LG GT540- modovi i nadogradnje

poruka: 4.633
|
čitano: 864.540
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: LG GT540 Optimus
16 godina
neaktivan

e ljudi, imate li vi problema s project utopiom što se tiče punjenja. ubacio sam RC1 preko fastboota i kad puni kao do 100% i piše full. kad ga skinem s punjača odmah pada na 97 il 94 i uskoro na 90. i brzo mi se troši za jedan 2.2 ROM. imam osjećaj kao da ne puni bateriju do kraja. sad sam je napunio i uradio battery wipe pa ćemo na idućem punjenju vidit ima li koristi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: LG GT540- modovi i nadogradnje
Vac kaže...

Nocio, kaj si ti pokvareni {#}. Da, matična je skuplja nego novi mob, pa računaj montažu. Tak su meni rekli u servisu kad sam pital.

Nego, meni sad ide nova matična po drugi puta, samo kaj ju čekaju da stigne iz Mađarske, da prođe carinu i ostale gluposti.

Zval sam i LG podršku i rekli su ako opet bude problema da će predat žalbu svom šefu, a u tom slučaju ide novi mob.

huh? Koliko si na kraju dao za matičnu? (ili si ju dobio pod garanciju?)

i jel se može garancija posuditi (da zvuči jako glupo), ugl zanima me da li na njoj ima neka informacija o broju moba ili tako nesto.... jer ako je garancija nesto opcenito onda bi mogao posuditi od frenda... to mi je zadnja nada

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
14 godina
neaktivan

^seriski broj, imei, ne znam sta je tacno al trebao bi taj broj da se poklapa (imas ga na kutiji, telefonu, u garanciji).

@Prima007 skini android system info i vidi napon za bateriju, ako se puni do kraja trebalo bi da pise 4200mV

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Prima007 kaže...

e ljudi, imate li vi problema s project utopiom što se tiče punjenja. ubacio sam RC1 preko fastboota i kad puni kao do 100% i piše full. kad ga skinem s punjača odmah pada na 97 il 94 i uskoro na 90. i brzo mi se troši za jedan 2.2 ROM. imam osjećaj kao da ne puni bateriju do kraja. sad sam je napunio i uradio battery wipe pa ćemo na idućem punjenju vidit ima li koristi.

Pa koliko ti traje baterija, neovisno o indikatoru baterije ? Meni je zadnje punjenje trajala preko 6 dana, pisalo je 40% mislim (ili 50% ?) da ima još, no nisam gledao napon baterije. Na 60% stoji valjda 2 dana i tek se onda prebaci na 50%.

Iskreno, još mi se nikada nije ugasio mobitel na Utopiji da se istrošila baterija do kraja, uglavnom sam ga nakon 5-6 dana uvijek ja stavio na punjač (jer mi je trebalo da budem ziher da će trajati opet nekoliko dana). Iako, po indikatoru baterije, vjerojatno imam onaj bug da se gasi na 40% ili koliko već posto. Uglavnom, prezadovoljan Utopijom što se baterije tiče. Mada kad pogledam i ostalo, sve super radi. 3D pogotovo, tipa Sygic Aura.

14 godina
neaktivan
max1919 kaže...

huh? Koliko si na kraju dao za matičnu? (ili si ju dobio pod garanciju?)

i jel se može garancija posuditi (da zvuči jako glupo), ugl zanima me da li na njoj ima neka informacija o broju moba ili tako nesto.... jer ako je garancija nesto opcenito onda bi mogao posuditi od frenda... to mi je zadnja nada

Sva sreća, još je po garancijom. Kod promjene matične mijenja se i IMEI i serijski broj, a na garanciji  i na računu je originalni. Kad na mobu ispod baterije nebi pisal original, mogel bi se u mobu promjenit u onaj od frenda i sve bi bilo rješeno. Možda bi moglo proć ako garancija od frenda nije potvrđena, a na računu na piše IMEI. Onda vredi od datuma kupnje.

Ali, treba malo sve ispregledat, razmislit. Možda se da iskemijat kao da je već mjenjana matična, pa se IMEI sa kučišta zato ne slaže sa onim u matičnoj.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 8:52 (Vac).
14 godina
neaktivan

Evo patch za utopiu, pise da resava problem sa mac adresom kod bluetootha.

http://www.4shared.com/file/2dl8g5jg/patch.html

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo vec par dana na utopii i i skroz ste u pravu, mnogo bolji rom nego murikov... brzi, fluidniji, baterija odlicna...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovaj tjedan bi trebala izaći Utopia RC2!

Max jesi popravio mob?

Ako ga kojim slučajem prodaješ nudim kutiju napolitanki za njega i to kraševih.

:=)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

stavi link kad dođe tak da probam :P. to je 2.3 il 2.2?

15 godina
2.2
14 godina

koja je opče razlika između 2.2 (utopie sad ove kaj bude došla) i 2.3? na 2.2 se nemreju aplikacije na memorijsku karticu stavljati ili?

16 godina
neaktivan
Sićo kaže...

Ovaj tjedan bi trebala izaći Utopia RC2!

Max jesi popravio mob?

Ako ga kojim slučajem prodaješ nudim kutiju napolitanki za njega i to kraševih.

:=)

nisam sredio mob :(  i nisam ljubitelj napolitanki :(

ali planiram nesto.... kombiniram, odmjerujem, gdje kako smuljati... nasao sam da tele2 otkuljuje gt540 za 170 kn xD, ali to mi je za par kava :/

sada gledam kaj će reči dečki iz servisa bobo, koliko nude. ako niti to ne prođe, onda idemo ovako:

prodaja: baterije - 70kn

ekran    - 130kn

digitalizer (TS)  - 100kn

kučite    - 50kn

punjač+usb kabel- 70kn

memorijska od 8gb- 100kn

memorijska od 2gb- 50kn

orginalne slusalice - 30kn

---------------------------------

ukupno              -   600kn

(biti ću sretan i ako dobijem 400)

:/

overlord666 kaže...

koja je opče razlika između 2.2 (utopie sad ove kaj bude došla) i 2.3? na 2.2 se nemreju aplikacije na memorijsku karticu stavljati ili?

više manje je isto, samo 2.3 ima neke sitne prednosti.

trenutno se meni više sviđa 2.2 uthopia

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
16 godina
neaktivan

Pomagajte ljudi. Koristim Super Optimized ROM 2.1 na kojem je baterija znala trajati i 4 dana, no sada jedva dan. Postavio sam pitanje/problem prije skoro dva tjedna, no nisam dobio nikakvu povratnu informaciju pa da pokusam opet posto ne znam kako da rijesim ovu situaciju.

Ako odaberem unutar "Clockwork recovery", "wipe cache partition" da li cu ubrzati sustav jer primjecujem da mi je baterija "pala" na jedan dan (sa dva-ipo), a i sustav kao da slabije dise. Sto preporucate uopce sa takvim situacijama? Ustvari sto ce se desiti ako odaberem "wipe cache partition"?

Pozdra i hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nece se desiti nista. Pogledaj u battery statusu sta najvise vuce bateriju, mozda mreza zeza pa stalno trazi signal.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
maleni.99 kaže...

Pomagajte ljudi. Koristim Super Optimized ROM 2.1 na kojem je baterija znala trajati i 4 dana, no sada jedva dan. Postavio sam pitanje/problem prije skoro dva tjedna, no nisam dobio nikakvu povratnu informaciju pa da pokusam opet posto ne znam kako da rijesim ovu situaciju.

Ako odaberem unutar "Clockwork recovery", "wipe cache partition" da li cu ubrzati sustav jer primjecujem da mi je baterija "pala" na jedan dan (sa dva-ipo), a i sustav kao da slabije dise. Sto preporucate uopce sa takvim situacijama? Ustvari sto ce se desiti ako odaberem "wipe cache partition"?

Pozdra i hvala!

odaberi wipe battery states iz advanced menija u CW-u

dolje možete vidjeti zašto je teško smuljati servis:

ispod baterije postoji ovaj bijela naljepnica sa ime-om i nekim brojem (to se može srediti)

ali kada se mobitel otvori (slika) vidi se mali papirić sa datumom kada je postavljena ploča

naravno ovaj papirić nemožete maknuti/krivotvoriti ako ne otvorite mob, a ako ga otvorite servis vam nije dužan priznati garanciju :/

papirić papirić
16 godina
neaktivan
bataya kaže...

Nece se desiti nista. Pogledaj u battery statusu sta najvise vuce bateriju, mozda mreza zeza pa stalno trazi signal.

Nemoguce jer sam namjestio da je stalno na T-Mobileu posto ne mrdam iz mjesta gdje je slab TELE2 signal. Pokusat cu ovo sta max kaze pa javim.

Pozdrav i svako dobro!

16 godina
neaktivan
max1919 kaže...
maleni.99 kaže...

Pozdra i hvala!

Ima li neka funkcija unutar Clockwork recovery moda za brisanjem privremene memorije koja nece utjecati na brisanje podataka nego, dakle, samo cache memorije?

Hvala!

16 godina
neaktivan
maleni.99 kaže...
max1919 kaže...
maleni.99 kaže...

Pozdra i hvala!

Ima li neka funkcija unutar Clockwork recovery moda za brisanjem privremene memorije koja nece utjecati na brisanje podataka nego, dakle, samo cache memorije?

Hvala!

pa imas wipe cashe partition! 0.o    odma na main menu

ili odi na mounts and storage i biraj kaj oces formatirati

14 godina
neaktivan
maleni.99 kaže...
bataya kaže...

Nemoguce jer sam namjestio da je stalno na T-Mobileu posto ne mrdam iz mjesta gdje je slab TELE2 signal. Pokusat cu ovo sta max kaze pa javim.

Pozdrav i svako dobro!

Nisam mislio da trazi signal drugog operatera, vec da ti je slab 3G signal pa menja 2G/3G (ovo hoce da urnise bateriju.).

16 godina
neaktivan
max1919 kaže...
maleni.99 kaže...
max1919 kaže...
maleni.99 kaže...

Pozdra i hvala!

Hvala!

Da apdejtam. Funckija "Clear battery status" ne daje zeljene rezultate. Sto da radim?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 19:11 (maleni.99).
16 godina
neaktivan
maleni.99 kaže...

Da apdejtam. Funckija "Clear battery status" ne daje zeljene rezultate. Sto da radim?

a kako punis mob, kada napravis clear battery stetes (radi se sa max napunjenom bat) onda je ispraznis do kraja pa opet napunis (DO KRAJA) pa opet ispraznih (do kraja) i nakon par toga mozes puniti i prazniti kako hoces

16 godina
neaktivan
max1919 kaže...
maleni.99 kaže...

a kako punis mob, kada napravis clear battery stetes (radi se sa max napunjenom bat) onda je ispraznis do kraja pa opet napunis (DO KRAJA) pa opet ispraznih (do kraja) i nakon par toga mozes puniti i prazniti kako hoces

E ovo nisam znao. Pokusam pa javim!

14 godina
neaktivan

Da li se nekom desavalo da telefon samo zabaguje (ne pokazuje nista na ekranu) i da moram da izvadim bateriju da bi ga ponovo upalio jer ne moze na drugi nacin da se upali? Koristim 2.3.4 Murik V6

0 0 hvala 0
14 godina
IgorMAD kaže...

Da li se nekom desavalo da telefon samo zabaguje (ne pokazuje nista na ekranu) i da moram da izvadim bateriju da bi ga ponovo upalio jer ne moze na drugi nacin da se upali? Koristim 2.3.4 Murik V6

meni baš danas dok sam ga ištekal iz usb-a iz kompa xD. sve crno xD. al sam držal tipku za ugasiti mob i restartal sam ga i radi ko bog xD

14 godina
neaktivan

3 0 hvala 1
14 godina

neko probal? javite dal radi normalno i to

14 godina
neaktivan

Isto kao RC1, pise da ima bolje performanse, da je pachovana SQL baza (sta god to bilo) i ispravljeni neki sitni bagovi... meni radi ok.

0 0 hvala 0
14 godina

kaj se na ovim rom-ovima koji su nije original nemogu spremati kontakti na sim karticu nek samo na telefon? tražil sam i sve, al nema nigde opcija da bar prebacim na sim. uvjek kad mjenjam rom izgubim par brojeva xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sto mislite, sto je bolje staviti, 2.3 ili 2.2? Kojeg?
'mrzim kad mi Metro 2033 ide manje od 250fps || EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Meni ova utopia rc2 najbolji rom do sad...
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: LG GT540 Optimus
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice