Zanima me par stvari u vezi KVM switcha, nadam se da mi mozete pomoci:
1. Jeli racunala moraju biti umrezena ako zelim koristit KVM switch? Koristim samo WLAN sa drugim korisnicima i ne zelim se na taj nacin umrezavat. Jeli se KVM switch moze jednostavno spojiti na kompove i to radi ili moraju prije biti umrezeni?
2. Kako to funkcionira, koristio sam InputDirector za softwareski KVM switch i svida mi se kako kad misem odem na rub ekrana on prede na drugi ekran, kao kad imam dva monitora. Samo sto ovako manipuliram sa dva kompa, svaki za sebe. Jeli to funkcionira tako ili moram pritiskati neke prekidace da bi se prebacivao sa kompa na komp?
3. Zelim spojiti Ubuntu i Windows7, ima neko iskustva s tim?
4. Koji bi KVM Switch bio najzgodniji za ovo sto trazim? Neke preporuke, iskustva...?
Znaci sto zelim je spojiti Windows i Linux PC, tako da svaki radi za sebe ali da ih manipuliram jednom tipkovnicom i jednim misem, ali da nisu umrezeni, znaci da ne koriste mrezu nego da idu samo preko KVM-switcha i da se ponasaju kao i InputDirector ili kad se upare dva monitora, da ne moram pritiskad dugme kad zelim preci na drugu masinu nego da samo predem misem na taj ekran, jeli to sve moguce??? :)
Nadam se da ima tu naprednih korisnika koji ce mi moci ovo malo bolje pojasnit, a i mislim da bi za Bug bila super tema, "kako iskoristit laptop viska?"
Isprobao sam Maxivistu, InputDirector i Synergy i super su svi, Maxivista jedina moze laptop iskoristiti kao dodatni ekran, Input director genijalno sreduje bas ono sto zelim ali ne radi bas na Linuxu, a Synergy isto ima nekih bubica pa me zanima jeli mogu postici ono sto zelim nekim hardware-skim rjesenjem, i kojim :D
Hvala :)