Čini se da je baterija mrtva. Neznam jel se to uopće može popravit bez servisa, a tu se onda postavlja pitanje isplativosti.
HTC M8 - Rasprava
- poruka: 2.284
- |
- čitano: 428.509
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Sustav i tvornicki bloatwere mi trenutno zauzima 15gb, zna netko kako osloboditi prostor?!
edit: Ako iskoristim opciju >formatiraj kao unutarnju memoriju< izbrisat će se sav sadržaj sd kartice, no dali će ona zauvijek raditi samo s tim mobitelom ili ću ju moći koristiti i u drugim mobitelima?
![poslano s mobilnog telefona](/forum/slike/frommobile.png)
Jel moguće da tele2 još ima u ponudi m8? Piše da se dostupnost provjeri na tele2 prodajnim mjestima. Kad na webshopu dodam svoju tarifu od 75 kn i ugovor na 24 mjeseca izbaci cijenu od 95 kuna mjesečno plus 11 kn jednokratno. Za nekoliko dana mi ističe ugovor, a m8 mi se sviđa bez obzira na godinu izlaska.
![poslano s mobilnog telefona](/forum/slike/frommobile.png)
Koliko vas ima M8 bez roota?
Do nedavno je bio dosta brz, sad se nešto usporio... Koristite li kakav CCleaner ili imate nekakvu preporuku?
Ne razumijem taj CCleaner, kad završi s čišćenjem, piše da je očistio npr. 1,5GB, ali ja to nigdje ne vidim...
Naime imam sljedeci problem.
Kada stavim karticu u M8, normalno je ocita i radi prvih par minuta, nakon toga jednostavno prestane. Dakle i dalje je ocitava i pise da ima signala, ali ne mogu primati pozive niti cak provjeriti stanje na racunu. Ako ugasim/upalim airplane mode - opet radi normalno par minuta.
Probao sam na vise custom romova, rootao sam ga itd. uvijek isto.
Ako netko zna sta bi to moglo biti..pomogaj! :D
Jesi probao drugu SIM karticu? Ako i s njom ima problema onda je nešto hardverski.
PS koristi li tko kakav Nougat custom ROM a da je stabilan i da sve radi, nekakve preporuke? Sada sam na zadnjem Viper ROMu.
Jesam, tako da je nesto hardverski vjerojatno da.
Ja sam ti na 7.1.1 lineage os zadnjih tjedan dana ni jedan force crash i niti jedan bug do sad.
Super sam zadovoljan
Jesam, tako da je nesto hardverski vjerojatno da.
Ja sam ti na 7.1.1 lineage os zadnjih tjedan dana ni jedan force crash i niti jedan bug do sad.
Super sam zadovoljan
Imaju sve drivere? Bila je priča nekakava da ovaj stari Snapdragon ne podržava Nougat pa zato pitam. Jel Nougat fluidniji od Marshmallowa, kakva je baterija?
Ja sam ti ovaj mobitel samo kratko koristio na stocku i odmah se prebacio na lineage 7.1.1.
Koliko sam vidio dosta je brzi nego stock na mm.Baterija mi izdrzi cijeli dan koristenja, oko 4h SOT-a.
Opet ti tu ne znam reci razliku jer ga prije nisam bas koristio + stariji je mobitel jer sam ga uzeo preko njuskala pa uzmi i to u obzir :D
Za sada ne.
https://forum.xda-developers.com/htc-one-m8/general/vomerguides-m8-bootldr-unlock-s-off-t2800727
Po tom si otkljucas bootloader, stavis custom recovery i rootas ga. S-OFF i super cid ne moras. S-OFF se placa 25$.
Ako napravis taj dio, ostatak ce ti bit lagan :) Stavis custom rom na mob, udjes u recovery, wipeas sve, flashas rom i to je to.
Imaš ovaj all-in-one alat za unlock bootloadera i stavljanje custom recoverya. Prvi korak je svakako otključati bootloader. Drugi dio je malo složeniji, ako još imaš KitKat onda možeš koristiti ovaj alat i za stavljanje cutom recoverya. Ja sam imao Marshmallow i meni je bilo malo teže. Prvo sam ručno stavio TWRP custom recovery, nakon njega odradio backup stock ROMa, onda rootanje i instaliranje custom ROMa. Pogledaj koji video na YT, traži one s puno pregleda.
Ako nisi siguran što radiš nemoj. Evo ja sam prošli tjedan prvi put instalirao neki custom ROM, potrošio sam 4 dana na čitanje materije i gledanje klipova po YT-u, htio sam biti maksimalno oprezan da ne bih brickao mobitel.
Meni je super. Koristim je nekih tjedan dana, ni jedan bug do sada, sve je smooth i radi kako treba.
S-OFF ti ni ne treba za custom rom, tako da zanemari :)
Mislim da se vidi razlike izmedju svakog custom roma, pogotovo default sa htc sensom i nekog di je vanilla android kao lineage os 14.1
Brzi je i sto je meni najbitnije podesio sam si DPI, tako da mi je zaslon puno bolje iskoristen.
Jel koristi tko jos ovaj mobitel osim mene?
Neki dan sam si sredio Lineage 14.1, google assistant, pixel launcher, super sam zadovoljan. Preko 4h SOT-a na mobitelu starom 2 godine, radi kao podmazan. :)
Jel koristi tko jos ovaj mobitel osim mene?
Neki dan sam si sredio Lineage 14.1, google assistant, pixel launcher, super sam zadovoljan. Preko 4h SOT-a na mobitelu starom 2 godine, radi kao podmazan. :)
Ja ću kroz neko dogledno vrijeme s Viper ROMa prijeći na Lineage. Trebam samo malo volje i vremena , dobro je znati da Lineage radi ko sat.
Da li je moguce staviti sense preko lineage 7.1 OS.
Mislim da na xda cak ima Sense za 7.1.1, ali nisam probao tako da ti ne mogu reci jel radi. Preferiram vanilla android
Nema još pravog Sense porta s Nougatom, a možda i ne bude zbog nedostatka drivera (bar tako pročitao)
Ali ima ovo, Sense launcher s blinkfeedom, widgetima i ostalim stvarima. Čini se ok, možda i probam jednom al zasad se odmaram od Sensea i uživam u AOSP-u.
LineageOS official nightlyji rade odlično u komanbinaciji sa Team-M8 kernelom i tweakovima u Kernel Adiutoru.
da li je moguce instalirati stock sense rom, recimo lollipop na htc one m8 google play edition?
EDIT: anyone? hića je
Problem s M8. Custom ROM na njemu, došla jutros obavijest da treba restartati phone zbog toga jer je lock screen updatean (??). Ja potvrdim restart i nakon toga zaslon podivlja. Stalno se pali i gasi i ne reagira na ništa. Mogu se nazvati s drugog moba, piše mi tko zove, koliko je sati ali display ne reagira. Restart pomoću tipaka ne pomaže,a najgore je što ne mogu ući u recovery jer ne mogu ugasiti mobitel pomoću nijedne kombinacije tipki. Kako da se dočepam recoveryja, nije valjda da moram čekati da se isprazni baterija pa se sam ugasi?
EDIT: Problem je u nekompatibilnosti Viper ROMa i zadnjeg Sense updatea s Google Playa. Stavio sam Lineage 14.1 (baziran na čistom Androidu 7.1.1)
M8 gotovo sigurno dobija službeni Nougat!
Čak i da izađe samo za američko tržište, moderi će ga prilično lako prilagoditi i za ostale zemlje. Ovo je presedan da 3 godine stari mobitel koji je originalno dolazio s KitKatom dobiva nadogradnju na čak 3 iduće verzije Androida.
ipaak nece dobiti nadogradnju na 7.0
azuriran je članak
Update [March 27, 2017]: We just received confirmation from a T-Mobile rep and it seems they mistakenly updated the HTC One M8 page with the mention of Android 7.0 Nougat update being rolled out for it. T-Mobile will have it corrected soon.