Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.574
|
čitano: 5.691.702
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji monitor kupiti
marlowe kaže...

Pozdrav, trebam savjet za monitor.

Monitor bi spojio na laptop za posao (Asus X50SL; DVI, VGA izlazi) i uzeo bi PS3 pa spojio njega za igru. 

Znači htio bi nešto sa što dužim jamstvom, da što manje umara oči jer ću vjerojatno veći dio dana provodit pred njim. Po mogućnosti da ima USB utore za miš i tipkovnicu. Dijagonala 23-24". Budžet mi je oko 1500kn, ali ako ima neki baš odličan, a malo skuplji, mogu se protegnut. Ne znam kakvi su oni monitor/TV pa ako ima neki dobar za te pare, može i to.

Hvala unaprijed.

Izvoliš malo se rastegni na Dell U2414H

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 1:36 (roby27).
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Zanima me je li tko imao/ima iskustva sa ovim proizvodom za čišćenje LCD ekrana:

Sastav:

Zanima me je li siguran za moj monitor DELL U2311H(Antistatic coating)?

Iz priručnika kaže DELL: If possible, use a special screen-cleaning tissue or solution suitable for the antistatic coating. Do not use benzene, thinner, ammonia, abrasive cleaners, or compressed air.

Ima li Dell korisničku podršku putem e-maila?

I sry što upadam u temu za izbor monitora.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Vidim svi traže monitore 22" - 24", ali na žalost svi imaju ili veći budžet ili neke posebne uvjete...

Pa eto ovako, mene zanima bilo koji monitor od 21,5" do 24"do 1000-1050kn. Oko mi je zapelo za ovog:

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100333096  Pristupačna cijena, dobra veličina, a sad što je unutra - nemam pojma! Pa ako može neki link/savjet od vas koji se više kužite u to, hvala unaprijed. Također još par opcija ispod, da ne mislite da sam lijen tražiti sam :)

Netko je preporučio ovaj par stranica unatrag: http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/20-23/aoc-i2269vwm/ ali AOC? Nikad čuo za to pa sad ne znam dal ima kakve veze... Trenutno imam Samsung T22B300 koji mi je odličan, ali trebam još jedan - HDMI port mi je zauzet, tako da mi to nije bitno - npr našao sam nešto super jeftino, ali nisam ziher dal to vrijedi uopće gledat - http://www.ekupi.hr/BenQ-LED-monitor-DL2215-DVI-380759.aspx

I za kraj, nešto malo skuplje (platio bih gotovinom, pa je cijena 1178kn): http://www.vemil.hr/proizvod/monitor-samsung-led-s24b150bl-24-full-hd-d-sub-dvi/37194/

Imate kakav prijedlog? Ideju? Bolji monitor za te novce? Ovaj monitor bi koristio puno manje od ovog kojeg imam, tek toliko da kad programiram upalim i ovaj novi koji planiram kupiti, znači neću buljiti u njega 24/7, pretpostavljam i da je to bitno.

What doesn't kill you only makes you stronger.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 1:09 (Clam-).

0 0 hvala 0
12 godina

Taj AOC ti je jako dobar monitor, jedino su sranje zvučnici, ima i dulje jamstvo, 2xHDMI, Display Port, okvir u ravnini sa ekranom, VESA mount...

15 godina
neaktivan

Zanimljivo. Nije da pratim tržište monitora, ali prvi put čujem za AOC i odmah me podsjeti na Quadro i takve firme koje nemoraju imati baš sve loše proizvode, ali sigurno nisu primjer kvalitete u većini slučajeva, barem iz mog iskustva. 

P.S. Editirao sam post u međuvremenu, pa ako znaš što o ostala 3 monitora za koje sam postavio linkove, volio bih neki komentar :) Hvala!

What doesn't kill you only makes you stronger.
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ima li koji kandidat osim U2713HM, a da ima 2560x1440 rezu? i naravno da je jeftiniji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
16 godina
neaktivan
roby27 kaže...

šteta, ipak je to previše para...

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Zdravo! Nekidan mi je krepao monitor, i sada nažalost moram kupovati novi. Neko vrijeme sam kod prijatelja znao provoditi na nekom velikom monitoru, i nekada su mi se oči znale naprezati. A plus ni nemam nešto puno novaca da si priuštim ogromne inche. Pa me zanimalo ima li što pametno a da je 19 ili 21, 22 incha? Neka normalna cijena.

I molim vas bez onih fora '' ako se mozes jos protegnuti sto kuna jer ovaj za 100 je bolji... '' Svi znamo da je za vise novaca bolja roba. Ali se nema.

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav ekipa, nakon savjetovanja prije mjesec dana, i jos malo pracenja teme, kupio sam P2414H, zbog citanja o novoj AH IPS matrici (i opcenito dobrim dojmovima).

I sad.. obzirom kako je monitor dosao prije sat vremena, otvorim i na samom monitoru procitam P2414Hb ... ofc, na internet, google, P2414Hbi dodem opet na ovaj thread, prije nekih 20tak strana vidim da se tu radi o P2414H monitoru za nase balkansko trziste...  Na kutiji naravno pise samo H, nigdje ni spomena od "b", dokumentacija je za H.. Samo eto, cista sitnica, na monitoru pise taj neugodni "b". :)

Ima li tko kakvih informacija o tom monitoru? Je li i dalje u igri AH IPS matrica, ili su to zamjenili? Isplati li se i dalje taj monitor za tu cijenu? Opcenito, volio bih savjete, jer se osjecam malo.. pa.. "prevareno".

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav. Dvoumim se oko kupnje između sljedećih monitora, pa bi vas zamolio za vaše mišljenje, te prijedloge.

http://www.links.hr/?naziv=monitor-23-led-dell-u2312hm-8ms-300cd-m2-2000000-1-ips-d-sub-dvi-dp-usb-hub-pivot-crni&option=artikl&id_artikl=100.332.146 

http://www.links.hr/?naziv=monitor-23-led-lg-ips231p-5ms-250cd-m2-5000000-1-d-sub-dvi-ips-wide-crni&option=artikl&id_artikl=100.332.127&tab=spec

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
turbojc kaže...

Zdravo! Nekidan mi je krepao monitor, i sada nažalost moram kupovati novi. Neko vrijeme sam kod prijatelja znao provoditi na nekom velikom monitoru, i nekada su mi se oči znale naprezati. A plus ni nemam nešto puno novaca da si priuštim ogromne inche. Pa me zanimalo ima li što pametno a da je 19 ili 21, 22 incha? Neka normalna cijena.

I molim vas bez onih fora '' ako se mozes jos protegnuti sto kuna jer ovaj za 100 je bolji... '' Svi znamo da je za vise novaca bolja roba. Ali se nema.

Koji ti je max buđet? 

rogi85 kaže...

Pozdrav ekipa, nakon savjetovanja prije mjesec dana, i jos malo pracenja teme, kupio sam P2414H, zbog citanja o novoj AH IPS matrici (i opcenito dobrim dojmovima).

I sad.. obzirom kako je monitor dosao prije sat vremena, otvorim i na samom monitoru procitam P2414Hb ... ofc, na internet, google, P2414Hbi dodem opet na ovaj thread, prije nekih 20tak strana vidim da se tu radi o P2414H monitoru za nase balkansko trziste...  Na kutiji naravno pise samo H, nigdje ni spomena od "b", dokumentacija je za H.. Samo eto, cista sitnica, na monitoru pise taj neugodni "b". :)

Ima li tko kakvih informacija o tom monitoru? Je li i dalje u igri AH IPS matrica, ili su to zamjenili? Isplati li se i dalje taj monitor za tu cijenu? Opcenito, volio bih savjete, jer se osjecam malo.. pa.. "prevareno".

Hvala unaprijed

b na kraju bi trebalo označavati da se radi o black boji {#}

Viksan kaže...

Pozdrav. Dvoumim se oko kupnje između sljedećih monitora, pa bi vas zamolio za vaše mišljenje, te prijedloge.

http://www.links.hr/?naziv=monitor-23-led-dell-u2312hm-8ms-300cd-m2-2000000-1-ips-d-sub-dvi-dp-usb-hub-pivot-crni&option=artikl&id_artikl=100.332.146 

http://www.links.hr/?naziv=monitor-23-led-lg-ips231p-5ms-250cd-m2-5000000-1-d-sub-dvi-ips-wide-crni&option=artikl&id_artikl=100.332.127&tab=spec

Zašto bi isao na starije modele kada možeš dobiti noviju seriju i veci ekran Dell P2414H

15 godina
neaktivan

rogi85 kaže...

Hvala unaprijed

b na kraju bi trebalo označavati da se radi o black boji {#}

Pozdrav kolega,

hvala na pokusaju objasnjenja, ali zakljuciti da se tu radi o black boji (zbog "b") bi bilo isto kao zakljuciti da se tu radi o b-alkan trzistu. Naime, ja sam svoje pitanje utemeljio na izjavi kolege Prcko Vitaminčić, na stranici 37, koja glasi "jer očito ovaj moitor je namjenjen samo za balkansko tržište i nema niti malo sličnosti s ovim review-om http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_p2414h.htm ." Istom analogijom, P2214H: P2214Hb = black, P2314H: P2314Ht = tan, P2714H: P2714Hc = cyan?

Odgovor je mozda malo jednostavniji... Nakon istrazivanja, dosao sam do workaround-a, koji me relativno umirio. Naime, monitor ima Energy Star certifikat, a obzirom da se tamo navodie gotovi svi podaci, dosao sam do slijedeceg (malo je razbacano, ali ne vidim mogucnost tablice na formatingu).

PD_ID; ENERGY STAR Partner; Brand Name; Model Name; Model Number; Additional Model Information; Display Type; Panel Technology; Backlight Technology; Native Resolution (pixels) Maximum Resolution (pixels); ... ; Date Available On Market; Date Qualified; Markets; ENERGY STAR Model Identifier

2180077; Dell Inc.; DELL; P2414H; P2414Hb; Monitor; IPS LCD; LED; 1920 x 1080; ... ; 06/15/2013; 05/07/2013; United States, Australia, New Zealand, Switzerland, Europe, Taiwan, Japan, Canada

Ono bitno:

Model Name: P2414H

Model Number: P2414Hb

Markets: United States, Australia, New Zealand, Switzerland, Europe, Taiwan, Japan, Canada

Dakle, zakljucio bih iz gore navedenog da je u pitanju isti monitor, te da je na samom monitoru napisan model number, a inace se spominje model name. Nisam uspio pronaci za taj model name nijedan dodatni model number. Cemu onda kompliciranje s P2414H, P2414Hb - ne znam. Review monitora cu napisati nakon jos malo testiranja.

Lijep pozdrav!

16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Nekako me vuče Benq GW2760HS, drugi model HM ima problema s flickeringom ->

Ali opet jedino Dell ima pivot. A to mi je bitno. Iako su mi filmovi na prvom mjestu, dosta i igram. Ali opet sve je bolje nego ovo što sad imam, prastari 19" AOC (TN).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

pa do 700 kn max !

Znam da nema neki ogromni izbor, ali eto, bar nesto najbolje za te novce.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 15:23 (turbojc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
eXecutioner kaže...

Ali opet jedino Dell ima pivot. A to mi je bitno. Iako su mi filmovi na prvom mjestu, dosta i igram. Ali opet sve je bolje nego ovo što sad imam, prastari 19" AOC (TN).

Pozdrav

Benq 2760 hm u novoj reviziji ti je isto flicker free, ovaj review sto si stavio je napravljen sa starijom verzijom iako je hs malo bolji model.

Ima tema na prvoj strani podforuma ips monitor bez pwm-a i frc-a tu je jedan forumas uzeo 2760 hm i nije imao pwm tj flicker tako da su kod nas izgleda dosle nove revizije.

Imas detalje koje revizije su flicker free na www.tftcentral.co.uk u popisu monitora bez pwm-a.

Sto se tice monitora vise rezolucije a jeftinijih jedina ti je opcija korejski monitori naruceni izvana ima solidan izbor lg ips i  samsung pls panela za nevelik novac, a i daju se overklokirati cesto preko 100hz pa i vise.

Velika mana te opcije je ako nesto ode moras slati van tj u koreju jer su to pretpostavljam monitori samo za njihovo trziste.

Bio je clanak o tome u bug-u, a ima i na forumu tema pa prosvrljaj.

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Mislim da ces bolje proci ako potrazis nesto polovno i pod garancijom nego novo za tu cifru. Da se pronaci solidnih monitora pod garancijom na njuskalu i bug oglasniku do 700 kn.

Osobno sam prodao samsunga 24 inca led za 700 ili tu negdje prosle godine, a bio je i pod garancijom, tako da vjerojatno ce nesto solidno naletit ako potrazis.

Pozdrav

15 godina
neaktivan
Ovdje nema nista, a na njuskalu me strah da ne bih naletio na neki s ogrebanim ekranom... Ali eto, recimo planiram kroz par mj i GPU novu uzimati, i vjerojatno ccu ici tako. polovna s garancijom, jer s isto novaca dobijem bolje. Ali sada ne mogu, strah me da ekran ne bude sheban.

12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

preporuka nekog monitora ispod 2500kn od 27 incha, mora biti ips.. i preporuka nekog od 24 incha, te koji od ta dva mislite da je bolji uzeti..?

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 17:34 (marijanche).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nikidr kaže...
eXecutioner kaže...

Pozdrav

Benq 2760 hm u novoj reviziji ti je isto flicker free, ovaj review sto si stavio je napravljen sa starijom verzijom iako je hs malo bolji model.

Ima tema na prvoj strani podforuma ips monitor bez pwm-a i frc-a tu je jedan forumas uzeo 2760 hm i nije imao pwm tj flicker tako da su kod nas izgleda dosle nove revizije.

Imas detalje koje revizije su flicker free na www.tftcentral.co.uk u popisu monitora bez pwm-a.

Sto se tice monitora vise rezolucije a jeftinijih jedina ti je opcija korejski monitori naruceni izvana ima solidan izbor lg ips i  samsung pls panela za nevelik novac, a i daju se overklokirati cesto preko 100hz pa i vise.

Velika mana te opcije je ako nesto ode moras slati van tj u koreju jer su to pretpostavljam monitori samo za njihovo trziste.

Bio je clanak o tome u bug-u, a ima i na forumu tema pa prosvrljaj.

ma definitivno želim to kupiti kod nas, najviše zbog garancije. Eventualno preko Amazon.de ili uk. To bi trebalo biti bez carine. Ili?

12 godina
neaktivan

Unutar europske unije nema carine i pdv placas tamo di kupujes, a izvan europe mislim tek preko 150 eura vrijednosti carina a pdv iznad 22 eura bilo je govora o tome u bug-u.

at turbojc

Osobno bih prije uzeo polovan monitor nego grafu, jer grafaicka je mozda bila debelo overklokirana ili bila upotrebljavana za mining kriptovaluta, a monitor tesko da je radio na vise hz tj to gotovo nitko ne radi.

Mislim uvijek mozes dogovoriti da ga pregledas ako kupujes negdje blizu sebe (ako nisi u zg) ili izricito traziti da ako je ostecen ekran da ide nazad i da dobivas povrat novca na fini ili ruzni nacin (vecina muljatora ce traziti laku zrtvu koja se ne odupire ili planira posjet njima u slucaju prevare tako da ce odma odustati od transakcije s onima koji se nedaju preveslati ima laksih meta)

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 20:27 (nikidr).
16 godina
neaktivan
nikidr kaže...

Unutar europske unije nema carine i pdv placas tamo di kupujes, a izvan europe mislim tek preko 150 eura vrjednosti carina a pdv iznad 22 eura bilo je govora o tome u bug-u.

znaci ako na Amazon.de cijena recimo monitora €300, na to još dodajem PDV?

12 godina
neaktivan

Mislim na europske stranice gdje je roba vec u eu tj ako pise da je ukljucen porez onda dodaj razliku izmedju naseg i njihovog poreza a ne puni pdv.

Mozda ti i odmah uracunaju nas porez neznam. Nema duplog oporezivanja u eu.

15 godina
neaktivan
Ne shvacas. I da je grafa ubijana s OC-om, opet ima gara i ako rikne, dobivam novu.
Ako monitor radi, a ekran je ogreban, recimo ogrebalo dijete od 2 god kao kod mene, onda mi to na garanciji neće proći. I zato ne želim polovno. Da je bilo što drugo, bez razmišljanja, ali ovakve stvari ne!
Na kraju, ima nešto pametno za one novce?
12 godina
neaktivan

A gle za taj novac nema full hd monitora nego si osudjen na nize rezolucije mozda se i varam jer iskreno nepoznam modele tog cijenovnog ranga.

Mozda netko drugi zna vise o modelima za tu cijenu.

lp

17 godina
moderator
eXecutioner kaže...
nikidr kaže...

Unutar europske unije nema carine i pdv placas tamo di kupujes, a izvan europe mislim tek preko 150 eura vrjednosti carina a pdv iznad 22 eura bilo je govora o tome u bug-u.

znaci ako na Amazon.de cijena recimo monitora €300, na to još dodajem PDV?

Nema veze preko čega naručuješ, nego je jedino bitno gdje se proizvod kojeg kupuješ nalazi, odnosno iz koje zemlje će ti ga poslati. Ako misliš nešto naručivati izvana, pogotovo ako nije iz EU, onda prvo dobro pročitaj prvu poruku u ovoj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx (nema veze što je vezana uz eBay, jer sve ovo što se tiče uvoza i carinjenja je univerzalno).

12 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru, u tolikoj sam nedoumici da je to nevjerovatno, ne mogu se odluciti koji ću uzeti.. Ali barem sam odlucio da cu uzeti 24" prije nego 27", jer mislim da će mi 27" biti prevelik.

Sad od ovih 24" što si mi ponudio,  koji izabrati? želim kvalitetu slike, prave boje, bit će korišten za rad na računalu, video edit, surfanje, čitanje.. standardni rad po računalu, koja mi je najbolja opcija? dvoumim se između 1920x1200 i 1920x1080, mislim da 1920x1200 bolje izgleda i više stvari stane na windowsima..?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice