Huawei P8lite Dualsim Tcom

poruka: 13
|
čitano: 10.515
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Pozdrav, 
planiram kupiti Huawei P8Lite iz TComa pa me zanima dali taj uredjaj podrzava dual sim (na GSM areni pise da podrzava a na njihovim stranicama nema nista)...
Takodjer, ako podrzava, dali je drugi slot zakljucan na T-Com ili moze VIPova kartica?

Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Huawei P8lite Dualsim Tcom
karticarko kaže...

Pozdrav, 
planiram kupiti Huawei P8Lite iz TComa pa me zanima dali taj uredjaj podrzava dual sim (na GSM areni pise da podrzava a na njihovim stranicama nema nista)...
Takodjer, ako podrzava, dali je drugi slot zakljucan na T-Com ili moze VIPova kartica?

Hvala!

Dual sim je po default sigurno blokiran, sad je jedino pitanje je li to fizički ili softverski.

Po ovim postovima, mogli bi se zaključiti da se to da enableati flashanjem stock rom-a, sad je jedino pitanje je li ovo moguće i za ovaj model koji prodaje T-mobile.

9 godina
neaktivan

Nista, cini se da je najbolje da njima mail posaljem (ako budu znali/htjeli odgovoriti)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ako tražite dualsim modele, rijetko će te ih naći u HTu ili VIPu. Vjerojatno poslovna politika. Tele2 jedino ima DS uređaje.. Tako da sumnjam da je moguće da imaju takav uređaj u tmobileu ili da se može uključiti opcija
- Lumia 640 DS -

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Da, vjerujem da im nije u interesu da se koriste kartice drugih operatera, no koliko vidim, na gsm areni navode da se radi o dual sim uredjaju:
http://www.gsmarena.com/huawei_p8lite-7201.php

Ako je uredjaj tvornicki takav i imaju ga u ponudi, ispada kao da kupujem uredjaj sa ogranicenom funkcionalnosti...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
karticarko kaže...

Pozdrav, 

Hvala!

Ako uzimaš na pretplatu....radit će ti oba utora na bilo kojim karticama.

Operateri od prošle godine sve mobitele odmah otključavaju čisto da se ne zajebavaju s dodatnim poslom nakon prodaje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2016 11:48 (R36).
13 godina
neaktivan
Pozdrav,

Uzeli su mi u firmi ovaj mobitel iskljucivo zbog dual sima (Tcom).

Naravno kad sam gledo recenzije na svim recenzijama koje postoje na svijetu govore o dual simu kao pozitivnoj stavci koj krasi ovaj mobitel. Nigdje se ne spominje verzija mobitela sa single simom(ako uopce postoji).

Mobitel je otkljucan na sve mreze ali naravno zakljucan je drugi slot di ide druga nano sim kartica.

Da li je mozda netko uspio osposoobiti drugi sim. Ne radi mi ono sto je objasnjeno vec u jednoj temi ovdje jer iz nekog razloga ne mogu azurirati na ALE-L21V100R001C432B046b koja bi navodno trebala aktivirati drugi sim niti objasnjenje sa XDA ne pomaze.

Molio bi za smjernice i postupak ako je netko uspio ili zna servis di mogu odnijeti mobitel da se to odradi ako je moguce. Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Prilično sam siguran da to nema baš veze sa softverskim nadogradnjama već 2 SIM utora - 2 IMEI broja i ponašanje svakog zasebno kao da su zasebni telefoni, dakle ako imaš zaključanog jednog možeš ga otključat kao i druge zaključane telefone u T-comu uz naravno nužnosti koje oni traže, bez obzira što je jedan slot zapravo otključan. Barem je tako u mojoj teoriji koja ne mora biti potpuno točna. 

12 godina
neaktivan
Prvo, da li ti mobitel sigurno ima 2 SIM utora? Pitam jer HT inače nema DS mobitele. Obzirom da je tebi firma uzela, to je moguće.. (ne znam kakva im je ponuda za poslovnjake).
Drugo, ako imaš P8 lite sa dva SIM utora (kao i bilo koji drugi mob dual sim kupljen kod bilo kojeg operatera), prvi SIM utor ti može biti zaključan, drugi MORA biti otključan. Tako da se ovdje radi o nečemu drugom, sigurno.
Treće, ako si mobitel kupio kod operatera na pretplatu, nebitno privatno ili poslovno, operater ti MORA omogućiti besplatno otključavanje 1. SIM utora ODMAH nakon kupnje (drugi u praksi uvijek bude otključan). Za to se javi HTu. Kod za otključavanje ti moraju poslati unutar 15 dana od podnošenja zahtjeva.

Ako ti i je drugi utor zaključan, iako ne znam točno što je, teoretski u tom slučaju možeš tražiti kod za 1. utor i onda staviti HT karticu u drugi utor, a 1. ti je onda otključan.
- Lumia 640 DS -

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pozdrav,

Mobitel ima 2 sim utora. Prvi je micro sim, a na drugom utoru se moze izabrati da li zelim imati micro sd karticu vodoravno postavljanje ili okomito nano sim kartica (taj utor neradi). To bi trebala biti stvar izbora korisnika.

U TCOM ponudi za navedeni uređaj nigdje ne stoji na specifikacijama da ima dual sim, ali stvar je u tome da je taj mobitel tvornicki napravljen kao dual sim osim ako t-com nije napravio huawei bez dual sima i prodaje ih.

Evo slika u prilogu kak je jedan clan foruma rjesio problem dual sima sa tcomovim huawiem al meni ne radi. Nece pokrenut opce instalaciju te verzije.
Zato sam i postavio pitanje ako neko zna detaljnije ili drugacije. U tcomu nemaju pojma i tvrde mi da taj mobitel opce ni nema dual sim. LoL

12 godina
neaktivan
Aha, sada mi je puno jasnije. Dakle, stoji ono da HT taj mobitel softverski nije omogućio za Dual SIM opciju, tj. ne prodaju dualsim uređaje.
Ono što ti trebaš je naći nekoga, obzirom da sam slabije barataš tim stvarima, tko bi ti našao na Huawei službenoj stranici taj softver koji je naveden na slici i flashao ti ga. Time bi ovaj sustav koji je od strane HTa zamijenio ovim koji omogućava da umjesto microSD utora koristiš i drugi utor sa nanoSIM karticom. Jer tebi taj utor sa HTovim sustavom služi isključivo kao microSD utor.
Također, ako možeš stupiti u kontakt sa ovim tko je postao ovo što si napravio screenshot, pa da ti eventualno da upute korak po korak kako ćeš to sam napraviti.

Uz napomenu da bi ti radi eventualnog servisa unutar 2 godine jamstva bilo dobro napraviti backup ove tcom verzije sustava koju imaš trenutno na mobu jer bi ti mogli u servisu ne priznat jamstvo (mala vjerojatnost za to postoji) zbog te verzije koju ćeš staviti.

To sve dobro prouči prije nego što bilo što dalje radiš jer možeš mob općenito onesposobiti (brickat).
- Lumia 640 DS -

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Također, trebaš provjeriti da li je taj model koji imaš ALE-L21... Jer ako nije, onda imaš mobitel koji je fizički isti kao i ovaj koji podržava dualsim, ali to ne možeš softverski omogućiti.
- Lumia 640 DS -

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uređaji koji se iporučuju u T-com ( novijeg datuma, izgleda zadnjih 2-3 mj. ) dolaze s novijim softwareom 432B171 singl sim. ( uzeo sam i sam još jedan uređaj prije mjesec dana ). Navedeni uređaji izgleda imaju zaključan bootloader ( vjerojatno su u t-comu shvatili mogućnosti uređaja  ) 

"Noviju" verziju vjerojatno zato nisam uspio fleshati s 432b046b, no i ovaj uređaj je definitivno dual sim jer sam ga osposobio da radi s dvije kartice no s pogrešnom identifikacijom ( BalongC50B311 - google zna sve ), radi bezprijekorno no kako ga nisam htio dalje "malteritirati" ne može se "podići" na noviju verziju softwarea 432B190.

Vrlo brzo bi trebala izaći verzija Androida 6.0 za ovaj uređaj pa će se navedeni problem riješiti.

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice