Dell u2713m vs u2412m

poruka: 16
|
čitano: 3.867
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Dell u2713m vs u2412m

Dakle moj trenutni setup ekrana je dell u2412m kao primarni u dell u2311h kao sekundarni. Evo slika stola:  http://imageshack.us/a/img819/9021/img4514x.jpg

Sada kad se vratim s ljetovanja cu prodat u2311h (vec je rezerviran) I onda cu ga zamjenit sa ili jos jednim u2412m ili u2713m. Dakle setup koji cu na kraju imat ce bit ili 2x2412m ili 2713h + 2412m.
Ono što me zanima je s obzirom da 2713 ima puno veci dpi cini mi se da je slika na tim ekranima puno bistrija i ljepsa. Da ne razvlacim pitanje zanima me misljenje ljudi koji su imali iskustva iz prve ruke sa 1440p ekranima. Da li bi u2713 bio vrjedan para nad u2412m. Jucer sam sjedio ispred 1600p 30-ke i bio apsolutno odusevljen ali ta stvar mi je preskupa pa nije izbor. Dakle zanima  me koliko u2713m iz prve ruke nudi bolji user experience od u2412m. Pare imam al opet ne zelim ih bacat. 
Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 16:03 (athlon64).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dell u2713m vs u2412m

Za čeg koristiš dual monitore?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Dell u2713m vs u2412m

Lakše mi je radit. Multitasking. I bavim se programiranjem, spasi te sta mozes vidit vise koda u isto vrime. 

Moj PC  
3 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Dell u2713m vs u2412m
athlon64 kaže...

Lakše mi je radit. Multitasking. I bavim se programiranjem, spasi te sta mozes vidit vise koda u isto vrime. 

Jasno mi je, ne moraš mi pisat zašto ti je zgodnije, nego čim se baviš!? ;)
Mislim, da ti je najbolje ocjenit kolko to tebi sve znači, ali ako dobro vidim U27xx je oko 4000 kn a u U24xx oko 2000, zar ne, ako je tako, ja to nebig uzimao, prevelika mi je ta rezolucija za svakodnevni rad, mislim, vjerovatno bi se s vremenom privikao al trenutno mi je ovo idaealno (također i ja posjedume U24xx).
Mislim ti odluči koliko ti šta vrijedi i koliko novaca imaš, ja se više nebih selio sa 16:10 omjera, ako ti to nesmeta, onda ti U27xx možda i nije loš izbor, osobno, ja mislim da nebih mogao funkcionirati s dva monitora, korisno je, al jednostavno nebih mogao, ovdje mi je sve na mjestu, imam pregled svega, itd, jer ja na to gledam ovako, kupit ćeš U27xx, koristit ćeš njegov potencijal 100%, do njega imaš stvar koja košta 2000 kn i praktički ju ni ne koristiš, osim ako nisi u ogromnim poslovima pa zahtjevi i količina posla opravdava ovakve investicije!?
Uglavnom, ja osobno ne bih, puno je novaca a sve to mogu i na U24xx, naravno, kod u27xx veća rezolucija donosi više radnog prostora, igre će izgleda zeru bolje, sama dijagonala ekrana je veća, vjerovatno je i samam matrica možda zericu bolja, ali mislim da ne opravdava duplo veću cijenu, e sad, ti sam ocijeni koliko ti je to potrebno!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
15 godina
Dell u2713m vs u2412m

Neznam zasto se ti zgrožavaš 2 monitora jer meni to neusporedivo podize produktivnost i toliko mi je lakse radit. Koristim jednoga i drugoga cjelo vrijeme. Ako bi kupia 27-micu 24-vorka bi isla u portrait tj okomito i bila mi jako iskoristiva kad mi se ne scrolla ili kad imam citat nesto. Ali to sad uopce nije pitanje nego 1200p vs 1440p. Samo ionako sam zelia iskustvo nekoga tko je sjedia ispred oba da mi kaze koliko je veci uzitak koristit 1440p ekran.

Gledam na to i s ove strane, ako uzmem 27-micu necu imat razloga upgrejdat jos koju godinu. A s 2x 24 cu cijelo vrijeme gledat 30-ku. Neki dan sam sjedio ispred 3007 wfp i ta stvar je tako dobra, vrijedi svake lipe od 10 000. 

EDIT: Nije mi samo jasno zasto si skrenuo s teme na sekundarne ekrane? Tebi nije korisno, meni zlata vrijedi. Toliko da sam cak razmatrao 2x27. Ali s obzirom da ce jedan bit okomito tu bi 27mica bila bacanje para. Nije sve u opravdavanju poslovima. Radia sam cijelo ljeto i jos radim (do 15.9) i ocu potrosit pare na najbolji moguci nacin ili ih jos ni ne potrosit ako mi nije potrebno. Ja u2311 sigurno prodajem i onda cu bit ili na 2x24 ili na 24 + 27. Lakse mi je radit s 2 ekrana 1000 puta. Ucim nesto, na jednom ekranu kodiram na drugom imam google za trazit sto mi treba. Gejmam, fb i skype su mi na drugom ekranu. Gledam film na jednom pisem tebi ovo na forumu na drugom. Stvarno meni je produktivnost sa 2 ekrana toliko veca da ne mogu zamislit rad bez sekundarnog. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 13:28 (athlon64).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dell u2713m vs u2412m

Nemaš što razmišljati. U2713HM

Ja sam se zahebao pa sam uzeo 2x U2412m (umjesto U2713HM) i Lenovo L220x, ali 3 monitora su mi previše na stolu. Za igre ok, ali za rad samo smeta treci. 2560x1440 je prava stvar, monitor ima hrpu inputa i cijena od 4000 kn nije pretjerana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gilbert kaže...

Nemaš što razmišljati. U2713HM

Ja sam se zahebao pa sam uzeo 2x U2412m (umjesto U2713HM) i Lenovo L220x, ali 3 monitora su mi previše na stolu. Za igre ok, ali za rad samo smeta treci. 2560x1440 je prava stvar, monitor ima hrpu inputa i cijena od 4000 kn nije pretjerana.

Hvala. Jesi sjedio ispred 1440p ekrana ikad?

17 godina
neaktivan
Dell u2713m vs u2412m

Ispred dva 30" 2560x1600.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gilbert kaže...

Ispred dva 30" 2560x1600.

Jesam i ja prekjucer ispred 3007wfp tj 1600p 30-ke. Nije uopce potrebno komentirat koliko je stvar neviđeno dobra ali cijena je jendostavno van spektra xd. Pa gledam da li je 1440p odlican ulog ili da štedim za 30 i presušim kad ga kupim xd. 

17 godina
neaktivan
Dell u2713m vs u2412m

Ja sam prije godinu i nešto sitno razmišljao o ovom - http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100300043885

Bio je oko 6500 kn, što je vrlo dobra cijena bila. Mislim da je sada nenabavljiv, iako piše drugačije. Možda ubodem nešto slično, kada mi se vrati kolega od kojeg nabavljam povoljno hardver, tipa u pola cijene. :D

Meni je uvjek žao kada nešto kupim, sada sam uzeo 24" i žao mi je kaj nisam 27", vjerujem da bi bila ista situacija da sam uzeo 27"...kao kaj nisam 30". :D

Mislim da bi ti 27" dobro sjela, ne treba biti lakom, barem dok si još mlad. :D Kada dođe žena, budeš po fruli dobio da si kupiš monitor preko 4000 kn. :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 19:53 (Gilbert).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gilbert kaže...

Ja sam prije godinu i nešto sitno razmišljao o ovom - http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100300043885

Bio je oko 6500 kn, što je vrlo dobra cijena bila. Mislim da je sada nenabavljiv, iako piše drugačije. Možda ubodem nešto slično, kada mi se vrati kolega od kojeg nabavljam povoljno hardver, tipa u pola cijene. :D

Meni je uvjek žao kada nešto kupim, sada sam uzeo 24" i žao mi je kaj nisam 27", vjerujem da bi bila ista situacija da sam uzeo 27"...kao kaj nisam 30". :D

Mislim da bi ti 27" dobro sjela, ne treba biti lakom, barem dok si još mlad. :D Kada dođe žena, budeš po fruli dobio da si kupiš monitor preko 4000 kn. :D

Cjena je jos uvjek vrlo dobra samo neznam je li to ips. Trebalo bi procitat malo recenzija. Neznam ni sam sta da kazem. Jel mi se isplati ostat na 2x 24. Mislim da ne jer cu i iduce godine gledat 30-ke a nece bit nista jeftinije. A uzmem li 27micu neznam ocu li se onda opet mislit isplati li se stedit za 30-ku. Jer kupim li 30-ku imam  6-7 godina fantastican ekran koji necu imat nikakve potrebe dirat. 

16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Neznam zasto se ti zgrožavaš 2 monitora jer meni to neusporedivo podize produktivnost i toliko mi je lakse radit. Koristim jednoga i drugoga cjelo vrijeme. Ako bi kupia 27-micu 24-vorka bi isla u portrait tj okomito i bila mi jako iskoristiva kad mi se ne scrolla ili kad imam citat nesto. Ali to sad uopce nije pitanje nego 1200p vs 1440p. Samo ionako sam zelia iskustvo nekoga tko je sjedia ispred oba da mi kaze koliko je veci uzitak koristit 1440p ekran.

Gledam na to i s ove strane, ako uzmem 27-micu necu imat razloga upgrejdat jos koju godinu. A s 2x 24 cu cijelo vrijeme gledat 30-ku. Neki dan sam sjedio ispred 3007 wfp i ta stvar je tako dobra, vrijedi svake lipe od 10 000. 

EDIT: Nije mi samo jasno zasto si skrenuo s teme na sekundarne ekrane? Tebi nije korisno, meni zlata vrijedi. Toliko da sam cak razmatrao 2x27. Ali s obzirom da ce jedan bit okomito tu bi 27mica bila bacanje para. Nije sve u opravdavanju poslovima. Radia sam cijelo ljeto i jos radim (do 15.9) i ocu potrosit pare na najbolji moguci nacin ili ih jos ni ne potrosit ako mi nije potrebno. Ja u2311 sigurno prodajem i onda cu bit ili na 2x24 ili na 24 + 27. Lakse mi je radit s 2 ekrana 1000 puta. Ucim nesto, na jednom ekranu kodiram na drugom imam google za trazit sto mi treba. Gejmam, fb i skype su mi na drugom ekranu. Gledam film na jednom pisem tebi ovo na forumu na drugom. Stvarno meni je produktivnost sa 2 ekrana toliko veca da ne mogu zamislit rad bez sekundarnog. 

Nisi ti mene ništa shvatio, poanta je da ti trebaš odlučit šta ti odgovara, ne mogu ti ja reć, ja kažem da meni ne odgovaraju dva monitora jer mi drugi samo stvara dekoncentraciju, igranje na dva monitora neću ni da probam jer ne želim debelu vertikalnu crtu u sredini vidnog polja, itd, itd, govorim naravno kako je meni!?
Što se tiče ovog zaključka da ako kupiš 27-icu, da nemaš razloga za upgrade, zaključak ti baš i nije logičan, jednak razlog imaš i sa 24-vorke i sa 27-ice da pređeš na 30" zbog 16:10 omjera i rezolucije koja je, uglavnom, sve je na tebi, sa 24 na 27 je upgrade i to dobar, osobito zbog rezolucije, ti samo moraš odlučit dali ti to treba!? :)

Odgovor na EDIT: Nisam skrenio, nego ssam izneo svoje mišljenje, ako ovo što sam naveo ne utječe na tebe, očito ti je OK radit s dva monitora i moj komentar samo zanemariš, a čisto da se i malo nadovežem: ako "gejmaš", mislim da je ne moguće u isto vrijeme usmjerit koncentraciju na "skajpiranj"/"fejsanje" i "gejmanje", također, ako pišeš meni na forumu na jednom ekranu, na drugom film ne gledaš, mislim, možda je tebi i to OK, ali ja osobno kad gledam film, onda gledam film, također i sa ostalim stvarima, al kao teen sam također bio sličan tebi, samo da ti se nebi desilo da poslje skužiš da si džabe bacio lovu, čisto iz tog razloga ti pišem, nemam ništa protiv tebe!? :)

16 godina
Dell u2713m vs u2412m

Dual monitoring na 27" i 23" paralelno je nehumano za oči.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

0 0 hvala 0
15 godina
Ivsa kaže...

Nisi ti mene ništa shvatio, poanta je da ti trebaš odlučit šta ti odgovara, ne mogu ti ja reć, ja kažem da meni ne odgovaraju dva monitora jer mi drugi samo stvara dekoncentraciju, igranje na dva monitora neću ni da probam jer ne želim debelu vertikalnu crtu u sredini vidnog polja, itd, itd, govorim naravno kako je meni!?
Što se tiče ovog zaključka da ako kupiš 27-icu, da nemaš razloga za upgrade, zaključak ti baš i nije logičan, jednak razlog imaš i sa 24-vorke i sa 27-ice da pređeš na 30" zbog 16:10 omjera i rezolucije koja je, uglavnom, sve je na tebi, sa 24 na 27 je upgrade i to dobar, osobito zbog rezolucije, ti samo moraš odlučit dali ti to treba!? :)

Odgovor na EDIT: Nisam skrenio, nego ssam izneo svoje mišljenje, ako ovo što sam naveo ne utječe na tebe, očito ti je OK radit s dva monitora i moj komentar samo zanemariš, a čisto da se i malo nadovežem: ako "gejmaš", mislim da je ne moguće u isto vrijeme usmjerit koncentraciju na "skajpiranj"/"fejsanje" i "gejmanje", također, ako pišeš meni na forumu na jednom ekranu, na drugom film ne gledaš, mislim, možda je tebi i to OK, ali ja osobno kad gledam film, onda gledam film, također i sa ostalim stvarima, al kao teen sam također bio sličan tebi, samo da ti se nebi desilo da poslje skužiš da si džabe bacio lovu, čisto iz tog razloga ti pišem, nemam ništa protiv tebe!? :)

Krivo sam te shvatio, nije mi zvucalo kao da iznosis sto je tebi draze nego kao da nameces misljenje. Ali izvini :). Da, istina ovo je moja odluka na kraju. Dilema koju ja imam je, ja sam navikao multitaskat na 2 ekrana. To mi je stvarno bitno jer iskorištavam povrsinu obojce intenzivno. E sad, mozes ih gledat kao primarni i sekundarni ili kako sam ja navikao stavit ih jedan kraj drugoga i koristit kao jedan veliki. I tu nebi bilo loše imat 2 ista tj 2 iste rezolucije. Ili mozes stavit jednoga u centar stola a drugoga sa strane kao sekundarni i onda nije bitno je li jedan 27 a drugi 24. Problem je kao sto kazes ja cu jos uvjek zelit 30-ku uzmem li 27micu tako da ispada da je mozda najbolje ne dirat nista nego ostat na 2x24 i onda nekad u buducnosti kad budem ima viska para upgrejdat na 30-ku. Jer 27mica je opet nesto sta cu u roku od par godina mjenjat. A 30-ka nije. I neznam oce li u roku od koju godinu padat cijene jer one drze svojik 10 000 cvrsto. Ono sta sam tia doznat od vas je koliki upgrejd 27mica cini nad 24vorkom ali ispada da je s obzirom na moje radne navike jedini pravi upgrade 30-ka i onda kraj nje eventualno 24 u portraitu. Ako i to. Tako da moram sam odlucit da li da sad pometem sve pare sta sam zaradia cilo lito i uzmem 30-ku ili da to priceka jos neko vrime. 

Mitch kaže...

Dual monitoring na 27" i 23" paralelno je nehumano za oči.

Jep. To mogu koristit samo kao primarni/sekundarni na sta nisam navika i mislim da bi mi pala produktivnost. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 13:42 (athlon64).
16 godina
Dell u2713m vs u2412m

27" > 23" jedan do drugog je čudno za radit, imat ćeš puno veći rub i u glavi ćeš praktički mislit da radiš na dva zasebna PC-a.

Po širini ćeš imat gore i dolje puno veću rupu.

Tehnički gledano, zašto prelaziti sa 16:10 na 16:9?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

0 0 hvala 0
15 godina
Mitch kaže...

27" > 23" jedan do drugog je čudno za radit, imat ćeš puno veći rub i u glavi ćeš praktički mislit da radiš na dva zasebna PC-a.

Po širini ćeš imat gore i dolje puno veću rupu.

Tehnički gledano, zašto prelaziti sa 16:10 na 16:9?

Ma neznam, mozda radi rezolucije. Ali istina je da s obzirom kakve su mi radne navike 2 ista ekrana je meni bolja opcija. Tj bilo bi mi idealno ostat na 2x 24. A jednom kad budem ima para cu kupit 30-ku.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice