Evo sutra kupujem Nokiu N97 i zanima me GPS.Piše da ima GPS i A-GPS,u definiciji znam šta je to ali me zanima jeli mob ima taj modul u sebi koji se spoji sa satelitom i daje podatke ili to mora ići preko neta i skidat pare.Ima i wifi ali mi to baš ne pomaže kad se nađem izvan kuće.Dakle,glavno pitanje:Je li GPS skida pare i ako je,je li to moguće zaobići XD
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da, naravno da mobitel ima ugrađeni GPS modul.
A-GPS (Assisted GPS) je tehnologija koja služi za brži pronalazak satelita, a temelji se na preuzimanju svega par kB podataka s interneta o trenutnoj poziciji satelita.
Dakle, može se koristiti i bez interneta, ali će prvo traženje satelita potrajati nešto duže.
Nemoj ni u ludilu kupovat N97!
hvala na odgovoru
P.S. ne kontam zadnji post (why?)
Užasno loš mobitel, sve šteka, zastarjeli os, rezistivni ekran... nema budućnosti.
Više budućnosti ima HTC Dream.
hvala na odgovoru
P.S. ne kontam zadnji post (why?)
Zato što ćeš požaliti. Vrti Symbian OS kojeg je vrijeme pregazilo i s kojim ćeš izluditi zbog lagova, bugova i inih gluposti.
Definitivno mobitel koji ne bi nikome preporučio.
pa dobro meni symbian nije baš ni loš sustav navika san se na njega a valjda bi se moglo nešto iskemijat za njega,postoji li neki sustav kojeg može vrtit taj proc od 400MHz
imao san jedan dlanovnik sa 400 MHz procesorom i pokretao je windows mobile 6.1 i sad može li se tako nešto zbavit i za ovi mob
pa dobro meni symbian nije baš ni loš sustav navika san se na njega a valjda bi se moglo nešto iskemijat za njega,postoji li neki sustav kojeg može vrtit taj proc od 400MHz
Ne.
Ni ja nisam mislio da je Symbian loš, dok nisam prešao na Galaxy S.
OK,svima hvala na odgovorima,iskreno nisan očekiva ovakve reakcije na ovaj mob ali svejedno hvala XD
ok sad sam zbunjen,naime uzeo san u pajde isprobat n97 a on mi je reka da je ona kopija
zaprepastio san se ali me nešto jakoooooo žulja,kako ću ja vidit je li ona stvarno fake,ispod baterije piše made in finland,piše njen nokia code,piše RM,model n97,kod za wlan modul,ali u softwareu pola stvari ne radi-vidi se da nije pravi symbian a kad se upali onaj menu
*#0000# piše nokia firmware....šta da radiin