i ja bi trebao orginal rom pa ako netko može staviti link
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam stavio develooper romove
pozdrav... ovako... imam fundowsky- čini mi se 4.1.1... i jako sam zadovoljan... ali problem je što mi filmovi i unatoč owercloockanju na 710mhz štekaju... a i čak i igrice kao što su fruitninja... koristim bs player za filmove... ako je to važno...
mobitel je ovako inače sa fundowskim brz i fluidan... al ovo za filmove mi ide na živce da je zvuk s vremenom ispred slike...
pa kako to da sredim... nisam bio jedno vrijeme tu na forumu pa neznam koji je rom najbolji trenutno... ili možda ima drugo riješenje?
samo da se pohvalim i da napišem za one koji neznaju... jer vidio sam da par ljudi želi staviti GTA III na ovaj slabi mob... pa ja sam uspio... još prošle godine... stavio sam potpuno počišćeni ROM sa owerclockom i swat particijom i uspio sam... i bilo je kolko tolko čak i igrivo... ali se to ne isplati jer nisam imao nikakvih aplikacija i mob mi je bio beskoristan... zato je to bezveze... pomirite se da je mob preslab... ja sam samo to radio da dokažem frendu... :DD

hvala... a taj je bolji od tvog ROMa?
haha... sorry krivo gledam...
i meni taj bs šteka skini si https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mxtech.videoplayer.ad&feature=search_result
taj player radi dobro barem meni :)
hvala ti... budem isprobal...
Gongy ROM ti je za svaku pohvalu... super je... molim te samo daj reci kako da stavim u instalaciju drugu tipkovnicu... npr. onu iz fundowskog? hvala
ljudi hoce li mi iko objasniti i pokusati rijesiti moj problem sto imam kad instaliram bilo koji rom, znaci svaki put gubi mi se zvuk kad sa nekim pricam sa bilo kojim romom, na orginalnom sve radi, smao na orginalnom mi je problem sto jako steka telefon i ne mogu podici brzinu na 710 mhz i uvijek mi programi povuku sav ram treba mi pola sata da nesto otvorim.Kako ukloniti ovaj senzor kod slusalice?
Znaci na svakom romu kad telefoniram samo se izgubi moj zvuk,pricam par sekundi i kao telefon da se zakljuca, otisao sam u radnju i kazu mi da je do senzora obrisi rom i instaliraj original i radice sve.Nema roma koji nisma pokusao svugdje isti problem.
Ja imam bas neki cudan problem, ako nema ko kakvu ideju mozel i preporuciti par dobrih programa koji mi mogu odrzavati telefon brzim, treba mi Root za 2.3.6 android i treba mi neki program kojim mogu klokovati telefon nza 710 mhz i neki dobar program da mi odrzava ram i da mi ne steka telefon, da kontrolise programe, nemam sad ni 8mb rama slobodnog.Zahvaljujem, Gongiju sma pisao nije mi odgovorio
imas custom stock romove, to su nemodificirani stock romovi samo rootani i maknute dosadne sistemske aplikacije koje inace uzimaju resursa
i skines neke tweak aplikacije i sam ga podesis po volji(mcTweaker root ili Pimp my rom alpha jer beta je malo nestabilnija ali barem se jos razvija. itd)
listajte malo nazad po postovia a ne da je ovdje svakih 7-8 postova stalno ljudi ponavljaju linkove od romova
pa bar u trazilici upisi pa trazite
pozdrav!
trebam hitnu pomoć,mobitel huawei u8650 mi je dosad sve dobro radio,danas sam ga drža u džepu duže vrijeme i kad sam ga izvadio vidio san huawweiow logo i on se uključiva,al kad je to završilo samo se ponovno počeo uključivat umjesto da mi da da upišem pin,i tako stalno nikako da se uključi,izvadio sa bateriju pa ponovno uključio al opet ništa,trebam savjet hitno kako da ovo riješim!pomoć pls!!!!
dali postoji oficijalna stranica za 2.3.3 stock rom

jel ima neko neku ideju oko mog problema,našao sam stranicu gdje neki tip imao isti problem, ovo je link od stranice: http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/huawei-u8650-kako-reset-nakon-rootanja/140999.aspx tamo je napisa da je naša rješenje u nekoj proceduru al mi ne valja dio odma na početku,jer ne mogu prenjet rom na sd karticu,,pomoć hitno!!!!!!!!
Poz, trebam opet pomoć.
Dok sam imao stock rom 2.3.3 mogao sam ići na mobilni internet, upgradeao sam na 2.3.5 i nije mi više radio...
Sad sam stavio CynogenMod-7.2-benru89v4 mod i sve fino šljaka, mob je brz i sve to, ali opet se nemrem spojit na mobilni internet.
Mislim, uključim ja promet i sve, i kad idem na tražilicu, kaže da je problem u mreži.......
jel možda zna netko kako to popraviti?
Btw. na VIP-u sam.
Hvala svima!
Probaj ručno unijeti postavke za internet...Postavke, Postavke za bežični prijenos...., Mobilne mreže, Nazivi pristupnih točaka, tipka za izbornike i Novi APN i onda unesi ove postavke....izaberi koje ti odgovaraju:
Vip ručne postavke (Internet / ZA PRETPLATNIKE):
Naziv profila: VIP WAP
Početna stranica: http://wap.vip.hr
APN: data.vip.hr
Proxy: 212.91.99.91
Port: 8080
Vip ručne postavke (Internet / ZA VIPME KORISNIKE)
Naziv profila: VIP WAP
Naziv profila: http://wap.vip.hr
APN: gprs0.vipnet.hr
Proxy: 212.91.99.91
Port: 8080
kad kliknem Add VPN moram izabrati nešto od navedenoga:
Add PPTP VPN
Add L2TP VPN
Add L2TP/IPSec PSK VPN
Add L2TP/IPSec CRT VPN (ovdje me traži i
Add OpenVPN VPN
I kad uđem u bilokoje postavke moram upisati:
VPN Name
Set VPN server
DNS search domains
Add L2TP/IPSec CRT VPN (ovdje me traži i certifikate (user/CA)
Add OpenVPN VPN (ovdje me traži i certifikate (user/CA)
E sad, jel može netko detaljni howto jer sam ćorak za android, tek sam dobio mob. Znam da puno tražim, ali bar napišite šta ja gdje moram upisati.......
Ovih portova, proxy uopće nema u opcijama.....
Hvala
EDIT:
Uspio sam, hvala kolega ;)
Kod mene jedan cudan problem na Gongy ROM-u.
Sve radilo OK, stavim Hangouts i sve stima. Prebacim s Link2sd Hangouts na SD karticu i data promet ne sljaka vise ?
Radim restart i jos uvijek ne radi, skidam Hangouts, restartam mob, data promet opet sljaka.
Nije neka velika frka ali me interesira da li je jos netko ima nesto slicno?
BTW: ugradjeni Browser nece na net dok je uljucen data promet, radi samo s wi-fi (stavio sam Operu i radi normalno).
Taj problem nije samo na njegovom ROM-u, meni se dešavalo i na fund, na još nekim clean romovovima i na mom 2.0. Problem iskreno ne znam kako sam riješio, ali kad sam "spakovao" onaj 2.1 radilo je savršeno. A na gongiju i ostalima je proradilo nakon 2-3 restarta.
Ako je to ono sto mislim da jeste,to ti je onda BACKUP TELE2 ROMA,a ne klasicni zip za install,vec sam pisao o tome na jednom forumu pa evo ti pogledaj http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363&page=147
Pitanje, posto imam tvoj ROM?
Ako mu napravim Factory Reset da li se on vraca u prvo stanje kako je bilo kad sam prvi put stavio tvoj ROM ili...?
Zelio bi da bude kao kad sam ga tek stavio pa nisam siguran da li radit factory reset ili mozda bolje stavit ROM sve ispocetka?
Hvala
UVIJEK je bolje fresh ROM nego factory reset.
UVIJEK je bolje fresh ROM nego factory reset.
Potpuno se slazem sa DARKOM,a sto te najvise muci a to su instalirani apovi,imas titanium pa napravi backup,install roma i restore apova!
imam pitanje, instalirao sam po uputstvu CynogenMod-7.2-benru89v4 i posto sam preko All Backupa napravio backup, kako sada da ga instaliram i vratim kontakte, poruke itd ... posto ovako ne moze ?
hvala Bogu i njemackim forumima :D evo linka ako neko bude imao slican problem ... http://www.android-hilfe.de/root-hacking-modding-fuer-huawei-ideos-x3/333267-daten-aus-huawei-allbackup-cm-7-2-extended-v2-importieren.html
E ovako,skoro sam zavrsio jednu ICS izvedbu CM7,jos neke stvari istrazujem i testiram ali je rom funkcionalan i radi ok vec 2 dana na mom huaweiu,malo jos prckam po systemu sta jos doraditi,mozda poslije postavim screenshote i link za rom ali se dvoumim jer poslije toga krene bombardovanje porukama ko bi sta zelio,NIJE PRIGOVOR ALI JE TESKO SVIMA IZACI U SUSRET I ZADOVOLJITI SVACIJE UKUSE,ako neko zeli da proba neka se javi na PM pa cu poslati link!
Radi li malo bolje, koliko free mem i RAM?
...
imam problem s mikrofonom..
znaci kada nekoga nazovem ili on mne ne cujem se(ne cuje me onaj s druge strane) .. malo radi malo ne..
dok na viberu,skypu itd radi savrseno :D
korisitm gongy-ev rom(mislim 2.3.7)