Huawei ASCEND G300 - PUN POGODAK!

poruka: 386
|
čitano: 122.106
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Huawei ASCEND G300 - PUN POGODAK!
domac5 kaže...

hmm razmisljam da prodam svoju xperiu u i kupim si ovo, tako da ni kune nemoram nadoplatit....

ono sto mi smeta kod sonyja je njegov softwer bugovit do bola...da onaj galaxy mini 2 radi brze od moje xperie koja je dual core to ne mogu vjerovat....

jedino radi posteno sa CM9 koji ima bug sa snimanjem videa i nema Xloud (zvucnik na xperii je zesca banana bez xlouda)... jako je neudoban u ruci i ekran je preuzak...da su bar napravili kao kod iPhona tih 3,5" a ne ovako, jednostavno ko da tipkam na 3,2" koja su  malo veca po duzini...

i jos je sony otkazao JB a razvoj Cyanogen moda je jako spor jer se radi o relativno novom nestandardnom STE U8500 chipsetu...

recite vi meni kakvi su kutevi gledanja na ovom huaweiu? to mi je jedna od bitnijih stvari i jel udoban u ruci?

jos neznam evo, ne igram jako zahtjevne igrice a dosta surfam pa mi treba sto veci ekran al ovih 3,5" su mi premalo...

razmisljam jos o Prestigiu 4300...super mi lezi u ruci i osjecam da je cvrst kad ga stisnem dok xperia skripi i imam osjecaj da cu je smrskat ako jace stisnem

Sony ima problema sa tim jeftinijim aparatima, nisu dorađeni jer su se fokusirali na ove skuplje pod nazivom P, S i T  (mad ai kod njih ima gluposti).

Xperia U je, koliko čujem i čitam, jako bugovit mobitel sam po sebi i bukvalno ga vani smatraju smećem. Šteta, hardverski nije toliko loš. 

HUAWEI G300 je UGODNO IZNENAĐENJE - definitvno best buy 2012. Baterija solidna, ekran solidan, brz GPS, neloš zvuk (samo slušalice su mu smeće), nema nekih izrazitih problema ni trzanja, kamera 5MP....

Kut gledanja mu je, vjerovao ti ili ne, BOLJI nego kod recimo Sony Xperie P ili S! Ima solidan IPS zaslon koji daje vrlo lijepu gamu boja i ugodan je za oči. U ruci leži dobro, samo što je malo teži (140g). 

Od Prestigia bježi jer je prema ovom Huaweiu teško smeće.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
15 godina
volim kad je tezi jer onda znam da ima nesto u tom mobitelu a ne da drzim suplji komad plastike...ovo ima i aluminija na sebi jel?
velim osjeti se da je dual core samo kad se stavi CM na njega al kad tad ce bit dostupna stabilna verzija...no opet mi ostaje ovih 3,5" premalog ekrana...prica se da adreno 200 ima problem sa HD videom no kako vi kazete igre na njemu ne stekaju i prema tome nebi trebalo bit problema sa HD videom
e da, jel podrzava usb otg?
i cujem da mu kamera nije bas nesto, jer meni treba jedino za slikat test u skoli, autofokus valjda ima
Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
domac5 kaže...
volim kad je tezi jer onda znam da ima nesto u tom mobitelu a ne da drzim suplji komad plastike...ovo ima i aluminija na sebi jel?
velim osjeti se da je dual core samo kad se stavi CM na njega al kad tad ce bit dostupna stabilna verzija...no opet mi ostaje ovih 3,5" premalog ekrana...prica se da adreno 200 ima problem sa HD videom no kako vi kazete igre na njemu ne stekaju i prema tome nebi trebalo bit problema sa HD videom
e da, jel podrzava usb otg?
i cujem da mu kamera nije bas nesto, jer meni treba jedino za slikat test u skoli, autofokus valjda ima

- Nema aluminij, već imitaciju (plastičnu).

Igre ne štekaju, ICS se lijepo vrti (ne treba ti nikakav custom ROM, samo stavi Genokolar kernel), usb otg ne podržava 

kamera mu nije nešto, ali slova se vide dobro, fokus ima. Inače malo je mobitela sa dobrom kamerom, to su uglavnom Sony, i to oni jače klase.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
14 godina

Jedini problem ovog mobitela je nikakva podrška xda koliko vidim :/

LoL NordicEU : Heineken01

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
KKristijan kaže...

http://www.modaco.com/forum/650-huawei-ascend-g300-g300modacocom/

17 godina
neaktivan
KKristijan kaže...

Ako nema XDA ima modaco. kut gledanja je dobar bez obzira što je ips. moj savjet ti je da si skineš CM9 rom umjesto stock ICS-a

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
17 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...
KKristijan kaže...

Ako nema XDA ima modaco. kut gledanja je dobar bez obzira što je ips. moj savjet ti je da si skineš CM9 rom umjesto stock ICS-a

Ja pak nikome ne savjetujem stavljanje tih modova jer prečesto sve zna otić u tri p.... materine. Počev od štekanja WIFI signala, gubitka telefonske veze, problema sa kamerom i sl... Radije kernel sa otključanim frekvencijama za CPU, optimiziranom memorijom i produljenim trajanjem baterije.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
15 godina

ma to ovisi kolko je stabilan CM rom...vidim da  ovaj huawei ima cortex A-5 procesor a prestigio 4300 cortex A-9....sad neznam jel to neka velika razlika...sad imam par dana na probi taj prestigio i dobivam oko 4800 bodova na antutu benchmarku...kolko vi dobivate na ovom huaweiu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
domac5 kaže...

ma to ovisi kolko je stabilan CM rom...vidim da  ovaj huawei ima cortex A-5 procesor a prestigio 4300 cortex A-9....sad neznam jel to neka velika razlika...sad imam par dana na probi taj prestigio i dobivam oko 4800 bodova na antutu benchmarku...kolko vi dobivate na ovom huaweiu?

Je, ima A9 ali sve je to ''li-la'' jer je svakom OS-u, pa tako i Androidu najbitniji RAM. 

Osim toga, koliko vidim Prestigio (za razliku od G300) ima malo veći zaslon (4.3") ali je i malo lošije kvalitete i nije zaštićen Gorila staklom kao Huawei.

Antutu daje veće vrijednosti jednostavno zato jer je noviji procesor unutra, ali u praksi ova dva mobitela jednako brzo izvršavaju zadatke. Sve skupa - Prestigio za 1500kn MOŽDA nije loša kupnja, ali ta marka me jednostavno odbija još otakako sam vidio kakvi su im tableti (malo je reći da su UŽAS).... 

I još nešto, negdje sam pročitao da taj Prestigio ima malo veće SAR zračenje...

Iz Hrvatske, s ljubavlju
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 18:08 (Danyel).
15 godina

sad moja xperia zraci 1 w/kg...neam blage sta, jel to stetno .....mozda i dodam jos 300 kn pa si kupim xperiu P jer ionako jedini razlog mi je taj sto trebam minimalno 4" ekran...ipak je bozic

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
domac5 kaže...

sad moja xperia zraci 1 w/kg...neam blage sta, jel to stetno .....mozda i dodam jos 300 kn pa si kupim xperiu P jer ionako jedini razlog mi je taj sto trebam minimalno 4" ekran...ipak je bozic

Imaš moj osvrt na članku ''mobi-mob'' o Xperiji P. Da, ona je defitivno best buy, u tele 2 za kunu na tarifi 75+100 (ili oko 2700kn sam aparat).

I ja je imam, odlična je.

što se tiče zračenja, postoje dva standarda - EU i SAD. Malo se razlikuju po načinu mjerenja (površini zračenja), ali ako ti u bilo kojem standardu piše 1 ili preko 1W/kg, bježi glavom bez obzira od toga.

To što okolo laju da zračenje ne smeta objesi mačku o rep - smeta itekako, ali industriji naravno NE ODGOVARA da se o tome zna i razmišlja.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
15 godina
krivo sam reko...zraci 1,62 w/kg po EU standardu...pff bit ce da je radioaktivna
a P zraci 0,72
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
domac5 kaže...
krivo sam reko...zraci 1,62 w/kg po EU standardu...pff bit ce da je radioaktivna
a P zraci 0,72

Ako je tako, to ti je doslovno na granici za dobit ekspresno rak ili leukemiju. 

Iz Hrvatske, s ljubavlju
15 godina
mislim da cu se definitivno rijesit svog mobitela...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 2:05 (TiMi79).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da li će se kojim slučajem ili da li je uopće moguće ovaj smartphone nadograditi na Jelly Bean 4.2?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moze al trenutno ne sluzbeno i ne radi bas sve kako treba

16 godina
neaktivan

ovo bi mi bio prvi smarphone i pikirao sam njega jer sam čitao razne komentare i recenzije da za te novce nudi više nego ostali proizvođači, a i vidim da se otključa kada se nadogradi na ICS, šta mi i treba jer sam na tele2. e sada pošto se ne razumijem baš u android i smartphone zanima me ima li ikakve velike razlike između ICS-a i JB-a i da li bi mi netko sa više iskustva preporučio koji drugi smartphone u tom cjenovnom rangu? Igrice me niti malo ne zanimaju, jer će mi služiti za posao.

I da li kojim slučejem netko zna da li će se službeno ovaj model moći nadograditi na JB 4.2?

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 16:13 (TiMi79).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TiMi79 kaže...

ovo bi mi bio prvi smarphone i pikirao sam njega jer sam čitao razne komentare i recenzije da za te novce nudi više nego ostali proizvođači, a i vidim da se otključa kada se nadogradi na ICS, šta mi i treba jer sam na tele2. e sada pošto se ne razumijem baš u android i smartphone zanima me ima li ikakve velike razlike između ICS-a i JB-a i da li bi mi netko sa više iskustva preporučio koji drugi smartphone u tom cjenovnom rangu? Igrice me niti malo ne zanimaju, jer će mi služiti za posao.

I da li kojim slučejem netko zna da li će se službeno ovaj model moći nadograditi na JB 4.2?

Ha, mišljenja o Androidu i njihovim verzijama su jako podijeljena. Evo ti moj primjer - ja imam nekoliko Android uređaja. E sad, na jednom mi najbrže radi 4.0 iCS, na drugom 4.1 JB a na trećem 2.3 GB.

Moje je mišljenje, nakon dužeg proučavanja, da ništa ne fali ni starijim verzijama Androida (Froyo i Gingerbread) te da su se u mnogim slučajveima pokazali kao brži i stabilniji od novijih verzija. puno ovisi o optimizaciji samog proizvođača - kako je prilagodio OS SVOM aparatu.

Inače, ICS i JB se razlikuju najviše u brzini (JB je brži) mada to, opet ponavljam, ponajviše ovisi o samom proizvođaču aparata. Recimo kod Sonya (Xperia) ICS se vuče kao prebijena mačka, dok GB leti.... Slično je i sa Huaweijem - mada se da naštimati i fino optimizirati.

Iskreno, za 1300kn nema boljeg mobitela sa IPS ekranom od 4 inča.

Ako ćeš manji ekran - odličan je i Sony Xperia mini (oko 900kn kod Tele2), samo što ima malen ekran (3"). 

Poviri i na moju rubriku ''mobi-mob'' (recenzija 7 najisplativijih mobitela), možda ti pomogne u odluci.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
17 godina
neaktivan
TiMi79 kaže...

Da, službena ICS nadogradnja ti otključa mobitel, mogu potvrditi jer sam ih u zadnjih par dana update-ao 4 i svi su se otključali. Što se brzine mobitela tiče kao što sam već rekao par postova prije mobitel nije ultra-super-duper brz sa stock (huawei ICS) ROM-om jer je neoptimiziran i čini se da je huawei samo pobacao svoje aplikacije u clean ICS prije nego što je skuhao ROM. Međutim razlika u brzini između GB i ICS se osjeti (napokon sam testirao jednog sa GB jer je moj došao sa ICS). Što se tiče JB koliko ja znam da još ne postoji verzija JB za g300 na kojoj radi sve (većini ROMova fali kamera i bt), ali i to bi trebalo biti riješeno skoro. Za službenu nadogradnju se ne zna ništa jer Huawei to objavi par dana prije same nadogradnje. Ali kao što ti je kolega napisao mobitel se definitivno isplati kupiti.

16 godina
neaktivan

Hvala vam lijepa na objašnjenjima. Pričekati ću još sa kupnjom smartphone-a do iza nove godine. A i tada izlazi Prestigio 4500 pa ću viditi kakav je on. Je da nisu u istom cjenovnom rangu, ali do tada bi moga skupit još koju stotinu kuna i kupiti njega, ali to sve ovisi kakve će recenzije tog smartphonea biti pa ću onda odlučiti. {#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TiMi79 kaže...

Hvala vam lijepa na objašnjenjima. Pričekati ću još sa kupnjom smartphone-a do iza nove godine. A i tada izlazi Prestigio 4500 pa ću viditi kakav je on. Je da nisu u istom cjenovnom rangu, ali do tada bi moga skupit još koju stotinu kuna i kupiti njega, ali to sve ovisi kakve će recenzije tog smartphonea biti pa ću onda odlučiti. {#}

Samo vodite računa o tome da su se ti Prestigio uređaji pokazali kao dosta opasni, što se tiče SAR vrijednosti (zračenja) - navode čak 1.62 W/kg što je JAKO PUNO, a pogotovo jer proizvođači naravno koriste izračune u idealnim uvjetima. Ako znamo da je u stvarnosti prijam lošiji i nestabilan, morate računati da se te vrijednosti i UDUPLAVAJU, tako da dolazimo do zračenja od preko 3 W/kg što je daleko iznad DOPUŠTENIH NORMI. 

Eto, samo toliko. Valja uvijek imati na umu zdravlje, ali nažalost - nitko od nas ne misli na njega dok ga ne izgubimo...

Iz Hrvatske, s ljubavlju
16 godina
neaktivan
Danyel kaže...
TiMi79 kaže...

Samo vodite računa o tome da su se ti Prestigio uređaji pokazali kao dosta opasni, što se tiče SAR vrijednosti (zračenja) - navode čak 1.62 W/kg što je JAKO PUNO, a pogotovo jer proizvođači naravno koriste izračune u idealnim uvjetima. Ako znamo da je u stvarnosti prijam lošiji i nestabilan, morate računati da se te vrijednosti i UDUPLAVAJU, tako da dolazimo do zračenja od preko 3 W/kg što je daleko iznad DOPUŠTENIH NORMI. 

Eto, samo toliko. Valja uvijek imati na umu zdravlje, ali nažalost - nitko od nas ne misli na njega dok ga ne izgubimo...

Čitao sam o tome. To mi isto igra glavnu ulogu, a ovaj Huawei po svemu tome ima SAR vrijednosti u dopuštenim granicama, sad samo čekam recenziju Prestigia pa da odlučim.

17 godina

Htio sam si za Novu godinu počastiti ovim mobitelom iz Bon Bona, no za 1300kn sam kupio 6 slika za zid + set čaša.

Slike traju vječno a mobitel...dok ga ne izgubiš, razbiješ ili ne prodaš...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Htio sam si za Novu godinu počastiti ovim mobitelom iz Bon Bona, no za 1300kn sam kupio 6 slika za zid + set čaša.

Slike traju vječno a mobitel...dok ga ne izgubiš, razbiješ ili ne prodaš...

A čaše traju do prvog pijanstva s ekipom i pjesmom koja u srce gađa (duša bećarska ili viruj mi dado) {#}

16 godina
neaktivan

Prije par sati sam ga uzeo u Algoritma. S obzirom da je ovo moj prvi smartphone, kvaliteta mi izgleda odlično. Upravo ga apgrejdam na ICS, ali ima jedna stvar koju nikako nemogu downloadat na računalo, a to je HiSuite. Sa službenih stranica nikako da se pokrene download, a onda mi posli izbaci da stranica nije nađena. Pokušao sam i preko googla naći na drugim stranicama ali ništa. Ako tko zna di ima skinit HiSuite za G300 nek pošalje link, bio bih jako zahvalan. {#}

http://www.huaweidevice.com/resource/mini/201105239635/hi_suite_en/index.html

http://www.huaweidevice.com/worldwide/downloadCenter.do?method=toDownloadFile&flay=software&softid=NDY4NDA=

Evo nakon malo dubljeg prčkanja po netu našao sam HiSuite na nekoj ruskoj stranici, pa ako kome treba evo link

http://translate.google.hr/translate?sl=ru&tl=en&js=n&prev=_t&hl=hr&ie=UTF-8&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fforum.onliner.by%2Fviewtopic.php%3Fp%3D40976748

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 16:34 (TiMi79).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako treba mogu ga i ja uploadat negdi...

Ugl moje iskustvo sa mobon je odlicno, samo sta san se ja nakon ICS-a opet vratia na GB (skoro tjedan dana san se pokusava downgrejdat) 

zasto? ukratko sve na GB-u mi je brze radilo, ICS ka ICS ima svoje prednosti al dosta igara pogotovo zahtjevnijih su mi znale lagat a prije nisu

sad san na ciston GB-u, obrisa san sve aplikacije koje su dosle sa romom (od google+ do stock launchera) i mob sad doslovlo leti

16 godina
neaktivan
badboycro kaže...

Ako treba mogu ga i ja uploadat negdi...

Ugl moje iskustvo sa mobon je odlicno, samo sta san se ja nakon ICS-a opet vratia na GB (skoro tjedan dana san se pokusava downgrejdat) 

zasto? ukratko sve na GB-u mi je brze radilo, ICS ka ICS ima svoje prednosti al dosta igara pogotovo zahtjevnijih su mi znale lagat a prije nisu

sad san na ciston GB-u, obrisa san sve aplikacije koje su dosle sa romom (od google+ do stock launchera) i mob sad doslovlo leti

Nema problema. Skinio sam ga sa tog ruskog sajta tako da sada radi bez problema. Evo još se navikavam na ove smartphone (do jučera je to za mene bilo sve špansko selo), gledam po netu, prčkam, instaliram, deinstaliram, učim...uhhh bog te, ima tu posla {#}

15 godina
neaktivan

Dobro meni je ovo vec 3-4 smartphone i dosad najbolji po svemu

Ugl napravis root (prejednostavno) i to je meni bilo dovoljno za instalirat programe sa kojin bi maka sr*nja koja dodu sa romom i instalira jos par programa za koje treba root i to je to

trenutno imam samo problem sta mi se mob odma nakon sta ga napunin isprazni jedno 15 % u par minuta i kad baterija dode na kraju do 5% tako moze cili dan skoro, al to cu vjerovatno rjesit kalibracijom baterije

16 godina
neaktivan
badboycro kaže...

Dobro meni je ovo vec 3-4 smartphone i dosad najbolji po svemu

Ugl napravis root (prejednostavno) i to je meni bilo dovoljno za instalirat programe sa kojin bi maka sr*nja koja dodu sa romom i instalira jos par programa za koje treba root i to je to

trenutno imam samo problem sta mi se mob odma nakon sta ga napunin isprazni jedno 15 % u par minuta i kad baterija dode na kraju do 5% tako moze cili dan skoro, al to cu vjerovatno rjesit kalibracijom baterije

Nisam se još sa root-om igrao. Novi sam u svemu tome pa kad malo bolje savladam gradivo :). Ali me trenutno zanima jedno...kada sam ga apgrejda na ics više nemam opciju da mi se lozinke učine vidljivima, tj ima ta opcija i u ics ali mi samo nakratko pokaže broj ili slovo dok tipkam. Kako namjestiti da mi se stalno vide?

P.S.

Kako se kalibrira baterija kada se roota telefon?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 19:39 (TiMi79).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice