Optika i modem router

poruka: 4
|
čitano: 2.234
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
neaktivan
offline
Optika i modem router za optiku

Imam optiku od Softneta, ali modem stvara usko grlo na wifi-u, pa me zanima da li netko ima iskustva sa optičkim modemima pouzdanih brendova. Od Softneta sam dobio neki Dasan H-660, pa mi se dešava da djeca gledaju youtube i igraju igrice i kada ja otvaram npr. njuškalo, desi se da mi vrti kotačić nekoliko sekundi dok ne otvori stranicu. Negdje sam čitao da nije to problem spore veze, a imam 100Mbps sa pingom 10ms. Tako da su komentari bili vezani uz WiFi modema i da stvara "bottle neck" i da zato ponekad čekaš na red da ti ustupi vezu. Da li netko može preporučiti neki router bolje kvalitete koji neće stvarati usko grlo preko wifija i po mogućnosti nudi opciju podešavanja osobnog VPN-a?

 
0 0 hvala 0
15 godina
online
Re: Optika i modem router za optiku

mozes dodati bilo koji router samo da ima fičere koje želiš... i eliminiraš operaterov uzrok. ali... uopce ne mora biti problem uređaj ili wlan može bilo što ostalo.. previše faktora.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
4 godine
neaktivan
offline
Optika i modem router

To sam i napravio, ali imam previše kablova, a i više uređaja = više šanse da nešto crkne. Volio bih imati samo jedan kvalitetan uređaj, pa me zanimalo postoji li netko tko zna nešto o tome. Dok sam bio na ADSL-u i VDSL-u bilo je raznih opcija i mogućnosti, ali sa optikom vidim da to nije slučaj.

 
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Optika i modem router

Baš obratno, ako želiš kvalitetu onda ti trebaju namjenski uređaji, ne nekakve all in one bezvezarije koje pokušavaju biti sve a na kraju nisu ništa.

 

Dobar ruter je osnova (sa ili bez SFPa za optiku), onda ti treba AP sa 2.4 i 5ghz wifi i gigabitni switch. Na kraju će te izaći nešto skuplje ali će raditi kako treba.

 

Neću navoditi nikakve konkretne preporuke nego samo proizvođače - mikrotik, ubiquiti, linksys i netgear. U globalu, što god uzeo od njih, nećeš pogriješiti.

 

P.S. Kakav god bio wifi, nikad neće zamijeniti žicu, pogotovo za gaming i ostalo gdje su bitne minimalne latencije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2021 20:47 (Nuclear_Phoenix).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice