Kamere u smartfonima- Rasprava izdvojena tema

poruka: 6.744
|
čitano: 1.829.870
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Kamere u smartfonima- Rasprava

Ovdje imate 3 fotke za usporedbu. Note 8 stock, Note 8 gcam i Pixel 2 XL. Ovog puta je Note 8 gcam najbolje pogodio boje, Pixel je prehladan, Note 8 stock je pretjerao sa temperaturom.Sto se tice detalja, Note 8 gcam vodi naspram Pixela, doduse ne pretjerano. Note 8 stock izgleda ocajno sa ovim noise reduction filterom. Istina, maknuo je poprilicno suma, ali detalja nigdje, slika izgleda poprilicno ruzno za moj ukus (uzasan flat izgled i watercolor efekt pri zumiranju). Svi su izabrali donekle slican ISO pa je cak i u auto modu ispalo poprilicno fer.

S ovim automatski kolegi odgovaram - DA, definitivno se isplati staviti Google kameru na Note 8. Jos samo da naprave zero shutter lag, po meni ce biti perfektno! 

Slobodno prokomentirajte sto vi mislite na temelju ove tri fotke usporedbe, kad ozdravim nabacit cu jos par fotki.

https://www.flickr.com/photos/155350262@N05/shares/Wa5Gj7

5 0 hvala 2
10 godina
neaktivan
Re: Kamere u smartfonima- Rasprava

Hm, meni se osobno vise svidjaju boje na pixelu, dok opet gcam kod notea 8 ima najbolje detalje.

14 godina
Gcam bi trebao imati svaki fon. Lošu kameru bi učinio dobrom, dobru - jako dobrom.
Lako Pixelu tako sa tim softverom. Evo malo fotki sa Mi A1. OV senzorčić bez OIS i uskom blendom. Kasnije ću nadopunit i low light

https://www.flickr.com/photos/159801787@N08/
Moj PC  
5 0 hvala 3
12 godina
odjavljen

Ja budem navečer okinuo koju sliku kada se smrači pa ću uplodati za primjer. Također Mi A1 s GCam. 

...................................... funny facts
14 godina
odjavljen
Deutsch kaže...

Hm, meni se osobno vise svidjaju boje na pixelu, dok opet gcam kod notea 8 ima najbolje detalje.

Pixel oku izgleda najljepse, ali daleko od realnog. Dakle neznam uopce gdje je uzvukao ovaj balans bijele. Skuzio sam i dok slikam na umjetnom osvjetljenju da voli ici poprilicno na hladniji ton

10 godina
neaktivan

A onda ako je zuto realno pixel nije u ovim uvjetima bolji od notea..

14 godina
odjavljen
Deutsch kaže...

A onda ako je zuto realno pixel nije u ovim uvjetima bolji od notea..

Pa vidis po slikama da nije? Svi znamo kako izgleda vanjska nocna rasvjeta. 

Stock vs stock je Pixel bolji.

Gcam vs stock je Note bolji. 

Uz to Note jos ima manual mode, tele lecu sa optickom stabilizacijom (2x zoom) i bolju prednju kameru (Kad se koristi Gcam)

11 godina
Da gledam neki skuplji camera mob ja bih prije isao na Note 8 jer ima znatno vece mogućnosti kamere koje si upravo nabrojao.
14 godina
odjavljen
ocean77 kaže...
Da gledam neki skuplji camera mob ja bih prije isao na Note 8 jer ima znatno vece mogućnosti kamere koje si upravo nabrojao.

Osim toga, sad kad sam isprobao Pixel, Note mi je u cjelini puno zanimljiviji mobitel

14 godina
Ima utor za 3,5mm sluške. Meni bi bio dovoljan razlog. I još k tome dolazi sa prilično kvalitetnim slušalicama.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...
ocean77 kaže...

Osim toga, sad kad sam isprobao Pixel, Note mi je u cjelini puno zanimljiviji mobitel

Nitko ne spominje da je pixel ružan ko kuga

14 godina
odjavljen
zuper kaže...
Ima utor za 3,5mm sluške. Meni bi bio dovoljan razlog. I još k tome dolazi sa prilično kvalitetnim slušalicama.

Te slusalice su bezveze koje dodu uz njega, bez obzira sto pise AKG. 

Glavas_ZG kaže...

Nitko ne spominje da je pixel ružan ko kuga

Meni nije ruzan, ali nije ni lijep. Neki standardan dizajn nista specijalno

14 godina
Update sa low light fotkama

https://www.flickr.com/photos/159801787@N08/?
Moj PC  
4 0 hvala 2
11 godina
zuper kaže...

Cini se jako dobro, izuzetno malo šuma na visokim ISO vrijednostima.

Fali jedino malo oštrine, ali u globalu jako dobro.

Koji senzor ima tvoj Mi A1?

Koliko se sjecam citao sam da stavljaju Omnivisione.

14 godina
Da, OV senzor. Ali mislim da je softver najzaslužniji za to jer je slikano sa Gcam. Sa stock kamerom ni blizu takvu kvalitetu ne bih dobio
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Ovo super izgleda.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Jako jako dobro za mobitel od 1400kn. 

@ocean77

a da probas staviti gcam na Mi Note 3? Bas me zanima kakvi bi rezultati bili

0 0 hvala 0
11 godina
Neda mi se zezati s tim jer i stock kamera daje dobre rezultate.

0 0 hvala 0
17 godina

Evo još jedna noćna fotka, stock vs gcam, U11..

https://www.flickr.com/photos/95305779@N06/39567947585/in/dateposted-public/

Morao bih si dat truda pa fotkat malo u manual modu, inače u većini slučajeva, gcam rastura, al eto nekad me zna i stock app iznenadit i okine na automatici odlično, kak se potrefi valda:)

Senzor je manji i pixeli su manji nego na HTC 10, al eto iznenađen sam fotkama skroz..

Nekaj se govori da bi U12 trebao doć sa IMX380, navodno će imat dvije kamere, to je još sve rekla kazala, al ak ubace IMX380 u kombinaciji sa odličnim softverom, to će bit bomba od kamere, ne sumnjam da će HTC napravit odlična posao sa softverske strane, volio bih da se glasine obistine i stave IMX380 u U12..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Cijenim HTC zbog odlicnih kamera, ali su neozbiljni.

U vrijeme kada im glavni konkurent izlazi sa 2:1 omjerom ekrana oni izbace klasican ekran sa ogromnim bezelima, ne stave dvostruku kameru...onda izbace poboljsanu verziju koja je u startu tako trebala izgledati koja opet nikako da stigne kod nas.

Taj neki novi buduci vjerojatno isto ne treba ocekivati prije ljeta, a karavane prolaze...

S druge strane Samsung izbaci model i na trzistu je za 2 tjedna pa cak i u vukojebini kakva smo mi...da ne spominjem Oneplus, Xiaomi koji izbaci novi model i najnormalnije ga narucis...HTC, Pixel su neozbiljne marke za koje treba poprilican egzibicionizam da ih se uopce nabavi.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

zanima me koja bi bila najbolj kamera u cjenovnom rangu mobitela do 2.500kn?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

S7, htc 10, lg g5 - polovno

mi note 3, mi 5s(nema ois-a) -novo

17 godina
domac7111 kaže...

zanima me koja bi bila najbolj kamera u cjenovnom rangu mobitela do 2.500kn?

1. HTC 10, LG 5X, Nexus 6P, ovo su mobiteli sa najvećim senzorom, a potonji pošto je nexus a softver je od googlea, kvaliteta je neupitna, također kao i 5X koji je od googlea; HTC 10 možda je trunku lošiji po pitanju hdr-a, al se da stavit gcam app na njega

2. S7, G5 ili onaj Mi note 3 koji je jeftiniji

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.2.2018 14:17 (zvonac).
10 godina
neaktivan
zvonac kaže...

1. HTC 10, LG 5X, Nexus 6P, ovo su mobiteli sa najvećim senzorom, a potonji pošto je nexus a softver je od googlea, kvaliteta je neupitna, također kao i 5X koji je od googlea; HTC 10 možda je trunku lošiji po pitanju hdr-a, al se da stavit gcam app na njega

2. S7, G5 ili onaj Mi note 3 koji je jeftiniji

Ja mu ne bi preporucio ova dva mobitela zbog starijeg procesora. ( 28nm)

17 godina
Deutsch kaže...

Pa ak mu je kamera prioritet, dajem radije prednost njima, imao oba dva, što se tiče fotkanja, jednostavno nemam zamjerki

Inače, fotić na 10tki je odličan, automatika nije u razini ova dva nexusa, mrvicu (mada tu gcam riješava sve) je lošiji, al manual mode rastura..

5X ne košta puno, a fotić je brutala, osim fotića sve ostalo je na visokoj razini, što se tiče OSa i fluidnosti.

Ta dva uređaja mogu očitat lekciju nekim današnjim flagšipima, po pitanju fotića.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.2.2018 14:32 (zvonac).
14 godina
odjavljen

2:48, kamera na S9/S9+

Sto kazete?

0 0 hvala 0
17 godina

Bas veli gosp.Petric da je kamera bolja od Pixela 2..

Onak na prvu, privlaci me ova promjenjiva blenda..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zvonac kaže...
Deutsch kaže...

Pa ak mu je kamera prioritet, dajem radije prednost njima, imao oba dva, što se tiče fotkanja, jednostavno nemam zamjerki

Inače, fotić na 10tki je odličan, automatika nije u razini ova dva nexusa, mrvicu (mada tu gcam riješava sve) je lošiji, al manual mode rastura..

5X ne košta puno, a fotić je brutala, osim fotića sve ostalo je na visokoj razini, što se tiče OSa i fluidnosti.

Ta dva uređaja mogu očitat lekciju nekim današnjim flagšipima, po pitanju fotića.

I valja reci da je sansa 90% da ce se desiti bootloop :)

Imao sam i sam N5x, stvarno odlican uredaj. Jedina mana je baterija i multitasking (2GB RAMa je stvarno premalo, sta god drugi rekli - bio sam uvjeravan da je stock android toliko ispeglan da ovih 2GB RAMa radi bolje nego negdje 3-4GB - nije istina!).

Uglavnom, odlican mobitel, pogotovo kamera (stvarno usporediv s S7, a izasao godinu dana prije + f2.0 vs 1.7 - google je odlican posao s camera sw napravio tu).

Preporucio bi ga svakako, jer je u vrijeme izlaska kostao kao mid range, i ove nedostatke baterija/ram bi se dali pregrmiti, al jednostavno LG je zeznuo stvar s mbo i gotovo svaki 5x ce prije ili kasnije zadesiti bootloop.

13 godina
neaktivan

S9+ Vs Pixel 2.

Samo jedna slika zbog ograničenja mb.

Moje skromno misljenje :

Ako se pogleda gornji kat zgrade - kod S9 se ne vidi. I zgrade s lijeve strane u pozadini - bolje se vide na Pixelu.

Opet je Gcam na Pixelu bolji.

S9+ + Gcam moguca odlicna kombinacija.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.2.2018 22:12 (R36).

2 0 hvala 0
17 godina

https://www.gsmarena.com/sony_demo_iso_51200_dual_cam_module_isp_mwc_2018-news-29824.php

Sony ima odlične inovacije a za senzore da ne pričam...

ISO 51 200 low light.. Cool..

Nego, Sony XZ2, niš posebno, kamera ista ko i lani...

Sony nikak da se mrdne od f2.0 a OIS mu je i dalje nepoznanica..

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice