C905 help

poruka: 14
|
čitano: 4.259
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
c905 help

Planiram kupit c905 pa me zanima par pitanja i nemrem nac nigdje.Da li mogu na njemu dok je spojen na net otvarati sve stranice koje hocu?face,you tube itd.Da li ima neki program da gps radi kad nije spojen na net?U vezi prvog pitanja znam da nokia ima symbian i da je moguce otvarati sve stranice,ali kod sonya nemam pojma.Hvala unaprijed na odgovoru.Ako je nemoguce,budem uzeo n96,iako sam pobornik sonya.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
C905 help

imam C905 i stvarno je odličan mobitel

Otvara sve stranice bez problema. Preporučam operu mini za internet. Imaš poseban program za youtube koji dolazi s mobom. Za offline navigaciju neznam jer nisam nikad potražil program.

xfire: immortal5555
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
C905 help
Imam ga i ja evo vec oko 4 mijeseca. Zadnju nadogradnju sam uradio pre oko 1 mijesec
Youtube ne dolazi sa prvim serijama ali dolazi kao nadogradnja preko SEUS-a. Sa zadnjom nadogradnjom upgrade-ali su Google maps na 3.0 i "ubrzali" telefon
Odlican telefon,moja preporuka. Slike su fantasticne

Offline mape imas na www.getjar.com ili potrazi na red-gsm.com ili neki slican forum
A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
C905 help

Hvala puno.Izgleda da ce ipak bit c905 ako je tako kako kazete.Jos ako ima netko da zna za ovo u vezi gps,da li postoje neke karte da radi dok nije spojen na net i da ne skida sracuna,kao sto je garmin i slicno kod nokie.Da li mu wi fi,wlan dobro hvata nezasticene mreze?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: C905 help
MnoCro kaže...

Hvala puno.Izgleda da ce ipak bit c905 ako je tako kako kazete.Jos ako ima netko da zna za ovo u vezi gps,da li postoje neke karte da radi dok nije spojen na net i da ne skida sracuna,kao sto je garmin i slicno kod nokie.Da li mu wi fi,wlan dobro hvata nezasticene mreze?

Vec sam ti napisao da karte i sve ostalo mozes naci na www.getjar.com  ili preko PC-a ili preko mobilnog. Osetljivost Wi-Fija je tako-tako. Koliko sam primjetio Nokia mobiteli su osetljiviji na slab signal ali ovo je samo moje subjektivno mislenje. Na kratko,Wi-Fi radi odlicno,GPS bez 3G ili Wi-Fi mreze ce raditi sporo ali ce raditi bar ona tracker aplikacija (hodanje,trcanje i tako to)

Youtube i slicne zezalice rade super,na gore navedeni link imas Google i Facebook aplikacije za brzi pristup tamo,mobac je motion sensor sto ce reci da podrzava razne aplikacije koje su osetljive na pomicanje,na primjer tu je Water Level (vodena libela,ili sto bi rekli nemci...vaser vaga) pa isto tako neki ziroskop kao u avionu ...da znas dali se nalazis na usponu ili si koso...znas..ovo vec mi ne znamo,mora nam reci telefon. Gluposti :) 

Ja sam ovaj mobitel uzeo prvenstveno kao fotic kada moram nesto uslikati a da bude pristojno,internet osim kada proveravam prognozu ili saljem neki maleni e-mail ne koristim..ali ipak Wi-Fi radi super i hvata nesazticene mreze i naravno zasticene pa nudi opciju da ih zacuvas da ne bi ukucavao passworde

Sila telefon

15 godina
neaktivan
C905 help

ok.Jos jednom hvala.Odluka je pala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
C905 help

Nemoj uzet c905. Slike su katastrofa. Wifi slabo hvata. GPS ne radi, odnosno nadje te u krugu 5000 metara.

0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
macgyver kaže...

Nemoj uzet c905. Slike su katastrofa. Wifi slabo hvata. GPS ne radi, odnosno nadje te u krugu 5000 metara.

moj c905 čak i dvorištu ima dobar wi-fi signal, a gps me nađe u krugu od 11 m

xfire: immortal5555
17 godina
neaktivan
macgyver kaže...

Pricas gluposti. Zasto ti se ne svidaju slike? GPS ne radi ako nisi spojen na net. A tebe nadje u krugu od 5000 metara posto nisi dobro stelao telefon

17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
macgyver kaže...

Pricas gluposti. Zasto ti se ne svidaju slike? GPS ne radi ako nisi spojen na net. A tebe nadje u krugu od 5000 metara posto nisi dobro stelao telefon

Slike mi se ne svidjaju jer su pune suma. I objasni mi pls kako na nastelam telefon da me tocnije nadje

17 godina
neaktivan

Za pocetak citaj uputstvo ma koliko ono bilo bezveze.

Eto na primjer tamo pise da za pocetak,po prvi put,pise da moras biti spojen (stelao) 3G mrezu da bi te satelit locirao ispravno i to na osnovi razmaka izmedju dve bazne GSM stanice pa nadalje ce biti lakse kada budes spojen na Wi-Fi ili bez njega

Idi u Location Services--Status Info i pogledaj da se pojave sto je vise moguce satelita oko centra,zatim ili na Navigation ili na Google Maps i bit ces ispravno lociran.

Opcionalno ukljuci AGPS (Assited Start GPS ) brze je ali i trosi vise prometa. Kada ne koristis GPS iskljuci ga zato sto trosi vise baterije

A zasto kazes da su slike sumne? Kako to? Jeste da se ne moze stelati ISO ali posluzi se trikom,ukljuci na Day Light i eto ga ISO 100 ili smanji ekspoziciju na D-padu na -1

I naravno da su sumne zato sto:

a) Ovo je ipak mobilni telefon pa je sasvim okay da ima suma

b) Sum je izrazeniji kada slikas u losim uvjetima i u zatvorenom

Ja dosad nisam video nekog da se zali zbog suma na ovom telefonu. Prije bi rekao da slika pati  od manjka saturacije i pogresno interpretirane crvene boje,koja eto pogresno je interpretirana na vecini mobilnih. Kod ovog mobitela se "zbuni" pa se crvena neretko prikaze kao magenta. Ovo se da popraviti na dva nacina:

Popravkom slike na Photo Fix

i

Namestanje modea na Cloudy zato sto je veca saturacija boje,aparat dodaje vise zute pa boje ispadnu vise zivlje sto je varka. Ovde se kompenzira visak plave pa je zato tako. Uslikaj nesto belo na ovom rezimu pa ce ti biti jasno sve

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 2:33 (Lazarus Long).
17 godina
C905 help

Xm5800, X6,SE X1, LG Arena o tome bih ja razmišljao, kada jednom pređeš na TS na ove stare se nevraćaš.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 11:21 (Hyperion).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
C905 filmovi
Da li postoji program,ili na koji nacin je moguce gledati filmove divx na se c905?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: C905 filmovi
MnoCro kaže...
Da li postoji program,ili na koji nacin je moguce gledati filmove divx na se c905?

Program ne postoji ali moguce je ako doticne filmove pretvoris u mp4 format,odnosno MPEG-4.

Za ovu namjenu ja koristim (i preporucam ti) 4U FLV Converter (nije skup Namigiva  ) po netu ga reklamiraju kao konverter Youtube fileova (flv) ali sasvim lepo moze pretvoriti sve popularne formate ukljucujuci i divx (avi). Isto tako odlicno moze posluziti i Format Factory.

Ono sto je bitno da kod oba programa moras podesiti kao output 320x240 kao velicinu i da ne preterujes sa kvalitetom zvuka,najlepse bi bilo da podesis zvuk na   128 kb/s i Sample na 512...uostalom poigraj se. Sto vise dodajes kvalitet dobijes veci file koji ce biti spor za otvaranje i teze ce se pretrazivati.

Vidi sliku,ja na primjer odaberem "preset" za iPhone ili iPod i sasvim sam zadovoljan. (obicno konvertiram zezalice sa Youtubea)

4U Video Converter 4U Video Converter
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice