[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 846.391
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
Enzo kaže...

Jel ti mobitel zakljucan na neku mrezu, ili ne?

daniel
13 godina
neaktivan
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

@Enzo

mislim da treba biti otkljućan, samo gdje ti piše za locked bootloader može ali kernel ne mijenjaš.

Poželjno je stisnuti HVALA
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

@Danijel: Da, rekao sam mislim ranije da je mob zaključan na T-mobile i očito su ta đubrad imali veze s ovim al dobro.

@Fero: Dakle, ništa od MiUi-ja i ovog drugog. Možda budem još pronašao neki mod koji ne traži unlock. Bezveze, baš znaju kako usrati mobitel. Jasno mi je da u tom slučaju kernel ne mijenjam jer ga ni ne mogu promjenit :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 22:16 (Enzo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

LT 18 ili ti g Arc S jedino mozes otkljucati sa SE Tool2 koj dođe 20-40$, ali daj za svaki slucaj pogledaj kaj ti pise pod service info/configuration. U to uđes sa  *#*#SERVICE#*#*

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...

LT 18 ili ti g Arc S jedino mozes otkljucati sa SE Tool2 koj dođe 20-40$, ali daj za svaki slucaj pogledaj kaj ti pise pod service info/configuration. U to uđes sa  *#*#SERVICE#*#*

Piše što sam i očekivao:

IMEI Software version: 77

Availaable speech codecs: HR, Fr, EFR, AMR_HR, AMR_FR

Working band/s: GSM850, GSM900, GSM1800, GSM1900, UMTS_BC1, UMTS_BC8

Rooting status: Bootloader unlock allowed: No

Nisam baš za izdvajanje 20$ za takav program pa očito ništa od ovog :)

13 godina
protjeran

Gle, ak se mislis igratii sa romovima i sl., zamjeni se s nekim i uzmi obican Arc. Ovaj Arc S je samo drugacije boje i procesor mu je preko kernela klokan na 1.4 GHz. Na obicnom Arc-u ga mozes kloknuti do 1.9 ak hoces (na 1.7 radi stabilno).

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne planiram se mijenjati za mob jer je ovaj dobar. Uopce mi nije cilj dici takt procesoru jer to.mogu i sad kad je rootan ali ne zelim to jer cu si samo skurit bateriju. Procesor je dobar, smeta mi ovaj stock rom koji zna ponekad biti spor pa sam mislio da cu moci staviti cyanogenmod ali izgleda ipak ne.

15 godina
neaktivan

Gle, ak se mislis igratii sa romovima i sl., zamjeni se s nekim i uzmi obican Arc. Ovaj Arc S je samo drugacije boje i procesor mu je preko kernela klokan na 1.4 GHz. Na obicnom Arc-u ga mozes kloknuti do 1.9 ak hoces (na 1.7 radi stabilno).

Po tome ako imaš običan Arc i staviš kernel od Arc S dobiješArc S

13 godina
neaktivan
Enzo kaže...
Fero kaže...

E sad, kliknem na ovaj link za Hybrid Mooded mod i ne piše ništa o bootloaderima, tj. da li treba biti otključan. Druga dva kažu da mora bit otključan a ovaj tip je koliko vidim uspio i bez toga. Sad sam stvarno totalno zbunjen. Da me se pita, najradije bi si stavio ovaj MiUi.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1673489 ili ovaj http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2151648 pogledaj dobro i proući kako i što i ako nisi siguran, nemoj to raditi, i Backup imaj na sd, Pc Companion i Seus programe za svaki slućaj.

Za ovaj drugi link ti ide instalacija kroz Aroma instaler i tamo odabireš stavke koje će ti se instalirati ovdje ti je link pa pogledaj kako se radi sa njim.

.

Evo ti romovi ali pazi i prati tutorijal za svoj mobitel Arc S , ali ako nešto pođe po zlu ne odgovaram sam snosiš odgovornost ovo je sa xda foruma i nisam isprobavao niti radio tutorijal.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 12:05 (Fero).
13 godina
neaktivan
Wontay kaže...

Ne to ne ide tako jer se uvijek navodi za koji je model kernel.

13 godina
protjeran
Wontay kaže...

Arc S u odnosu na obican Arc je bijele boje i tvornicki kloknut na 1.4 GHz, ali da bi kloknuo obican Arc, ne mozes stavljati kernel od Arc S, nego od istog modela, u ovom slucaju od Arc-a. Potrazi na XDA kernel  za Arc,pa se poigraj.

I najveca razlika je da se na Arc S ne moze besplatno otkljucati bootloader.

daniel
13 godina
neaktivan
Wontay kaže...
Arc S u odnosu na obican Arc je bijele boje i tvornicki kloknut na 1.4 GHz, ali da bi kloknuo obican Arc, ne mozes stavljati kernel od Arc S, nego od istog modela, u ovom slucaju od Arc-a. Potrazi na XDA kernel  za Arc,pa se poigraj.
I najveca razlika je da se na Arc S ne moze besplatno otkljucati bootloader.
 Koliko znam s1tool je besplatan alat za otkljućavanje bootloadera i ne otkljućava sim karticu ali nesmije biti otkljućana web pay cod samo operater otkljućava ili tvornićki ako je otkljućan druge sim unlock metode ne rade sa s1tool-om.
13 godina
protjeran

Da S1tool je besplatan, ali SE Tool2 se placa. Ako je mob brendiran, onda ti S1tool ne pomaze, ali SE Tool2 radi i onda. 

Pogledaj onaj video koji si gore naljepil, frajer je objasnil i ilustriral sve u detalje.

daniel
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Fero kaže...
Enzo kaže...
Fero kaže...

E sad, kliknem na ovaj link za Hybrid Mooded mod i ne piše ništa o bootloaderima, tj. da li treba biti otključan. Druga dva kažu da mora bit otključan a ovaj tip je koliko vidim uspio i bez toga. Sad sam stvarno totalno zbunjen. Da me se pita, najradije bi si stavio ovaj MiUi.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1673489 ili ovaj http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2151648 pogledaj dobro i proući kako i što i ako nisi siguran, nemoj to raditi, i Backup imaj na sd, Pc Companion i Seus programe za svaki slućaj.

Za ovaj drugi link ti ide instalacija kroz Aroma instaler i tamo odabireš stavke koje će ti se instalirati ovdje ti je link pa pogledaj kako se radi sa njim.

.

Evo ti romovi ali pazi i prati tutorijal za svoj mobitel Arc S , ali ako nešto pođe po zlu ne odgovaram sam snosiš odgovornost ovo je sa xda foruma i nisam isprobavao niti radio tutorijal.

E to, hvala. Sad sam sve skužio, ali već sam vidio taj video ali nisam skroz pogledao. Sad kad sam u miru sve pogledao sve mi je jasno. Stavit ću onda ovaj Zelly Cream v2.5. Koliko vidim, ovom tipu se AROMA upalila u sklopu ROM-a, dakle onda kad je odabrao install zip from sdcard (negdje na 20. minuti). Pretpostavljam da ako Zelly Cream v2.5 traži AROMU, ona je uključena u taj ROM, jel?

16 godina
neaktivan

Arc S nije samo u bijeloj boji, moj je midnight blue.

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Hvala svima na pomoći. Na kraju sam uspio stavit Zelly Cream bez problema i jako sam zadovoljan. Mobitel je brži, u startu ima više slobodnog prostora za instalaciju aplikacija, jedini je minus što ne dolazi ni s Youtubeom pa sam morao poskidati malo više aplikacija. Za mobove sa zaključanim bootloaderom preporučam. I super izgleda.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

preko čega da rootam prestigio 4500 android 4.1.1

kernel verzija- 3.4.0

build number- v1.0.24

pokušava sam s dosta alata ali ništa...driveri su uredno instalirani...obično krene proces i ne miče se s mrtve točke

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ATI HD3870 kaže...

preko čega da rootam prestigio 4500 android 4.1.1

kernel verzija- 3.4.0

build number- v1.0.24

pokušava sam s dosta alata ali ništa...driveri su uredno instalirani...obično krene proces i ne miče se s mrtve točke

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2239958 probaj sa ovim ali ako nešto pođe po zlu ne odgovaram jer nisam isprobao niti napisao tutorijal to je sa xda foruma.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2122682 ili ovo ali isto tako sve radiš na svoju odgovornost i za moguće probleme ne odgovaram.

13 godina
neaktivan

znam sve je na mojoj odgovornosti...samo možeš kako objasnit postupak instalacije CWM recovery za ovaj phone...čita sam dosta ali ne mogu povezat kad je sve na ruskom ili češkom...skine se onaj img file i kako dalje....

16 godina
odjavljen

Upute za CWM za tvoj mobitel... As usually, nismo odgovorni za ništa {#}

http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
neaktivan

sve sam to već prelista...problem je što skinem orginalne drivere sa off stranice za 4500 i kad treba instalirat MT65xx Android Phone driver 

ne reagira...instaliram na način u device manageru kliknem na update driver i manual način....problem je što računalo ne prihvaća drivere od 4500..WIN7

13 godina
neaktivan
ATI HD3870 kaže...

sve sam to već prelista...problem je što skinem orginalne drivere sa off stranice za 4500 i kad treba instalirat MT65xx Android Phone driver 

ne reagira...instaliram na način u device manageru kliknem na update driver i manual način....problem je što računalo ne prihvaća drivere od 4500..WIN7

Imaš drivere na ovom Cwm linku iznad tvog posta driver.zip pa ih instaliraj kao admin. http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1703951&d=1360017317.

13 godina
Re: [FAQ] Android root, flash, kernel, custom ROM

Prijatelj ima Samsung galaxy mini i nesto je pokupio i stalno mu ubija proces launchera. Tako da ne moze nista napraviti. 

U postavke ne mogu uci  da napravim factory jer se launcher stalno FC-a launcher.

Sto sam probao?

-Uci u recovery mode- nece. Stalno me baca u download.
 -Ukljuciti bluetooth i poslati mi launcher.apk ali mu je uredaj nevidiljiv, a do opcija nemogu doci, cak ni ako dugo drzim bluetooth widgetu u status baru.
 -Mogu prebaciti file preko USBa, ali se ne moze instalirati nikako naravno.

Rjesenje? Unaprijed hvala {#}

13 godina
neaktivan
dinos3 kaže...

Prijatelj ima Samsung galaxy mini i nesto je pokupio i stalno mu ubija proces launchera. Tako da ne moze nista napraviti. 

U postavke ne mogu uci  da napravim factory jer se launcher stalno FC-a launcher.

Sto sam probao?

-Ukljuciti bluetooth i poslati mi launcher.apk ali mu je uredaj nevidiljiv, a do opcija nemogu doci, cak ni ako dugo drzim bluetooth widgetu u status baru.

Ako može u download mod onda neka Odinom flash oficialni firmware i to je to.

13 godina
Fero kaže...
dinos3 kaže...

Sto sam probao?

Ili da napravim ovo i na CWMRu napravim factory i to je to.
http://androidlegend.com/how-to-install-clockworkmod-recovery-on-samsung-galaxy-mini-gt-s5570/ 

13 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
Fero kaže...
dinos3 kaže...

Sto sam probao?

Ili da napravim ovo i na CWMRu napravim factory i to je to.
http://androidlegend.com/how-to-install-clockworkmod-recovery-on-samsung-galaxy-mini-gt-s5570/ 

pa probaj, ako i dalje bude štekalo onda oficielni fw.

13 godina

Ja sam stisnuo sve tipke pa je mozda zato usao u download mode. Sad sam njemu rekao da stisne vol up, power i home. I kad stisne kaze da mu pise " EMERGENCY DLOAD MODE
8ARM9 MODE)"
Sta je to?

13 godina
neaktivan
Izvadi bateriju i opet u download mod ali sa volumen down. Pa imaš na linku kako ući u download mod, ali mislim da je nekaj prčkao sa nekom skriptom ili kernelom zato je soft brick.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Fero kaže...
Izvadi bateriju i opet u download mod ali sa volumen down. Pa imaš na linku kako ući u download mod, ali mislim da je nekaj prčkao sa nekom skriptom ili kernelom zato je soft brick.

Evo kako je bilo:
1.Flashao sluzbeni zadnji sa sammobilea- boota se, ali opet FC.
2.Flashao CWMR i napravim factory-bootloop
3.Ponovim ovo 1.- bootloop
4. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1255305
Preko metode jedan- sve obrisano, bez FC-a i bootano u sistem. Profit! ;)

13 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
Fero kaže...

Evo kako je bilo:
1.Flashao sluzbeni zadnji sa sammobilea- boota se, ali opet FC.
2.Flashao CWMR i napravim factory-bootloop
3.Ponovim ovo 1.- bootloop
4. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1255305
Preko metode jedan- sve obrisano, bez FC-a i bootano u sistem. Profit! ;)

Super da ste uspjeli. {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice