Proširenja WIFI-a

poruka: 13
|
čitano: 2.152
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Proširenja WIFI-a

Molim vas savjet za sljedeći "problem" koji imam.

Trebao bi extendati Wifi mrežu s točke A na točku B. Udaljenost od točke A do B je nekih 50m zračne linije, a da budem precizan točka B je brod koji je vezan na doku tako da sva žićana riješenja su mi out.

E sad trebao bi mi nekakav savjet da li da tražim neki wide range WIFI ili nekakvi pointer ili neznam ni ja sam.

Molim vas sve savjete i prijedloge.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Proširenja WIFI-a

Ako je WiFi ruter u točki "A" vidljiv sa broda ( može i kroz prozor) .. onda nabavi  WiFi AP koji ima mod " Univerzal repeater " te ga montiraj na brodu da ima optičku vidljivost prema "A" točki.

12 godina
neaktivan
IBCI kaže...

Trebao bi extendati Wifi mrežu s točke A na točku B. Udaljenost od točke A do B je nekih 50m zračne linije, a da budem precizan točka B je brod koji je vezan na doku tako da sva žićana riješenja su mi out.

E sad trebao bi mi nekakav savjet da li da tražim neki wide range WIFI ili nekakvi pointer ili neznam ni ja sam.

Hvala unaprijed.

Isto tako, ako imas strujnu uticnicu izmedju broda i routera kod kuce, mozes izmedju te 2 tocke ubosti range extender u struju.

*dobitnik i7-4790K!
11 godina
Bastardo kaže...
IBCI kaže...

Hvala unaprijed.

Isto tako, ako imas strujnu uticnicu izmedju broda i routera kod kuce, mozes izmedju te 2 tocke ubosti range extender u struju.

....sumnjam da bi radilo...obično bi ta struja na obali bila od mjesne zajednice (kapetanije ili sl.) i vjerovatno čak sa druge trafostanice :(

Jedino ako je struja za brod kabal sa njegovog kućnog priključka bi se moglo isprobat.

12 godina
neaktivan
AF139 kaže...
Bastardo kaže...

....sumnjam da bi radilo...obično bi ta struja na obali bila od mjesne zajednice (kapetanije ili sl.) i vjerovatno čak sa druge trafostanice :(

Jedino ako je struja za brod kabal sa njegovog kućnog priključka bi se moglo isprobat.

Wifi extender nije Power over ethernet uredjaj. Brkas pojmove ... Range extender stavis tamo gdje ti je signal slab ili pocinje slabiti te on pojaca signal i salje ga dalje.

*dobitnik i7-4790K!
11 godina

da...moja greška..pomislio sam na WiFi preko strujne mreže...ali ni extender neće pomoć jer je kuća 50m od rive na kojoj je utičnica a brod je tu privezan na par metara dalje. Jedino da pita kojeg susjeda negdje na pola udaljenosti da na zgodno mjesto ( npr. balkon) priključi extener....

15 godina
Proširenja WIFI-a

Također bi trebao prošiti wi-fi..

U jednoj prostoriji kuće ne lovi wi-fi signal, ali zato postoji žica... Kako najlakše i najjeftinije napraviti bežičnu mrežu? Kupiti jednostavno wifi repeater?

Da li je ko kupovao/koristio šta slično, ima bilo kakve preporuke?

★★★★★☆
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@nani_cropes....ima ovdje na forumu dovoljno savjeta što kupiti i kako koristiti, ali ja bi samo podsjetio da ako već kažeš da imaš žicu ostaneš je i dalje koristiti jer WiFi je nužno zlo za mobitele, tablete čak nekima i za laptope a oni koji nemaju žicu ili je kao podstanari nesmiju postavljati bušenjem zidova moraju znati da takva veza je uvjek sporija od žice i pogotovo ako se uvezuje preko više uređaja, a o smetnjama da ne govorim...u stanju su da vam se prekida konekcija jer svi imaju mobitele a susjedi i svoje WiFi rutere....

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 18:05 (AF139).
17 godina
AF139 kaže...

....ima ovdje na forumu dovoljno savjeta što kupiti i kako koristiti, ali ja bi samo podsjetio da ako već kažeš da imaš žicu ostaneš je i dalje koristiti jer WiFi je nužno zlo za mobitele, tablete čak nekima i za laptope a oni koji nemaju žicu ili je kao podstanari nesmiju postavljati bušenjem zidova moraju znati da takva veza je uvjek sporija od žice i pogotovo ako se uvezuje preko više uređaja, a o smetnjama da ne govorim...u stanju su da vam se prekida konekcija jer svi imaju mobitele a susjedi i svoje WiFi rutere....

WTF ????

Tehnika narodu!!!! ...narod kaže: Tko ne pije! Virovat mu nije! ...
11 godina
daseparo kaže...

WTF ????

...koji dio ti nije jasan ?? ...da objasnim...

15 godina
Proširenja WIFI-a

I vrapcima na grani je jasno da je žica bolja kad ti je to prakticno.. {#}

Ako znas gdje postoji odgovor na moje pitanje i rjesenje problema zasto mi ga nisi linkao ili pomogao ako znas? Jer u suprotnom ne vidim cemu si uopce isao odgovarat

Ocito mi treba wifi range extender (nezz dal se to može nazvati repeater) no nigdje ne vidim nekih konkretnih savjeta i preporuka, iskustva drugih.. Dal naći bilo kakvog na ebayu, kupiti ovdje nešto, kako odabrati...

Bitno mi je samo da u toj prostoriji omogući wifi, najbolje žicom, znači AP, da to pouzdano radi i da bude neka oke cijena 100-200kn...

★★★★★☆
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nani_cropes kaže...

..

Bitno mi je samo da u toj prostoriji omogući wifi, najbolje žicom, znači AP, da to pouzdano radi i da bude neka oke cijena 100-200kn...

uđeš u prvu trgovinu wlan opreme, ponoviš trgovcu i rješiš stvar, vjerojatno bliže 100kn.. tako da je izbor širok. Konkretnije modele ne preporučam jer uvijek može biti problema.

-možda samo ideja, možda umjesto APa, router...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2014 21:52 (ihush).
11 godina
nani_cropes kaže...
......

Ocito mi treba wifi range extender (nezz dal se to može nazvati repeater) no nigdje ne vidim nekih konkretnih savjeta i preporuka, iskustva drugih.. Dal naći bilo kakvog na ebayu, kupiti ovdje nešto, kako odabrati...

Repeater nije dobra ideja jer bi to značilo da se preko WiFi spaja na kućni modem-ruter a kažeš da imaš žicu (LAN) u toj sobi , dakle spoji novi uređaj na taj LAN da ti daje izlaz na WiFi, bolja konekcija i veća brzina podataka. {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice