Spajanje Acces Pointa bežično na router

poruka: 5
|
čitano: 3.512
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Naime zanima me ono što sam napisao u naslovu. Dakle da li je moguće da se acces point spoji na router bežično i da ja onda sebi spojim komp iz acces pointa kabelom? Kako bih imao internet naravno. Router imam Speedtouch ST780i WL (T-Com je provider), a AP je Air Live WL-5460AP. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da, moguce je, oba uredaja imaju wds i trebalo bi radit.
Pozz 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Spajanje Acces Pointa bežično na router
Da li bi netko mogao stavit neki link gdje je to opisano u detalje? Nešto sam pokušavao, ali nisam baš uspio.
16 godina

Kao što ti je napisano u postu iznad, moras uključiti na oba uređaja WDS/BRIDGE mode

Napisati cu ti generalne upute pošto svaki AP i Router ima drugacije sučelje itd

Probaj ovako:

Znači poštimaj glavni router da ti bude server za DHCP, DNS, uključi Wifi na primarnom routeru; stavi ime mreze (SSID) stavi enkripciju-šifru (stavi na WEP ako nepodrzava nijednu jaču, sa nekima uređajima radi samo ako je WEP) itd.

Onda ubodi Ethernet kabel u AP uređaj. Pod TCP/IP settings u operativnom sistemu namjesti si IP adresu da ti bude u Network ID rangeu od AP uređaja; npr ako je IP od uređaja preko kojeg pristupaš njegovom Web GUI sučelju 192.168.1.1 onda nek ti IP bude 192.168.1.2 itd. znaci samo drugačija zadnja dot decimala.

Kada udjes u web sučelje od APa, stavi ga u WDS/Bridge Mode.

Pod IP settings moras mu dodat statičku IP adresu IZVAN DHCP poola primarnog routera (znaci ako ti DHCP od glavnog routera dodjeljuje IP adrese od 192.168.1.2-192.168.1.100 stavi  IP adresu na AP 192.168.1.101. Ako ti je DHCP namješen na primarnom routeru da dodjeljuje adrese sve do 192.168.1.254 promijeni to.

Na APu jos namjesti ove postavke:

DHCP= OFF

FIREWALL= OFF
DNS= IP adresa Primarnog Routera

DEFAULT GATEFWAY = IP adresa Primarnog routera

SSID= Unikatna tj, drugacije ime od primarnog routera

ENCRYPTION= isto kao primarni Router

CHANNEL= isto kao primarni Router (ako je 1 stavi 1 ako je 6 stavi 6 itd , imas kanale od 1 do 14)

VPI/VCI = isto kao primarni router (ako je potrebno)

Restartaj uređaje po potrebi.

Trebalo bi radit ako sve namjestiš kako treba.

Sretno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.6.2013 23:25 (Colossus7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Molim te colo...... da meni objasnis jedan problem sto imam. Naime u stanu nemam ni stolno niti laptop racunalo,imam 2 tableta i mob.nemam ni kuc.tel.tako da signal uzimam od susjeda koji mi je dao lozinku wpa2.njega jedino hvatam sa svojim uredjajima na ulaznim vratima pa bi htjeo prosiriti po stanu. Kupio sam 2 rutera NETIS a neznam ih postaviti da rade,naime tolikosam vise ocajan da neznam koji bi stavio da je ap a koji clienr jer sam tako cuo da treba podesit i spojit ih sa kablom. Ja bi ti bio stvarno zahvalan od srca ako mi mozes pomoci u rjesavanju ovoga problema u sto kracem roku. Znaci htio bi bezicno se spojit na susjeda i zicno dati 2 ruteru signal koji bi to prosirio meni signal po stanu. Dobio sam jos 2 sifre od drugih susjeda i ruter ih vata sve po 80% a ja sam i dalje bez mreze,molim te opisi mi kako da napravim postavke puno hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 22:42 (oprasivac).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice