Dakle, susjeda i ja odlucili uzeti neki flat pa podijeliti troskove, samo sto smo malo udaljeniji (cca 50 zračne linije i izmedu jedna kuca koja je visa od obje naše). Kod nje postoji prikljucak i isprobano do mene ne lovi njezin wireles signal.
Trebao bih LAN kablom spojiti njem komp, a meni treba wireles zbog povremeno 3 kompa koja spajam. Modemi koji su nam prisutni su Zyxel P-660 HW-D3(trenutno ga imam), Thomson ST780iWL(mogu ga dobiti uz produzenje ugovora) i D-Link bez wirelesa. Moje razmišljanje je da stavim kod nje neku usmjerenu antenu i ja laptopom i normalnim kompom s ugrađenim PCI wireles karticama derem po netu. E sad mene zanima kako bi to trebalo izvesti. Htio sam izraditi quad antenu, ali neznam kako je spojiti na jedan od tih modema jer im se antene ne skidaju. Malo mi tu oko toga skripi s znanjem.
Koji modem bi trebali uzeti, koju antenu izraditi po Vasem misljenju? Nesto dovoljno za tu udaljenost i za nasa dva kompa, ne skupo pretjerano. Najvise me zanima ovo oko rutera i kako zamjenit antenu kablom koji je spojen vanjskom antenom. U biti kojem modemu se to da napravit ili ako se, koji od onih navedenih da modificirat.
Sve prijedloge i sugestije prihvaćam.
Tnx svima.
Dajte molim Vas neko nadite malo vremena da mi odgovorite.