Rezolucija monitora

poruka: 5
|
čitano: 3.157
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Rezolucija monitora

evo, ovaj tjedan sam kupio novu grafičku- Gigabyte ATi Radeon HD 5830. instalirao sam najnovije drivere (10.7) i za divno čudno odlično rade na mome sistemu. problem je u tome što sam uočio da su mi slova i GUI postali "uži" i "mutniji". mislio sam da je to tipično s obzirom da mi je rezolucija namještena na 1280 x 800 piksela, čak sam i reinstalirao drivere i vraćao se na starije ali ništa nije uspjelo. tek sam sada naknadno shvatio da je u ATI Catalystima rezolucija namještena na 1280 x 800 piksela, međutim kada sam ušao u postavke samog monitora, očitao sam da je on namješten na 1280 x 960 piksela.

dakle ukratko: rezolucija monitora i rezolucija drivera (i windowsa) se ne poklapaju! 

monitor je namješten na 1280 x 960 piksela

display driver je namješten na 1280 x 800 piksela

kako da promjenim rezoluciju monitora, s obzirom da u menijima nisam našao nikakvu opciju!

napomena:    monitor je Samsung 2032BW i onemogućena je opcija AUTO adjustmenta- na nekim forumima piše da je to zbog toga što je monitor spojen preko DVI-ja kao u 

mom slučaju

hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rezolucija monitora

Rezoluciju monitora možeš promijeniti ovako - desni klik - personalize - display - change display settings - resolution,

nadam se da si na to mislio.

ma da
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rezolucija monitora

ne, nisam mislio softverski promjeniti u windowsima ,već u menijima samog monitora (kao na slici).

možda bih trebao deinstalirati monitor, pa ga ponovno instalirati, tako bih ga prisilo da ponovno detektira rezoluciju i sistem. već sam pokušao ali svaki put kad pokušam uninstalirati, na sljedećem rebootu driver je opet tu, kao da ga ni nisam instalirao. kako da u potpunosti izbrišem driver, ima neki program?

Samung monitor menu Samung monitor menu
Device Manager Device Manager
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rezolucija monitora

Koja je idealna rezolucija za 18" monitore?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Rezolucija monitora
franjoslav kaže...

evo, ovaj tjedan sam kupio novu grafičku- Gigabyte ATi Radeon HD 5830. instalirao sam najnovije drivere (10.7) i za divno čudno odlično rade na mome sistemu. problem je u tome što sam uočio da su mi slova i GUI postali "uži" i "mutniji". mislio sam da je to tipično s obzirom da mi je rezolucija namještena na 1280 x 800 piksela, čak sam i reinstalirao drivere i vraćao se na starije ali ništa nije uspjelo. tek sam sada naknadno shvatio da je u ATI Catalystima rezolucija namještena na 1280 x 800 piksela, međutim kada sam ušao u postavke samog monitora, očitao sam da je on namješten na 1280 x 960 piksela.

dakle ukratko: rezolucija monitora i rezolucija drivera (i windowsa) se ne poklapaju! 

monitor je namješten na 1280 x 960 piksela

display driver je namješten na 1280 x 800 piksela

kako da promjenim rezoluciju monitora, s obzirom da u menijima nisam našao nikakvu opciju!

napomena:    monitor je Samsung 2032BW i onemogućena je opcija AUTO adjustmenta- na nekim forumima piše da je to zbog toga što je monitor spojen preko DVI-ja kao u 

mom slučaju

hvala!

Taj monitor je rezolucije 1680x1050 i mora ti biti ta reza ako zeli kristalno jasnu sliku. Sve ostalo ne valja. Kod LCD monitora moras staviti njegovu max rezu i ne mozes je podesavati kako ti zelis kao kod crt monitora. Ao ti je sitno prodaj monitor i kupi neki manje rezolucije. SVe ove gore kombinacije ce ti dati losu sliku bez obzira na graficku. Jedino u igrama mozes smanjti jer se tu zamucenje ne primijeti puno ali sve ostalo mora raditi na ovoj gore rezi. 

:)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice