Speedtouch 780WL + Siemens SE555

poruka: 4
|
čitano: 4.655
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav

Mogu li se umreziti ova dva modema (i kako)? Siemens za print server a Speedtouch za MaxTv

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Speedtouch 780WL + Siemens SE555
zlatorog kaže...

Pozdrav

Mogu li se umreziti ova dva modema (i kako)? Siemens za print server a Speedtouch za MaxTv

Hvala

Običnim mrežnim LAN (patch) kablom. Samo ih treba konfigurirati - samo jedan može biti DHCP server ili još bolje podijeliti im statičke IP adrese i na jednom postaviti gateway drugog i ne koristi ga kao "modem". Kako to napraviti? Moraš malo pogledati po njihovim uputstvima.

Evo, ovako npr.

Speedtouch - spojen na Net (linija), uključen DHCP i sve ostalo po defaultu
Siemens - ugašen DHCP, nije spojen na telefonsku liniju već glumi samo router i print server
ostala računala šalju print zahtjeve na Siemensov IP.

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
17 godina

slican problem - ali malo drugacije pitanje - zna li netko kako natjerati taj mutavi SpeedTouch da radi s drugom, njemu dodijeljenom, IP adresom - default je 192.168.1.1 - ja trebam tipa 130.20.10.1 (nije bitno koja ionako je interna) - cim mu promijenim IP adresu routeru se vise ne moze pristupiti preko browsera niti icega - jedino ga mogu resetirati i onda je opet 192.168.1.1 i sve radi normalno....

itko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Speedtouch 780WL + Siemens SE555
Latz kaže...

slican problem - ali malo drugacije pitanje - zna li netko kako natjerati taj mutavi SpeedTouch da radi s drugom, njemu dodijeljenom, IP adresom - default je 192.168.1.1 - ja trebam tipa 130.20.10.1 (nije bitno koja ionako je interna) - cim mu promijenim IP adresu routeru se vise ne moze pristupiti preko browsera niti icega - jedino ga mogu resetirati i onda je opet 192.168.1.1 i sve radi normalno....

itko?

Ja sam našao na Netu defaultni passwd za admin korisnika i onda sam ga podesio po svojim željama i sve radi ok... osim što me živcira to ružičasto sučelje.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice