Wireless repeater, DA ili NE

poruka: 19
|
čitano: 12.827
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Zdravo ljudovi,

ovu temu pokrećem zbog lošeg WI FI signala u mojoj sobi. Na mobitelu imam jedva "jednu crticu", a na kompu koji koristi wi fi adapter to jest onaj mali USB sa antenom preko kojeg hvata signal za wi fi.

Sad moje nagađanje zasto je signal slab je da su zidovi debeli ili imaju previše metala u sebi (armirani beton i tako to) i činjenica da nije ravna linija od mog dnevnog boravka do sobe. Stan ima kojih 100 kvadrata i ruter se nalazi na drugom kraju stana, činjenica da hvatam istu jačinu signala od susjeda koji živi preko puta mene kao i iz moga stana je deprimirajuća. 

Sada se mislim uzeti Wi Fi adapter za pojačavanje signala pošto ruter ne mogu micati iz dnevnog boravka jer je spojen na TV (B.net 3 u 1 paket).

Koji repeater preporucate, dali ga uopce preporucate ili neki drugi nacin da pojacam signal i njegovu kvalitetu.

Cisto radi dodatnih info. u Doti 2 ping mi zna skakati od 60 do 1800 ms, a download mi je u pola brzine oko 500 kb/s dok na drugom kompu koji je žicno spojen to ide do 1.2 mb/s ako ne i više.

Kao i uvjek HVALA SVIMA KOJI SU VOLJNI MI POMOC RJESIT OVAJ PROBLEM. 

:)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Wireless repeater, DA ili NE
Bazubas kaže...

Zdravo ljudovi,

ovu temu pokrećem zbog lošeg WI FI signala u mojoj sobi. Na mobitelu imam jedva "jednu crticu", a na kompu koji koristi wi fi adapter to jest onaj mali USB sa antenom preko kojeg hvata signal za wi fi.

Sad moje nagađanje zasto je signal slab je da su zidovi debeli ili imaju previše metala u sebi (armirani beton i tako to) i činjenica da nije ravna linija od mog dnevnog boravka do sobe. Stan ima kojih 100 kvadrata i ruter se nalazi na drugom kraju stana, činjenica da hvatam istu jačinu signala od susjeda koji živi preko puta mene kao i iz moga stana je deprimirajuća. 

Sada se mislim uzeti Wi Fi adapter za pojačavanje signala pošto ruter ne mogu micati iz dnevnog boravka jer je spojen na TV (B.net 3 u 1 paket).

Koji repeater preporucate, dali ga uopce preporucate ili neki drugi nacin da pojacam signal i njegovu kvalitetu.

Cisto radi dodatnih info. u Doti 2 ping mi zna skakati od 60 do 1800 ms, a download mi je u pola brzine oko 500 kb/s dok na drugom kompu koji je žicno spojen to ide do 1.2 mb/s ako ne i više.

Kao i uvjek HVALA SVIMA KOJI SU VOLJNI MI POMOC RJESIT OVAJ PROBLEM. 

:)

dobri zidovi, imao sam slucaj di je net na udaljenosti od 10/15m od rutera (2 zida ih djele) nekoristiv,ali su zidovi debeli i armirani. Problem sam rjesio tako da sam izmedu u hodnik stavio repeater, doduse nije ni sad stanje savrseno ali se moze normalno koristit. Ako bas zelis isprobati stavi na mobu hotspot pa isprobaj na sredini puta. Inace bilo bi najbolje provuc kabel od rutera na nekih pola puta pa dtavit ap ako je moguce (tako da imas barem na 1 strani dobru vezu).

Također postavi wifi tako da ne bude na istom kanalu kao okolni wifievi (najbolje bi bilo da je za 3 kanala razlicito).

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 20:05 (zerocool12).
11 godina

sa repetitorom se gubi na brzini gotovo duplo ...(prvo repetitor kupi podatak od rutera pa ga nakon toga šalje prema tebi...još ako ima drugih wifi uređaja padne brzina i više).

16 godina
neaktivan
AF139 kaže...

sa repetitorom se gubi na brzini gotovo duplo ...(prvo repetitor kupi podatak od rutera pa ga nakon toga šalje prema tebi...još ako ima drugih wifi uređaja padne brzina i više).

Kad imaš 4mbit (ili 10) vezu to i nije tako zabrinjavajuće. Ali iz tog razloga sam naveo da bi bilo bolje AP stavit ako je moguće.

--------------------------------------------------------------------------------------------
13 godina
protjeran

jel ti usb ima antenicu s navojem koja se moze skinuti? jer imas hrpu jeftinih produznih antena za kupiti...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Trazim te antene jer mi treba za mreznu karticu jaca antena i sad ne znam koju da kupim? Koliko db?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pouzdanije ti je ako mozes nekako progurat neki stariji ruter (imas tu na bugu ljude koji to poklanjaju od starih ugovora...) zicom iz glavnog i napravit AP. Puno pouzdanije rjesenje

mojpismonosa
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stvar je u tome sto mi je takav raspored u stanu da stvarno nemam gdje staviti taj AP i provlaciti kabel da izgleda normalno. Strsao bi. Zasto mislis da antena veca ne bi upalila? Sad imam malu i dobivam 20 Mbit/s, nekad padne na manje i tako, a trebalo bi biti 30. Kad priblizim PC ruteru dobivam 30.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Repeater NIKAD ne radi kako treba. Neces biti zadovoljan.

Rvat katolik!

1 0 hvala 0
11 godina
Jakic007 kaže...
Stvar je u tome sto mi je takav raspored u stanu da stvarno nemam gdje staviti taj AP i provlaciti kabel da izgleda normalno. Strsao bi. Zasto mislis da antena veca ne bi upalila? Sad imam malu i dobivam 20 Mbit/s, nekad padne na manje i tako, a trebalo bi biti 30. Kad priblizim PC ruteru dobivam 30.

Kod antena je problem sto trebas znati sto kupujes, ima ono 5cm antenica od 10db, to je nekom ko koristi wifi duze od 5 dana tak jasno da je to tvornica otisnula nulu zabunom pokraj 1 :D Da bi antena radila, moras imati uredjaj koji ima jaki radio, da moze i odasiljati jace. Ako stavis antenu jacu, recimo zamjenis 3 ili 5db s 8db, ti si pojacao samo prijemnu stranu. Znaci PRVI ruter "cujes" bolje, i imat ces neko poboljsanje u downloadu (dolazni promet, jel). Ali i dalje ostaje problem kako tebe PRVI ruter cuje, to je vrijednost koja se nece mjenjati s jacom antenom samo s jedne strane. 

Mozes probati s tplink antenom, onom od 5db ili 8db s postoljem pa ju stavis na neku bolju poziciju. Nisu skupe, ali ipak su realne vrijednosti kolko tolko. Probaj staviti ruter na zid ili strop ako mozes, barem za test. Ako imas jednu antenu okreni ju okomito prema zemlji, ak imas dvije mos jednu okomito drugu paralelno. 

Tplink ima wireless repeater uredjaje, WR modeli. Nisu prejeftini i rade tak tak. Ak se odlucis, preporucam odi u links, uzmi na 7 dana pa vidi kak radi. I obavezno model s dvije antene uzmi. Mislim da je 830 model prvi s dvije antene. Neki su cak zadovoljni i s onim umrezavanjem preko struje, ali to je cca 500kn set. 

Wireless repeater je gnjavaza, ali moze se dobiti da radi ok. Imal sam tplink wr730 ali sam ga zamjenil s ruterom s dvije antene i gore stavio ddwrt. Radi bolje naravno, sto zbog promjene uredjaja sto zbog dvije jace antene s kojima uredjaj dolazi, ali i dalje je to repeater :)

15 godina
neaktivan
Meni je upload i ping uredu jedino mi downloada fali radi udaljenosti. Bi li u tom slucaju samo antena jaca pomogla? Ako da, koliko db?
11 godina

Mos probat s jednom od ovih: 

http://www.links.hr/?naziv=antena-tp-link-tl-ant2405c-unutarnja-5dbi-5dbi-2-4ghz-kabel-1-3m&option=artikl&id_artikl=053.512.282

http://www.links.hr/?naziv=antena-tp-link-tl-ant2408c-unutarnja-8dbi&option=artikl&id_artikl=053.512.284

Imaju 1.3m kabla, pa ih mos seliti dok ne vidis neko poboljsanje. 

S tim da uzmi u obzir da vec vjerojatno imas 2.5 ili 3db antenu u ruteru, znaci ako stavis 5 ili 8, to je 2-5db pojacanje, znaci umjesto recimo -75 vrijednosti moze biti -72 ili -70. 3db promjene bi trebalo biti duplo jaci signal, ali to i ne znaci duplo veci download, tak da kazem uzmi brojke u obzir :)

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

http://www.prosat.hr/default.aspx?pid=20905

Ovdje je duplo jeftinija ova antena. Ima li netko iskustva s ovim ducanom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
srcipesak kaže...

. Ako stavis antenu jacu, recimo zamjenis 3 ili 5db s 8db, ti si pojacao samo prijemnu stranu.

Netočno ........ svaka antena sa usmjerenjem ( pojačanjem )  djeluje i na prijemu i na predaji EM polja jednako.

Za taj prijedlog oko mijenjanja orginalne antene sa drugom od 8dBi nećete ništa dobiti u stambenom prostoru , provjereno više puta.

15 godina
neaktivan

Ne kuzim, znaci ja sad kad pomaknem PC metar prema ruteru od tu gdje je imam sve kako treba, a kad ga stavim tamo gdje stoji fali mi 10 Mbit Downloada, a sve ostalo je uredu. Pa zar nije logicno ako kupim jacu antenu da ce se ponasati kao da je metar pomaknut prema ruteru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Prostiranje EM polja po stanu je puno refleksija pa se isto tako može desiti da na 10m dalje  imaš bolji signal nego tu gdje je sad.

To kako si razmišljao o prostiranju je primjenjivo vani na optičkim vidljivostima bez refleksija o okolne predmete (zgrade itd) gdje signal opada po kvadratu udaljenosti i normalno nećeš na 1m gotovo ništa razlike primjetiti ali uporedba antena na par stotina metara bi bila vidljiva.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2015 21:51 (AF139).
13 godina
protjeran

odi u ducan i uzmi neku antenu za 100kn i amen! napricali ste mu bajki kao da ide provaljivati u nasu

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2015 20:57 (Stjepanj).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Bok.

Nedavno sam slagao WLAN kod prijatelja. Naime, nije stalno u Hrvatskoj pa se dogovorio sa susjedima da dijele mrežu.

A situacija je bila ovakva: Susjed A ima router i šalje WLAN signal dalje.

Susjed B ima WLAN Extender TP-Link TL-WR830RE koji mu pojačava taj WLAN i tako se susjed B spaja na susjeda A.

I na kraju, susjed C (taj kojemu sam slagao) je također nabavio WLAN Extender TP-Link TL-WR830RE i on se preko susjeda B spaja na WLAN od susjeda A.

Probao sam prije tog extendera staviti 10dB antenu (onu dosta dugu) susjedu C, ali mu nije ništa bio jači signal.

Jest da je investicija susjedu C bila 320 kn za taj uređaj, ali brzina interneta mu je sada sasvim zadovoljavajuća.

2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Update na ovu temu jest da sam uzeo antenu od 8db te mi se signal ojačao za nekih 15 do 20% što na kraju izlazi na prihvatljivo. ping mi ja 19 download 1,458 mb/s a upload 0,25 mb/s.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice