Tv ili monitor?

poruka: 9
|
čitano: 8.112
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Tv ili monitor?

Pozdrav,

ovako imam dilemu dali uzet tv kao monitor ili bas monitor za pc?? Znaci treba mi isključivo za igre i za navecer pogledat koji film.... Ako bih uzimao tv min veličina bih bila 32'' i cijena max do nekih recimo 3500 kn! Hvala pozz

Machetee7
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Tv ili monitor?

- 3500 ? onda uzmi neki TV.

silvio
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Tv ili monitor?

ja bih isao na dell u2412 ili 2713,ovo ces izabrat ako ti je bitna kvaliteta i vrhunska slika,dok ces s tv-om dobit lošiju sliku (jer pretpostavljam da sjedis max. metar od monitora) a i nije ugodno gledati u 82cm s metra udaljenosti,lol

Remember, remember the Fifth of November Gunpowder, treason and plot; I know of no reason why gunpowder treason. Should ever be forgot
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 18:02 (kivic15).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Tv ili monitor?

Da bio bih udaljen dok igram na nekih 1m od monitora.... Ali kad bih isao na monitor nebih isao ispod 27''

Machetee7
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 18:52 (Machetee7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Tv ili monitor?

Da sad uzimam monitor, uzeo bi ovaj Philips. Očito vrhunski monitor, pošto imam isto Philipsa i nemam zamjerki, slika savršena, moderan izgled, star već 4 godine, a ko nov, bio je oko 1300 kn, ovaj 27'' je dosta bolji, cijena je prihvatljiva, odličan izbor, možda da je veća rezolucija, no nebitno, full hd je zasad standard. A što se tiče TV-a, pa i nemaš neki izbor, uzmeš neki tek tolko da možeš gledat tv, nađe se po 1500 kn pa naviše, a ako oćeš kvalitetan monitor, ovaj je kvalitetan.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Tv ili monitor?
Machetee7 kaže...

Da bio bih udaljen dok igram na nekih 1m od monitora.... Ali kad bih isao na monitor nebih isao ispod 27''

Ako ideš na 27" onda si gledaj ovaj model http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=AOC-I2769VM za gaming i filmove je 16:9 format dobar i netreba ti nikakva veca reza od full hd-a za tvoje potrebe jer bi i grafa bila zahtjevnija za gaming na 1440p.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 2:31 (roby27).
11 godina
neaktivan
Tv ili monitor?

Moja dilema je ista a mislim da sve ovisi na kraju kao sto ce monitor /tv najvise sluziti.

Nastojim dobiti 'all-in one tv/monitor' za rad,surfanje,igranje PC, igranje play station, tv i filmovi.

Dvoumim se izmedju:

32'' led tv samsung UE 32 F5500 (od 3000 kn) http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/led-tv/UE32F5500AKXXU

27'' ips monitor dell U2713HM (4400-4800 kn) http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2713hm.htm

Udaljenost od ociju bi bila oko 1.0 m (u radu s PC) -1.5/2.0 m (konzola + filmovi).

I jedna i druga opcija imaju svojih za i protiv. 

Svidja mi se opcija malog smart tv s 3xhdmi u sobi za konzolu/filmove/tv/

No ipak za rad i pc igranje te surfanje preferiram dobar monitor.

E sad... Trebam pomoc s 'tehnicke' strane.

Da li ce Samsung UE 32 F 5500 uistinu biti toliko inferiorniji u PC sadrzajima/prikazu?

Da li ce mi blizina 32'' smetati na radu od par sati dnevno? 

Da li cu s Dell U2713HM (+ tv tuner) moci dobiti i izvrstan TV/PS 3/Filmovi dojam?

Da li je 'ogranicenje za PC rezoluciju' od 1920x1080p kod tv i 2560x1440 kod monitora presudno?

Dali ce ikone/fontovi na 32'' i 1920x1080 izgledati 'pregrubo'?

Vjerujem da je o ovim temama vec raspravljano ali ovo su konkterni modeli iz 2013 kojima je sada pala cijena a razlika u kvaliteti je sada puno manja.

Hvala  unaprijed na savjetu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.1.2014 17:35 (Wolf2609).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Tv ili monitor?

Wolf moj savjet ti je da ides na monitor i to u zavisnosti od snage hardvera na 27 inca 2560x1440 dell-a ako imas mocniji hardver barem gtx 770 ili  280x ili slicno jer ipak treba gurati skoro duplo vise piksela.

Ako nemas grafu jacu mozes i na 27 inca full hd monitor ici buduci da kazes da ce udaljenost biti metar od monitora tako da nece biti premala rezolucija za tu dijagonalu i udaljenost, a opet kvaliteta prikaza ce biti bolja nego na 32 incnom tv-u.

A sto se tice tv-a to ti ne bih preporucio iz vise razloga, a i potencijalnih problema u reprodukciji boja i scalingu preko hdmi-a jer pretpostavljam da tv nema nista drugo kao recimo display port.

Prvo 32 inca na full hd-u je prevelika dijagonala a premala rezolucija za rad sa racunalom na 1 m.

Drugo lag zbog procesiranja slike koji je cesto prisutan kod tv-a moze biti i prilicno dug tj u brzim igrama primjetno kasni kursor ili nisan za pokretima ruke.

Trece i najvaznije hdmi nije namjenjen spajanju pc-a i cesto dolazi do problema jer pc  ima raspon boja od 0-255 a tv 16-235 tako da zna doci do ispranih boja ako nema opcija za napredno podesavanje za hdmi izlaz u tv-u ili monitoru ( jako cesto nema) a i zavisi od grafickog hardvera.

I sam sam imao problema sa slikom zbog hdmi-a. Spajao sam i monitor i tv preko njega i u oba slucaja je bilo problema jednom zbog scalinga i boja a drugi put samo zbog boja. Nakraju vratio monitor koji je imao samo hdmi i vga ulaz(skuplji i noviji samsung 24 inch sa led pozadinskim osvjetljenjem) i uzeo drugi.

Podesavanje u driverima graficke je bilo samo djelomicno uspjesno tj overscan nastimao ali onda se slika primjetno razmuljavala kod brzih pokreta misem, a raspon boja nisam uspio rjesiti iako zavisi i ciji je hardver nvidia, amd ili intel integrirana. Koliko vidim ja sam samo jedan od horde koji je imao takve probleme proguglaj pa vidi.

Imaju neki programcici za nvidia kartice koji rjesavaju boje ali to u najboljem slucaju radi polovicno, iako ja sam se s tim zezao prije vise od godinu i pol tako da se nesto mozda na tome planu i popravilo novim driverima neznam.

Upravo sada imam solidnog 27 inca dell-a spojenog preko hdmi-a na torrent masinu jer mi je dvi popunjen glavnim kompom i na torrent masini boje su primjetno isprane i nedaju se nastimati ni kad iskljucim dvi , ali buduci da je to samo za torrente nije mi vazno.

Hdmi nije prilagodjen pc-u i cesto ima problema s njim on je namjenjen konzolama, blu ray player-ima, tv tunerima itd.. na njima dobro radi jer za to je i namjenjen.

I kratki odgovori na pitanja

Vrlo vjerojatno puno inferiorniji

32 inca na full hd je premala rezolucija za 1m udaljenosti, a dali ce smetati to ovisi o tebi

Dell U2713HM je odlican monitor a sad za tv ps3 vrlo vjerojatno ce raditi dobro samo oprez nije za gaming ako nemas jacu graficku.

Ne razumijem pitanje

Vrlo vjerojatno na toj udaljenosti

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 17:26 (nikidr).
15 godina
neaktivan
Tv ili monitor?

Imao sam FullHD 32" TV kao monitor godinu dana. Čim sam skupio neku lovu sa guštom sam prešao na normalan PC monitor.

Osim postizanja wow efekta nezavisnog promatrača nije nikakvo iskustvo za pohvaliti se. TV kao TV iz kauča je super, kao PC monitor ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice