Synology NAS

poruka: 13
|
čitano: 6.752
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Synology NAS 218+

Kupio sam si ovaj mali nas i sada si pokušavam namjestiti quickconnect da mu mogu pristupati sa udaljene lokacije ali nikako ne uspjevam, negdje griješim ali neznam gdje.

Izbacuje mi ovakvu poruku, slika u prilogu.

Onda sam se prijavio na stranicu od synology gdje bi trebao kao dobiti adresu od mog synologya ali nema ništa, unešen je serijski broj, ali kao što vidite prazan je.

https://imgur.com/a/YmUhHxQ

Samo da napomenem spojen je dobro jer je skinuo sve programe koju su mu potrebni

Ako netko ima volje da mi pomogne bio bi zahvalan.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.5.2018 17:12 (dimax).

0 0 hvala 0
12 godina
Synology NAS

Pogledaj jesu na ruteru otvoreni portovi, 5000 ili 5001 

(mozes ukljuciti upnp na ruteru i onda control panel -> external access -> router configuration -> mozes setup router)

Mozda bolje da si ovdje regas racun

https://www.noip.com

i onda podesis fino u Control panel -> external access -> DDNS -> podesis ovako

Service provider: NO-IP.com

Hostname tvojhost.xxx.org (tvojhost.zapto.org recimo)

username: stavis korisnicko ime (meni daje drugaciji rezultat kad stavim email, cudno)

onda pristupas tvojhost.zapto.org:5000

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Synology NAS
imas u postavkama quickconnecta u nasu da automatski otvori portove ako imas kompatibilan ruter ili to napravis rucno. Nakon toga sve mora raditi.
8 godina
Synology NAS

upnp mi je po defoltu otvoren stalno u ruteru, radi torrenta

0 0 hvala 0
8 godina
Synology NAS

sinoć sam si sredio da mi radi preko ddns-a danas neće neznam koji mu je vrag.

Isto tako ubacio sam si još jedan hdd ali mi ne prikazuje koliko prostora imam, može pomoć oko toga

0 0 hvala 0
5 godina
Synology NAS

Ekipa savjet. Imam dva stara Synology-a DS210j i DS212j. U perfektnom su stanju, ali su stari.

Mislio sam uzeti jedan, da mi može uz funkciju backup-a biti i Plex server.

Ideja je da ne potrošim puno novaca. Imate savjet?

Ovo standardno kupi na njuškalu, prodaj na njuškalu znam, ali traje beskonačno dugo.

0 0 hvala 0
11 godina
Synology NAS

da ne otvaram novu temu vezano za kopiranje podataka, ubacio sam SSD unutra od 1TB i htio bi na njega kopirati jedno 600gb podataka, ali to ide jako sporo a posto je SSD konfiguriran PC ga ne zeli ucitati kao obican ssd da na njega kopiram podatke. jel ima neki brzi nacin za kopiranje

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Synology NAS

Otkad imam Synology naučio sam svašta, pa ću ovde napisati par stvari koje će vam sigurno biti korisne.

- Što se tiče DDNS, quickconnect i port forwardinga - nazovite ISP i zatražite da vam isključe CG NAT. Dok to ne isključite imat ćete problema sa spajanjem. PowerCert kanal je genijalan ako želite saznati šta je CG NAT ili bilo šta o networkingu.

- Savjetujem da se "dobro upoznate" sa routerom kojeg imate, ako koristite router od ISP-a. Ja sam od ISP-a zatražio da mi stave taj router u "bridge mode" i kupio si bolji router, koji mi daje bolje mogućnosti upravljanja mrežom (iako to ne treba svakome, pa ni meni).

- Sve što me zanimalo i koju god uslugu sam želio postaviti na Synologyu sam našao na Wundertech kanalu. Osim kanala, tip ima i web stranicu sa pisanim uputama koje je jako lako pratit. Iako nemam pojma šta radim, postignem željeni rezultat praćenjem uputa.

- Ne koristim quickconnect, već VPN server na Synologyu, na koji se spajam pomoću OpenVPN aplikacije na mobitelu ili laptopu. Tu je tutorial. Malo je star tutorial, ali kao što sam rekao, ako se nešto promijenilo na njegovoj stranici su pisane upute. Za ovo je bitno da je CG NAT isključen, inače nećete moći postaviti port forwarding i neće raditi.

.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2024 20:50 (mateo).

0 0 hvala 1
16 godina
Hrabar.Dabar kaže...

Ekipa savjet. Imam dva stara Synology-a DS210j i DS212j. U perfektnom su stanju, ali su stari.

Mislio sam uzeti jedan, da mi može uz funkciju backup-a biti i Plex server.

Ideja je da ne potrošim puno novaca. Imate savjet?

Ovo standardno kupi na njuškalu, prodaj na njuškalu znam, ali traje beskonačno dugo.

Ja imam DS220+ i koristim ga za razne svrhe, a među ostalim i jellyfin server. Pokazao mi se puno bolji od Plexa, pa pogledaj to ako te zanima.
Osim toga, imam na njemu instaliran radarr, sonarr, bazarr, jacket i transmission, tako da mi downloadira filmove, serije i titlove (za moje legalno kupljene naslove), pa ih automatski ubacuje u jellyfin. Tu je tutorial

.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2024 20:51 (mateo).
16 godina
bender_007 kaže...

Pogledaj jesu na ruteru otvoreni portovi, 5000 ili 5001 

(mozes ukljuciti upnp na ruteru i onda control panel -> external access -> router configuration -> mozes setup router)

Mozda bolje da si ovdje regas racun

https://www.noip.com

i onda podesis fino u Control panel -> external access -> DDNS -> podesis ovako

Service provider: NO-IP.com

Hostname tvojhost.xxx.org (tvojhost.zapto.org recimo)

username: stavis korisnicko ime (meni daje drugaciji rezultat kad stavim email, cudno)

onda pristupas tvojhost.zapto.org:5000

Vjerojatno mu nis otvoreni portovi, kao što ni meni nisu bili. Muku sam mučio s tim dok nisam isključio CG NAT i napokon skužio kako napraviti port forwarding.

Da ovo preko upnp je najlakša opcija, jer Synology sam otvori potrebne portove na routeru i ne moraš to ručno raditi.

11 godina
Synology NAS

kako podesiti NAS da mi ne sinkronizira fileove, htio bi da mi budu na nasu a ne na kompu radi mjesta. da imam pristup slikama od racunala i mobitela, al da mi ne bude i na kompu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
dennocro kaže...

kako podesiti NAS da mi ne sinkronizira fileove, htio bi da mi budu na nasu a ne na kompu radi mjesta. da imam pristup slikama od racunala i mobitela, al da mi ne bude i na kompu.

Možeš koristiti FreeFileSync, besplatan program. Na njemu staviš sync settings da ti ide samo u smjeru NAS-a. Snimiš to kao batch file i staviš task schedule u windowsima da ti redovito pokreće taj batch.

16 godina
dennocro kaže...

Pretpostavljam da koristiš Synology drive client. Na kompu idi u settings DriveClient-a i promijeni "two-way-sync" u nešto drugo od ove 3 opcije.

Evo screenshot s mog laptopa.

Ja koristim two-way na PC, a na mobitelu ne.

Tu možeš pogledat detalje, od tipa kojeg sam ja pratio da si napravim postavke kakve želim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.7.2024 11:49 (mateo).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice