Mrezni HDD

poruka: 4
|
čitano: 11.402
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Mrezni HDD

pitanje jedno; i molim samo za odgovor onih koji su to isprobali ili su 1000% sigurni u svoj odgovor. Naime, radi se o mrezi od cca 20racunala. (mala uredska mreza). na nj je spojen jedan 'ajmo ga nazvati server'... na serveru je linux. ostali furaju windose. dakle, sve radi kako treba, ali mene sad zanima, sta napraviti kad taj server crkne... da, ima server dva diska u RAIDU. ali .....

pa pitanje glasi: dal je moguce kupit neki hc (hard core) mrezni disk i ubacit ga samo na switcha pa da ga tih 20kompa vidi? dakle, meni treba 'server' samo za snimanje podataka. za nista vise. samo za to.. i naravno, koristio bi ga samo u slucaju nuzde. dal je problem to sloziti da svi vide ili radi na istom principu ko i mrezni printeri?

nadam se odgovoru. placam cevape kao takove.

0 0 hvala 0
17 godina
Mrezni HDD

pa odi u ducan i kupi WD externi disk (npr. Mrežni disk HDD WD 2 TB MyBook World Edition II, 7.200 o/min., 16 MB cache, eksterni, LAN (WDG2NC20000E)) i spoji se na server, tj. na switch ili na neki od racunala....

nakon toga se napravi "share folder" i to je to... (ako je spojeno na win masinu), ali ako se spoji na server (koji je na linuxu) onda ti na zalost ne mogu pomoci

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mrezni HDD

mrežni diskovi ti se jako razlikuju u performansama ovisno o procu u njima tako da za mali ured od 20 računala bi ti trebalo nešto jače od kućnog NASa preporučenog u postu prije

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
17 godina
Mrezni HDD

Uzmi od D-Linka nekakav NAS:

U njega stavis dva diska po volji, preporuka dva ista radi raida.

Njega spojis direktno na switch, na ostalim kompovima mapiras taj disk i to je to.

Preporuka spojiti na gigabitni switch...

Imamo ih dva u firmi, takodjer ko storage / bakup NAS...

poprilicno brz rad

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice