Iphone 3g s i Nokia 5800 zaključana tema

poruka: 124
|
čitano: 29.956
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Iphone 3g s i Nokia 5800

koristio sam symbian od kad je izasao pa sve do prvog dana dok nije iphone dosao u hr... i ja samo mogu rec da mi je iphone totalni preporod bio... puno sam zadovoljniji s njim nego s bilo kojom nokiom do sada... jbg.a jedno je kad se govori o best buy a drugo je kad se govori o onom sta je bolje... mozda je u ovom slucaju isplativije nokia ako je covjeku do toga da ustedi lovu, ali onima kojima to nije bitno nek uzmu ono sta je jednostavno njima bolje a ne sta je isplativije....

jbg.a to je moj sistem kupovine, skupim pare i onda kupim ono sta je po meni high end best buy ili bas cisti high end... sto se moze vidjet i iz potpisa kupio sam ovaj komp davno i sad uskoro mislim opet novi... i opet ce tako proc biti high end best buy i high end ploca, mem i cooler... 

jedno je rasprava oko toga sta je isplativije a drugo sta je bolje, velika razlika !

Lenovo L220x, C2D E6600,zalman 9500LED, asus striker extreme, 4GB mushkin redline DDR2 1000, coolermaster stacker 831, BFG gtx 260 maxcore oc , samsung F1 spinpoint 1TB.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2009 22:35 (hyko).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Iphone 3g s i Nokia 5800
stevan94 kaže...
logic kaže...

Ni u jednom postu niko nije rekao da je 5800 ili bilo koja druga nokia najbolji telefon. Samo za iphone to govore. Kao da ih boli cinjenica da toliko palte i nemaju najbolje pa sami sebe ubjedjuju u to.

opet ponavljas...pa to si vec rekao na drugoj strani....

stvarno je smijesno reci da je 5800 najbolji telefon,pa vjerovatno niko nece da se provaljuje (on jeste super ali je daleeekooo od najboljeg)

Iphone trenutno jeste najbolji telefon,svi to govore....evo npr. izadje palm pa ga pocnu nazivati iphone killer,zasto??? zato sto je iphone najbolji! izadje satio pa je i on iphone killer,i tako ima bezbroj primjera...

Smijesno je reci da je 5800 najbolji al je vise smijesno reci da je to Iphone kad ga 5800 tuce u funkcionalnost. ;)

17 godina
odjavljen
RE: Iphone 3g s i Nokia 5800
ivaninho kaže...

Zašto bi je lockali, trebamo se ispucati jedni na drugima. Meni je pun kufer više zadrtih nokia fanboysa kojima je symbian nešto sveto i nedostižno, ali zato mrze iPhone i bilo što u vezi s njime, pa čak i njegove vlasnike. Čak i sve što je u vezi s Appelom. Ako vlasnicima iPhonea ne smeta nemogućnost bluetooth razmjene, šta onda vama ima smetati? Ja sam npr. jailbrekao svoj iPhone, te imam više-manje sve što imate i vi: videosnimanje, razne emulatore, bluetooth..., ALI vi nikada nećete imati ni približan broj ni jednostavnost installiranja aplikacija i to vam mora biti jasno! Ja na svom iPhoneu mogu skinuti bilo koju aplikaciju, te ih imam oko 150 i mogu vam reći da istinski uživam u njima. Baš UŽIVAM i sretan sam jer mi nije dosadno voziti se svaki dan 2 sata u Busu i u školi kad je neki glupi predmet i bilo gdje drugdje, iPhone je apsolutno zabavan i koristan. I da iPhone mi služi za zabavu jer nemam 40 godina i nisam ozbiljan tako da uživam još u najljepšim godinama. Također slažem se s vama da ima zadrtih Appelovaca koji isto znaju biti dosadni i takvi i meni smetaju. Ja od Applea imam samo iPhone koji je NAJBOLJI mobitel na svijetu i to vi dobro znate priznali to ili ne! Pogledajte koliko je revolucije i rasprave donio u svijetu, kao nijedna nokia do sada! I na kraju samo da vam kažem svi kažu daj mi iPhone za poruku, poziv, bla, bla a za sve nokie i ostale mobitele kažu MOBITEL! Nikada nisam čuo da netko govori daj mi Nokiu N96, ali zato svi za iPhone govore iPhoene, a ne mobitel jer je to nešto više i za druge proizvođače, za sada, nedostižno!

Svrha ove teme je da je čovjek odluči koji mobitel mu bolje odgovara uzevši u obzir sve mogučnosti i cijenu, a ne da ti imaš gdje ispucat svoje mladenačke hormone. Znam da je tema poduga, ali čitanjem zadnja 2-3 posta nisi doznao dovoljno da možeš ovako ošto i bezobrazno uletit u temu. Tema nije o uzdizanju Nokie i Symbiana u nebo i pljuvanju po i Phone-u od stranje Nokia fanboysa, već o duzanju iPhone-a u nebo od strane Apple funboysa i iznošenju realnih činjenica koje iPhone spuštaju s neba u rang vrhunskih mobitela od strane onih koje ti nazivaš Nokia fanboys. iPhone je vrhunski uređaj, ali da je najbolji nikako ne stoji. Meni je pun kufer Nokie i nadao sam se da ću uzet neki drugi mobitel, ali unatoč manama Nokie kojih sam itekako svijestan, uzeo sam Nokiu jer sam nakon analize zaključio da mi Nokia pruža sve funkcije koje mi trebaju i koje želim po pristupačnoj cijeni. Ovo ljeto sam imao na stolu ponudu za iPhone, čak jeftinije nego sam platio Nokiu 5800XM i to bez ikakve ugovorne obveze. Zaključio sam da iPhone ne zadovoljava moje potrebe, a kako se radilo o članu obitelji, opcija kupiti pa zamijeniti za Nokiu bi bila krajnje bezobrazna i pokvarena.

Biti ću iskren, i mene je iPhone ostavio bez daha, ali to je bilo na kratke staze. Jednostavno od uređaja te cijene i takvog ugleda očekujem neke stvari koje on nema. Neke sam iznio u ovoj temu, neke su prije mene iznijeli drugi forumaši.

Ako misliš da smo to iznosili da bi pljucali iPhone, gadno se varaš. Ako pogledaš, nitko nije za Nokiu pisao samo pozitivne stvari. Svako je napisao ono što je prednost Nokie i ono što je mana, dok ima postova koji iPhone dižu u nebo. Ako ti ne treba mogučnost da možeš staviti MSN u pozadinu na iPhone-u i ostati logiran i primati poruke preko njega ne znači da nikom ne treba ta mogučnost. Ako meni ne treba mobitel koji mogu odlagat na šmirglu, ne znači da nikom ne treba, pa ja zato kažem da Noki ima lošije kućište, ali ima multitasking, da sad ne nabrajam sve prednosti i mane.

Stvar je u tomu da neke opcije iPhone nema ili ima lošije riješene nego Nokia, za neke vrijedi obratno.   To što tebi opcije koje ima iPhone i način kako su riješene zadovoljava sve potrebe ne znači da je svakom tako. Zbog toga treba iznijeti argumentirano mišljenje uz navođenje prednosti i mana, pa da onaj tko bira može uzeti u obzir te vidjeti koji mu mobitel bolje odgovara i ako za taj mobitel mora izdvojit više para, da li ta razlika u karakteristikama prema njegovim potrebama opravdava razliku u cijeni.

Mislim da sam bio jasan, iako mi se iz tvoje prve rečenice čini da je ti bilo uzalud.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD
17 godina
moderator
Iphone 3g s i Nokia 5800

Čovjek je pitao za savjet, a vi ste počeli war. U ovih 5-6 strana mislim da će autor naći koristan post koji će mu pomoći u odluci, a da ne bi bilo daljeg ratovanja, ključ.

Nije se usr*o onaj kojem je daleko zahod, nego onaj ko je kasno krenuo.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice