Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

poruka: 2.779
|
čitano: 836.009
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

Lol, odabrao si ZOPO-ZP990 koji košta 340$ dok Cubot GT košta 140$.

TA dva mobitela se ne mogu uspoređivati, kao da se dvoumiš između Kie i Honde do 10k eura i na kraju odabereš Mercedes od 30k eura.

Taj Zopo je praktički tablet od 6 inča, s time da je to i relativno loš izbor jer u tom rangu su mobiteli s 2gb rama a on ima samo 1gb.

evo videa u sumrak:

Samo po meni nije pametno kupovati kineze iznad 1200kn (200$) jer je ista procedura slanja u Kinu na jamstvo onog od 800kn i od 3000kn.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
11 godina
neaktivan

A vidi meni i odgovara da je "praktično tablet" jer ću ga koristiti više nego laptop ...ne mislim igrati igrice, al' za svakodnevno surfanje kod kuće ili vani + uzimanje fotki i calling meni je savršen :)

I da evo ti fotka, 2GB je RAM, ne 1GB a ima i još specifikacija

http://pic.pandawill.com/media/banner/2013-08-26_10_12_49zopozp990.jpg

http://pic.pandawill.com/media/banner/2013-08-26_10_12_55zopozp990%20(1).jpg

http://pic.pandawill.com/media/banner/2013-08-05_17_44_12zopozp990%20(3).jpg

Edit: ne znam kako stavljate fotke ovdje img kod ne radi

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 19:16 (Marinho_Sar).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da se nadovežem sam na sebe oko GPS-a, izašao sam danas van, stao na kompletno prazni prostor (trg) i nakon cca 2 min je uhvatio signal. Onda sam probao aplikaciju map my walk i uhvatio je signal nakon 20tak sec.

Budemo vidjeli kako se dalje bude ponašao. Sve u svemu čak i ako izostavim ono "za ono koliko košta" je prilično dobar mobitel. A s obzirom na cijenu, stvarno dobar.

U šumi me je malo prekidao sa 3g signalom, fallback na 2g i sve pet.

17 godina

Da i ja podijelim iskustvo s vama...

Danas sam se vozio bespućima Bosne i Hercegovine (od Kupresa preko Livna, Bos. Grahova, Drvara, Bos. Petrovca, Bihaća i natrag) i dogodilo mi se sljedeće:

Primjetio sam da indikator signala na telefonu stalno pokazuje prisutnost 3G signala, međutim, kad sam pokušao ostvariti poziv, ništa se nije događalo. Nakon prebacivanja iz 3G u 2G mod, sve je proradilo.

Nakon povratka doma, ponovno sam se prebacio u 3G mod i sve je bilo OK.

Još nisam koristio fix koji je preporučio kolega Baksa pa mogu konstatirati da se s defaultnim postavkama i meni dogaćaju defaultni problemi s 3G-om.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
ivano_69 kaže...

Jel može Cubot stat u đep tj. nosite li ga u đepu? Prvi put se susrećem sa ovako velikim mobitelima pa sam neodlučan oko veličine {#}

nestane :D moras kupit torbicu :D

salu na stranu ... ne sekiraj se stane u rifle bez imalo beda :D cak sam probao nosit i u hlacama ne tako dubokog đepa i sve 5 ^^

LoL West : KeiichiAssassin ; Nordic: ExpNinja
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 20:47 (Keiichi).
17 godina
Keiichi kaže...
ivano_69 kaže...

Jel može Cubot stat u đep tj. nosite li ga u đepu? Prvi put se susrećem sa ovako velikim mobitelima pa sam neodlučan oko veličine {#}

Hahahah ovoga sam se i ja bojao :D Ipak stane 4,5" u većinu džepova falabogu :)

13 godina
neaktivan

Meni je danas stigao. Malo sam ga isprobao, zasada sve pet osim GPS-a (što sam i očekivao) kojeg ću probat sutra preko fixa naštimat.

Kad ga još malo proučim napisati ću ako sam uočio kakvu manu da pomognem budućim kupcima u odluci.

Jedino mi nije jasno jesam li dobro napravio kad sam skinuo onu naljepnicu u lijevom kutu zalijepljenu na foliju (koja mi sugerira da maknem foliju)?

Jer koliko sam shvatio ispod je čisto staklo ili ima još jedna folija?

Ne bih želio da mi se izgreba staklo pa nisam htio risikirati..

0 0 hvala 0
17 godina

Ipod te folije koju si s papirića skinuo je još jedna folija, ne brini

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
11 godina
neaktivan

gdje cu dobit zahtjev da posaljem racun na carinu,preko emaila ili postom?

0 0 hvala 0
17 godina
11glava11 kaže...

gdje cu dobit zahtjev da posaljem racun na carinu,preko emaila ili postom?

Obavijest iz Carine će ti doći poštom na adresu koja je naznačena za dostavu pošiljke.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
15 godina

Doći će ti na kućnu adresu, poštom.

12 godina
neaktivan

370 dolara?

Radije kupi Nexus 4 ilI Nexus 7 ako ti treba tablet.

Za 400 dolara se nađe i puno kvalitetniji kinez tipa Oppo Find 5

11 godina
neaktivan
Strifer kaže...

Za 400 dolara se nađe i puno kvalitetniji kinez tipa Oppo Find 5

tek me sad u dilemu baci jao...zašto nema neki sajt na kojem mogu upoređivati i uopćeno jel zna iko koji je fon najbolji..da ima 1920x1200 s puno ppi-ja, 2 GB RAM-a...? ono osnovno..i da da su obje kamere kvalitetne s autofokusom i flešom na zadnjoj

17 godina
moderator

Ova tema je posvećena Cubotu GT99 - za rasprave o kineskim smartfonima općenito preselite se u odgovarajuću temu: 

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/kineski-mobiteli-tema-odabir-rasprave/192996.aspx

14 godina
Keiichi kaže...
ivano_69 kaže...

salu na stranu ... ne sekiraj se stane u rifle bez imalo beda :D cak sam probao nosit i u hlacama ne tako dubokog đepa i sve 5 ^^

Ma i u kupače gače ti stane, ne brini. {#}

povoljno huawei y200, garancija
11 godina
neaktivan

Koristim cubot nekih 2 tjedna i sve je za sada super.S obzirom koliko sam ga platio (800+200pdv)ja sam prezadovoljan.

Display je odličan što se tiče kvalitete slike,veličine i osjetljivosti na dodir.Kučište je dosta čvrsto.Android radi odlično.Jako je brz. Sa baterijom sam prezadovoljan,traje mi 2 dana ili dan i pol ako puno koristim mob.Gps sam fix-ao i sada radi.Root-ao sam ga bez problema.

Slušalice su loše,punjač za sada radi,a maska koja je došla u paketu je simpa ali ne leži baš najbolje na mobu,malo je deformirana.

Koristim tele2 i imao sam problem sa signalom kad izađem iz grada ali i to sam riješio.3G sam isključio tako da mob ne gubi signal a namjestio sam da mreža radi na automatski način tj gsm/wcdma i sad je sve super. na ovaj način mi mobitel uhvati 3g ako je dostupan a na povratku na gsm ne gubi signal. I meni je čudno kako uhvati 3g kad sam ga isključio ali on ipak povremeno radi na 3g i što je najbitnije ne gubi signal kod promjene frekvencije.

Još me jedino muče tipke ispod ekrana,slabo mi svijetle pa bi to volio pojačati ali za sada nisam našao rješenje osim što sam u MTKtool namjestio da mi se tipke ne gase brzo već da svijetle koliko i display.

Aplikacije mi sprema na "internal storage" a neće mi ih prebaciti na "phone storage"(nemam sd karticu u mobu). Jeli tako i vama?

Pozzzz

3 0 hvala 2
15 godina

evo i malog update-a od mene. znaci napokon sam dobio odgovor, ali stvar je u tome da su cijelo vrijeme bili kontaktirani na krivi mail (ne mojom greskom, a nadam se ni njihovom s namjerom). znaci na njihovim stranicama pod kontakt stoji mail adresa: cservice@banggood.com, a na istu navodi ukoliko kliknete na link, a pravi mail na koji ih morate kontaktirati je bez ovog c, dakle service@banggood.com s kojeg su mi odgovorili u roku od 24 sata. sada je problem sto je moj mobitel vec na servisu jer sam izgubio strpljenje na cekanje odgovora, a sada su u mailu zatrazili video, koji ja necu moci snimiti jer ce uredaj vjerojatno biti popravljen (dakle ta tipka za zakljucavanje) i sve ce biti u redu, sada sto mi je ciniti? da ima kazem da je vec na servisu i da im prilozim racun s popravka, bi li to proslo?

Respect the Raise...!
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 11:38 (definho).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
moderator
gt99 kaže...

Aplikacije mi sprema na "internal storage" a neće mi ih prebaciti na "phone storage"(nemam sd karticu u mobu). Jeli tako i vama?

Što je to "phone storage"? Smartfoni imaju samo jednu memoriju za spremanje korisničkih aplikacija - zvao ti to internal storage, phone storage ili nekako deseto. Aplikacije se alternativno mogu spremati na microSD karticu. Operacijski sustav je smješten u odvojenu memoriju koja se naziva ROM (iako je u zadnje vrijeme uobičajeno sam operacijski sustav smartfona nazivati ROM, odnosno custom ROM ako se radi o alternativnim, prilagođenim verzijama OS-a).

12 godina
neaktivan

Nisam uspio osposobiti GPS. Koristio sam Mobileuncle Tools i nadem satelite, al se ne spoji. Ima tko kakav prijedlog?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
linpus kaže...

Nisam uspio osposobiti GPS. Koristio sam Mobileuncle Tools i nadem satelite, al se ne spoji. Ima tko kakav prijedlog?

Jesi li postupio točno ovako? http://www.bug.hr/forum/post/mobiteli/cubot-gt99-smartphone-android-42/3862172.aspx

12 godina
neaktivan

Da, tocno tako. I kad gledam GPS status, ima 11 satelita koji vidi, no nijedan ne koristi...Ostavio sam ga preko sat vremena, no nista se nije promjenilo...

16 godina
neaktivan
linpus kaže...

Da, tocno tako. I kad gledam GPS status, ima 11 satelita koji vidi, no nijedan ne koristi...Ostavio sam ga preko sat vremena, no nista se nije promjenilo...

Probaj otici na najotvorenije mjesto koje imaš u blizini, gdje čisto vidiš dobar komad neba. Meni se tek onda urazumio.

17 godina

Padaju mi na pamet dve stvari, izvini ako su nepotrebne. Ako si u zatvorenom kad pokušavaš da uhvatiš GPS signal, šanse su ti slabe. Osim toga, čim ti se ekran ugasi, telefon prestaje sa traženjem i kad ga sledeći put pogledaš kreće ispočetka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

#mbaksa# mislim da malo brkaš stvari.

Rom je fiksna memorija ugrađena u mobitel,podjeljena je na dvije particije,jedna se zove phone storage(1,8GB) a druga internal storage(1GB). Pogledaj u mobitelu: Settings-Storage

Na Prestigiu sam imao istu stvar sa particijama ali dozvoljavao mi je sustav da instaliram app na bilo koju particiju.

Meni sada sprema na ovu od 1gb pa mi je već dosta popunjena,želim prebacit app na veću particiju ali ne ide.

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Ne mogu vjerovati da ljudi pokušavaju uhvatiti GPS signal u zatvorenom. Pa i ptice na grani znaju da GPS radi isključivo na otvorenom,tj mora postojati optička vidljivost antene i satelita. Čak i ako je pojačana naoblaka zna biti problema sa navigacijom.

17 godina
moderator
gt99 kaže...

#mbaksa# mislim da malo brkaš stvari.

Rom je fiksna memorija ugrađena u mobitel,podjeljena je na dvije particije,jedna se zove phone storage(1,8GB) a druga internal storage(1GB). Pogledaj u mobitelu: Settings-Storage

U pravu si. Nisam nikad to proučavao niti razmišljao o tome i onda sam pogrešno pretpostavio. Kad uhvatim vremena, istražit ću situaciju.

gt99 kaže...

Na Prestigiu sam imao istu stvar sa particijama ali dozvoljavao mi je sustav da instaliram app na bilo koju particiju.

Meni sada sprema na ovu od 1gb pa mi je već dosta popunjena,želim prebacit app na veću particiju ali ne ide.

Ako ne otkrijemo kako, uvijek ti preostaje memorijska kartica. Cijene su im smiješno niske danas - za 70 kuna kupiš microSD class 10 karticu od 8 gigabajta, što uvelike premašuje prostor koji bi dobio prebacivanjem iz jedne interne particije na drugu.

17 godina
moderator
gt99 kaže...

Ne mogu vjerovati da ljudi pokušavaju uhvatiti GPS signal u zatvorenom. Pa i ptice na grani znaju da GPS radi isključivo na otvorenom,tj mora postojati optička vidljivost antene i satelita. Čak i ako je pojačana naoblaka zna biti problema sa navigacijom.

Ja sam jučer skužio da iza kuće, u blizini koje je i garaža, ne mogu uhvatiti GPS signal. Mislio sam da je eto - opet nešto pošlo k vragu. Onda odem na balkon na prednjoj strani kuće i lovi bez problema. Odem na vožnji i u vožnji također vrlo brzo uhvati signal.

17 godina

Vrlo zanimljivo. Ta particija od 2GB se prikazuje u Windowsu kao Removable Storage kada se telefon spoji sa računarom. Ne deluje mi da je moguće, barem sa stock ROM-om, naterati telefon da tu smešta aplikacije, rekao bih da je upravo ideja bila da se odvoji prostor u internoj memoriji u kome su aplikacije od onog kome korisnik ima slobodan pristup.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Ivan(4) kaže...

Vrlo zanimljivo. Ta particija od 2GB se prikazuje u Windowsu kao Removable Storage kada se telefon spoji sa računarom. Ne deluje mi da je moguće, barem sa stock ROM-om, naterati telefon da tu smešta aplikacije, rekao bih da je upravo ideja bila da se odvoji prostor u internoj memoriji u kome su aplikacije od onog kome korisnik ima slobodan pristup.

Ideja je sigurno bila ta da se logički odvoje prostori. Međutim, s rootanim mobitelom se može svašta pa možda i tako nešto. Jedino se postavlja pitanje zašto prčkati po tome, pogotovo kad se uzme u obzir cijena memorijskih kartica. Opet s druge strane, bome je za aplikacije ostavljen mali dio ROM-a. ROM je navodno 4 GB, a od toga je za aplikacije ostavljeno samo 1 GB, a u tih 1 GB kako se čini ulaze i aplikacije koje su došle s operacijskim sustavom. Sam operacijski sustav zauzima manje od 700 MB.

17 godina
mbaksa kaže...

Ideja je sigurno bila ta da se logički odvoje prostori. Međutim, s rootanim mobitelom se može svašta pa možda i tako nešto. Jedino se postavlja pitanje zašto prčkati po tome, pogotovo kad se uzme u obzir cijena memorijskih kartica. Opet s druge strane, bome je za aplikacije ostavljen mali dio ROM-a. ROM je navodno 4 GB, a od toga je za aplikacije ostavljeno samo 1 GB, a u tih 1 GB kako se čini ulaze i aplikacije koje su došle s operacijskim sustavom. Sam operacijski sustav zauzima manje od 700 MB.

To ti android ostavi još mjesta za svoj cache (oko 1gb) i još za dev mount (oko pola giga). System mount je oko gige. Znači androidu treba oko 2.5gb sve skupa.

Ma najjednostavnije je sve bacati na sdcard. I aplikacije koje prvo dođu sa telefonom (bar je tak kod androida) idu na system mount, ali svaki slijedeći update sa google playa stavlja ih na data mount (prostor za korisnika), a one na system mount ne briše, samo route-a izvršenje.

P.S. Danas zvao carinu  (opet) i javi mi se neki drugi tip i kaže da su moj prvi mail "negdje zametnuli" (koji sam poslao 10.09) i da su sada poslali pošiljku u obradu temeljem drugog maila (koji sam poslao 19.09). Rekli su da će biti ovaj tjedan. Ajde dobro da ga nisu vratili natrag u Kinu.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 14:16 (dado2202).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice