Imam TV Sony Trinitron i grafičku GeForce 7300GT.
I zanimam me kako da spojim tv s kompom da preko njega gledam filmove.
Imam TV Sony Trinitron i grafičku GeForce 7300GT.
I zanimam me kako da spojim tv s kompom da preko njega gledam filmove.
imam s video kabal s rgb nastavcima.. i neznam kako da spojim u tv a da prikazuej sliku
Spoji taj kabel na tv-out izlaz na grafičkoj
Ako na tv-u nemaš composite ulaz kupi scart-composite adapter. AKo imaš, samo spoji kabelom tv i komp koristeći se sa composite kablovima.
Spoji composite sa graf na njega i zvuk sa kompa (3.5mm na 2x cinch adapter) jer inače neće biti zvuka na tv-u.
Imam istu grafu na starom kompu, u kartonu od kartice bi trebao imati jedan papiric koji ti opisuje gdje trebas sta spojit...
Mislim da mores s video kabel ustekat u plavi izlaz od rgb-a, a za zvuk ti je bolje koristit zvucnike od kompa, ako imas kvalitetne, ako nemas spojis samo s izlazima iz zvucne preko 2 chinch kabela, al ti treba i onaj kabel sto razdvaja onaj jedan izlaz iz zvucne na dva za chincheve
Prijatelj mi je prije par mjeseci kupio novi PC, dio po dio, full HD TV i imao je nakakav surround odnosno takoreči nekakav "skoro" "high end" HTPC, pa mu ja išao to da sve posložim i inst. OS.
No nekaj se sad žali da ima problema sa igricama na njemu.. kad bi pokrenuo nekakvu igricu (konkretno radilo se o Call of Duty 4) kaže mu igra da je nemože pokrenuti jer on kao ima premalo rezoluciju, što mi je prečudno!? a spojen je na Phillips full hd sa rez. 1920x1080? ja mislim da je možda nekaj do toga što se radi o tv-u a ne o klasičnom monitoru.. no nisam baš dobar s te strane i neznam o čemu se radi pa molim ak je neko možda imao sličan problem pa da proba pojasniti?
Ima još jedan problem, on ima dva ista diska (2x seagate 250GB) i jedan na neki čudan način ne radi.. normalno se vrti i grije ali ga BIOS ne kuži, kaže on da ima nekog frenda koji kaže da je stvar do baš toga što su isti diskovi i da se to treba nekaj u BIOS-u podesiti. pa molim ak neko možda o tome nekaj zna. Puno Hvala!
(Ispričavam se što se krpam na temu sa novim pitanjem)
spojio sam komp preko s-video kablom rgb, spojio sam ga preko zelenog i spojio u tv, onaj zuti sto je u tv, a zvuk ide preko zvucne i radi ok.
na tv je slika ok sve je super, radi kako treba.. jedinije problem sto je crno bijelo.. sad me zanima kako to da namjestim.