Hi
Pitanjce.
Kupio sam neki dan LCD monitor, LG W2353V 23" Full HD 1920x1080 Dsub,DVI,HDMI.Vemil 1600 kuna.Prvo sam ga upogonio na Windowsima XP, grafa je ATI Radeon 9600 XT 128 MB, i sve je bilo dobro, max rezolucija na 60 Hz, kako i treba.No kako me je iz nekog razloga zekao AGP u windowsima (AGP speed 0, a grafa može AGP 4x) riješio sam staviti Windows 7 Home premium (komp je 1,6 Ghz + 1GB rama pa pa ultimate ne dolazi u obzir).
No tada dolazi do problema, naime koju god rezoluciju namjestio osvježavanje monitora je uvijek 59 Hz, znam da ovo kao nema veze, ali mene smeta, ima u padajućem izborniku osvježavanja i 60 Hz, no iako ga se može odabrati i aktivirati monitor se zacrni, slika se vrati i opet piše 59 Hz, WTF !!! Koliko sam čitao na webu nije ovo samo do LG-a nego imaju taj problem i neki drugi proizvođaći monitora.
Gledao sam po webu ali nisam našao riješenje za ATI kartice, kao Nvidia to riješi sa ručnim namještanjem u postavkama u drajverima, ali ATI takvih postavki nema.
Stvaka druga, pošto je monitor namjenjen za moje starce koji nose cvikse povećao sam DPI na 150 %, eh sad.Kad to napravim u windowsima XP pa pokrenem Winamp fontovi su kristalno čisti, veliki, ali oštri, no u glupim Windowsima 7 su zamućeni, again WTF !!!
Koliko sam skužio Win Xp promjene samo DPI fontova, dok Win 7 izgleda mijenjaju sve elemente (možda sam u krivu).