Wirless help

poruka: 5
|
čitano: 1.979
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Wirless help

imam jedno pitanje. Zanima me dali postoji program koji mogu upravljati svoju wirless mrezu tj da mogu nekog izbacit , zabranit mu pristup ili slicno??? sorry ako ima vec taka tema hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wirless help

Pretpostavljam da ti se netko spojio na tvoji wifi, ako mu zelis zabraniti pristup napravi sljedece

Mozes u ruteru postaviti mac filtriranje (znaci dozvolit samo odredenim uredajima da se spoje), ali i to se vrlo lako probije, preporucam ti da jednostavno promijenis wifi lozinku i NE koristis WEP zastitu! (jer svaka WEP lozinka se probije za 2minute)

probaj si stavit WPA-PSK ako ti bude pravilo problema sa vezom stavi si WPA (i nemoji da ti lozinka bude nesto tipa 12345678) i miran si, vise nitko ti se nece spojit.

PS, wpa se probija jedino pokusavanjem raznih lozinka, tzv dictionary attack, znaci sto duzu lozinku imas to su manje sanse da ce ti ju netko pogodit, npr ako ti lozinka ima 14 znakova trebalo bi mu par zivota da ti ju probije, znaci miran si.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2011 13:47 (Escudo).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Wirless help

To sve rasis na ruteru

15 godina
neaktivan
Wirless help

aha kontom to, ali trazim neki program ako postoji jer imam potstanare koji mi zvacu internet tak da oni mogu saznat sifru lagano jer su spojeni kablom xD(ugl dog je bio da se spoji samo jedan komp al oni imaju 3 laptopa pa kad mi se nakace mozete i sami mislit kad svaki nabaci po10 filmova za skidanje)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wirless help

aha kuzim, onda mozes u ruteru postaviti "brandiwth" za svaki komp, za tocne detalje kako to napraviti nazovi t-com (ili preko koga vec ides na net), to bi trebalo rijesiti tvoji problem jer koliko god oni skidali ti imas prednost na vezu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice