HUAWEI E5172 LTE - Problem

poruka: 8
|
čitano: 12.919
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Dakle,

imam na vikendici instaliran navedeni uređaj u sklopu VIP Homebox tarife i problem je slijedeći:

Preko WLAN-a užasno sporo otvara web stranice, facebook i sl. Speed test pokazuje odlične brzine (36 Mb/s, ping 44 ms), na torrentu isto brzina odlična. Probao na laptopu, tabletu, mobitelu - svugdje ista stvar. Najgori je na facebooku, odmah otvori stranicu ali slike učitava po 4-5 minuta, slično je i na web stranicama.

Probao sam reset na tvorničke postavke kako su mi savjetovali iz SZK ali opet ista stvar. Kažu da ga donesem na servis ako ne uspije reset, ali to bi ostavio kao zadnju opciju.

Do prije mjesec-dva radio je odlično, a onda se brzina značajno usporila. Ne razumijem jedino kako speed test i torrent pokazuju odličnu brzinu, a surfanje je sporo?

Što je još čudnije, 15 m dalje u drugoj kući imam isto VIP Homebox samo stariji Huawei uređaj (3G) koji radi bez problema i brzina je odlična tako da ne može biti do kvalitete VIPovog signala.

Uh, što volim ovaj režim - drugi rade a ja ležim
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

I...kako je na kraju sve završilo?

Ovo je jako kvalitetan uređaj.  Kakva su ti iskustva općenito?

- hvataš li LTE

- koliko crtica ima na signalu za tih 36 Mbita ili je 3G dual carier

- jeli istina da dosta jače hvata signal od mobitela sa iste pozicije u kući

- jeli to hombox sa 20GB + gratis Noćna (od ponoća do 8h neograničeno)

Napiši koju crticu... ljudi googlaju,a malo je informacija sa našeg terena o ovom uređaju. Po amazonu i sl mjestima, ljudi ga hvale na sav glas.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: HUAWEI E5172 LTE - Problem

Situacija je slijedeća:

uređaj je jučer došao sa servisa sa napomenom da nisu našli nikakav problem. Sutra ću ga ponovno spojiti pa da vidimo ima li pomaka.

Dok je radio sve je funkcioniralo savršeno, obzirom na lokaciju na kojoj se nalazio (Ražanj/Rogoznica) uglavnom je hvatao 3G signal, 4/5 crtica, kad je skroz tiho vrijeme znao je uhvatiti LTE. Što se signala mobitela tiče, jači je signal od T-com-a i Tele 2, nitko u kući nije imao mobitel na VIP-u pa ne znam. Domet wifi-ja je cca 25 m kroz 2 zida tako da je i tu odličan.

Tarifa mi je 15 GB za 75 kn, svaki dodatni gb je opet 15 kn.

Sutra kad ga spojim napisat ću da li je proradio ili je i dalje problem sa brzinom učitavanja stranica.

17 godina

Router zasada radi bez problema, brzina i domet odlični. Iako na servisnom nalogu piše da nisu pronađeni nikakvi kvarovi očito je bio nekakav problem koji se usput riješio, možda sim kartica nije dobro sjela ili antena nije bila potpuno u kontaktu, stvarno ne znam...

17 godina

drago mi je

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Poz! Zanima me dal taj HUAWEI E5172 LTE ima priključak za externu antenu po slikama vidim da ima samo me zanima dal je to za Wifi antenu  ili za mobilne mreže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
DDavorin kaže...

Poz! Zanima me dal taj HUAWEI E5172 LTE ima priključak za externu antenu po slikama vidim da ima samo me zanima dal je to za Wifi antenu  ili za mobilne mreže.

riješeno za mobilne mreže je priključak antene. I još jedno pitanje ja nisam dobio bateriju za router jel ima neko bateriju zanima me gdje ide + a gdje - na priključku

15 godina

Bateriju ne dobiješ sa uređajem. Imaš konektor koji se ušteka u jednu jedunu moguću poziciju.

http://www.twayf.com/huawei-e5172-lte-cpe-battery.html

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice