USB na monitoru

poruka: 6
|
čitano: 1.558
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
USB na monitoru

Ako je monitor spojen preko HDMI kabela (dakle ne VGA niti DVI), da li će ugrađeni USB ulazi na monitoru raditi out of the box, ili mi treba i USB od monitora do PCa?

Konkretno govoreći, imam HDMI kabel od 15m preko kojeg bih spojio monitor (kojeg mislim kupiti) u dnevnom boravku. Da li HDMI signal šalje i USB, tako da mogu u njega recimo uštekati HDD?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: USB na monitoru

-nema veze jedno s drugim. Neovisno, ako želiš USB moraš i njega spojiti.

-problem može biti 15m.. očekuj probleme ili relativno brzo kvarenje VGA-USB (zbog pada napona i signala, ima veze s kvalitetom kabla koje se na normalnoj duljini ne primjeti).

-ako je cilj gledanje npr filmova na TVu, tad je optimalnije kupiti neki DVBt s USBom (toliko bi platio kablove) i spojiti ga na TV (ne s PCja), ili mreža, neki TVi podržavaju npr DLNA (smart+LAN).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Nažalost, nužan ti je i USB, iako bi duljina od 15 m mogla predstavljati problem. HDMI nema veze s USB-om, samo prenosi sliku i zvuk.

Ups, bio sam malo prespor, možete obrisati post da ne smeta...

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2014 11:03 (KaeR).
16 godina

HDMI kao standard (1.3-1.4) uključuje i mrežu ali se za sad ne koristi.. samo AV.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
protjeran
USB na monitoru

Hvala vam na odgovorima, ništa dakle od USBa, šteta.

Imam u dnevnom preko tog kabela spojenu TV i sve radi bez ikakvih problema, i ja sam iznenađen, imam bežičnu tipkovnicu i miš, mogu igre isl. vrtiti bez ikakvog laga, bluray filmovi rade savršeno, ma perfekcija (i daleko jeftinije rješenje nego kupovina wireless hdmi hardvera).

Mislim si kupiti ovaj monitor kojeg bih koristio umjesto TVa:

http://accessories.ap.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=au&cs=audhs1&l=en&redirect=1&s=dhs&sku=210-40773

E na njemu u specifikaciji piše da je (iako podržava 2560x1440) preko hdmija maximalna rezolucija 1920x1080. Što je razočaravajuće. Pa sam googlao i vele da se u principu može i rezolucija "ručno povećati" (custom resolution), ali da to može poništiti jamstvo. Imate iskustva?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

moguce da mozes ustekati 2 hdmi kabela.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2014 12:14 (Glamdring).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice