TechnoMAX - zamjena notebooka

poruka: 151
|
čitano: 31.750
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Moj savjet ti je sličan već gore spomenutom, zaboravi na TechnoMAX kvar prijavi uvozniku i njegovoj servisnoj službi.

TM zagorčaj život maksimalno, piši njihovoj upravi o onome što se dogodilo (moj ti je savjet staromodnim načinom, pismo vulgaris), obavijesti ih da ćeš zatražiti zaštitu svojih prava i da ćeš obavijestiti novinare te ćeš na svakom forumu koji se tiče informatičke opreme proširiti njihov "dobar" glas. Pismo pošalji na predsjednika uprave, navedi detalje tipa: gdje, kada, što se dogodilo, imena bahatih zaposlenika ako ih znaš, i ostale detalje. Obavezno ostavi i svoje podatke ili još bolje podatke od odvjetnika, daj im rok od tjedan dana da jave što će učiniti. Veliki su igrač u HR pa sam siguran da će reagirati.

Kao konačno napiši e-mail HP-u (ne ovom u Hrvatskoj već centrali) i sigurno ćeš od njih isti ilidrugi dandobiti odgovor. E sada štoće ti odgovoriti to je pitanje ali ja sam uspio sa ploterom istjerati pravdu (ne potpuno ali smo senašli na tri četvrtine puta u moju korist).

Vidim da si se već odlučio zapravu taktiku. Sretno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.9.2010 22:59 (mario.L_hr).

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: TechnoMAX - zamjena notebooka
zvonebaba kaže...

haha evp bas gledam na 24 sata stranici di se moze dobiem pare za sliku hahaha

http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show_form_ugc&return_url=%2Fnews%2Fsud-odbio-zuzicevu-molbu-da-smanje-kaznu-zatvora%2F190575%2F

Salji im.

16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Moj savjet ti je sličan već gore spomenutom, zaboravi na TechnoMAX kvar prijavi uvozniku i njegovoj servisnoj službi.

TM zagorčaj život maksimalno, piši njihovoj upravi o onome što se dogodilo (moj ti je savjet staromodnim načinom, pismo vulgaris), obavijesti ih da ćeš zatražiti zaštitu svojih prava i da ćeš obavijestiti novinare te ćeš na svakom forumu koji se tiče informatičke opreme proširiti njihov "dobar" glas. Pismo pošalji na predsjednika uprave, navedi detalje tipa: gdje, kada, što se dogodilo, imena bahatih zaposlenika ako ih znaš, i ostale detalje. Obavezno ostavi i svoje podatke ili još bolje podatke od odvjetnika, daj im rok od tjedan dana da jave što će učiniti. Veliki su igrač u HR pa sam siguran da će reagirati.

Kao konačno napiši e-mail HP-u (ne ovom u Hrvatskoj već centrali) i sigurno ćeš od njih isti ilidrugi dandobiti odgovor. E sada štoće ti odgovoriti to je pitanje ali ja sam uspio sa ploterom istjerati pravdu (ne potpuno ali smo senašli na tri četvrtine puta u moju korist).

Vidim da si se već odlučio zapravu taktiku. Sretno.

Bojim se da će unajmit plaćenog ubojcu.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
17 godina
neaktivan

Je li zapravo netko flashao BIOS na tom notebooku ili ne? U prijavi kvara piše da je to napravila korisnička služba... čija (ako je)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Je li zapravo netko flashao BIOS na tom notebooku ili ne? U prijavi kvara piše da je to napravila korisnička služba... čija (ako je)?

ma pusti budale nisu znali sta da napisu korisnicka sluzba je samo pokusala otkloniti kvar ali ovima to nemozes objasniti ovi se dive tamo mojem znanju i cak mi nudili posao kada navrsim 18 LOL ali istina bios je novi stavljan ali jer lap rebootan par puta kasnije i normalno je radio

AKO SAM POMOGAO KLIKNI HVALA
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zvonebaba kaže...

ma pusti budale nisu znali sta da napisu korisnicka sluzba je samo pokusala otkloniti kvar ali ovima to nemozes objasniti ovi se dive tamo mojem znanju i cak mi nudili posao kada navrsim 18 LOL ali istina bios je novi stavljan ali jer lap rebootan par puta kasnije i normalno je radio

Nek ga onda ponude i meni. Hvala sada znam kakvi ljudi tamo rade.

15 godina
neaktivan

Ja također kupujem u lokalnoj trgovini i nikad problema, uvijek ponude pomoć, naglase što treba napraviti u vezi slučajnog kvara itd. Mislim da ti je najbolje otići kod uvoznika u vezi garancije kao što je već netko rekao. A ako ništa drugo, idi u neki servis "neutralni" pa da ti srede to...

Slavonija u ♥ ;;;---;;; Ako se dogode 2 faila istovremeno, dali se oni međusobno poništavaju?
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ma sad je gotovo za danas i sutra sada se bavim kupnjom maticne i proca i rama ali iz PROTISA sigurno ne tehnomaxa tehnogovno zapravo i mogu priznat da za 1200kn dobre djelove cu uzeti ali u ponedeljak opet idem u sugavu trgovinu vidjeti toga servisera koji ce to uzeti i pricat sa njim ako isitnu govoe ali nece bit od toga nista

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zvonebaba kaže...

čekaj...

dakle, ti JESI flashao BIOS?

Silence! I Kill You...
17 godina
zvonebaba kaže...

kolko ja znam roba ako je starija od 6 mjeseci postaje rabljena roba

Može postati stara roba s ekstra popustima, ali rabljena - ako stoji na polici - nikako :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
16 godina
protjeran

da ali nakon flashanja lap se restartao i   normalno upalio i tako nakon svakog drivera

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
zvonebaba kaže...

da ali nakon flashanja lap se restartao i   normalno upalio i tako nakon svakog drivera

i sada se na pali, čak ni do bios-a. Možda ti je otišla tipka za paljenje, ima tisuću mogućnosti, a znamo da su te zahbali.

17 godina
neaktivan
a mozda je on zahebo tako da je flashirao pogresan bios... da neki modeli ce dopustiti...

ali to servis rijesi unutar 1- 2 dana... bar je meni tako bilo...
In Control
16 godina
neaktivan
EVO kaže...
zvonebaba kaže...

i sada se na pali, čak ni do bios-a. Možda ti je otišla tipka za paljenje, ima tisuću mogućnosti, a znamo da su te zahbali.

Nisam siguran za ovo, ali mi se čini da sam negdje čitao da se flashanjem BIOS-a na laptopu gubi garancija.

Može li netko potvrditi da li je točno?

To je po meni potpuna idiotarija, ako je to točno.

U vezi teme i problema....

A kaj ćeš, to ti je gotovo svugdje tak, boli njih briga za kupca, glavno da prodaju.

Ali TechnoMax je po mom iskustvu najgora IT trgovina.

Koga god znam, a da je kupio nešto tamo, nije izdržalo ni tjedan dana, a da nije moralo na popravak.

Ne znam gdje oni nabavljaju robu, iskreno niti me ne zanima, klonim se TM-a ko vrag tamjana.

17 godina
neaktivan
VeX7 kaže...

Nisam siguran za ovo, ali mi se čini da sam negdje čitao da se flashanjem BIOS-a na laptopu gubi garancija.

A kaj ćeš, to ti je gotovo svugdje tak, boli njih briga za kupca, glavno da prodaju.

Koga god znam, a da je kupio nešto tamo, nije izdržalo ni tjedan dana, a da nije moralo na popravak.

Ne znam gdje oni nabavljaju robu, iskreno niti me ne zanima, klonim se TM-a ko vrag tamjana.

Ja ti mogu potvrditi da za TOSHIBU to nije točno, takodjer i za DELL (Alienware)... za sve ostalo ne znam...

In Control
15 godina
VeX7 kaže...
EVO kaže...
zvonebaba kaže...

A zašto bi onda proizvođači izdavali nove verzije BIOS-a i poticali nas da ih koristimo?

16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

A zašto bi onda proizvođači izdavali nove verzije BIOS-a i poticali nas da ih koristimo?

Gle, nemoj ti meni govorit, nisam ja sad to izmislio, negdje sam 100% to pročito.

Pa zato baš i pitam, ne bi imalo smisla Smijeh

15 godina

U uredu mi je jamstvo za mog HP-a, pogledati ću sutra što piše unutra. Mislim da je ono globalno za sve tipove njihovih prijenosnika.

15 godina
protjeran

prije svega,primjetio sam da skoro svi rade jednu stvar...kupe novi lap,ili stolni..i prvo što naprave je flashanje bios-a,ovoga ili onoga a da nisu čestito nit iisprobali lap i kako uopće radi......ANNNNN!!!!! pogrešno...prije svega...taj lap je TESTIRAN SA TIM BIOSOM(verzijom) i definitivno radi dobro...ako se već flash-a treba postojati jako dobar razlog a ne da kako je netko spomenuo,triput brže boot-a..to nije moguće..dobiješ 5-10 posto veću brzinju bootanja..ako...i što sa tim???...a rizikuju se evo ovakve stvari...lap na kojem pišem je pavilion dv 1000 za usa tržište..2004.godina proizvodnje tada i kupljen,BEZ IJEDNOG KVARA.. ništa,ali hebeno ništa nisam flashao na njemu...dok sam windoze koristio(xp sp3) instalirao sam samo windovse i standardno nadogradnje preko automatic apdejt...i da jedan HP-ov dvd recovery,na kojemu su svi driveri i enhacementi OS-a...nikad nijedan problem..radio i duale salinux-om sada full na linux-u...HP je zakon,kvalitetan je,tako da imam još i dv6 idv 7..svi rade kao bebice...

hoću reći:ako radi kako treba,ne treba eksperimentirati nečim što je upitne dobiti...

za ovo sa tehnomax-om..samo priprijeti d će osvanut iu svim novinama i po web-u...rezultai će se brz opokazati..mani prijetnje silom

17 godina
VeX7 kaže...

Potpuno netočno, dapače.

linuxjuzer kaže...

prije svega,primjetio sam da skoro svi rade jednu stvar...kupe novi lap,ili stolni..i prvo što naprave je flashanje bios-a,ovoga ili onoga a da nisu čestito nit iisprobali lap i kako uopće radi......ANNNNN!!!!! pogrešno...prije svega...taj lap je TESTIRAN SA TIM BIOSOM(verzijom) i definitivno radi dobro...

I ovo je jako često potpuno netočno.

17 godina
neaktivan
VeX7 kaže...
EVO kaže...
zvonebaba kaže...

E da čuo sam da za nespecijalizirane IT lance proizvođači proizvode uređaje koji se kvare, a za IT specijalizirane dućane proizvođaći prave kvalitetne proizvode pod istim imenom HP Asus, lenovo etc... LoL...  

=WZ= Dado_mt http://www.bfwarzone.net
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2010 16:06 (dado_mt).
16 godina
neaktivan
dado_mt kaže...
VeX7 kaže...
EVO kaže...
zvonebaba kaže...

...

E da čuo sam da za nespecijalizirane IT lance proizvođači proizvode uređaje koji se kvare, a za IT specijalizirane dućane proizvođaći prave kvalitetne proizvode pod istim imenom HP Asus, lenovo etc... LoL...  

Možda ih n nabavljaju od distzributera, nego ih recimo nabavljaju direktno iz tvornice.

17 godina
neaktivan
zvonebaba kaže...

ahahahahahhaa

to, care.

a zabolilo bi te da si se malo detaljnije informirao o jamstvenim uvjetima, prije nego što si išao prtljati po nečemu što teško da imaš ikakvog realnog razloga za dirati?

odi ti do dućana, povedi si i odvjetnicu, ako imaju nekog pametnog tko tamo radi, još bi ti mogli i spičiti tužbu zbog uznemiravanja, nanošenja duševne boli i klevete...

Silence! I Kill You...
17 godina
neaktivan
zvonebaba kaže...

a jeli pise u garanciji da se to nesmije?

Ako piše onda možeš reči pa pa. Ako nepiše onda se bori za prava :D

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
17 godina
neaktivan
Ako je uslijed njegove nestrucnosti rukovanjem flash programa i/ili flashiranje s biosom koji nije za taj model... onda je gubitak garancije normalan...

A vjerojatno je...
In Control
17 godina
neaktivan

ma nema teorije da mu priznaju ikakvu garanciju na flešanje biosa.

jedino ako bude imao sreće i netko mu se smiluje, a to je teško vjerojatno.

Silence! I Kill You...

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

a kako lap se rebooto bez beda i podesio sam bios kako ja stavim si i tak da nije uzrok kvara flashanje biosa

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pa ako ti se sada ne dize bios ocito si nesto podesio pogresno... sto spada u tvoju gresku... i to ne pokriva garancija...
In Control
16 godina
protjeran

a kako sam onda instalirato drivere poslje biosa ??? sve je radilo cjelu noc sutra dan bbuf neradi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zvonebaba kaže...

a kako sam onda instalirato drivere poslje biosa ??? sve je radilo cjelu noc sutra dan bbuf neradi

Pa očito je tvoja pogreška negdje ili nešto...

Jer bios se sam ne kida jednom kad ga flashas, on moze mjenjati samo postavke... i to ne radi sam nego ti moras mjenjati...

I procitaj garantni list... AKO ti napravis neku pogresku (softwersku ili hardversku) TO ne pokriva garancija... sto je potpuno normalno...

Imas servisa, daj na dijagnostiku (120 - 150 kn) i procjenu popravka... to ce ti obaviti unutar 2 dana.... potom ce ti reci koji je kvar i koliko treba da se popravi... i to je to...

I da... NEMOJ dirati BIOSE na laptopima... pogotovo ako rade...

In Control
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice