Čuvanje monitora (screen saver i to)

poruka: 20
|
čitano: 10.938
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Zanima me kolko je bitno to cuvanje monitora u danasnje doba. Imam LCD, tako da pretpostavljam da screen saver nije toliko bitan, jer nema burn-in efekta kao na plazmama, ali me vise zanima za samo gasenje monitora. Komp mi je obicno upaljen dobar dio dana (7-8 sati), ali nekad znam duze vrijeme biti udaljen od njega, pa ne znam da li bih ga gasio ili ne. Podeseno mi je da se nakon 45 minuta automatski ugasi (ne bas ugasi, ali nestane mu ekran i sve, neki stand-by mod). I sad, odem  ja gledat tekmu, i nakon prvog poluvremena dodjem i on se bas ugasio prije 2-3 minute, pa ne znam dal mu je lose da ga stalno tako zezam, pa da podesim da ode u stand-by nakon malo vise vremena ili mu ne smeta to, ili da stavim stand-by nakon jos manje vremena... Ili da ga stalno palim/gasim bas na gumbu

Ne znam dal je to bitno, ali model je Samsung SyncMaster T260HD

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Čuvanje monitora (screen saver i to)
stand by nikako nije dobar stvara se tzv dirty electricity i kasnije kada računalo više nije novo imaš problema s ponovnim podizanjem...čak se neda ni restartat, jedini lijek je iskopčat ga iz napajanja, potpuno i opet ukopčat. ja sam shemu stand by odavno napustio definitivno je štetna za kompjuter. imam laptop godinu dana star i već osjećam posljedice toga, šteta što to ranije nisam znao.
problem sam riješio automatskim isključivanjem monitora za 1 minutu kada nekud idem i neće me bit recimo pola sata, sat, dva...za sada sve funkcionira super.
Let Justice Be Done, Though the Heavens Fall
17 godina
macgyver kaže...

Zanima me kolko je bitno to cuvanje monitora u danasnje doba. Imam LCD, tako da pretpostavljam da screen saver nije toliko bitan, jer nema burn-in efekta kao na plazmama, ali me vise zanima za samo gasenje monitora. Komp mi je obicno upaljen dobar dio dana (7-8 sati), ali nekad znam duze vrijeme biti udaljen od njega, pa ne znam da li bih ga gasio ili ne. Podeseno mi je da se nakon 45 minuta automatski ugasi (ne bas ugasi, ali nestane mu ekran i sve, neki stand-by mod). I sad, odem  ja gledat tekmu, i nakon prvog poluvremena dodjem i on se bas ugasio prije 2-3 minute, pa ne znam dal mu je lose da ga stalno tako zezam, pa da podesim da ode u stand-by nakon malo vise vremena ili mu ne smeta to, ili da stavim stand-by nakon jos manje vremena... Ili da ga stalno palim/gasim bas na gumbu

Ne znam dal je to bitno, ali model je Samsung SyncMaster T260HD

Mozes i iskorisit ovaj dole odlican mali lagan programcic, ja ga vec koristim godinama osim gasenja monitora ima i druge korisne opcije. Preko njegove ikone u Tray-u dole, mos ugasit monitor u situaciji kad se miceš od kompa a Windowsi rade i nema problema. Monitor se pali opet kad pomaknes miš ili pritisnes nekaj na tipkovnici. To je bolje od stalnog gasenja na mehanicku tipku koju tvoj monitor ima, pa kad ona crkne bit ce problema itekak i posla sa servisima. Iako je program star dosta, radi bez frke na Windows 7 ja ga imam normalno i sve ok kaj se tog tice.Cool

http://www.snapfiles.com/get/traycomlite.html

http://tinypic.com/m/apa7fs/2

17 godina
neaktivan
Nisam mislio stand-by PC-a, on je cijelo vrijeme upaljen normalno, nego stand-by monitorakarakteran kaže...
stand by nikako nije dobar stvara se tzv dirty electricity i kasnije kada računalo više nije novo imaš problema s ponovnim podizanjem...čak se neda ni restartat, jedini lijek je iskopčat ga iz napajanja, potpuno i opet ukopčat. ja sam shemu stand by odavno napustio definitivno je štetna za kompjuter. imam laptop godinu dana star i već osjećam posljedice toga, šteta što to ranije nisam znao.
problem sam riješio automatskim isključivanjem monitora za 1 minutu kada nekud idem i neće me bit recimo pola sata, sat, dva...za sada sve funkcionira super.

Nisam mislio stand-by PC-a, on je stalno normalno upaljen, nego stand-by monitora (isto kao da je ugasen, samo ga nisam ja ugasio nego se automatski ugasio, i jos mu svjetli ledica da je upaljen, a vraca se pomakom misa nakon nekoliko sekundi)

16 godina
neaktivan
macgyver kaže...

Nisam mislio stand-by PC-a, on je stalno normalno upaljen, nego stand-by monitora (isto kao da je ugasen, samo ga nisam ja ugasio nego se automatski ugasio, i jos mu svjetli ledica da je upaljen, a vraca se pomakom misa nakon nekoliko sekundi)

podesi screensaver na 10 min i da se ugasi za 15 min i gotovo
rambox ovaj tvoj programčić sam pomeoCool

16 godina
odjavljen
karakteran kaže...

O čemu ti sinko pričaš? Kakvi dirty electricity? Stand-by zna raditi probleme zbog drivera ili greške u OS-u, ali definitivno ne uništava hardware.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
17 godina

da ne otvaram novu temu, imam problem na temu čuvanja monitora. Od kad sam kupio laserski miš, monitor mi se nonstop diže iz standby-a. Namjestio sam na 5 min stand by, ali nakon 6-7min se monitor upali, pa se ugasi, pa se upali..., što baš i nije najzdravije. Probao sam razne osjetljivosti miša, ali ništa ne pomaže. Monitor se upali ako netko prođe pored stola (prenose se vibracija), a budući da mi je ovo komp u uredu, nonstop netko prolazi i mora biti zalokan, zato i je na 5min... Tražio sam po netu  smanjenje osjetljivosti screensavera na windowsima, ali nisam ništa našao...

I'm silicon-based life-form
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Heh, ne bi vjerovao, ali IPS matrica ima nesto slicno 'burn inu'.... Vecinom to ljudi nazivaju - fleke i pocnu se javljati nakon godinu dvije relativno intenzivnog koristenja Cool.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MrBlc kaže...
karakteran kaže...

O čemu ti sinko pričaš? Kakvi dirty electricity? Stand-by zna raditi probleme zbog drivera ili greške u OS-u, ali definitivno ne uništava hardware.

navedi gdje si to procitao ili cuo,jer ja svoj komp stalno kad idem negdje stavim u sleep mode sto je u biti stand by a monitor uvijek ugasim.

Sheldon Cooper: Hop, you little plumber! Hop, hop, hop!
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 0:17 (crozoki).
17 godina

Kad smo kod Stand By načina... Imam Win 7 Ultimate 64 bit i kad ode u stand by, nakon što ponovno dođem za kompjuter vidim da mi uvijek 2-3 ikonice premjesti sa originalnih lokacija.

Nemam pojma o čemu se tu radi, ali ih uvijek premjesti par istih ikonica sa njihovi originalnih mjesta.

Jel netko zna u čemu je kvaka?

Radio, ne radio, svira radio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kowach kaže...

da ne otvaram novu temu, imam problem na temu čuvanja monitora. Od kad sam kupio laserski miš, monitor mi se nonstop diže iz standby-a. Namjestio sam na 5 min stand by, ali nakon 6-7min se monitor upali, pa se ugasi, pa se upali..., što baš i nije najzdravije. Probao sam razne osjetljivosti miša, ali ništa ne pomaže. Monitor se upali ako netko prođe pored stola (prenose se vibracija), a budući da mi je ovo komp u uredu, nonstop netko prolazi i mora biti zalokan, zato i je na 5min... Tražio sam po netu  smanjenje osjetljivosti screensavera na windowsima, ali nisam ništa našao...

vidi ovo

http://forums.techarena.in/vista-help/896087.htm

http://www.google.hr/search?q=stand+by+monitor+disable+mouse+wake+up&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

Nothing is true, everything is permitted
16 godina
odjavljen
crozoki kaže...
MrBlc kaže...
karakteran kaže...

navedi gdje si to procitao ili cuo,jer ja svoj komp stalno kad idem negdje stavim u sleep mode sto je u biti stand by a monitor uvijek ugasim.

Pretpostavljam da je ovo pitanje bilo upučeno karakternom, a ne meni. Ovo što sam ja napisao se odnosi na neke rijetke konkretne slučajeve i ako nisi iskusio probleme, nemaš se zašto brinuti. Ono što je karakteran napisao je vjerojatno generalizacija na osnovu jednag takvog slučaja.

16 godina
neaktivan

Ja imam podosta iskustva sa stand by-em.

Na 98-ici je radio dosta loše, problemi sa programima, rušenje aplikacija nakon ponovnog pokretanja iz stand by-a ili ne pokretanje iz stand by-a (umjesto da dođe u win na ekranu ostane crni ekran, jedini je izlaz restart) .

Na XP-u radi fantastično, nema problema s programima, nema crnog ekrana, na XP-u je stand by radio sveukupno najbrže i najbolje. Na XP-u nikad nisam imao problema sa stand by-em

Na Visti sam imao problema sa tromošću, trebalo je 20 sekundi da bi win otišli u stand by i još 20 da bi se dignuli, sveukupno je to previše i brzo počne čovjeka smetati.

Na 7 je stvar bolja, sve je brže nego na Visti, ali opet sporije nego na XP-u.

Evo to je moje iskustvo, možda je moja 98-ica imala problema sa onim "dirty electricity" ali za to sam sad prvi put čuo, uvjek sam za to okrivljavao stare bugovite win.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MrBlc kaže...
crozoki kaže...
MrBlc kaže...
karakteran kaže...

Pretpostavljam da je ovo pitanje bilo upučeno karakternom, a ne meni. Ovo što sam ja napisao se odnosi na neke rijetke konkretne slučajeve i ako nisi iskusio probleme, nemaš se zašto brinuti. Ono što je karakteran napisao je vjerojatno generalizacija na osnovu jednag takvog slučaja.

na karakternog sam mislio :)

i ja mislim isto tako ,pokidao mu se komp on je to povezao nekako sa stand by modom i sad prica gluposti okolo

Sheldon Cooper: Hop, you little plumber! Hop, hop, hop!
16 godina
odjavljen
max1919 kaže...

Na 7 je stvar bolja, sve je brže nego na Visti, ali opet sporije nego na XP-u.

Meni se 7-ica brzo digne sa stand by-a, ali sporo ode. To je zato što je uključen hibridni stand-by - prije odlaska na stand-by na disk spremi image rama kao da je išao u hibernanciju. Kad se diže, diže se sa stand by-a, a image zanemaruje. Ako tijekom stand by-a nestane struje, onda koristi taj image i diže se iz hibernancije.

15 godina
seneka kaže...
macgyver kaže...

Ne slažem se s ovim. Screensaver se ne bi trebao tako zvati zato što on troši puno više nego statična slika na desktopu. Najbolje je isključiti screensaver.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
17 godina
neaktivan
deadman kaže...
seneka kaže...
macgyver kaže...

Ne slažem se s ovim. Screensaver se ne bi trebao tako zvati zato što on troši puno više nego statična slika na desktopu. Najbolje je isključiti screensaver.

Trosi cega, struje? Znam da su nekad screensaveri bili bitni jer se monitor (navodno) mogao zapaliti od staticne slike. I znam da je na plazma televizorima bitno da slika nije dugo staticna zbog burn-ina. Ali ako se ne varam, LCD nema burn-in i ustvari je svejedno dal je screen saver ili staticna slika (mozda i bolje staticna, ako trosi manje struje, kao sto kazes). A sta s tim stand-byjem (ponavljam, stand-by monitora, a ne kompa), dal je to stetno ako svako malo ide nutra-van?

15 godina

Da, struje, zaboravio sam napisat. I to čak do 100 wata više nego statična slika.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina
neaktivan
macgyver kaže...

Trosi cega, struje? Znam da su nekad screensaveri bili bitni jer se monitor (navodno) mogao zapaliti od staticne slike. I znam da je na plazma televizorima bitno da slika nije dugo staticna zbog burn-ina. Ali ako se ne varam, LCD nema burn-in i ustvari je svejedno dal je screen saver ili staticna slika (mozda i bolje staticna, ako trosi manje struje, kao sto kazes). A sta s tim stand-byjem (ponavljam, stand-by monitora, a ne kompa), dal je to stetno ako svako malo ide nutra-van?

Moze se i LCD-u dogodit burn-in, evo bas sam u utorak gledao tekmu u koldingu na LCD televizoru, i u gornjem lijevom kutu se (malo teze) moze uociti zapeceni znak od fashion tv koji je inace uvijek tamo ukljucen, pa je cijeli dan taj znak na tom mjestu :)

17 godina
Grgapm kaže...
macgyver kaže...

Moze se i LCD-u dogodit burn-in, evo bas sam u utorak gledao tekmu u koldingu na LCD televizoru, i u gornjem lijevom kutu se (malo teze) moze uociti zapeceni znak od fashion tv koji je inace uvijek tamo ukljucen, pa je cijeli dan taj znak na tom mjestu :)

tak se se jednom mom frendu na 17''LCD upekle ikone od My computera i My documents :)

I'm silicon-based life-form
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice