Cijena Dell UltraSharp U2711

poruka: 83
|
čitano: 33.279
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Cijena Dell UltraSharp U2711
abraham kaže...

uh, pogledao sam one slike ekrana i zivi ocaj,

steta bas sam se zagrijao za jednoga,

sjecam se da sam surfao i cekao da dodje kod nas i kad sam vidio malu cijenu nisam mogao vjerovat

inace imam ASUS PW201 sa P-MVA matricom i odusevljen sam sa njime,

trabo bih nesto vece i Dell mi se cinio kao ispunjenje snova

Evo abraham ja sam poceo testiranje ovog monitora i za sad nema ''cudnovatih''degradacija boje i uniformnost je odlicna izuzev zelene koja ima osjetnije prijelaze u nijansama izmedju tamno zelene i crne boje.

dasHHa
17 godina
neaktivan
toncro kaže...
dasHHa kaže...

Evo upravo stigao monitor....sad vrtim testove i javim rezultate

Ne znam koje testove za monitor koristiš, probaj s ovim: http://www.lagom.nl/lcd-test/

a koristim sto mi padne pod ruku i sto je kompatibilno sa win7 x64....hvala za link budem sad probao

dasHHa
17 godina
neaktivan
toncro kaže...

Pozz ljudi, evo javljam se da i ja podjelim svoje iskustvo s ovim monitorom. Mogu reći da sam jako razočaran, još uvijek sam na 19" CRT Samsung monitoru a mislio sam da je DELL U2711 (također verzija "U2711 b") napokon pravi monitor kao dostojna zamjena za CRT. Kompjuter mi velikim dijelom služi za obradu fotografija, surfanje webom i ponekad igranje kojeg FPS-a, vožnje ili koje strategije. Najprije pozitivne stvari, monitor izgleda fenomenalno, veličina je taman odlična kakvu sam oduvijek htio. Dva browsera se komotno koriste + sa strane dodatno recimo skype ili slično. Rad u Photoshopu, Lightroomu i drugim foto programima je stvarno užitak. Crna boja je jako dobra, rezolucija je taman pogođena, nekom možda malo presitni pixeli ali meni je to jako odgovaralo. Kad sam tek izvadio monitor i priključio ga bio sam fasciniran veličinom, oštrinom, pa i boje su recimo jako dobre (iako mi se i dalje CRT sviđa nekako više što se boja tiče ali vjerojatno je to stvar navike). Nakon cca tri sata uživanja slijedio je hladan tuš. Preko cijele sredine i donjeg dijela ekrana baca na žutu boju! Kalibrcija ne pomaže kod ovog defekta. Nisam mogao vjerovat da nešto toliko skupo i hvaljeno može biti tako očajno. Žuti ton se ne primjeti ako se prikazuje neka fotografija i možda ne bi bio problem koristiti ga za obradu, ali u svim drugim aplikacijama (word, web i slično), kad sam jednom primjetio žutilo, uvijek je bilo vidljivo. Odlučio sam se vratiti ga i tražiti povrat novca iako su mi nudili zamjenski za 15ak dana kada dođe nova pošiljka. Jednostavno sam za sada odustao od kupovina LCD-a jer još nisu distigli standard koji mene zadovoljava. Za filmove i igranje je osrednji, osjeti se kašnjenje (input lag), ali to nije bila primarna namjena tog monitora kad sam se odlučio za njega. Veličina ekrana i rezolucija je jedini plus kod bilo kojeg LCD-a. Izgleda da će kod mene još neko vrijeme vladati "zastarjela" CRT tehnologija.

Šaljem i nekoliko fotografija mog primjerka, procjenite sami... (možda je to isti onaj koji je i netko od vas imao ili će ga dobiti). Pazite što kupujete.

evo da ti kazem ja sam isti tren kad sam instalirao drivere,podesio monitor na nativnu rezu i izabrao sRGB mod odvrtio test sa bojama i primjetio slicno zutilo ali 3-4 puta slabije nego u tvom slucaju i na manjem dijelu ekrana.Morao sam napregnuti oci i udaljit se od monitora i vratit se na cca 50 cm da bi uocio.Ponavljam kod tebe je bas drasticno pozutilo kod mene de jako tesko primjeti

dasHHa
17 godina
dasHHa kaže...
toncro kaže...

Pozz ljudi, evo javljam se da i ja podjelim svoje iskustvo s ovim monitorom. Mogu reći da sam jako razočaran, još uvijek sam na 19" CRT Samsung monitoru a mislio sam da je DELL U2711 (također verzija "U2711 b") napokon pravi monitor kao dostojna zamjena za CRT. Kompjuter mi velikim dijelom služi za obradu fotografija, surfanje webom i ponekad igranje kojeg FPS-a, vožnje ili koje strategije. Najprije pozitivne stvari, monitor izgleda fenomenalno, veličina je taman odlična kakvu sam oduvijek htio. Dva browsera se komotno koriste + sa strane dodatno recimo skype ili slično. Rad u Photoshopu, Lightroomu i drugim foto programima je stvarno užitak. Crna boja je jako dobra, rezolucija je taman pogođena, nekom možda malo presitni pixeli ali meni je to jako odgovaralo. Kad sam tek izvadio monitor i priključio ga bio sam fasciniran veličinom, oštrinom, pa i boje su recimo jako dobre (iako mi se i dalje CRT sviđa nekako više što se boja tiče ali vjerojatno je to stvar navike). Nakon cca tri sata uživanja slijedio je hladan tuš. Preko cijele sredine i donjeg dijela ekrana baca na žutu boju! Kalibrcija ne pomaže kod ovog defekta. Nisam mogao vjerovat da nešto toliko skupo i hvaljeno može biti tako očajno. Žuti ton se ne primjeti ako se prikazuje neka fotografija i možda ne bi bio problem koristiti ga za obradu, ali u svim drugim aplikacijama (word, web i slično), kad sam jednom primjetio žutilo, uvijek je bilo vidljivo. Odlučio sam se vratiti ga i tražiti povrat novca iako su mi nudili zamjenski za 15ak dana kada dođe nova pošiljka. Jednostavno sam za sada odustao od kupovina LCD-a jer još nisu distigli standard koji mene zadovoljava. Za filmove i igranje je osrednji, osjeti se kašnjenje (input lag), ali to nije bila primarna namjena tog monitora kad sam se odlučio za njega. Veličina ekrana i rezolucija je jedini plus kod bilo kojeg LCD-a. Izgleda da će kod mene još neko vrijeme vladati "zastarjela" CRT tehnologija.

Šaljem i nekoliko fotografija mog primjerka, procjenite sami... (možda je to isti onaj koji je i netko od vas imao ili će ga dobiti). Pazite što kupujete.

evo da ti kazem ja sam isti tren kad sam instalirao drivere,podesio monitor na nativnu rezu i izabrao sRGB mod odvrtio test sa bojama i primjetio slicno zutilo ali 3-4 puta slabije nego u tvom slucaju i na manjem dijelu ekrana.Morao sam napregnuti oci i udaljit se od monitora i vratit se na cca 50 cm da bi uocio.Ponavljam kod tebe je bas drasticno pozutilo kod mene de jako tesko primjeti

Probaj testirati na različitim nijansama sive. Inače meni su kod kalibracije ti tonovi plave i žute još više došli do izražaja.

Ako si zadovoljan sa tim žutilom zadrži ga. Meni za tu lovu mora biti savršen.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 20:07 (PICART).
15 godina
neaktivan

Žalosno je da za tu lovu monitor nije savršen, ipak je to viši rang monitora. Također i za mene nikakvo žutilo nije prihvatljivo. Još sam se više bio razočarao kad sam na bratovom TN LCD-u Samsung 20", starom 3 godine primjetio puno bolju uniformnost boja (gotovo savršenu). A taj Samsung je kao neki gamerski, 2ms, i najmanje je slika dobra na njemu, ali ispada je bolja nego na ovom DELL-u.

dasHHA ako ti oučeni nedostaci ne smetaju zadrži ga, a ako je puno manje nego na mom primjerku onda si sretnik. Monitor ima puno pozitivnih strana i teško da ćeš naći bolji za te novce.

17 godina
neaktivan
toncro kaže...

Žalosno je da za tu lovu monitor nije savršen, ipak je to viši rang monitora. Također i za mene nikakvo žutilo nije prihvatljivo. Još sam se više bio razočarao kad sam na bratovom TN LCD-u Samsung 20", starom 3 godine primjetio puno bolju uniformnost boja (gotovo savršenu). A taj Samsung je kao neki gamerski, 2ms, i najmanje je slika dobra na njemu, ali ispada je bolja nego na ovom DELL-u.

dasHHA ako ti oučeni nedostaci ne smetaju zadrži ga, a ako je puno manje nego na mom primjerku onda si sretnik. Monitor ima puno pozitivnih strana i teško da ćeš naći bolji za te novce.

evo idem uradit nekoliko screenshotova pa pogledaj kakva je slika na mom primjerku....

dasHHa
15 godina
neaktivan
dasHHa kaže...
toncro kaže...

evo idem uradit nekoliko screenshotova pa pogledaj kakva je slika na mom primjerku....

screenshotovi nam neće pomoći ovdje, iz njih nećemo vidjet kvalitetu monitora. za to treba uzet fotoaparat i pofotkat ga ;)

17 godina
neaktivan

Evo fotke stigle :)

video ulaz:display port

sRGB mod

svjetlina:30

kontrast:50

camera: Canon ixus 750

crna-photoshot crna-photoshot
bijela-photoshot bijela-photoshot
Tranzicija bijele u crnu-photoshot Tranzicija bijele u crnu-photoshot
photoshot photoshot
dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 22:25 (dasHHa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dasHHa kaže...

Evo screenshoti a budem sad i pofotkao :)

Hahhaha lolčina

17 godina
neaktivan

Meni izgleda odlican monitor ;)

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Meni izgleda odlican monitor ;)

da mi je takav Cool, u biti imam ga ! lol

17 godina
neaktivan

Evo i ja sad napravio screenshot i potpuno ista slika. hmmmmmmmmmmmm

;)

16 godina
odjavljen

Pitanje je kako ce se ponasati sa vremenom.

Za ovaj moj sam prije vise od 3 godine odvalio 4500 kuna, a nakon dvije godine su se tek poceli pravi nedostaci pokazivati.

Koji, naravno, ne ulaze u garanciju. Grrr.

I kao sto neko rece, za te pare bi covjek ocekivao nesto daleko vise, pogotovo nakon vadjenja iz kutije.

No, ako mu sada ne smeta, zasigurno ce s godinama poceti smetati. Bar ja tako funkcioniram Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mrgud Veliki kaže...

Pitanje je kako ce se ponasati sa vremenom.

Za ovaj moj sam prije vise od 3 godine odvalio 4500 kuna, a nakon dvije godine su se tek poceli pravi nedostaci pokazivati.

Koji, naravno, ne ulaze u garanciju. Grrr.

I kao sto neko rece, za te pare bi covjek ocekivao nesto daleko vise, pogotovo nakon vadjenja iz kutije.

No, ako mu sada ne smeta, zasigurno ce s godinama poceti smetati. Bar ja tako funkcioniram Smijeh

Trebali bi u specifikacijama tj u nazivu proizvoda navesti: "Dell u2711 MulticolorTint Technology"... hahaha

17 godina
neaktivan
očigledno ti veliki ekrani ( vjerojatno LG? ) pate od istih boljki. meni je stiglo 3 27" iMaca i recimo sa ekranima nemaju problem, sce prekrasno. međutim jedan se čuje vise nego bi trebao, a drugi ima sitno ostecenje na kucistu. Čekam zamijenske.
A.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
dasHHa kaže...

video ulaz:diplay port

sRGB mod

koju imas graficku,

cisto sumnjam da imas neku profesionalnu da se isproba 10-bitna boja koju podrzava

jesi ga testirao odmah ili si ga pustio 10-tak minuta da se zagrije

jel mi se to cini ili na prvoj fotki crnoj postoje probijanja osim na gornjem lijevom kutu,

na bijeloj i sivoj pozadini se cini da desni dio ekrana vuce na plavicasto,

a obzirom na fotke cini se da je ekran zakrivljen kao Trinitronov valjak, mozda zato vidim te probleme,

obzirom na video ulaze, reci ima li PIP, meni na Asus-u je to super feature

17 godina
neaktivan
abraham kaže...
dasHHa kaže...

video ulaz:diplay port

sRGB mod

koju imas graficku,

cisto sumnjam da imas neku profesionalnu da se isproba 10-bitna boja koju podrzava

jesi ga testirao odmah ili si ga pustio 10-tak minuta da se zagrije

jel mi se to cini ili na prvoj fotki crnoj postoje probijanja osim na gornjem lijevom kutu,

na bijeloj i sivoj pozadini se cini da desni dio ekrana vuce na plavicasto,

a obzirom na fotke cini se da je ekran zakrivljen kao Trinitronov valjak, mozda zato vidim te probleme,

obzirom na video ulaze, reci ima li PIP, meni na Asus-u je to super feature

Gainward R4870gs

Monitori se rijekto gase kod mene,fotke koje sam postavio par postova gore sam uslikao poslije 4 sata rada monitora.nisam ga kalibrirao jer jos nemam hardverski kalibrator(imas preporuku za neki kvalitetan do 3000kn?).Ovo probijanje se vidi iz normalnog polozaja sjedenja dok radim ali je interesantno da nestaje probijanje kako se pomicem prema kutovima.a svakako da se razlika vidi uzivo i na slikama....treba neki EOS za vjernije slike.Ima PBP ali nema PIP.

dasHHa
16 godina
protjeran

ma slike su OK, jedino malo zakrivljeni ekran radi lece objetiva :)

predpostavljam da ce svaki spyder uciniti neki plus boljoj slici,

nisam koristio previse raznih kalbratora pa neznam koji je bolji

kako je sa uniformnoscu, jel to zbog aparata ili desna strana vuce dosta na plavicasto,

kakav je menu monitora, podesavanje temperature i ostali napredniji feature-i,

nadam se da ti je slika OK i zavidim ti

15 godina
neaktivan
dasHHa kaže...

sRGB mod

Dobro si to pofotkao, po meni monitor ti ima izraženu žutu boju po središnjoj vertikalnoj liniji i blago po lijevoj strani (zato je ispala desna strana nekako plavkasta). Manje je izraženo nego na mom primjerku ali definitivno je uočljivo. Ako ne primjetiš žutilo u normalnom radu, win explorer, word, excel i slične aplikacije sa bijelom pozadinom onda je ok. Ali mene bi i to sigurno smetalo. Preosjetljive oči Cool

15 godina
neaktivan

Evo još jedan ekstremni prikaz tintinga na mom primjerku. Na prvoj fotki linije po horizontali trebale bi biti iste boje. Moguća je sitna promjena nijanse uslijed kuta pod kojim svjetlost pada na objektiv ali o ovm slučaju to je sigurno zanemarivo.

17 godina
neaktivan
toncro kaže...

Evo još jedan ekstremni prikaz tintinga na mom primjerku. Na prvoj fotki linije po horizontali trebale bi biti iste boje. Moguća je sitna promjena nijanse uslijed kuta pod kojim svjetlost pada na objektiv ali o ovm slučaju to je sigurno zanemarivo.

katastrofa ekran :( . 

imam spider kalibrator u firmi al iskreno mislim da nema nekog smisla osim u nekim ekstremno kontroliranim uvijetima baviti se puno kalibracijom i kalibratorima. 

A.
17 godina
neaktivan
abraham kaže...

ma slike su OK, jedino malo zakrivljeni ekran radi lece objetiva :)

predpostavljam da ce svaki spyder uciniti neki plus boljoj slici,

nisam koristio previse raznih kalbratora pa neznam koji je bolji

kako je sa uniformnoscu, jel to zbog aparata ili desna strana vuce dosta na plavicasto,

kakav je menu monitora, podesavanje temperature i ostali napredniji feature-i,

nadam se da ti je slika OK i zavidim ti

to je do aparata,ne vuce na plavo koliko golim okom vidim.Kad kalibriram pofotkam ja opet ekran.Menu je odlican i brzo sam se navikao na rad sa touch komandama,za raliku od samsunga 2333hd kojeg ni poslije godinu dana nisam popamtio jer jer su komande bocno postavljene i bez oznaka na prednjem okviru.Menu ima sve napredne opcije,ima test uhodavanja panela gdje vrti jednobojne test slike,ima PBP,ima DDC IC mogucnost spremanja profila za kalibraciju na compu tako da iako se resetiraju sve postavke putem menuja sam odaberes sacuvan ICC profil.Ja sam za sad prezadovoljan ovim dellom s obzirom da je jeftiniji od NEC-ovih i narocito EIZO-vih monitora koji su i dalje,po meni,najbolji ali i daleko skuplji.

dasHHa
17 godina
neaktivan
toncro kaže...
dasHHa kaže...

sRGB mod

Dobro si to pofotkao, po meni monitor ti ima izraženu žutu boju po središnjoj vertikalnoj liniji i blago po lijevoj strani (zato je ispala desna strana nekako plavkasta). Manje je izraženo nego na mom primjerku ali definitivno je uočljivo. Ako ne primjetiš žutilo u normalnom radu, win explorer, word, excel i slične aplikacije sa bijelom pozadinom onda je ok. Ali mene bi i to sigurno smetalo. Preosjetljive oči Cool

da zutilo se primjecuje ali samo u testovima bijele boje i potrebno je da zurim nekoliko sec da skontam to zutilo.u normalnom radu se ne primjecuje.Ti imas preosjetljive oci :) ali tebe je zapao katastrofalan primjerak kad je ovolika dergradacija .Koji je datum proizvodnje tvog panela?

dasHHa
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
toncro kaže...

katastrofa ekran :( . 

imam spider kalibrator u firmi al iskreno mislim da nema nekog smisla osim u nekim ekstremno kontroliranim uvijetima baviti se puno kalibracijom i kalibratorima. 

a ima nekolico topica na bol-u o ovome....btw ja osobno ne mogu da gledam u tv ili monitor ako je slika losa,isprana,boje prezasicene itd....a vecina prijatelja,kolega ne mare za ovo i ne sljive nista za skupe panele.Ja nisam dizajner,Ne bavim se CG animacijama ali volim lijepu i sto realniju sliku....

dasHHa
15 godina
neaktivan
dasHHa kaže...
toncro kaže...

da zutilo se primjecuje ali samo u testovima bijele boje i potrebno je da zurim nekoliko sec da skontam to zutilo.u normalnom radu se ne primjecuje.Ti imas preosjetljive oci :) ali tebe je zapao katastrofalan primjerak kad je ovolika dergradacija .Koji je datum proizvodnje tvog panela?

ne sjećam se datuma proizvodnja a zaboravio sam pofotkati stražnju nalijepnicu

17 godina
neaktivan

Gledam slike ovih defektnih monitora i ne mogu vjerovat kolko ih cijene, pa to ne vrijedi 2000kn. Koji je uopće tip pozadinskog osvjeljenja u njma, Edge LED? Ako je tako to sve objašnjava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
koliko znam ovi dellovi za razliku od iMaca ne koriste led pozadinsko, dakle nije problem u tome.
A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bara kaže...

Gledam slike ovih defektnih monitora i ne mogu vjerovat kolko ih cijene, pa to ne vrijedi 2000kn. Koji je uopće tip pozadinskog osvjeljenja u njma, Edge LED? Ako je tako to sve objašnjava.

Problem je ocigledno u tome sto se uvoze losi primjerci....koliko sam googlao u proteklih tjedan dana po reviewima i forumima ima vise zadovolnih kupaca dok je kod nas ne moguce pronaci nekoga da je dobio ''ispravan''panel.

dasHHa
17 godina
neaktivan
dasHHa kaže...
Bara kaže...

Problem je ocigledno u tome sto se uvoze losi primjerci....koliko sam googlao u proteklih tjedan dana po reviewima i forumima ima vise zadovolnih kupaca dok je kod nas ne moguce pronaci nekoga da je dobio ''ispravan''panel.

Možda su uveli neku prvu ili neku od defektnih ili defektnijih serija.

A.
17 godina
toncro kaže...

Zbog takvog žutila sam ja vratio svoj imac. Otvorim npr firefox i bookmarks traka je dolje svjetlo plava a gore tamno plava. Užas. (tu sam prvi put skužio te tonske prijelaze). Kao da imaš TN matricu pa se pod kutem mijenjaju nijanse.

btw boje su različite ko crno i bijelo. Još se usude naplačivati monitor preko 5soma kuna.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 11:02 (PICART).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice