Ne znam kako ovu temu nazvati niti gdje je smjestiti (hardver ili softver) pa ću se potruditi što je moguće bolje objasniti. Treba mi što jednostavnije i jeftinije rješenje.
Zanima me na koji je način moguće dobiti 4 ili 6 desktopa (različitih, ne clone) na graf. kartici koja ima samo dva izlaza (HDMI i VGA). Konfa je neki dual core na 2ghz, radeon HD4xxx serija, 2GB rama i MBO sa samo jednim PCI-X utorom.
Ne treba mi klonirana radna površina 4 puta - meni trebaju 4 različita desktopa da mogu vrtiti 4 različita slideshowa sa samo jednog PCja. Kupnja quadro i sličnih kartica nek bude zadnja opcija. Prijatelj se spominjao neki switch ili nešto slično koji dolazi sa vlastitim programom i omogućuje spajanje do 6 (ili 4) monitora na sebe a on se (valjda) spaja samo sa DVI-D konektorom na komp. Taj njegov software može kreirati 4 radne površine i prikazivati na 4 monitora.
Dakle - ukratko - kako dobiti što više radnih površina (različitih) na barem 4 monitora koristeći samo jednu grafičku karticu?