Windows Vista ready boost pitanje

poruka: 13
|
čitano: 3.239
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Zanima me koliko ova tehnologija ubrzava rad Viste. Ako ubrzava koja je najbolja USB memorija za to i što ona točno radi. Inače imam 4GB rama.

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows Vista ready boost pitanje

Ubrzava u smislu onih aplikacija koje koristiš često ,brže se otvaraju i ubrzanje se osjeti tad do 20% ali ne više.

Pravilo je da koliko ram-a imaš  namjesti boost malo manje od vrijednosti ram-a.

Ali i sam ti sistem namjesti optimalu.

Negdje na forumu imaš i detaljnije objašnjeno(sistemski servisi i savjeti-mislim)

Private
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2009 14:26 (Private).
16 godina
protjeran

Ma glupost totalna.

Intel Pentium Dual Core E5200 2,53Ghz, 2MB Cache, MBO BIOSTAR G31-M7 TE, 2GB RAM Kingmax 800Mhz, Club3D Radeon HD4550 512DDR3, HDD 320GB Hitachi

0 0 hvala 0
17 godina
Private kaže...

Ubrzava u smislu onih aplikacija koje koristiš često ,brže se otvaraju i ubrzanje se osjeti tad do 20% ali ne više.

Pravilo je da koliko ram-a imaš upola namjesti boost.

Ali i sam ti sistem namjesti optimalu.

Negdje na forumu imaš i detaljnije objašnjeno(sistemski servisi i savjeti-mislim)

Ma lol

Znaš onu virtualnu memoriju na hard disku? E kada nestane ram-a koristi virtualnu memoriju koja je osjetno sporija, i usporava harddisk, posto to na flash memorijama radi osjetno brže nego na harddisku mozes znaci usb memory stick koristiti za virtualnu memoriju, ali ako je to neki shit od memory sticka onda rađe nemoj jer onda sporije radi nego na harddisku.

Ali najbolje ti je uzet 64-bitni sustav te 6-8GB ram-a i iskljucit virtualnu memoriju, e to je onda vec nesto jer je ram brži od sticka i harddiska zajedno.
Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2009 14:25 (Hyperion).
16 godina
neaktivan

E hvala na odgovoru, znaš možda neku dobru memoriju za to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

E hvala na odgovoru, znaš možda neku dobru memoriju za to?

Možda Corsair. Koliko mi je ostalo u sjećanju njihovi USB stickovi imaju dosta veliku brzinu čitanja podataka. 
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
16 godina
neaktivan

64-bitnih Windowsa me malo strah, ali ako ubrzava programe koji se često koriste, možda uzmem jednu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Slažem se ,kvalitetan stick i to je to,ja sam osjetio poboljšanja(moje iskustvo) i koristim
2gige sd karticu za ReadyBoost.Kad je Vista stalno u pogonu itekako koristi ,ali ako

je stalno palite i gasite ,baš i ne koristi,u tome je stvar.

Private
16 godina

to je najobičnije keširanje, prefetch/superfetch, često korišteni sys-fileovi, se kopiraju i pristup im je brži nego s HDDa.

Za ono (davno) vrijeme dok je vista izišla, zbog manjka rama na prosječnom kompu, ubrzanja su bila osjetna, sad kad imaš 4GB, ubrzanja nisu takva jer ga imaš dovoljno (za keširanje). To je jedna od očiglednih razlika Viste i XPa (zauzeće memorije dok ništa ne radiš) -zbog keširanja. Teoretski je komp s dovoljno rama brži ako je keš isključen, ali kako ipak windoze stalno 'čačkaju' po disku ipak malo pomaže.

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2009 14:33 (ihush).
16 godina
neaktivan

cache ti se sprema na stick i onda se vidi mala razlika u performansama...

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

neki konsenzus je da to ima smisla jedino kod racunala s malom kolicinom RAM-a, ti si sa 4GB miran i uopce ti nije potrebno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo kupio sam si jednu USB memoriju koja ima podršku za ready boost. Kupio sam je jer mi je trebala, ako ništa drugo, onda kao obična memorija. Osjetio sam malo brže dizanje Olympus Studia i Photoshopa CS

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ReadyBoost je samo marketinski trik i nista vise.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice