Multi desktop - kako ga najlakše izvesti?

poruka: 4
|
čitano: 1.513
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen

Ne znam kako ovu temu nazvati niti gdje je smjestiti (hardver ili softver) pa ću se potruditi što je moguće bolje objasniti. Treba mi što jednostavnije i jeftinije rješenje.

Zanima me na koji je način moguće dobiti 4 ili 6 desktopa (različitih, ne clone) na graf. kartici koja ima samo dva izlaza (HDMI i VGA). Konfa je neki dual core na 2ghz, radeon HD4xxx serija, 2GB rama i MBO sa samo jednim PCI-X utorom.

Ne treba mi klonirana radna površina 4 puta - meni trebaju 4 različita desktopa da mogu vrtiti 4 različita slideshowa sa samo jednog PCja. Kupnja quadro i sličnih kartica nek bude zadnja opcija. Prijatelj se spominjao neki switch ili nešto slično koji dolazi sa vlastitim programom i omogućuje spajanje do 6 (ili 4) monitora na sebe a on se (valjda) spaja samo sa DVI-D konektorom na komp. Taj njegov software može kreirati 4 radne površine i prikazivati na 4 monitora.

Dakle - ukratko - kako dobiti što više radnih površina (različitih) na barem 4 monitora koristeći samo jednu grafičku karticu?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 15:34 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Multi desktop - kako ga najlakše izvesti?

Bump -.-

Ima li tko kakvu ideju?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan

KVM switch - ne bi bio od koristi jer omogućava da spojiš npr. 4 monitora, ali samo jedan od njih može biti aktivan.

Mogao bi međutim spojiti monitor koji se spaja na USB, ili ovakav adapter http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=3921559&CatId=467 .

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Re: Multi desktop - kako ga najlakše izvesti?

Da, ovo je USB-DVI(VGA) adapter. Trebalo bi 4 ovakvih (200$ - ~1200kn) pa ispadne jeftinije uzeti dvije quadro nvs 400 kartice i za 500kn i spojiti tako do 8 monitora.

[edit] - ebem ja sam sebe nesposobnog. nvs400 ima 2x DMS-29 konektora na koji se onda može spojit po 4 monitora -.-

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 19:51 (Sum_of_all_fears).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice