2 routera->HELP?!?

poruka: 2
|
čitano: 2.205
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
2 routera->HELP?!?

ovak imam b net u stanu i jedan webstar lan modem i još jedan thomson speedtouch wlan router(ovaj je od tcoma..)...ovaj web star je sad kao primarni i jedini router...zanima me sad dal mogu i kako napraviti da i ovaj drugi wlan router radi tj da imam dva routera na jednom telefonskoj liniji..spojio sam telefonsku žicu u speedtouch-ov dsl i upiso u korisničke postavke user name i password al kaže da -> Connection could not be established: Disconnected y user. Your DSL connection is down. Verify that your SpedeTouch is correctly connected to your phone line. If the problem persists, check your documentation.

ako neko zna u čemu je problem bio bih zahvalan da mi pomogne!!

živjeli

fala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: 2 routera->HELP?!?

-routeri nisu na telefonskoj liniji, nego na mreži.

-bnet je kabelska, nema baš nikakve veze s tel. linijom.

-zašto si uopće pokušao uključiti tel. liniju u ST itd itd..

-što želiš? -predpostavka iskorisititi dodatni router za umrežavanje više PCa (i wireless).

-to može, ali problem je u dobivenim routerima što nemaš sve opcije (za razliku od kupljenog, može se rješiti flashanjem), osnovna stvar je podesiti TCP/IP adrese (nesmiju biti iste na više uređaja unutar jedne mreže), i aktivirati samo jedan DHCP tj, isključiti drugi.

Dodatni problem (kao zaštita) je bnetov način da automatski dodjeljuje pristup prvom računalu koje se upali, niti jednom drugom. Tad dodatni router treba glumiti PC, tj da on dobije pristup od bneta... -to je nezgodan dio, možda uopće ne uspiješ natjerati ovu kombinaciju da radi (morao bi biti neki model s WLAN opcijama.. razlika u prilkjučku RJ45-RJ11)

edit: -najjedostavnije je od bneta tražiti novi wireless router, uz nadoplatu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 14:09 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice