Hvala, rješeno :) a dal znaš koliko duže se čeka?
Piše ti na Banggoodu. Očekuju pošiljku 7-8.10.
Hvala, rješeno :) a dal znaš koliko duže se čeka?
Piše ti na Banggoodu. Očekuju pošiljku 7-8.10.
jedno pitanje...dali je moguce gledati live rpijenose utakmica preko cubota??
jedno pitanje...dali je moguce gledati live rpijenose utakmica preko cubota??
Ne razumijem pitanje. Ne vidim kakve to veze ima s Cubotom.
Jesi opet probao od t-mobilea samo. Prije nego što tražiš pomoć isprobaj sve. Obvezno prvo isključi 3G. Zatim isprobaj samo jednu pa samo drugu sim karticu, pa drugi slot...
Probaj vratiti na tvorničke postavke (factory reset), treba probati sve prije nego što kažemo da je hardverski problem. Puno njih mi se na blogu žalilo i putem maila i svi kojima sam rekao "isključite 3g pod Settings-More-Mobile network-3G- OFF" Su mi odgovorili "Hvala, radi".
Ovo je doista rijedak slučaj dva forumaša kojima problem nije nestao s 3G i isključivanjem nepotrebnih frekvencija.
Jako, jako puno Cubota naručeno u Hrvatsku te je dobar broj da imamo tako mali postotak problema. Čak i teme s nekim skupljim mobitelima od naših operatera imaju više postova o nedostacima nego Cubot, što je po meni odlično. Naravno, uvijek se nađe mobitela s defektom no to je tako.
Probao sam samo s tmobile karticom i opet se čuje krčenje (to je više kao jaki šum od smetnji kad se stoji blizu zvucnika). Iskljucio 3g i opet se čuje. Sad sam malo iznad zagreba na višoj nadmorskoj visini pa je možda tu i lošiji signal. Budem sutra probao u centru. Ako je problem u anteni, kako se to mijenja? Mogu li sam ili moram nositi na servis?
Javim se do sutra navecer...
Jeli se moze gledati npr utakmica prek mobitela
Jeli se moze gledati npr utakmica prek mobitela
Kakva utakmica? Ne razumijem o čemu govoriš. Govoriš o digitalnoj televiziji? Web-streamingu? Nekoj aplikaciji?
Nece mi probo sto puta.dajre ako netko moze nek napravi backup please
evo ti backup
http://www.4shared.com/rar/xY2B7fmK/clockworkmodpart1.html
npr odes na ovu stranicu sa cubotom http://www.streamhunter.eu/football-live-streaming-video.html i gledas live stream.
sad ću probat pa ti javim jel valja
edit:instalirao sam za sad sve oke
Pošalji opet mail, ali recimo u 11h kada carina radi da budeš uvjeren da su primili i čekaj auto odgovor.
Sam si rekao da ti je 3G uključen, isključi ga pa probaj zvati. Probaj i drugi rom.
Btw na geeku je neki čudan tutorial za update cubota:
http://blog.geekbuying.com/index.php/2013/08/03/latest-firmware-0802-for-cubot-gt99-mtk6589-quad-core-smart-phone/#.UksQp9KHeo1
To je stariji rom (V02) - ja sam već dobio mob sa tim romom, na njihovoj stranici ima V03. Budući da nigdje nema nikakav release notes, nemam blage što pojedini od tih update-ova ispravlja.
Ja sam sebi našao na Ebay-u SanDisk Mobile Ultra 32GB za 150kn i nadam se da nije fake i da će radit
ja sma svoju od smasunga za 15 $ 32 GB isto se nadam da niej fejk
Jel ima neka garancija il nesto za ovaj mob
Jel ima neka garancija il nesto za ovaj mob
mobitel ima 1 god. garancije
I važi u Kini.
I važi u Kini.
Koliko sam vidio na ovoj temi i sličnim temama, besplatno šalju dijelove potrebne za popravak smartfona, a neki su javili i da su im ponudili i povratak troškova popravka kod nas (ne znam kako je to doduše prošlo, nisam toliko pažljivo pratio). Bilo bi dobro da se jave oni koji su imali probleme i koji su ih riješili, da napišu kako je to na kraju završilo. Ako se ne varam, neki su ih i slali natrag u Kinu. Bilo bi dobro znati koliko ih je to koštalo i jesu li uspjeli ishodovati povrat PDV-a.
Znaci, Tronsmart TS7 sa geeka, unutra Tmobile kartica, radi samo na 2G mrezi, tj. bez interneta, makar su APN postavke postavljene, takoder, kad stavim Tele2 karticu, cijelo vrijeme mi je crveni signal i nema poziva/poruka niceg, ideje? Neispravan?
Znaci, Tronsmart TS7 sa geeka, unutra Tmobile kartica, radi samo na 2G mrezi, tj. bez interneta, makar su APN postavke postavljene, takoder, kad stavim Tele2 karticu, cijelo vrijeme mi je crveni signal i nema poziva/poruka niceg, ideje? Neispravan?
Fulao si temu, s obzirom da je ovo tema posvećena Cubotu. No, ajde, s obzirom da je riječ o sličnim mobitelima i možda se netko susretne sa sličnim problemom.
Kako to misliš da ti "radi samo na 2G mrezi, tj. bez interneta"? Svjestan si da 2xG mreža podržava spajanje na Internet, ne? GPRS? EDGE? Ako se ne možeš spojiti na Internet s Tronsmartom, onda najvjerojatnije imaš pogrešne APN postavke. S istim SIM karticama ti radi Internet u drugom mobitelu?
Što to znači "crveni signal"? Hoćeš reći da ti jedna SIM kartica uopće ne radi (a radi na drugom mobitelu)?
Inače, svjestan si da SIM karticu na kojoj želiš koristiti 3G moraš staviti u predviđeni utor (jer 3G radi samo s jednim SIM utorom), moraš provjeriti da je 3G uključen (Settings > More > Mobile Networks > 3G Service > Enable 3G > odabrati svoju karticu - daj screenshot da vidimo)?
Također, jesi siguran da tu gdje jesi imaš UMTS/3G signal? Ujedno provjeri jesu li ti uključene odgovaraće UMTS frekvencije: http://www.bug.hr/forum/post/mobiteli/cubot-gt99-smartphone-android-42/3859071.aspx
Iz ovog što si dosad napisao malo toga je jasno. Ako nam ne daš jasne, precizne, koncizne informacije, onda ti ni ne možemo dati konkretni savjet.
Pardon, krivo, nema 2G, samo GSM, WCDMA nacin rada nije jos vidio, APN postavke su dobre jer su prepisane sa drugog mobitela na kojemu sve radi ok. Koliko sam skuzio, on ime preddefinirane APN postavke za TMobile koje su ok, za Vip/Tele2 treba naknadno postavljati. Ja pokusavam da mi proradi na Tmobileu.
S istim karticama, u drugim mobitelima, bez ikakvog postavljanja 3G radi bez problema. Koliko sam skuzio do sad, u prvom utoru bi trebao raditi 3G, onome za obican SIM, ali nista od toga. Bio sam cak i u Tmobileu da oni probaju slozit, naravno, nista od toga.
U postavkama je sve ukljuceno sto se tice interneta, 3G je enabled, data transfer, APN postavljen, sve. Rade mi, na prvom utoru, TMobile kartica, samo pozivi/poruke odnsono GSM, kad sam stavio Tele2 karticu u prvi utor nije cak ni to radilo, jednostavno ne prihvaca pozive niti ih moze uputiti, naravno, na drugom mobitelu sve komplet radi, GSM+WCDMA.
U centru Zagreba sam, mora imat dobar 3G signal, svi ostali mobiteli imaju, provjerih frekve, sve su ukljucene.
Jesi ga probao resetirati (vratiti na tvorničke postavke)? Ako to ne pomogne, onda je stvar jasna - uređaj je defektan.
Što se tiče postavki za APN, rekao bih da su one zapisane na SIM karticu. Stoga uvijek treba provjeriti koje postavke stoje, jer postoji mogućnost da ih je mobitel krivo pročitao sa SIM kartice.
Javljam se u vezi ovog problema sa smetnjama u signalu. Jucer mi je povremeno se gubilo. U centru zagreba nisam imao problema s razgovorom. Čim sam na mjestu gdje je malo slabiji signal počinju smetnje. Ja sugovornika sve čujem, a on ima smetnje u slušalici (ali i ja čujem kao da sam u blizini zvučnika). Ostavio sam kako ste rekli one frekvencije. 3g sam iskljucio, nije pomoglo pa sam ga omogućio i nije bilo smetnji. Zvao sam prijatelja u split s iste lokacije kad sam ga i prekjučer zvao. Prekjučer me nije ništa mogao čuti, a jučer smo 20 minuta razgovarali i kristalno jasno me čuo. Danas ujutro kad sam došao malo u periferiju zagreba (lučko) opet su počele smetnje. Izvadio sam drugu sim karticu i ne pomaže.
Zadnje što sam učinio je factory reset i isto nije pomoglo. Je li možda problem u sim kartici koja je zastarila? Mogu otići u tmobile i tražiti novu.
Zapravo, kad pogledam vip tomato kartica mi je stalno puni signal, a tmobile se gubi.
Ako imate jos koji prijedlog što da isprobam recite. Jer još jedino, ovako laički, mi pada na pamet da antena u mobitelu nije ok.
Da, odi u T-mobile da ti daju novu karticu, ionako je to besplatno. Čudno je da su ti smetnje prisutne kada isključiš 3G. Kako isključiš 3G?
Jesi probao zvati s VIP-ovog broja i onda nema smetnji kada je stalno pun signal?
Dok budeš gubio vrijeme na ovo mijenjanje kartica koje ti bangov djelatnik predlaže, pazi da ti ne prođe 45 dana od kupnje nakon kojih više nečeš moći otvoriti dispute na paypalu.
Jesam nazalost, vise puta. Kontakirato sam geek jos jucer odmah, sad cekam odg kad im produ praznici. Jedino kaj cu jos probat je upalit RR3 na kojih sat vremena da se zagrije kak spada, da nije pitanje hladnog lema mozda.
Svejedno, hvala na pomoc.i
moze li se Cubot flashat na official iako je iskljucen i ne moze se upaliti, kada ga spojim na komp prikaze da ucitava drivere i na ekranu je bijela pozadina sa natpisom Cubot? morao bih ga flashati jer cu ga vjerojatno vracati u Kinu, da je barem official gore onda?
moze li se Cubot flashat na official iako je iskljucen i ne moze se upaliti, kada ga spojim na komp prikaze da ucitava drivere i na ekranu je bijela pozadina sa natpisom Cubot? morao bih ga flashati jer cu ga vjerojatno vracati u Kinu, da je barem official gore onda?
Pa najvjerojatnije da može ali pazi kako flasha-aš, a sa ćim ga želiš flash-at i odi na youtube pa si pogledaj malo kako treba odraditi to sa Flashtoolom za mtk modele 6589.
evo moj je konacno stigao u Zagreb...
jel odma sada na carini ili ??
Otprilike tjedan dana na carini i onda 3-4 dana do Splita?!
Shvaćam da si nestrpljiv, ali pitaš nešto što i sam znaš. Imaš trackinge koje su forumaši poslali i na ovoj temi i na temi Banggood.com.
evo moj je konacno stigao u Zagreb...
jel odma sada na carini ili ??
Otprilike tjedan dana na carini i onda 3-4 dana do Splita?!
Evo ti da vidiš.
Ako ti se dogodi ko meni invoice missing to ti znači da su otvorili paket i da bu te usrećili s PDV-om :) Dobiš poziv doma s pcp-om i pošalješ carini mail u kojem se nalazi račun od paypal-a i napišeš pcp broj u mail-u i čekaš da ga provedu kroz carinski postupak.
To je jasno ko dan da ce me zakaciti za PDV...
Nije valjda da ce me zvati na telefon jer imma nekih problema sa njim?!
Neće te nitko zvat, korespodencija se isključivo vodi putem maila, a u slučaju da nije dovoljan samo paypal, onda ti mailom pošalju obavijest da dostaviš još neke dodatne dokumente poput računa proizvoda sa stranice na kojoj si kupio i sl. kako bi mogli usporediti cijenu. Moderatoru se ispričavam na malo OT-a- :)