PoE Switch preporuka

poruka: 7
|
čitano: 1.803
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
online
PoE Switch preporuka

Imam IP kameru Edimax 9110W (kupio na forumu) koja se može napajati preko 12 V 1A PoE injektora. Može preporuka za PoE switch ili PoE injektor da to mogu spojit.

PoE injektore nalazim samo po 24, 30 ili 48 V, sad ne znam na kaj moram pazit kod odabira PoE switcha.

Ne bi htio van vući struju ako ne moram da uštekam adapter koji napaja kameru.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.2.2024 13:10 (Valentin17).
 
0 0 hvala 0
6 godina
offline
PoE Switch preporuka

moje rade na 24 (hikvision) pa brijem da ce ti i ta raditi isto... Googlaj sta im treba...

NULL!=NULL
 
1 0 hvala 1
13 godina
online
PoE Switch preporuka

A kaže 12 V 1 A.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.2.2024 13:34 (Valentin17).
 
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: PoE Switch preporuka

Ispustio si ključnu riječ - pasivni PoE. Znači nije "pravi" 802.3 af/at PoE (48v) nego se preko nekorištenih parica šalje neki napon, bez ikakve kontrole da li uređaj na drugoj strani to želi i može podnijeti - zato piše 12V. Kao što mu ime kaže, pasivan je i nema tu nikakve pameti - što god da mu dostaviš na plave i smeđe parice ide dalje - a to obično ovako izgleda. Na stranici od kamere ne piše ništa pametno, vidim da ima taj neki injektor/dongle/snimač/access point/kuhalo za kavu koji radi na 12v, pretpostavljam da kad tu spojiš adapter on proslijedi kameri 12V i to je to. Imam 10ak tih kablića (dolaze u parovima) i da, neke kamere su se tako spajale - samo bi spojio ethernet i neki 12v barrel jack na taj kabel i kamera radi. Teoretski, trebala bi i tvoja tako ali ne mogu baš pronaći 100% potvrdu, tako da ako i pokušaš nešto slično, ne odgovaram za štetu na kameri/kući/korisniku.

 

P.S. imalo pametan PoE switch koji radi po standardu ne bi smio niti pogledati tu kameru a kamo joj pustiti neki napon.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.2.2024 17:15 (Nuclear_Phoenix).
13 godina
online
PoE Switch preporuka

A ispustio sam da, a kasnije sam skužio pa napisao. Isprika.

Ma, neka ide u klinac, budem joj povukao kabal za napajanje i bok.

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
PoE Switch preporuka

Bitno je znati koje ces uredjaje spajati na taj PoE switch (koje max. snage) i, naravno, koliko njih. Mislim da ovaj clanak ima dobru tablicu PoE tipova - u principu, mislim da ces biti i vise nego zadovoljan sa Type 2 switchem (max. 25 W po portu). To ce biti i previse za kucne potrebe, osim ako ne mislis stavljati PoE rasvjetu, PTZ ("motorizirane"?) kamere ili slicno tome. Vecina PoE switcheva ima auto-sensing napon i ako je izvan dozvoljenog ranga, iskljucuje port.

 

Sa 6 vanjskih kamera, 2 IP zvonca i 1 AP na junkex NetGear-u M4100-24-POE+ (koji je Type 2 switch) vecina te opreme ne trosi iznad 7-8 W, a u screenshotu se vidi da trose i manje po danu (jer su illuminatori ugaseni).

Znaci Type 1 switch (max. 15 W) po portu je vrlo vjerojatno dosta za vecinu ljudi, ali posto sam ovaj switch nasao za cca. 30-ak eura, rekoh zasto ne.

 

Za ilustraciju o kojem power budgetu govorimo, te vanjske kamere trose max. 7 W svaka - sve su 4k sa ugradjenim dvostrukim LED illuminatorom, on-board AI funkcijama i sekundarnim snimanjem na CF karticu. Kamere su zaista odlicne i za kucne potrebe meni se cini da bolje nije potrebno, a ako takva oprema tako malo trosi, onda mi je logicno za ocekivati da kamere sa nizom rezolucijom vjerojatno trose i manje ili, u najgorem slucaju, do 10 W. To je sve, jasno, bez PTZ-a (pan-tilt-zoom) koji ce redovito traziti Type 2 ili Type 3 PoE izvor (recimo, ova trosi 32-58 W).

 

Ukratko - Type 1 PoE je ok, Type 2 PoE+ je izvrsno, a Type 3 (PoE++) i Type 4 (Hi-PoE).....to bih vjerojatno uzimao da radim novu kucu i hocu svu rasvjetu u kuci staviti PoE :)

 

EDIT: Ako ti managed switch nije potreban, Yuanley switchevi nisu uopce losi. Isprobao sam ih kratko vrijeme par i radili su sasvim OK.

 

EDIT 2: :facepalm: Tek nakon sto sam nadrobio ovo gore vidim da ti je kamera pasivni PoE, pa je Nuclear_Phoenix to sjajno objasnio. Ne znam koliko ti je moj post koristan.....

 

 

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.2.2024 22:31 (Quantum).
 
1 0 hvala 1
13 godina
online
PoE Switch preporuka

Naučio sam nešto novo od obojice i ne znate koliko mi to znači, to se ne može platiti novcima. Hvala vam od srca na pomoći.

 
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice