Koji 27" monitor kupiti do 2500 kuna?

poruka: 34
|
čitano: 12.148
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Planiram iza nove godine kupiti novi monitor, pa me zanima koji 27" monitor preporučate do oko 2500 kuna? Bio bi prvenstveno za gaming.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 1:04 (hrci24).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja sam nedavno presao sa Della U2412M na ovaj Philips i nisam pozalio. Za igre stvarno odlican monitor, Full HD rezolucija, nema primjetnog ghosting a i odlican prikaz boja s obzirom da je TN. Moje preporuke! {#}

Moj PC  
0 9 hvala 0
14 godina
neaktivan

1080p na 27" monitoru? Koristio sam nekoliko puta i baš mi je išla na živce mala rezolucija. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Koji 27" monitor kupiti do 2500 kuna?

anarchyST  presao si sa boljeg na losije?{#}

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 9:57 (=xfact=).
14 godina

@SaidSikiraX

Istina, nije za posa i bilo kakav ozbiljan rad... ali je za igranje i gledanje Full HD sadrzaja idealan!

@=xfact=

Definiraj bolje i losije?

Monitor mi uglavnom sluzi za gledanje filmova/serija i igranje, i za tu namjenu mi je daleko bolji od doticnog Della-a. Kod Della mi je najvise smeto IPS glow i pozadinsko probijanje osvjetljena, a agresivan AG sloj da i ne spominjem.

Da se razumimo, U2412M je vrhunski monitor za svoju cijenu, pogotovo ako ce mu namjena biti uredski rad, surfanje ili mozda nekakva amaterska obrada slika... i ako zelis biti "IN" i imati "IPS". {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 10:17 (anarchyST).
Moj PC  
1 5 hvala 0
15 godina
neaktivan

P2770 HD od samsunga. Odlična iskustva s njime a i love ce ti ostat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
I ja sam vidio taj philipsov, pristojna cijena. Daj mi jos malo reci o njemu, moze li se podesavati visina? Moze li mu se namjestati nagib i tako?

Ako bi isao na manje mozda bi uzeo u razmatranje taj dellov ili onaj alienwarov sto odnedavno imaju u adm, koji je ujedno i 3d monitor. Sto misilite o tim modelima?

I jel tko ima jos koji 27" za preporucit iz osobnog iskustva?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
15 godina
Vidio sam i toga, ali zelim neki feedback od ljudi koji vec imaju neki 27" monitor.

Ali ni tome nije cijena losa, samo me zanima kakv mu je stalak, omogucuje li mjenjanje visine ekrana, nagib i to?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
hrci24 kaže...
I ja sam vidio taj philipsov, pristojna cijena. Daj mi jos malo reci o njemu, moze li se podesavati visina? Moze li mu se namjestati nagib i tako?

Ako bi isao na manje mozda bi uzeo u razmatranje taj dellov ili onaj alienwarov sto odnedavno imaju u adm, koji je ujedno i 3d monitor. Sto misilite o tim modelima?

Ovaj Philipsov nazalost nije podesiv po visini, ima samo nagib naprijed-natrag.

O Dellu sam svoje rekao par postova iznad, sve sto mi je kod njega smetalo sam rijesio kupnjom ovog Philipsa. O ovom drugom nemogu nista reci jer ga nisam vidio u zivo.

Ako ces ici na neki IPS svakako prije kupnje pogledaj hoce li ti odgovarati jer zna imati nezgodan "glow".

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 11:51 (anarchyST).
13 godina

Od 27" pogledaj AOC 27" IPS veoma dobar monitor po mom mišljenu, samo je meni premalo 1920x1080 na 27", al hebi ga u takvom rangu love su svi na toj rezi.

ODLIČAN REVIEW

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 15:19 (zober).

3 0 hvala 0
14 godina
Imaš i Philips monitor(neznam točan model)23,6" s AMVA matricom za cca:1800kn.FULL HD reza i što je najvažnije visoki kontrast i kvalitet crne slike na ekranu...
15 godina
Zanimljiv je i ovaj Aoc, sada imam dvojbu izmedju ovog i onog philipsovog, koji bi bio bolji vecinom za gaming?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Duxy007 kaže...

Ovaj monitor nije bas najbolji izbor. Ja imam takvog 23" i nisam zadovoljan konstrukcijom. Uglavnom, postolje je jako klimavo, a o opcijama posešavanja da ne govorim... Slika je donekle dobra:)

13 godina

hrci24

AOC je daleko bolja kupnja od Philipsa koji ni ne vrijedi tih novaca, a gaming ekipa je tržište koje cilja.

Mogučnost preciznog podešavanja overdrive-a, odlična kontrola pozadinskog osvjetljenja, ravnomjeran kontrast kroz cijelu skalu brightnessa itd itd sve ti lijepo piše u testu i ak si pravi gamer skužit ćeš ;)

15 godina
anarchyST kaže...

Ja sam nedavno presao sa Della U2412M na ovaj Philips i nisam pozalio. Za igre stvarno odlican monitor, Full HD rezolucija, nema primjetnog ghosting a i odlican prikaz boja s obzirom da je TN. Moje preporuke! {#}

sa della si presao na philips

{#}

٩(●̮̮̃•̃)۶ ٩( -̮̮̃ –̃)۶ ٩(͡๏̯͡๏)۶ Fear is good !!
17 godina
anarchyST kaže...

Kad si več kupoval TN monitor, onda si mogel uštedit 350kn pa uzet ovaj dole 27 AOC sa trogodišnjom garancijom i nema frke no sad je več kupljeno i gotovo.{#}

http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-led-27-aoc-e2795vh-1920x1080-300cdm2-20-000-0001-2ms-black/47537

$rky kaže...

P2770 HD od samsunga. Odlična iskustva s njime a i love ce ti ostat.

Ima jedan malecki problem u praksi,Nevinašce a to je da Samsung a bogami i Phillips na dosta modela ima kraču garanciju dvije godine u odnosu AOC ili LG koji imaju tri godine garancije.Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
14 godina
rambox kaže...
anarchyST kaže...

Kad si več kupoval TN monitor, onda si mogel uštedit 350kn pa uzet ovaj dole 27 AOC sa trogodišnjom garancijom i nema frke no sad je več kupljeno i gotovo.{#}

http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-led-27-aoc-e2795vh-1920x1080-300cdm2-20-000-0001-2ms-black/47537

Bio mi je 1. izbor ali nazalost nije bio dobavljiv kad sam uzima. {#}

15 godina

koji onda od ova 3 uzeti, ovaj iz protisa,  future ili iz linksa?

25 AOC I2757FM IPS (Futura)
1 AOC e2795Vh (Protis)
4 PHILIPS 273E3LHSB (Links)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Žalosno je vidjet ovu dvojicu tn-aca na glasanju s obzirom na buđet.

Btw eto još sreće za tebe, pojavio se i po jeftinijoj cijeni AOC 27" i2757FH  . Radi se o istom monitoru kao i gore samo on dolazi u sivo-crnoj kombinaciji za razliku od FM-a koji je u bijelo-crnoj kombinaciji, i još je jedna razlika što nema MHL konektor što je po meni potpuno nebitno

(služi da ak želiš spojit novije mobitele i sl. sra... ).

anarchyST

NHF al kolko god ti hvalio svog konja (Philipsa) on neće postat bolji. Fakat te ne razumijem zakaj si bežal sa DELL-a i uzeo daleko daleko lošiji monitor za 2 soma koji ima takav patuljasti stalak i nema pišljiv tilt.

Btw sve što si nabrojao na DELL-u se uz malo "modanja" da popraviti ako te baš smeta ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 20:47 (zober).
14 godina
zober kaže...

anarchyST

NHF al kolko god ti hvalio svog konja (Philipsa) on neće postat bolji. Fakat te ne razumijem zakaj si bežal sa DELL-a i uzeo daleko daleko lošiji monitor za 2 soma koji ima takav patuljasti stalak i nema pišljiv tilt.

Btw sve što si nabrojao na DELL-u se uz malo "modanja" da popraviti ako te baš smeta ;)

Ja neznam sta tebi nije jasno iz mojih postova, naveo sam sve razloge zasto sam se rijesio Della. Pa ne kupujem monitor da bi ga modao. 

Dva dana su mi stala na stolu jedan do drugoga, i jednostavo Philips je bio bolji izbor za moje potrebe. Puno mi je veci uzitak igrati i gledati serije/filmove na 27" nego na 24".

Covik je trazio preporuku i ja sam mu je dao na osnovu pozitivnog iskustva...

15 godina
To sam i trazio, osobna iskustva. Ali ovaj iz aoc iz future mi je zasada favorit, ako tko ima jos koji drugi za preporuciti slobodno napisite.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije da spada u ovaj cjenovni rang, ali ovaj ekran je avion pravi.

DELL U2711, lcd backlight

http://protis.hr/products/details/monitor-lcd-27-dell-u2711-2560x1440-350-cdm2-80-0001-6ms-black/35790

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 3 hvala 0
17 godina

I cijena je pravi avion :-)

Mislim da je ovaj AOC super kupnja za te pare

Core2Duo
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa da :D

Ma htio sam samo reći to da ovaj ekran nije nešto znatno bolji od primjerice u2412hm koji je jedan od kolega gore spomenuoa zamjenio ga je s nekim drugim 27"

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zna li iko gdje se moze kupiti Hanns.G monitor u hr ili bih?I da je iznad 24 inch!

Koloba
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

AOC i2757 fh danas stigao iz adm, sa monitorom sam prezadovoljan! ako itko želi monitor od 27" ovo je najbolja opcija za 2000 kuna.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

I mene zanima 27'' do 2000 i sitno kuna

O ovome je bilo rijeci.. 

2100kn - http://www.magazinrs.hr/aoc-i2757fm-monitor-lcd-27-wide-5ms-169-ips/AOC-I2757FM

Samo da kazem da ce mi monitor sluziti iskljucivo za gledanje filmova i serija (sa udaljenosti 2-2,5m).

Radni monitor imam.. ovaj je samo za multimediju...

Imate li kakvu drugu preporuku i zasto?

edit...

ima li taj monitor VGA (onaj stariji) prikljucak?

odnosno.. moj komp ima samo VGA, pa me zanima ako monitor nema, da li mi treba adapter ili konverter? i koliko bi to jos kostalo?

hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.1.2013 12:01 (congo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hrci24 kaže...

AOC i2757 fh danas stigao iz adm, sa monitorom sam prezadovoljan! ako itko želi monitor od 27" ovo je najbolja opcija za 2000 kuna.

Aj napravi malu recenziju i postaj je na forum

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice