LG GT540- modovi i nadogradnje

poruka: 4.633
|
čitano: 864.728
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: LG GT540 Optimus
14 godina
neaktivan
cookie nema android i time su mu mogucnosti modiranja puno manje jbg

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: LG GT540- modovi i nadogradnje
maksimovic kaže...

kod mene je ovakva situacija

sa wi-fi se mogu kod drugih ljudi bez problema spojiti ali kod kuće ne

kod kuće kada se spajam moram u postavke u svog optimusa unijeti :statičku ip,subnet mask, gateway i dns-ove

tek tada mi radi wi-fi na optimusu

inače koristim t-com maxadsl i za statiči ip možeš staviti 192.168.1."neki broj od 2-255"

subnet mask je:255.255.255.0

gateway je : 192.168.1.1

prefered dns:195.29.149.196

alternate dns:195.29.149.197

naravno ovo su ti postavke za maxads ako ne koristiš njega moraš unijeti gateway i dns-ove od svog davatelja internet usluge

sve ovo kada jednom uneseš nemoraš svaki put ,dovoljno je kada dođeš kući samo da mu u postavkama staviš kvačicu da koristi statički ip i to je to

nadam se da sam ti pomogao ,a ako ne onda će ovo valjda nekome poslužiti

kako doći do podataka gateway-a i dns-ova od mog davatelja internet usluge????????????

16 godina
neaktivan
mr.emju kaže...

kako doći do podataka gateway-a i dns-ova od mog davatelja internet usluge????????????

za konektiranje sa mobon ti netreba...

utipkaj u browser 192.168.1.1 i traži negdje link status.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
14 godina
neaktivan
max1919 kaže...
mr.emju kaže...

za konektiranje sa mobon ti netreba...

utipkaj u browser 192.168.1.1 i traži negdje link status.

ali ne mogu da se konektujem.....

moja mreža je "airlive" nađem je zakačim se na nj i ništa

16 godina
neaktivan
mr.emju kaže...

nekuzim zkj se pola ljudi gnjavi sa wifi-em :/ meni se na SVE mreže ok konektirao, a bilo ih je dosta...

probaj restartati router... nije baš neki pro savjet, ali drugi nezz

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
14 godina
neaktivan
max1919 kaže...
mr.emju kaže...

nekuzim zkj se pola ljudi gnjavi sa wifi-em :/ meni se na SVE mreže ok konektirao, a bilo ih je dosta...

probaj restartati router... nije baš neki pro savjet, ali drugi nezz

max i ja se na svaki wi-fi konektujem bez problema ali mislim da je problem što je moj modem u bridge modu i upravo je to razlog što ne može....dok sam imao stari modem u kojem je bilo ukucano user i pass nisam se morao konektovati nego sam automatski otvaranjem browsera išao na net... međutim ovaj sad modem nije moguće staviti u neki drugi mod osim bridge pa me intersira može li se preko bridge moda pristupiti netu putem mobitela....

16 godina
neaktivan
mr.emju kaže...

max i ja se na svaki wi-fi konektujem bez problema ali mislim da je problem što je moj modem u bridge modu i upravo je to razlog što ne može....dok sam imao stari modem u kojem je bilo ukucano user i pass nisam se morao konektovati nego sam automatski otvaranjem browsera išao na net... međutim ovaj sad modem nije moguće staviti u neki drugi mod osim bridge pa me intersira može li se preko bridge moda pristupiti netu putem mobitela....

moglo bi biti zbog bridge, ali nezz kako srediti mob

14 godina
neaktivan
mr.emju kaže...
maksimovic kaže...

kod kuće kada se spajam moram u postavke u svog optimusa unijeti :statičku ip,subnet mask, gateway i dns-ove

inače koristim t-com maxadsl i za statiči ip možeš staviti 192.168.1."neki broj od 2-255"

naravno ovo su ti postavke za maxads ako ne koristiš njega moraš unijeti gateway i dns-ove od svog davatelja internet usluge

sve ovo kada jednom uneseš nemoraš svaki put ,dovoljno je kada dođeš kući samo da mu u postavkama staviš kvačicu da koristi statički ip i to je to

gateway ti je ip adresa rutera

dns-ove dobiješ od davatelja usluge (nazoveš službu za korisnike i oni ti daju), a možeš i reći koji ti je provajder pa možda i ja znam da ti kažem

e sada da odgovorim i drugima koji tvrde da to nije potrebno

ovako mogu se ja spojiti na mrežu ali nemogu na net dok ovo sve ne postavim ,a razlog tomu je zato što u mreži imam više računala i drugih uređaja i svaki ima svoju statičku ip jer drugačije ne može (zbog blesavih rutera koji nemogu automatski dodjeljivati ip tj.mogu ali malo malo pa zahebu)

MAKSIMOVIC
14 godina
neaktivan
max1919 kaže...
moglo bi biti zbog bridge, ali nezz kako srediti mob

pa rekao sam mu kako da sredi

kada si kod kuce u setings od wifi-ja mu kažeš da koristi statičku ip , a kada si napolju van kuće samo makneš kvačicu sa korištenja statičke ip

da ovo nije potrebno u nekim situacijama ovaj mob nebi imao tu opciju

MAKSIMOVIC
14 godina
neaktivan
netix kaže...
cookie nema android i time su mu mogucnosti modiranja puno manje jbg   ... 

Aha, tnx baš sam misli neš na njemu isprobat jer nije skup al jbg haha :D

17 godina

Pošto sam danas od svog telefona dobio poruku low on space, a nisam se još rešio da se upustim u stavljanje custom ROM-ova (jer kad se to jednom uradi nema povratka na original LG bez odlaska u servis), hteo sam da vidim šta se dešava kada se na originalni LG-jev ROM (Europe Open V20B) instalira app2sd i rezultati su ne savršeni, ali pozitivni.

Za instalaciju app2sd-a sam koristio pdf uputstvo i autorootapp2sd sa Modacoa (koristio sam Paragon Partition Manager, ali on ima u dlaku iste opcije kao i tamo korišćeni program; takođe, nakon svakog koraka sa autorootapp2sd-om (root/install app2sd/unroot) sam restartovao telefon (u toku rada programa se, čini mi se, na blic i pojavljuje poruka da tako treba), a kod instalacije app2sda sam izabrao prvu opciju (samo aplikacije na SD).

Rezultati su sledeći:

1) Šta ne radi? - Nisam dobio opciju "move to SD" pod manage applications, ali za to postoji dobra fora pod 3.

2) Šta radi sporadično? - Kod instalacije novih aplikacija, neka ode (samo) na SD, neka i ne.

3) Koja je to dobra fora pomenuta pod 1? - Iskreno, u jednom momentu sam pomislio da uopšte ne radi, međutim, kada sam hteo da sa PPM-om obrišem ext2 particiju na SD kartici i vratim je na staro, primetio sam da nije prazna. Pregledom sam utvrdio da su na nju iskopirane sve ranije instalirane aplikacije. Palo mi je na pamet da probam sledeće: ugasio sam telefon (bitno, mislim da ne radi ako se samo unmountuje kartica bez restarta), izvadio karticu, uključio telefon, obrisao par najvećih aplikacija (Opera Mobile i Angry Birds), ponovo ugasio telefon, vratio karticu, uključio telefon i konstatovao potpuni uspeh! Deinstalirane aplikacije su bile tu i radile bez problema (kao i ostatak telefona), a u telefonu sam povratio oko 40MB slobodnog prostora!

Ako postoji još neko koga zanima app2sd, a da, kao ja, želi da izbegne custom ROM-ove, nadam se da će mu ovo biti od koristi. Naravno, ne prihvatam nikakvu odgovornost ukoliko vam telefon eksplodira, ili vam od njega ostane samo another brick in the wall, ili nešto treće. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 23:02 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Pošto sam danas od svog telefona dobio poruku low on space, a nisam se još rešio da se upustim u stavljanje custom ROM-ova (jer kad se to jednom uradi nema povratka na original LG bez odlaska u servis), hteo sam da vidim šta se dešava kada se na originalni LG-jev ROM (Europe Open V20B) instalira app2sd i rezultati su ne savršeni, ali pozitivni.

Za instalaciju app2sd-a sam koristio pdf uputstvo i autorootapp2sd sa Modacoa (koristio sam Paragon Partition Manager, ali on ima u dlaku iste opcije kao i tamo korišćeni program; takođe, nakon svakog koraka sa autorootapp2sd-om (root/install app2sd/unroot) sam restartovao telefon (u toku rada programa se, čini mi se, na blic i pojavljuje poruka da tako treba), a kod instalacije app2sda sam izabrao prvu opciju (samo aplikacije na SD).

Rezultati su sledeći:

1) Šta ne radi? - Nisam dobio opciju "move to SD" pod manage applications, ali za to postoji dobra fora pod 3.

2) Šta radi sporadično? - Kod instalacije novih aplikacija, neka ode (samo) na SD, neka i ne.

3) Koja je to dobra fora pomenuta pod 1? - Iskreno, u jednom momentu sam pomislio da uopšte ne radi, međutim, kada sam hteo da sa PPM-om obrišem ext2 particiju na SD kartici i vratim je na staro, primetio sam da nije prazna. Pregledom sam utvrdio da su na nju iskopirane sve ranije instalirane aplikacije. Palo mi je na pamet da probam sledeće: ugasio sam telefon (bitno, mislim da ne radi ako se samo unmountuje kartica bez restarta), izvadio karticu, uključio telefon, obrisao par najvećih aplikacija (Opera Mobile i Angry Birds), ponovo ugasio telefon, vratio karticu, uključio telefon i konstatovao potpuni uspeh! Deinstalirane aplikacije su bile tu i radile bez problema (kao i ostatak telefona), a u telefonu sam povratio oko 40MB slobodnog prostora!

Ako postoji još neko koga zanima app2sd, a da, kao ja, želi da izbegne custom ROM-ove, nadam se da će mu ovo biti od koristi. Naravno, ne prihvatam nikakvu odgovornost ukoliko vam telefon eksplodira, ili vam od njega ostane samo another brick in the wall, ili nešto treće. {#}

ovaj app2sd nije dio sustava koji se ubaci iz 2.2! ovo je modefikacija orginalnog 2.1 sustava. jedina stvar koju radi je da mijenja mapu aplikacija- one se više ne spremaju na mem telefona nego na karticu. ovo pod 1 nikome ne radi jer kao što sam napisao putanja je promjenjena i nemoguće je napraviti (točnije rečeno gotovo nemoguće) da se instaliraju na mem telefona...

tako da bi SVE app trebale ići na karticu, a meni je točno tako radilo (sa org sustavom)

17 godina

Hvala na informaciji, Max, očigledno da nisam pazio na času.

Što se instalacije novih apllikacija tiče, prvo sam skinuo Eagle Nest, izabranu zato što ima 5MB pa je lako videti da li je otišla u internu memoriju ili na karticu, i ona je uredno otišla na SD, međutim, posle toga sam deinstalirao pa ponovo sa Marketa skinuo Operu Mobile i ona je završila u internoj memoriji, možda zato što je sistem negde zapamtio da je i prethodno bila tamo. Sad ću da probam sa još nečim novim pa ću da vidim.

EDIT: Otišlo na karticu, me happy. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 0:26 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo da odg. na moje pitanje koje sam ovdje postavio nedavno:_::

-Cookie se može modificirat-   i evo što sam uspio napravit od njega: -softverski izgleda ko iphone, ima puno više mjesta za applikacije i nalaze se ko na iphone-u na početnom meniu što čini rad puno bržim :D  

0 0 hvala 0
17 godina

Dobro izgleda. {#}

Ipak, interni softwarei cookija i Optimusa su toliko različiti da ovde navedene tehnike i modovi nisu primenljivi na taj telefon (a i bez obzira na primenjenu tehniku, mogućnosti modovanja na Cookiju su ograničenije; npr na njemu ćeš teško zameniti ugrađeni software kamere drugim koji će ti omogućiti da snimaš video drugačijeg formata i bitratea, a na GT540 se to uopšte ne računa u modovanje jer za to postoji gotova aplikacija na Marketu).

No, da ne idemo previše u offtopic, mislim da na forumu postoje teme za Cookie, pa pogledaj tamo. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
maksimovic kaže...
mr.emju kaže...
maksimovic kaže...

gateway ti je ip adresa rutera

dns-ove dobiješ od davatelja usluge (nazoveš službu za korisnike i oni ti daju), a možeš i reći koji ti je provajder pa možda i ja znam da ti kažem

e sada da odgovorim i drugima koji tvrde da to nije potrebno

ovako mogu se ja spojiti na mrežu ali nemogu na net dok ovo sve ne postavim ,a razlog tomu je zato što u mreži imam više računala i drugih uređaja i svaki ima svoju statičku ip jer drugačije ne može (zbog blesavih rutera koji nemogu automatski dodjeljivati ip tj.mogu ali malo malo pa zahebu)

kada ukucam ip adresu rutera u browser otvori se setings od routera, mogu li tu negdje da vidim adrese iliti brojeve koji su mi potrebni....

14 godina
neaktivan

napisao sam ti način na koji da dođeš do podataka (zar je problem reći koji ti je provajder ili nazvati službu za korisnike)

MAKSIMOVIC
16 godina
neaktivan

rusi su napokon stavili link na taj 4.4 system.

EDIT:  radi dobro, evo novosti

-mod nadograđen na CyanogenMod 6.1.2

-popravljen MMC 

-popravljeni zvukovi

-sređeni pozivi kroz headset

-podrška za IPv6 i tun.ko

-Update-ane sve app na najnoviju ver

-popravljeno upravljanje punjenjem baterije

-mogućnost kontrole zvuka i na ugašenom ekranu

-popravljen fokus kamere

-fixirano zvono -ubačen ad blocking (blokiranje reklama)

-ubačen Java Emulator

-stabilniji prijenos podataka (iako je i do sada bio stabilan)

LINKOVI:

link1

link2  <- mislim da se samo on stavlja preko fastboota, ostali idu preko recovery-a

link3

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 20:02 (max1919).
Moj PC  
0 0 hvala 3
14 godina
neaktivan

Bravo max {#}

0 0 hvala 0
16 godina

Max. jesi ga ti stavio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Max..jel ovo znaci finalni 2.2? :))

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mr.emju kaže...

Mobitel bi u ovom slučaju trebao napraviti dial-up konekciju da bi ti radio internet. Malo pretraživajući net nisam pronašao način kako da se preko wifi-a napravi dial up konekcija. Za sada jedini savjet promjena modema... :-(

14 godina
neaktivan

ak je to to onda ocekujemo jedan tut detaljni za nas skroz n00bove da si stavimo ovo , sve od pocetka pa do kraja :D

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nije jos finalna. mob fantasticno sad radi,puno brzi je nego prijasnji. samo preko fastboota ima za staviti.

0 0 hvala 0
16 godina
Gigimon kaže...
nije jos finalna. mob fantasticno sad radi,puno brzi je nego prijasnji. samo preko fastboota ima za staviti.

Što se stavlja preko fastboota?

Sve ili samo ovo što je max napisao?

15 godina
neaktivan
link 2. za 3min imas pilu od moba

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gigimon kaže...

sto treba napravit samo?

14 godina
neaktivan
RE: 2.2 cyanogen mod
max1919 kaže...

Evo kako staviti najpoznatiji 2.2 mod za android- cyanogen mod na gt540.

Jedini problem je što kada izađe nova ver cyanogena i ako ćete ga htjeti staviti, pobrisati će vam se sve app

par stvari morate napraviti i prije samog starta:

1. stavi 2.1 sa fastboot-om (pogledaj na 1. stranicu)

2. stavi clockwork recovery (pogledaj na 1. stranicu)

3. napravi 100-200mb slobodno na SD kartici, uđi u clockwork (ugasi mob i drži home+tipka za paljenje dok ne dobiješ zelena slova), odi na backup and restore i backupaj trenutno stanje mobitela (ako ovo dobro napraviš 99% je nemoguće da brickaš mob)

sada možemo krenuti na sam cyanogen mod:

1. skini : cyanogen mod, kopiraj folder tools (iz android sdk), na c disk (c:\tools) i raspakiraj 7z file u tools folder

2. uđi u fastboot mod (kamera+tipka za paljenje), konektiraj mob na komp

3. otvori command prompt (cmd), upisi "cd c:\tools" i pisi:

fastboot.exe -w

fastboot.exe flash system system.img
fastboot.exe flash boot boot.img
fastboot.exe reboot

nakon ovoga bi se mobitel trebao restartati...

I imamo funkcionalni 2.2.

sada sve ovo napravimo sa ovim novim di je skoro sve funkcionalno, ako hocu sve novo dali moram napravit bekap s moba, tako bise dok radi fastboot?

16 godina
Gigimon kaže...

Jesi stavljao prvi i treći link preko recovery-a?

Pitam jer meni neda skinuti link1......

A ovaj preko fastboota nije problem, to je gotovo za 3min.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.1.2011 0:18 (amater_2).
14 godina
neaktivan
amater_2 kaže...
Gigimon kaže...

Jesi stavljao prvi i treći link preko recovery-a?

Pitam jer meni neda skinuti link1......

A ovaj preko fastboota nije problem, to je gotovo za 3min.

a kako? sta trebam napravit s tim prek fastboota?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: LG GT540 Optimus
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice