Wlan signal

poruka: 7
|
čitano: 1.478
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Wlan signal

Pozdrav,

Trebao bi mi neki savjet kako riješiti problem sa wlan signalom. Naime, trebao bih imati internet dva kata ispod mene, koji bi radio preko wlan signala. Postoje li rješenja za ovakvu situaciju?? Kupio sam wlan antenu koja se spoji preko usb na računalo, ali opet nisam dobio zadovoljavajuće rješenje, valjda zbog previše optičkih prepreka. Mogu li nekako izbaciti taj signal vani na balkon preko nekakvog access pointa? Koliko to košta?

0 0 hvala 0
13 godina
Wlan signal

ako žica nekako dolazi u obzir onda na doljnje katove stavi router/access point koji je žično povezan na glavni router. to je po meni najkvalitetnija/najbrža(u smislu brzine u lokalnoj mreži) varijanta.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Wlan signal

range extender -repeater ti bi trebao biti rješenje

nešto poput ovoga ili ovog

16 godina
neaktivan
Wlan signal

Da li se ovi repeateri spajaju na računalo ili na router? Da li se drža vani ili u u zatvorenom prostoru?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
player1 kaže...

Da li se ovi repeateri spajaju na računalo ili na router? Da li se drža vani ili u u zatvorenom prostoru?

Repeateri se programiraju da "uzmi" mrezu sa tvog routera i prosljede je dalje. Efektivno, gdje god stavis repeater, mreza je jaka kao da si stavio router. Repeateri se spajaju na strujnu uticnicu i MORAJU BITI U DOMETU mreze od routera da bi je mogli pojacati i proslijediti dalje. Vanjska montaza bez preinaka nije moguca jer oni nisu zasticeni.

Ovaj nas Bug forum sadrzi trust mozgova koji imaju rjesenje za sve svjetske krize, znaju ono o cemu Thompson Reuters moze sanjati i mogu se ukostac uhvatiti s bilo kojim problemom danasnjice.
16 godina
neaktivan

A postoji li nekakva antena koju bih spojio na router, pa da ona bude vani i da ona hvata signal?

17 godina
neaktivan

Naravno da postoji...

.... ali postoji mali problem

1. T-com ruteri baš nisu previše kooperativni glede skidanja njihove antenice

2. stoga ti treba barem još jedan AP/router

3. trebaš dodatnu vanjsku antenu

računaj da router/AP košta cca 300+ kn (tu imaš cijene raspona od 200-7000 kn)

antena 300+ kn

sve se da složiti, ali onda računaj i na povećanje troškova

puno ti je jednostavnije riještiti to sa repeaterom ali ako želiš imati svoj Hot-spot sve se da složit {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice