referira na Pixela kao mjerilo za IQ.
Ipak cu se ograditi malo od ove izjave, fotke koje daje Pixel 4XL bi zadovoljile 99% korisnika jer sama kamera nije losa u kontekstu te velicine senzora i masa ljudi samo trazi pouzdan P & S i tu je taj mobitel i dalje pravi mali dragulj.
U kameri je u djelicu sekunde, shutter ima "zero lag", obzirom na mali senzor slike su plosne pa je skoro sve u fokusu pa je isti tesko promasiti.
Video skoro nista nije napredovao u odnosu na Pixel 2XL, i dalje je prisutan mali "grain"...ne znam koja bi nasa rijec bila najbolja za to.
Najveca prednost kamere je fluidnost (kao uostalom i sve ostalo po tom pitanju), brzina okidanja i portrait mode koji radi na svemu...od ljudi, zivotinja, predmeta....ja nisam ljubitelj istoga jer je to fake i vise volim bokeh koji mogu stvoriti noviji mobiteli poput P40 PRO, Mi10 PRO i sl sa svojim senzorima i optikom...ovdje je to dobro i posluzit ce i 99% ce biti zadovoljno kako to radi.
Ironicno, da nisam toliki ljubitelj fotografije (mozda nekima cudno obzirom da se Pixel upravo time proslavio) jer me na tom polju najvise razocarao, ovo je mobitel s kojim bih mogao zivjeti mozda i 2 godine jer je zbilja odlican komad hardwarea, a ovako ne znam...dat cu mu sansu, a ako me ne kupi ide za Split kolegi.
Da, kamera mu nije najjača strana, al sve ostalo je.. Odlično izbalansiran mob.. Kome je kamera presudna i isključivo traži beskompromisa, Pixel je tu, za PS je ko rođen.. Za naprednije korištenje, ostali smartfoni, sam manual opcijama a Pixel tu nema što tražit..
Inače, 4XL me ne zanima, i dalje preveliko za mene
Dok primim u ruke one smartfone koje klize u ruci i još sa zaobljenim ekranima a ergonomiji ni traga Kolko god gledam kameru na mobu da je odlična, al jednostavno mi odmah pada mrak na oči bez obzira što je kamera bez premca..
xiaomi bolji na tele kameri, ostalo bolji iPhone i Samsung - koliko sam brzinski pogledao u 4k videu na 24" monitoru - slični su zakljucci i recenzenata...iPhone mi se cini odličan, bolji od Samsunga Note20.
https://www.flickr.com/photos/181609696@N07/albums/72157715823227018
Evo jedan album od jutros, setnja obalom, 175 ne filtriranih slika. Sve lece koristene.
Bacite oko.
Evo jedan album od jutros, setnja obalom, 175 ne filtriranih slika. Sve lece koristene.
Bacite oko.
Mi Note 10 ima mozda i najsvestraniju kameru danas jer raspon od macro (macro leća) do potpuno upotrebljivih 10X (ekvivalent 240mm) nema nitko i jos pri tome između ima 3 leće kojima pokriješ svaku situaciju...i na sve to jos i Gcam koji digne IQ na jos visi nivo na svim kamerama.
Evo i mojih par sa Pixelom 4XL.
Nemam bas vremena tako da su fotke nastale usputno sto se i vidi iz prilozenog.
Vecinom su u nocnim uvjetima.
Na kinezima treba 2 dana da se otključa. Danas digneš mob, i prekosutra ti se otvorit početni ekran.Kakve ti gluposti nekad pišeš da to nisu istine.
A AOD kod Pixela - sterilan, dosadan, bezveze. Samsung i Huawei su miljama daleko s AOD-om.
Bacite oko.
Mi Note 10 ima mozda i najsvestraniju kameru danas jer raspon od macro (macro leća) do potpuno upotrebljivih 10X (ekvivalent 240mm) nema nitko i jos pri tome između ima 3 leće kojima pokriješ svaku situaciju...i na sve to jos i Gcam koji digne IQ na jos visi nivo na svim kamerama.
Evo i mojih par sa Pixelom 4XL.
Nemam bas vremena tako da su fotke nastale usputno sto se i vidi iz prilozenog.
Vecinom su u nocnim uvjetima.
Ovaj XL je u banani jer su mu kadrovi u pokretu - ulje na platnu.
Na jednoj slici HPB logo je ulje na platnu.
Loše
Na kinezima treba 2 dana da se otključa. Danas digneš mob, i prekosutra ti se otvorit početni ekran.Kakve ti gluposti nekad pišeš da to nisu istine.
A AOD kod Pixela - sterilan, dosadan, bezveze. Samsung i Huawei su miljama daleko s AOD-om.
Samsung da, huawei daj molim te. Hahahha

Vrati se pa ponovo procitaj, nije stvar u brzini.
Tranzicija od AOD-a do otkljucanog ekrana...nije da smo bljesne otkljucani pocetni ekran vec imas cijelu tranziciju u obliku animacije koja je oku jako ugodna, to je ta finesa o kojoj pisem koju ti uopce nisi registrirao jer nisi naucio citati sa razumijevanjem dok je bilo vrijeme.
Ovaj XL je u banani jer su mu kadrovi u pokretu - ulje na platnu.
Na jednoj slici HPB logo je ulje na platnu.
Loše
Za tu sliku se slazem, nastala je u hodu i zelio sam vidjeti kako ce se SW snaci jer se radi o opjevanom Gcamu na izvornom Pixelu i to top modelu.
Na zalost, nije ni taj mob kao ni SW svemoguc, fotka je malo mutna i namjerno sam ju stavio iako sam znao da nije savrseno ostra.
Da sam stao, umirio ruku i onda slikao bio bi taj HPB natpis potpuno jasan..