[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 852.473
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

Recovery se ne može uništiti jer dolazi u Fw. Efs je problem i možda si izgubio i IMEI zato ti wizard crasha.

Probaj ovaj gornji link koji sam stavio ništa te ne košta.

Tvoj problem sam postao na xda forum i dobio odgovor efs fix/problem. te mi je čovjek stavio link i rekao da radim tako, a ja sam ih postao tebi.

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2014 19:08 (Fero).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
To mi ništa nije pomoglo :(
edit: Vratit cu na 2.3.6, bar će raditi, al ce recovery opet brljati... Zivot mi se ogadio.... sve sam ja to sa XDA probao al nista pa nista...
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2014 20:43 (micr0).
13 godina
neaktivan

Probaj još staviti drugi Jb 4.1.2  skini sa sammobile com neku verziju germani, hungary, itali Fw za mob, otpakiraj na komp sve i ništa u odinu ne diraj samo spoji i flashaj. Kad se podigne ne idi u recovery nego u mob u postavke i napravi Vraćanje na tvorničke postavke.

Za sammobile se moraš registrirati i znati model mobitela i za njega skinuti. Pazi samo na 8gb ili 16gb model.

"Just A Dream ".
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Fero kaže...

Probaj još staviti drugi Jb 4.1.2  skini sa sammobile com neku verziju germani, hungary, itali Fw za mob, otpakiraj na komp sve i ništa u odinu ne diraj samo spoji i flashaj. Kad se podigne ne idi u recovery nego u mob u postavke i napravi Vraćanje na tvorničke postavke.

Za sammobile se moraš registrirati i znati model mobitela i za njega skinuti. Pazi samo na 8gb ili 16gb model.

Pokusavao sam to ali nista.

ne mogu uci u postavke mobitela jer mi izbaci wizard error..

12 godina

Ne znam gdje bih pitao pa ću ovdje ako nije problem. Bio sam 6 mjeseci u Njemačkoj odakle sam se prijavljivao u Google Play, sada mi je GP dijelom na njemačkom a dijelom na hrvatskom jeziku. Google acc mi je na hrvatskom jeziku. Kako da maknem njemački jezik iz GP-a?

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2014 12:32 (ViperOne).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vlasnici Samsung Galaxy S3 mini, da li ste probali dmod v6 rom? Ja ga koristim od prvog dana i mogu vam reći da je definitivno najbolji rom za taj monitel.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Evo, dohvatio se Samsunga galaxy pop plus ( s5570i ), pa želim malo "eksperimentirati" sa njim, a nisam baš ekspert za android.

Na njemu je Gingerbread 2.3.6 ..

Tražio sam tutorijale za rootanje i naravno našao, znate li vi nekakav tutorijal koji sigurno radi?

Također bi želio staviti ROM na njega, npr. CM? Koji, kako?  

LP!
:) 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...

Evo, dohvatio se Samsunga galaxy pop plus ( s5570i ), pa želim malo "eksperimentirati" sa njim, a nisam baš ekspert za android.

Na njemu je Gingerbread 2.3.6 ..

Tražio sam tutorijale za rootanje i naravno našao, znate li vi nekakav tutorijal koji sigurno radi?

Također bi želio staviti ROM na njega, npr. CM? Koji, kako?  

LP!

Evo ti link na xda developer forum i dobro pazi što je za tvoj model, a što ne : http://forum.xda-developers.com/galaxy-mini/gt-s5570i-develop

"Just A Dream ".
14 godina

Jel moguće u TWRP recoveryu staviti novi ROM sa unutarnje memorije? Nemam vanjsku karticu pa zato pitam.

Prodajem poptuno novu zapakiranu bateriju za iOcean X7. Cijena 50kn + 10kn poštarina.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da. al preporucam ti zadnji cwm jer se twrp u zadnje vrijeme nesto puno freeza

Error 404 Not Found
13 godina
neaktivan
Cojonero kaže...

Jel moguće u TWRP recoveryu staviti novi ROM sa unutarnje memorije? Nemam vanjsku karticu pa zato pitam.

Pa ne jer radiš i full wipe, tako da ne.

Odnosno može ako ne radiš full wipe, ali predpostavljam da je to obavezno prije stavljanja novog roma. Mogući problemi , zato se stavlja na externu Sd.

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 12:08 (Fero).
14 godina
neaktivan

ne radis full wipe .. uradi samo factory reset !! i ne brise ti se memorija.. 

Error 404 Not Found
14 godina

evo stavio ROM sve OK

Prodajem poptuno novu zapakiranu bateriju za iOcean X7. Cijena 50kn + 10kn poštarina.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Koji ROM da stavim na Alcatel OT T10 ( Tablet ).

Android verzija je : ICS 4.0.3

Pošto nisam baš iskusan u stavljanju ROM - ova, ako bi mi tko želio objasniti kako da ga stavim.

LP!

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...

Koji ROM da stavim na Alcatel OT T10 ( Tablet ).

Android verzija je : ICS 4.0.3

Pošto nisam baš iskusan u stavljanju ROM - ova, ako bi mi tko želio objasniti kako da ga stavim.

LP!

Sve ovo je sa xda developer foruma tako da pratiš postupke i za bilo kakve probleme sam snosiš odgovornost tako da se ograđujem zbog bilo kakvih problema.

Prvo rootati ovako :http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2089415 , a onda pogledaj si rom ovdje ali koliko vidim nema baš puno Romova za taj model http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2016643&page=4

Lp !

"Just A Dream ".
16 godina

Rootao sam Vip Racer 3 mini i stavio custom ROM (baziran na 2.3.6 Androidu) odnosno taj mobitel je isti k kao ZTE Kis Lite, ZTE V790 ili Viettel V8403 (isti k jer podrzavaju iste custom romove, alate za rootanje itd). Ugl, mobitel sluzbeno ima 256 MB rama ali dostupno mi je svega 160 MB rama (igre tipa Subway Surfer, Temple Run itd se crashaju zbog premalo rama bez obzira jesam li na stock ili na custom romu), takoder mob ima premalo interne memorije i dosao je s 2GB microSD karticom.

Dakle, zelim si povecati RAM i internu memoriju. Pokusavao sam povecati ram pomocu "SWAPit RAM Expander v1.2.1" i uspio sam (igre su proradile) ali istovremeno zelim povecati internu memoriju odnosno zelim da mi se aplikacije koje skidam s google play-a automatski premjestaju na SD karticu (da ju mob vidi kao internu). Pa uspio sam cak i to pomocu "Link2SD" aplikacije ali problem je sto mi kada imam vise rama i vise interne memorije jednostavno "USB storage" prestane raditi (pretpostavljam zato sto se swapit/swap file i usb storage "kolju")

Zna li netko rjesenje? Kako izvesti da istovremeno imam vise interne memorije, vise rama i da mi istovremeno radi "USB storage" (koliko trebam imati particija i kako formatirati... fat, fat32, ext3 itd)????

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 6:28 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Rootao sam Vip Racer 3 mini i stavio custom ROM (baziran na 2.3.6 Androidu) odnosno taj mobitel je isti k kao ZTE Kis Lite, ZTE V790 ili Viettel V8403 (isti k jer podrzavaju iste custom romove, alate za rootanje itd). Ugl, mobitel sluzbeno ima 256 MB rama ali dostupno mi je svega 160 MB rama (igre tipa Subway Surfer, Temple Run itd se crashaju zbog premalo rama bez obzira jesam li na stock ili na custom romu), takoder mob ima premalo interne memorije i dosao je s 2GB microSD karticom.

Dakle, zelim si povecati RAM i internu memoriju. Pokusavao sam povecati ram pomocu "SWAPit RAM Expander v1.2.1" i uspio sam (igre su proradile) ali istovremeno zelim povecati internu memoriju odnosno zelim da mi se aplikacije koje skidam s google play-a automatski premjestaju na SD karticu (da ju mob vidi kao internu). Pa uspio sam cak i to pomocu "Link2SD" aplikacije ali problem je sto mi kada imam vise rama i vise interne memorije jednostavno "USB storage" prestane raditi (pretpostavljam zato sto se swapit/swap file i usb storage "kolju")

Zna li netko rjesenje? Kako izvesti da istovremeno imam vise interne memorije, vise rama i da mi istovremeno radi "USB storage" (koliko trebam imati particija i kako formatirati... fat, fat32, ext3 itd)????

Prvo nabavi veći sd  karticu Class 8 ili 10, barem 4Gb velićina, a može i više. Pošto je to kineski model mobitela nije baš sve dobro niti raditi, a pitamje da li možeš sve skripte i zajedno izvesti da rade.

Usb Mass storage treba biti najveća particija, druga ext4 particija 1 gb i Swap 512 Mb.

Usb storage-fat32 i druga ext particija u ext4 formatu to obje primarne ako ti je sd kartica 4Gb ili više, a ako je manja Sd kartica Usb storage u fat formatu, druga particija u ext4 formatu i swap 256 Mb.

Ovo je u većini postupak kako se uređuje memorija, ali ne znaći da će i raditi kako spada. Imaš na netu skripti koje se flashaju iz Cwm recovery-a za određene kineske modele pa potraži ima li i za tvoj model gotovih skripti.

Ako ti ovo radi kao što si i naveo onda samo stavi veću Sd i veću class kartice i neka ti Usb mass storage bude najveća particija , a ne manja od interne. 

"Just A Dream ".
16 godina

Znaci, swapfile more biti na FAT odnosno FAT32 particiji?

BTW ovaj Swapit ram expander je na engleskom i njemackom, kada je na njemackom i kada sa mformatirao u ext3 onda pise 4 MB/s (preporucljivo 6MB/s), a kada je na engleskom i kada sam formatirao u ext4 onda pise 5 Mb/s odnosno 5 megabita (preporucljivo 6MB/s). 

Ne znam je li to tipfeler ili sto?

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Znaci, swapfile more biti na FAT odnosno FAT32 particiji?

BTW ovaj Swapit ram expander je na engleskom i njemackom, kada je na njemackom i kada sa mformatirao u ext3 onda pise 4 MB/s (preporucljivo 6MB/s), a kada je na engleskom i kada sam formatirao u ext4 onda pise 5 Mb/s odnosno 5 megabita (preporucljivo 6MB/s). 

Ne znam je li to tipfeler ili sto?

Evo ti malo pa proući o ext particijama ako želiš kako ide format ext particije tako se mijenja i njezina funkcionalnost, brzina itd... http://www.thegeekstuff.com/2011/05/ext2-ext3-ext4/.

Za swap ti treba brža kartica minimalno 6class i općenito što veća class kartice (brzina) to će i mobitel bolje raditi, a sad da li će ti raditi zbog kernela koji ne podržava sve ili neke skripte za proširenja interne memorije i povećanja rama to ćeš vidjeti kad isprobaš.

Ako imaš Cwm recovery to sve možda možeš i preko njega odraditi, e sad nisam siguran je li taj tvoj rom to podržava i da li je Cwm recovery u ext4 , ne znam ali particije možeš raditi i preko Cwm recoverya.

Ne bih želio da nešto probaš i onda da se zezneš i mobitel dovedeš u stanje neuporabljivosti. Radi kako si i ovo ali nabavi veću karticu i veću class minimum 6.

"Just A Dream ".
15 godina

Mislim flashat xperiju m na cm 11 i vidio sam da pise da se sustav mora flashat sa verzije 4.1.1 a posto ja imam 4.1.2, je li ja moram downgradeat ili ga smijem flashat sa ove verzije?

...The South Will Rise Again... White -h- boys
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Coder256 kaže...

Mislim flashat xperiju m na cm 11 i vidio sam da pise da se sustav mora flashat sa verzije 4.1.1 a posto ja imam 4.1.2, je li ja moram downgradeat ili ga smijem flashat sa ove verzije?

Stavi link, ali mislim da moraš downgrade.

"Just A Dream ".
15 godina
Fero kaže...
Coder256 kaže...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2584956

"Note: make sure you are on stock 4.1 1st"

Izgleda da sam ja krivo procitao kako sam nabrzinu gledao. Znači ne moram ga downgradeat?

13 godina
neaktivan
Coder256 kaže...
Fero kaže...
Coder256 kaže...

Izgleda da sam ja krivo procitao kako sam nabrzinu gledao. Znači ne moram ga downgradeat?

Ako je tvoj model dual sim onda ne flashaj rom, da malo zbunjuje ovo stock Jb 4.1 1st, a možda i stavljeno namjerno jer nije testiran na 4.1.2 kao stock . Ima sitnih bugova rom , i nešto sa kamerom ima kao fix tutorijal. Ne znam šta bih ti rekao, ako je ikako moguće prvo se osiguraj sa backupom sadašnjeg firmwarea jer ako bude problema da možeš napraviti povratak na oficielni software.

"Just A Dream ".
15 godina
Fero kaže...
Coder256 kaže...
Fero kaže...
Coder256 kaže...

Ako je tvoj model dual sim onda ne flashaj rom, da malo zbunjuje ovo stock Jb 4.1 1st, a možda i stavljeno namjerno jer nije testiran na 4.1.2 kao stock . Ima sitnih bugova rom , i nešto sa kamerom ima kao fix tutorijal. Ne znam šta bih ti rekao, ako je ikako moguće prvo se osiguraj sa backupom sadašnjeg firmwarea jer ako bude problema da možeš napraviti povratak na oficielni software.

Sve manje mi se da sada zahebavati sa tim. Pogotovo radi ovih bugova i svega. Moga bi ga ostavit ovakvog pa kasnije nakon nekog vremena ga flashat.

Ali opet ne znam oće li on biti išta brži ako mu stavim rom i oće li mu se kamera poboljšat...

Ništa moram još razmislit i odlučit

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 21:14 (Coder256).
13 godina
neaktivan

I moja preporuka da ne diraš ništa, a koliko sam vidio mobitel dobiva 4.3 i to ti je ok. Cm 11 je beta i nije stabilna verzija tako da pričekaj još i saznaj za u buduće kako vratiti sve na orginal to će ti biti potrebno.

Lp!

"Just A Dream ".
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

nešto me zanima. budući da moram downgradeati firmware kako bih mogao rootati mobitel, znači li to da ne bih smio poslije toga updatetati firmware na tu prijašnju verziju, odnosno znači li to da ne smijem updatetati na 4.4. koji ce uskoro doci? i što točno gubim sa time što ne mogu unlockati bootloader budući da nemam tu mogućnost? Provjerio sam putem onog broja *#*# nešto.

13 godina
neaktivan
zvone9489 kaže...

nešto me zanima. budući da moram downgradeati firmware kako bih mogao rootati mobitel, znači li to da ne bih smio poslije toga updatetati firmware na tu prijašnju verziju, odnosno znači li to da ne smijem updatetati na 4.4. koji ce uskoro doci? i što točno gubim sa time što ne mogu unlockati bootloader budući da nemam tu mogućnost? Provjerio sam putem onog broja *#*# nešto.

Ako ne možeš unlockat bootloader onda nemožeš stavljati sve custom romove i modificirane kernele. Kad rootaš i ideš downgredad onda nemožeš poslije očekivati oficielni  update jer je moguće da službenim putem neće ići.

"Just A Dream ".
13 godina
neaktivan

a jel postoji način da omogućim otključavanje bootloadera? koliko sam skužio, to je do t-mobilea budući da sam kod njih kupio mobitel, pa sam mislio možda otključati mobitel na sve mreže. Možda bi se to tad promijenilo?

15 godina

eto ja sve to tako napravio. al sad neznam kako da povećam internu memorij tj. dal je moguće prebacit sve s nje na memorijsku karticu (tj. komplet android).?

edit: sve radi sasvim super i mogu sad do systemski datoteka s File Managerom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2014 22:50 (rokonja).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam HTC Desire, rootao sam ga, i kad flasham bilo koji custom rom ne mogu primati pozive, ali ja mogu zvati. Kako to riješiti?

lol nick - bounty94
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice