Naime zanima me ono što sam napisao u naslovu. Dakle da li je moguće da se acces point spoji na router bežično i da ja onda sebi spojim komp iz acces pointa kabelom? Kako bih imao internet naravno. Router imam Speedtouch ST780i WL (T-Com je provider), a AP je Air Live WL-5460AP.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da, moguce je, oba uredaja imaju wds i trebalo bi radit.
Pozz
Kao što ti je napisano u postu iznad, moras uključiti na oba uređaja WDS/BRIDGE mode
Napisati cu ti generalne upute pošto svaki AP i Router ima drugacije sučelje itd
Probaj ovako:
Znači poštimaj glavni router da ti bude server za DHCP, DNS, uključi Wifi na primarnom routeru; stavi ime mreze (SSID) stavi enkripciju-šifru (stavi na WEP ako nepodrzava nijednu jaču, sa nekima uređajima radi samo ako je WEP) itd.
Onda ubodi Ethernet kabel u AP uređaj. Pod TCP/IP settings u operativnom sistemu namjesti si IP adresu da ti bude u Network ID rangeu od AP uređaja; npr ako je IP od uređaja preko kojeg pristupaš njegovom Web GUI sučelju 192.168.1.1 onda nek ti IP bude 192.168.1.2 itd. znaci samo drugačija zadnja dot decimala.
Kada udjes u web sučelje od APa, stavi ga u WDS/Bridge Mode.
Pod IP settings moras mu dodat statičku IP adresu IZVAN DHCP poola primarnog routera (znaci ako ti DHCP od glavnog routera dodjeljuje IP adrese od 192.168.1.2-192.168.1.100 stavi IP adresu na AP 192.168.1.101. Ako ti je DHCP namješen na primarnom routeru da dodjeljuje adrese sve do 192.168.1.254 promijeni to.
Na APu jos namjesti ove postavke:
DHCP= OFF
FIREWALL= OFF
DNS= IP adresa Primarnog Routera
DEFAULT GATEFWAY = IP adresa Primarnog routera
SSID= Unikatna tj, drugacije ime od primarnog routera
ENCRYPTION= isto kao primarni Router
CHANNEL= isto kao primarni Router (ako je 1 stavi 1 ako je 6 stavi 6 itd , imas kanale od 1 do 14)
VPI/VCI = isto kao primarni router (ako je potrebno)
Restartaj uređaje po potrebi.
Trebalo bi radit ako sve namjestiš kako treba.
Sretno.
Molim te colo...... da meni objasnis jedan problem sto imam. Naime u stanu nemam ni stolno niti laptop racunalo,imam 2 tableta i mob.nemam ni kuc.tel.tako da signal uzimam od susjeda koji mi je dao lozinku wpa2.njega jedino hvatam sa svojim uredjajima na ulaznim vratima pa bi htjeo prosiriti po stanu. Kupio sam 2 rutera NETIS a neznam ih postaviti da rade,naime tolikosam vise ocajan da neznam koji bi stavio da je ap a koji clienr jer sam tako cuo da treba podesit i spojit ih sa kablom. Ja bi ti bio stvarno zahvalan od srca ako mi mozes pomoci u rjesavanju ovoga problema u sto kracem roku. Znaci htio bi bezicno se spojit na susjeda i zicno dati 2 ruteru signal koji bi to prosirio meni signal po stanu. Dobio sam jos 2 sifre od drugih susjeda i ruter ih vata sve po 80% a ja sam i dalje bez mreze,molim te opisi mi kako da napravim postavke puno hvala