Pretvaranje LCD-a u TV

poruka: 11
|
čitano: 14.327
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pretvaranje LCD-a u TV

Možda malo bedasto pitanjee, ali trebam Vašu stručnu pomoć, naime imam jedan 22 inchni LED LCD viška i htio bih ga pretvoriti u TV, da ga mogu djeci staviti u sobu da mogu gledati TV, nazalost nema ugrađen tv tuner pa me zanima dali je moguće i što jednostavnije pretvoriti ga u TV. Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Pretvaranje LCD-a u TV
De2 kaže...

Možda malo bedasto pitanjee, ali trebam Vašu stručnu pomoć, naime imam jedan 22 inchni LED LCD viška i htio bih ga pretvoriti u TV, da ga mogu djeci staviti u sobu da mogu gledati TV, nazalost nema ugrađen tv tuner pa me zanima dali je moguće i što jednostavnije pretvoriti ga u TV. Hvala

DVB-T tuner sa VGA/DVI/HDMI izalzom.

15 godina
neaktivan
Pretvaranje LCD-a u TV

Znači tako jednostavno. A zvuk? isto preko dvbt tunera?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da, preko HDMIja.

A ako monitor nema zvučnike, onda kupi najjeftinije Genius/Trust za 50kn i spoji ih na tuner chinchevima ili kako već. Kad kupuješ, pazi da ima neki out za zvuk.

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2014 9:27 (Sum_of_all_fears).
15 godina
neaktivan
Pretvaranje LCD-a u TV

mislim da čak negdje na tavanu imam nitrobox dvbt tuner, samo kaj nisam mislio da ce se to dat napravit bez kompa. ekipa hvala na informacijama, moram probati, ali prvo pregledat monitor i vidjet dal ima rupe za zidni nosac.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Taj tuner ti nema ni HDMI ni DVI ni VGA...

My name is Legion... For we are many!
15 godina
neaktivan
Pretvaranje LCD-a u TV

uglavnom, nabavio nitrobox ima i hdmi i vga izlaz uglavnom ima sve. sad imam problem kako postaviti monitor na zid, jer nije VESA standard. ekipo da li znate da li postoje kakvi univezalni nosači i gdje ih mogu nabaviti???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pretvaranje LCD-a u TV

Imaš u Bauhausu (a vjerojatno i u svakoj malo bolje opskrbljenoj sličnoj trgovini) univerzalnih L nosača za na zid, a na koje jednostavno dođe bilo kakva daska/polica. Ima i gotovih polica, a možeš tražiti i da ti ispile ivericu po mjeri; zadnji put kad sam bio bilo je relativno jeftino i mjerilo se u desecima kuna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pretvaranje LCD-a u TV

Pozdrav,
imam pitanje vezano uz monitore. Vise-manje. Dakle, kupujem monitor da spojim ga sa laptopom te ga koristim kao veci monitor, glavni, primarni.
Jel mi bolje onda kupit fakat monitor ili da kupim LED TV pa spojim sa HDMI kablom? Ideje? Preporuke? Gdje kupiti? Koliko potrositi maximalno?
Hvala svima unaprijed i isprika ako pisem na krivi ili stari topic. :)
p.s. pitam iz razloga jer sam anletio na super ponudu monitora ali i TV uređaja :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 13:54 (fabricije10).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ovisi koje su tvoje želje i potrebe. Treba li ti doista televizor, odnosno tako velika dijagonala, i niska rezolucija za tu dijagonalu? Vjerojatno ne. U današnje vrijeme nekako se kao najbolja, naisplativija opcija čine 24"-ni Full HD IPS monitori, pogotovo ako nađeš nekog koji ima stabilno pozadinsko osvjetljenje (koji nema PWM) i koji ima upravljivo postolje, znači da ga možeš namještati po visini.

17 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Da, preko HDMIja.

A ako monitor nema zvučnike, onda kupi najjeftinije Genius/Trust za 50kn i spoji ih na tuner chinchevima ili kako već. Kad kupuješ, pazi da ima neki out za zvuk.

Monitori ako nemaju ugradene zvucnike, a gotovo 99% s HDMI ulazom ih ima ugradene, jednako tako nemaju izlaz za slusalice jer nemaju ugradeno "d pojacalo" Chincheve na generalnoj populaciji monitora pogotovo za zvuk bas i nemos vidjet eventualno kakf spdif looptrough ako je neka klasa monitora od 600%+ inace ima dos ulaza eventualno USB hub i samo izlaz za slusalice.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice