Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.574
|
čitano: 5.689.727
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji monitor kupiti
Istina proizvođači koji reklamiraju svoje IPS monitore s 5 ms repons time lažu jer vidio sam puno testova gdje je "obični" Dell U2312HM brži od dotičnih s "5ms"...Samo postoji nekolicina pravih 5ms IPS monitora.No sveukupno to su nijanse koje su golom okom nevidljive što se tiče odziva.
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

trebam preporuku za neki monitor od oko 23"/24" do maksimalno 1500kn(sto manje to bolje), a koristio bi ga za ps3 i komp

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Da li netko mozda ima LG 24ea53vq ili isti model u 27"?

U nabavci sam novog monitora i ovaj mi je zapeo za oko, ima Ips panel, hdmi i dvi ulaz sto mi je super jer mislim na njega prikljuciti komp i ps3

http://www.lg.com/hk_en/monitors/lg-24EA53VQ

0 0 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Moja preporuka KLIK ! 23" IPS VGA/DVI/HDMI priključak i odlična cijena :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Master Z kaže...

Moja preporuka KLIK ! 23" IPS VGA/DVI/HDMI priključak i odlična cijena :)

Hm taj je vrlo slican 24EA53VQ ali jeftiniji 300tinjak kn koliko vidim. Ne vidim nikakvu bitniju razliku izmedju ta dva osim .8" manjeg ekrana i naravno izgleda.

Sto se tice 27ice jako me privlaci prvenstveno zbog igranja ali htjeo bi je prvo pogledati negdje uzivo jer se bojim da je to premala reza za tu dijagonalu i da mu je pixel pitch prevelik :/

Zao mi je samo sto nemaju built in zvucnike jer pokusavam smanjiti broj stvari na stolu ali ok, djeluju mi stvarno kao jako dobra kupnja.

btw ovaj Extreme Digital ducan ima super cijene, nisam prije cuo za njih

12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ja imam 23" LG IPS, nemam zamjerki, ali obavezno DVI ilil HDMI kabel, VGA konverteri shebu sliku, pojavljuju se valovi i gube se nijanse boja.

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Da li neki od 1920x1200 monitora dobro prikazuje 1080p sliku iz konzola? Dakle da je 1:1 pa da imam 60px crnog gore i dole a ne da stretcha sliku?

Mislim da bi mi 16:10 monitor bio puno bolji za rad jer ce za to najvise sluziti. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Isprike ako malo spamam, zanima me da li netko ima iskustava sa AOC monitorima? Po karakteristikama mi se cini super, taman ono sto trazim ali ne znam kakvi su. Cijena mi je recimo malo "sumnjiva" zato trazim sto ne valja s njima :D

[url]http://www.iqcentar.hr/46261-aoc-led23-i2369vm-vga-2xhdmi-fhd-ips?keyword=I2369VM[/url]

[url]http://www.aoc-europe.com/no_cache/en/monitors.html?useCacheHash=1&showUid=250[/url]

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Jesam u pravu ako kažem da monitor 23" od 1199kn može biti samo sranje?

Trenutno imam 19" Samsung CRT 100Hz i prezadovoljan sam, osim veličine.

Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pa da, to i mene brine! Nasao sam par reviewa i ocjene su dobre osim nesto bleedinga ali to je klasika valjda.

S druge strane i LG kojeg gledam je "jeftin", cca 1500kn tako da stvarno nisam pametan...

0 0 hvala 0
14 godina
Zekat kaže...

Nisi u pravu... Cijene padaju. Baš sam našao račun od svog starog ekrana ..... 3000kn+ 20" Samsung.

14 godina
neaktivan
Darko1983 kaže...
Zekat kaže...

Nisi u pravu... Cijene padaju. Baš sam našao račun od svog starog ekrana ..... 3000kn+ 20" Samsung.

Kako onda objašnjavaš raspon cijena od 1100 - 2200kn za 23"?

12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Hm nasao sam da ovaj Aoc kojeg sam gore naveo ima LG-ov AH-IPS panel! Dakle za 300tinjak kn manje dobijem isti panel i jos dodatne feature, zvuci definitivno primamljivo!

Evo review http://pcmonitors.info/reviews/aoc-i2369vm

0 0 hvala 0
14 godina
Zekat kaže...
Darko1983 kaže...
Zekat kaže...

Kako onda objašnjavaš raspon cijena od 1100 - 2200kn za 23"?

Platiš dizajn, ime, stalak .... kvaliteta slike je ista .... IPS je IPS

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Isto kao u auto industriji, vozio Daciu Sandero ili Ferrari 458 isto ti je, dočeš jednako na odredište samo plačaš dizajn i ime.

Moj PC  
0 4 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Koje nebuloze, sve se proizvodi i sastavlja u Kini, i AOC i LG i DELL itd... ist k... drugo pakovanje i cijena.

Ja imam LG 23" od 1160kn, i nefali mu apsolutno nista, slika je odlicna.

A te nebuloze da moras kupiti monitor od 3500+ kn da bi "valjao" su cisto shr@nje.

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Praedator kaže...

Koje nebuloze, sve se proizvodi i sastavlja u Kini, i AOC i LG i DELL itd... ist k... drugo pakovanje i cijena.

A te nebuloze da moras kupiti monitor od 3500+ kn da bi "valjao" su cisto shr@nje.

Ja imam patike iz Kina šopa po 90kn, a isto tako imam i Nike za 900kn također sastavljene u Kini. Koje nebuloze.

13 godina
neaktivan
Zekat kaže...
Praedator kaže...

Ja imam patike iz Kina šopa po 90kn, a isto tako imam i Nike za 900kn također sastavljene u Kini. Koje nebuloze.

S obzirom da imaš CTR monitor sumnjam da imaš za nike od 900 kn  hahahhaa :)

BTW zar ne vidiš da si u krivu?  Ili si ti ko Mujo kad vozi autocestom pa sluša na radiu kako jedna budala vozi u suprotnom smjeru i komentira "šta jedna??? Svi!!"

14 godina
neaktivan
Praedator kaže...

Vidim da dječurlija lupa TU na ovaj post pa mi pojasni malo., znači ako tri proizvoda dolaze iz iste zemlje oni moraju biti jednaki?

A šta bi bilo ako bi se DELL sklapao u npr. Indiji jel to dobro/loše za njega ili da se ravnam po Gross National Product-u?

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 9:16 (Zekat).
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Davno prije su skupe stvari znacile i kvalitetu. Danas skupe stvari znace "placanje stare slave"

LG pravi IPS za Dell, a taj isti del kosta dosta skuplje nego LG.

Isti materijali, isti kinezi koji to sastavljaju za 5 zrna rize dnevno.

Sve je proizvod kine, a kina ima nekvalitetnu sirovinu. Dakle, ako nemozes sam zakljuciti onda je uzalud i objasnjavati jer tek onda neces nista skuziti.

LG, Dell, Samsung, AOC... sve je to isti panel zamaskiran pod drugim imenom i drugacijom plastikom.

Pitaj bilo kojeg boljeg elektronicara koji se bavi popravkom istih.

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Praedator kaže...

Davno prije su skupe stvari znacile i kvalitetu. Danas skupe stvari znace "placanje stare slave"

LG pravi IPS za Dell, a taj isti del kosta dosta skuplje nego LG.

Isti materijali, isti kinezi koji to sastavljaju za 5 zrna rize dnevno.

Sve je proizvod kine, a kina ima nekvalitetnu sirovinu. Dakle, ako nemozes sam zakljuciti onda je uzalud i objasnjavati jer tek onda neces nista skuziti.

LG, Dell, Samsung, AOC... sve je to isti panel zamaskiran pod drugim imenom i drugacijom plastikom.

Pitaj bilo kojeg boljeg elektronicara koji se bavi popravkom istih.

Ti opet misliš da LG može napravit samo jedan IPS, nikako nekoliko njih različitih? A i cijenu formiraju nekoliko stvari ne samo jedna.

Jesi čuo kad da neki pričaju da VW Golf nije isti za njemačko tržište i za Balkan? Pazi govorimo o potpuno istom Golfu ne o različitim modelimu a kamoli markama vozila.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 9:22 (Zekat).
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Znam sta formira cijenu, a tih ostalih nekoliko stvari je vjerovatno i elektronika unutar monitora.

Isto tako je i kvaliteta plastike i zavrsna obrada, daleko od toga.

Ali i elektronika u LG i u Dell je kineske proizvodnje od istog proizvođaca. Tako da neznam kako drugacije da ti objasnim.

Najbolje da pitas elektronicara sa malo vise iskustva koji ce ti reci istu stvar koju ti i ja govorim.

Zalosno ali tako je. 

Samo da se nadovezem za Golfa. Znam o cemu govoris. Od golfa mk1 je tako, za nase trziste se proizvodio u TAS-u a za ostalo u njemackoj tvornici.

Sad su tvornice diljem svijeta, ali maksimalan broj tvornica je preseljen u kinu, dakle govorimo o samo jednoj najpovoljnijoj zemlji.

Kina je za elektroniku isto sto i TAS za nekadasnjeg Golfa Mk1 i za sadasnje koji se sastavljaju u brazilu, ceskoj, poljskoj, madarskoj itd... tj tamo gdje je jeftinija sirovina, manji porezi i jeftinija radna snaga.

Ali isto zbog toga jeftinijeg gubi i na kvaliteti. Tocno kao sto kineska elektronika nije kvalitetna kao japanska recimo.

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 9:31 (Praedator).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti

Ja sam kupio DELL U2412M prije jedno godinu dana. Naj monitor koji sam ikad imao! Za gaming, filmove ma sve. !00% se ne vidi NIKAKAV lag ni u kakvim uvjetima! Nije mi žao ni kune. Plus 3 godine jamstva i omjer stranica koji je sve teže naći 16:10.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Azmo kaže...

Ja sam kupio DELL U2412M prije jedno godinu dana. Naj monitor koji sam ikad imao! Za gaming, filmove ma sve. !00% se ne vidi NIKAKAV lag ni u kakvim uvjetima! Nije mi žao ni kune. Plus 3 godine jamstva i omjer stranica koji je sve teže naći 16:10.

Drago mi je.

A koji si monitor imao prije Dell-a?

I koliko si platio Dell?

Vidis, i ja na monitor imam 3 godine garancije. 23" za 1160kn sa IPS-om.

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 9:35 (Praedator).
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Stalno te buni da nesretna Kina.

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

(preskocite na 2:28)

imate li vi ovakvih problema? smeta li vam refleksija svjetla?

taman nadjoh idealan monitor za kupiti (nakon ignoriranja u ovoj temi), ali gledam na yt i vidim refleksije na ovom glass finishu se previse vide.

jel ovo samo u vrlo osvijetljenjom prostoru problem?

GoogleSearch Is Your Friend
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 11:59 (lazy_punk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

lazy_punk po meni refleksije jesu velik problem :/

Naravno, sve zavisi gdje ti je monitor ali ako imas prozor iza ili bocno, lampu negdje u blziini imati ces i refleksije. Imamo na poslu hrpu monitora, medju njima i Appleove 27" Cineme koje su jako reflektivne i to je meni jako lose i ne znam sto ime je to trebalo, imamo i stare mat Cineme i to je puuuno bolje.

14 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

zanima me koja je matrica trenutno najbolja i s kojim osvjetljenjem,imam stari lenovo thinkvision L220xwC monitor a htio bih nabaviti nesto bolje od toga do 4500 kuna i od 22 pa do 24 inča.Zahvaljujem

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mmoskon kaže...

lazy_punk po meni refleksije jesu velik problem :/

Naravno, sve zavisi gdje ti je monitor ali ako imas prozor iza ili bocno, lampu negdje u blziini imati ces i refleksije. Imamo na poslu hrpu monitora, medju njima i Appleove 27" Cineme koje su jako reflektivne i to je meni jako lose i ne znam sto ime je to trebalo, imamo i stare mat Cineme i to je puuuno bolje.

prozor bocno, a iza nekakav mini-balkon (svjetlost prodire)....damn...search on...

GoogleSearch Is Your Friend
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice