LG LCD osvježavanje na win 7, 59 Hz umjesto 60 Hz

poruka: 8
|
čitano: 3.498
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Hi

Pitanjce.

Kupio sam neki dan LCD monitor, LG W2353V 23" Full HD 1920x1080 Dsub,DVI,HDMI.Vemil 1600 kuna.Prvo sam ga upogonio na Windowsima XP, grafa je ATI Radeon 9600 XT 128 MB, i sve je bilo dobro, max rezolucija na 60 Hz, kako i treba.No kako me je iz nekog razloga zekao AGP u windowsima (AGP speed 0, a grafa može AGP 4x) riješio sam staviti Windows 7 Home premium (komp je 1,6 Ghz + 1GB rama pa pa ultimate ne dolazi u obzir).

No tada dolazi do problema, naime koju god rezoluciju namjestio osvježavanje monitora je uvijek 59 Hz, znam da ovo kao nema veze, ali mene smeta, ima u padajućem izborniku osvježavanja i 60 Hz, no iako ga se može odabrati i aktivirati monitor se zacrni, slika se vrati i opet piše 59 Hz, WTF !!! Koliko sam čitao na webu nije ovo samo do LG-a nego imaju taj problem i neki drugi proizvođaći monitora.

Gledao sam po webu ali nisam našao riješenje za ATI kartice, kao Nvidia to riješi sa ručnim namještanjem u postavkama u drajverima, ali ATI takvih postavki nema.

Stvaka druga, pošto je monitor namjenjen za moje starce koji nose cvikse povećao sam DPI na 150 %, eh sad.Kad to napravim u windowsima XP pa pokrenem Winamp fontovi su kristalno čisti, veliki, ali oštri, no u glupim Windowsima 7 su zamućeni, again WTF !!!

Koliko sam skužio Win Xp promjene samo DPI fontova, dok Win 7 izgleda mijenjaju sve elemente (možda sam u krivu).

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo mogu ti reći da ja imam tu istu stvar s mojim monitorom.Imam LGW2361vpf i ne smeta me to u windowsima nego recimo smetalo mi je u pr. PES 2010,dolazilo je do screen tearinga.To sam riješio pomoću PowerStripa gdje sam natjerao 60Hz i njie bilo tearinga.

Jedino što to moraš radit svaki put kad ulaziš u aplikaciju.U novom PESu mi recimo toga više nema.

Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Jel ovo normalno na Win7? Da prikazuje 59hz umjesto 60?

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | bfbc2: rebels1e

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: LG LCD osvježavanje na win 7, 59 Hz umjesto 60
rebelsy kaže...

Jel ovo normalno na Win7? Da prikazuje 59hz umjesto 60?

Nije. Ja imam ponuđeno u CCC-u 59 Hz, ali zapravo stavlja na 60.

Regular John 19 kaže...

Evo mogu ti reći da ja imam tu istu stvar s mojim monitorom.Imam LGW2361vpf i ne smeta me to u windowsima nego recimo smetalo mi je u pr. PES 2010,dolazilo je do screen tearinga.To sam riješio pomoću PowerStripa gdje sam natjerao 60Hz i njie bilo tearinga.

Jedino što to moraš radit svaki put kad ulaziš u aplikaciju.U novom PESu mi recimo toga više nema.

Zar nema PowerStrip presete za aplikacije? Da mu staviš da čim uđeš u tu aplikaciju forsira te postavke. Koliko se sjećam, trebao bi imati, no nisam ga koristio zadnjih 5 godina tako da ne znam točno kako to ide više.

15 godina
neaktivan

u nvidia control panelu mi pise 1680x1050 60hz ali npr u bfbc2 kad zelim staviti 1680x1050 pokraj pise 59hz a na win xp je pisalo 60hz

0 0 hvala 0
15 godina
Mirko935 kaže...
rebelsy kaže...

Regular John 19 kaže...

Mislim da ima.Ne koristim ga više,jer recimo na PES 11 nisam imao potrebe za njim.A i je to što kažeš.U CCC-u staviš na 59hz i stisneš apply i vrati na 60hz.

GET TO DA CHOPPAAA!!!!!!!!!!
16 godina
Ja neznam šta vas brine taj jedan hz.
Pliz regajte se i osvojite Steelseries nagrade - http://steelseries.com/10?code=3I8qJfn8
15 godina
neaktivan

mene brine vise problema s novim kompom ...

ako stavim najnovije drivere s nvidia stranice dobivam BSOD (zato moram inst stare gigabyte drivere i imam manji fps u igrama)

komp se pali sam od sebe ... (mislio sam da je virus ali nije)

muci me taj 1hz ...

sto je najbolje komp je vec bio na servisu ... i morao sam platit 200kn da opet imam ovo isto sranje koje imam

poludit cu

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2011 10:34 (rebelsy).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice