Koji router ili ap ili nesto

poruka: 7
|
čitano: 4.793
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Dakle, susjeda i ja odlucili uzeti neki flat pa podijeliti troskove, samo sto smo malo udaljeniji (cca 50 zračne linije i izmedu jedna kuca koja je visa od obje naše). Kod nje postoji prikljucak i isprobano do mene ne lovi njezin wireles signal.

Trebao bih LAN kablom spojiti njem komp, a meni treba wireles zbog povremeno 3 kompa koja spajam. Modemi koji su nam prisutni su Zyxel P-660 HW-D3(trenutno ga imam), Thomson ST780iWL(mogu ga dobiti uz produzenje ugovora) i D-Link bez wirelesa. Moje razmišljanje je da stavim kod nje neku usmjerenu antenu i ja laptopom i normalnim kompom s ugrađenim PCI wireles karticama derem po netu. E sad mene zanima kako bi to trebalo izvesti. Htio sam izraditi quad antenu, ali neznam kako je spojiti na jedan od tih modema jer im se antene ne skidaju. Malo mi tu oko toga skripi s znanjem.
Koji modem bi trebali uzeti, koju antenu izraditi po Vasem misljenju? Nesto dovoljno za tu udaljenost i za nasa dva kompa, ne skupo pretjerano. Najvise me zanima ovo oko rutera i kako zamjenit antenu kablom koji je spojen vanjskom antenom. U biti kojem modemu se to da napravit ili ako se, koji od onih navedenih da modificirat.
Sve prijedloge i sugestije prihvaćam.

Tnx svima.

Dajte molim Vas neko nadite malo vremena da mi odgovorite.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Koji router ili ap ili nesto

ZA pocetak modemi (oba) moraju podrzavati WDS(Wireless distribution system) ,znaci da preuzima signal(bilo zicni ili bezzicni) i dalje ga distribuira,sto nazalost Zyxel ne podrzava,za Thomson ne znam ali cisto sumnjam.

Znaci prva stavka bi ti bili novi modemi a to je vec izdatak od kojih 350 kuna svaki...

17 godina

Ako se kod nje ne moze zamijenit antena, onda kod nje stavi jedan ap i na njega neku direkcionu antenu koja ce imati dovoljno pojacanje (dosta ti je 12-14 dbi ako imas opticku vidljivost). Kod sebe isto jedan ap kojeg stavis u bridge mod (on dodatno pojaca signal sto je izvrsno ako su ti racunala rastrkana - ako ne onda vjerojatno znas sam). Ako te jos sta zanima ili ti je nejasno,pitaj .

Audi R8 - born of powerful ideas

0 0 hvala 0
17 godina
Batista kaže...

Ako se kod nje ne moze zamijenit antena, onda kod nje stavi jedan ap i na njega neku direkcionu antenu koja ce imati dovoljno pojacanje (dosta ti je 12-14 dbi ako imas opticku vidljivost). Kod sebe isto jedan ap kojeg stavis u bridge mod (on dodatno pojaca signal sto je izvrsno ako su ti racunala rastrkana - ako ne onda vjerojatno znas sam). Ako te jos sta zanima ili ti je nejasno,pitaj .

Gore je navedeno da je postoji kuca na prolazu,znaci nista od opticke vidljivosti. A sa stavljanjem rutera u bridge mod nece nista dobiti, ako ide s jednim racunalom svoj ruter mora podesiti na client mod sto nemaju svi ruteri a ako ide na vise racunala jedino rjesenje je WDS.
17 godina

Ne bi pomogao bridge mod - onda ja neznam kako sam kod sebe rijesio isti problem, dobro nema veze. Necu se prepirat. Onda je najbolje da kupis opticki kabel (ako imas ideju da ga idealno postavis) - nije da je prejeftin,ali si onda siguran sa kvalitetom signala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Poz!

Jedini koji mi odgovoriste.

Evo stavio ja tamo biquad antenu i spojio je na ap, a ap na modem. Malo se pomucio s bridge mode i IPima i radi. Problem je sa signalom kod mene. Na laptopu dvije crtice koje variraju do jedne pa do tri. Malo cudno. Na neko vrijeme sam cak imao pun signal, a ne kuzim kamo je nestao. Prckanjem se stvar pogorsavala. Na kraju sam uspio ostati cak i bez signala. Antena je homemade i vec mi je sva zica vijugava.

Ako kupim origigi antenu, sta mogu izgubiti ili dobiti?

Imate jos kakvu ideju. Potrosio sam vec 200 KN na router, 200 KN za kabel, sad bi dao jos 120 za kupljenu biquad antenu. Sta vi mislite? Na kraju jos za fiksni komp trebam wireless karticu za cca 200,00KN.

Lud sam vise.

Tnx

17 godina

Koliko otprilike ta tvoja antena posjeduje dbi- ?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice